X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asix
    cudny jest :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez ten nasz szpital spac nie moge

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na takie rzucanie sie przy przewijaniu polecam pantsy i mycie tylka w wannie / pod prysznicem. Moj maly zaczal sie tak rzucac jakos w 7mcu zycia. Na poczatku jeszcze jakos sie udawalo go ujarzmic roznymi zabawkami, piosenkami itp, ale im dalej tym gorzej. Po kilku razach kiedy wszystko bylo w kupie sprobowalam prysznica i to byl strzal w 10. To bylo jakos tuz przed 9 mcem. Wiec teraz tylko myjemy pod prysznicem, potem szybko pants na stojąco, trwa to chwile i heja dalej do zabawy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja konsekwentnie uzywałam przewijak i takie akcje szybko mijały
    do tej pory piotra kłade na przewijak
    Patryk tez już grzecznie lezy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymuś słodziak ❤️ dobrze że się dobrze czujecie :) też jestem ciekawa jak Stasiu :) Kattalina też intrygują mnie te owady mocujące ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, super chlopczyk 😍

Wowka, dziekuje za opisy :) super sie czyta o tych waszych zabawach, u nas to daleka droga do takich bo jeszcse nigdy nie bylismy na basenie razem.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś w domu z tatą na zmianę z babciami. Chyba nie ma tragedii myślałam że będzie gorzej. Chociaż jak dziś przez telefon usłyszałam jego śmiech to aż się wzruszyłam.;)

Nina83 lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix śliczny ☺️.

Ja chyba nie będę miała okazji przetestować nowego oddziału 😁 chociaż nigdy nie wiadomo 😂.

Jeju ja pamiętam jak mi mama dała do telefonu starszą... Jeju ale płakałam ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkiego opinie o wózkach, już wiem, ze nic nie wiem i musimy jeszcze przynajmniej do jednego sklepu się wybrać XD
    Jak w ogóle sprawdzają się koła piankowe? W sklepie nam pan odradził, mówił, ze miał okazję jeździć w terenie i niby kiszka.

Zuzia na basenie trochę się wystraszyła na początku, ale weszłam z nią na rękach do wody, a potem do kwadratowego koła :D

Co do przewijania, to u nas tylko na przewijaku, daje zabawkę i leży w miarę spokojnie, na łóżko, podłodze itp nie mogę jej ogarnąć tak się rzuca.

Asiź, śliczny chłopczyk :) nowy szpital, to na pewno luksus, fajnie :)

Kattalina, jakie tubki zamawiałaś i skąd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle używacie smaru do kół w wózkach? Jak nam pani w sklepie powiedziała, że trzeba nasmarować co 1-2 miesiące to się zaśmialiśmy, że nasz jeszcze nie był, od zimy jedziemy do sklepu, żeby nam to zrobili i ciągle zapominamy XD

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tubki takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7035997678. Jeszcze są trochę droższe zebra&me ale te mają dobre opinie i są większe. Dziś pierwszy raz. Zrobiłam po płatków na śniadanie o zapakowałam. Będzie też koktajl, mus, co tam się da i pod ręką. Jedna poszła do mrożenia.

Wpiszcie w telefon owady to wam może na pasy zmieni 😜

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna,pies jeszcze nie był, mysle, ze wieczorem go wezmiemy dopiero :p

Tak sie zastanawiam czy jednak ten bol to nie nerka, ale juz sama nie wiem :/

Przez ta przeprowadzke jestem dzisiaj o dwoch kanapkach od rana tylko:/

Asix, sliczny synek ;)

J.S no wlasnie raz mowia, ze do leczenia raz, ze do wyrwania i badz tu madry...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi dziś! Czekamy na wypis

Mały jest tak cudowny. Zapomniałam przez ten rok jak to jest cudowne uczucie jak dzeć śpi na klatce;)

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Nina83, olciabos, Berbecia, jangwa_maua, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, super! W domu to w domu 😁 młody jest cudny!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiedzy jednym pudlem, a drugim cykam zdjecia łobuzowi xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff047ad6f28a.jpg

Nina83, pawojoszka, kamciaelcia, kattalinna, olciabos, Berbecia, J.S, Asix, MajowaMamusia, Cola87, D_basiula, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nawet się nie obejrzysz jak zacznie biegać.
    Co do nerek to mnie kiedyś bolała od czasu do czasu ale to nie jest ból przy dźwiganiu i u mnie był jednostronny poprostu inny niż ból pleców ,mi pomagało przepłukanie nerek ,czyli dużo picia ,jakieś piwo moczopędnie albo inny specyfik moczopędny. Ból nerki jest charakterystyczny ,może to bardziej korzonki?

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie korzonki objawialy się tym, że z łóżka wstać nie mogłam i bardzo bolało,zwijalam się z bólu.
    Przy zapaleniu nerki ból promieniował na brzuch,myślałam że mam wyrostek do wycięcia. Katy najlepiej idź co lekarza,albo zrób sobie badanie moczu.

Asix wrzuciła zdjęcie Tymka i tak mnie wzięło na wspomnienia i sobie przejrzałam zdjecia Zuzi od urodzenia. Człowiek bardzo szybko zapomina, patrząc na zdjęcia można sobie przypomnieć niektóre sytuacje,albo chociaż to jakie malutkie jest dziecko po porodzie.

• Asix Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek jaki szczęśliwy na nowym!;)

Katy lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, sliczny Kamcio ☺️

My sie wlasnie tak z moim poklocilismy, ze az brak mi slow. Nie chce mi sie nawet na niego patrzec. Ja rozumiem ze ciezko pracuje, ale ja siedze 24h z dzieckiem i tez potrzebuje zwyklego oddechu, wyjscia gdzies nawet sama, chetnie to bym nawet poszla sama posiedziala w jakiejs kawiarni byleby mysli uspokoic. A tu ciagle wraca z pracy i cos do roboty, a to ogrodek, a to gdzies trzeba pokechac cos zalatwic i jeszcze obraza majestatu, ze oczekuje wiekszej pomocy niz takie na odwal sie. Normalnie glupio mi ze az tak tutaj pisze, ale przykro mi sie zrobilo, jak jeszcze padly slowa, zebym sobie zmienila faceta jak nie spelnia moich oczekiwan 😐
    Szkoda slow na komentowanie.

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S współczuję sytuacji z mezem . Dziecko zawsze wprowadza zamieszanie do naszego życia ,pewnie oboje jesteście przemęczeni i każdy oczekuje choćby chwili oddechu i liczy że to drugie to zrozumie ,a tu jeszcze to i tamto trzeba zrobić. Może spróbujcie zorganizować sobie czas tak żeby choć raz w tygodniu każde z was miało wolne ,choć na kilka godzin . Może jakąś babcia mogłaby posiedzieć z dzieckiem np. żeby was odciążyć. Też czasem mam ochotę zamordować mojego jak nie wiem w co ręce włożyć a on siedzi przed telewizorem ,ale muszę też uczciwie przyznać że on np już od rana kosi trawę jak ja jeszcze dosypiam po tym jak dzieci wyślę do szkoły a wieczorem będzie dzieci kompal bo ich trzeba dźwignąć do wanny i z wanny . Popracujcie poprostu nad organizacją

J.S lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 2441 2442 2443 2444 2445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ