Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie czemu facet zawsze znajdzie sposób żeby odpocząć? Bo oni sztukę olewania opanowali do perfekcji. Ja wychodząc nie ograniczam się do minimum ,czyli że ma się zająć dzieckiem ,on ma się zająć domem ,tym wszystkim co ja jak jego nie ma ,nie że polezy z dzieckiem na kanapie albo jeszcze bajzlu narobi bo on się bawił z dzieckiem , jak wracam ma być ogarnięte . Też czesto się kluce o podział pracy ,faceci z natury leniwi są dlatego mają łatwiej ,dlatego trzeba pokazać palcem bo im nie przeszkadza że coś leży nie zrobione.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:10
-
Pod wpływem porannej lektury forum właśnie zaliczyłam prawie kłótnię z moim. Od wczoraj bowiem mnie trafia (czyli jak co weekend) że jak nie pokażę palcem to nie zrobi. Siedzenie z dzieckiem to dosłownie siedzenie... Oni wszyscy tacy sami, wiem od zawsze ale ta świadomość słabo pociesza. Zwłaszcza, że mój był kiedyś inny 😉
Majowa, uwielbiam tekst z odpoczynkiem, wygrałaś dzisiejsze internety 😂😂😂 mój wprawdzie wie, że ja nie odpoczywam ale jednak w świadomości wiele mu się zatarło... -
Cześć dziewczyny!
Niestety nie nadrobię bo za dużo tego...
Wczoraj wróciliśmy z Bieszczad, od wczoraj wstawilam już 4pralki ubrań, dobrze że jest ciepło to szybko schnie. Dziś się przepakowujemy i jutro jedziemy na Mazury.
Wyjazd bardzo się udał, ale równie bardzo szybko zleciał. Mania była zachwycona wszystkim, dosłownie. Byliśmy nad Jeziorem Solińskim, jechaliśmy Bieszczadzką Kolejką Wąskotorową na Balnicę, gdzie poznała 3mce młodszą koleżankę Ewę. Dziewczyny były sobą zauroczone ❤️
Pogoda była w porządku, słońce, deszcz, burze czyli istny misz masz ale i tak było extra.
Mam nadzieję, że równie super będzie na Mazurach
Nadrobilam pare stron i Kamcia gratuluję corci! 😍
Zdrówka dla rocznej Zosi ❤️ i innych jubilatow, jeśli po drodze byli 😘
Czy Wasze dzieci w takie upały też nie chcą jeść niczego innego oprócz mleka? pięknie jadła wszystko a odkad zaczęło się robić ciepło to skubnie łyżeczkę zupki albo gryza kanapki... Mówi NIE, odpycha ręką i koniec. Jeszcze serki rolmlecz waniliowe je chętnie. Kaszki zje pół, wcześniej zjadała całą porcję. Zupki parę łyżeczek... O potrawach bardziej stałych typu ziemniaki, kotlet, warzywa nie ma mowy, a wcześniej dalaby się pokroić za jedzenie. Już nie wiem co robić... Przeczekać? 🤷♀️ 800g mleka poszło w 5dni, a zazwyczaj karton starczal na 2 tyg 😐
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a30de6fa7575.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6196942bd58c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2211e809fc13.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73113ff722a9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88ea9cbe740e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40bdc3e831a9.jpgkattalinna, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, J.S, jangwa_maua, Wowka, olciabos, wariancja, D_basiula, Cola87, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
-
Feeva, pięknie mieliście, świetnie, że wyjazd udany 😊 Maniula podobna do Bożenki - taki sam brzuszek, podobny fryz i minki 😉 jedzeniem się nie przejmuj, będzie chciała to zje. Grunt, że mleko pije. Gorąco to nie ma się co dziwić. A owoce jada? Jakieś lżejsze dania może na upał jej wejdą.
-
feeva
super wy, super wyjazd
u nas nie ma apetytu, zwłaszcza Piottrek, tubki z owocami nas raruja, pija duzo i to najwazniejsze
a co do mm-Patrykowi eksperymentalnie daje inne od 6 dni, pije wiecej i czesciej, szok, waga podskoczyła w 6 dni obstawiam smak, z pogoda bylo teraz lzej
ale pije wiecej mm, innego zarcia zero, jedynie tubki
wczoraj nawet była kupa mleczna, niemal jak noworodkowa 9zapach inny )Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:56
-
nick nieaktualnyCzyli wychodzi na to, że wszyscy tacy sami. Mój niby wie, że jestem zmęczona, ale dopiero jak sam posiedzi kilka godzin z dzieckiem to sobie to uświadamia. I dokładnie tak jak piszecie jak jest z dzieckiem to się zajmuję tylko dzieckiem. Tekst udostępniam 😁
Feeva moja je raczej normalnie,ale mleka pije dużo: rano je kasze na mm,(kasza manna na krowim nawet z owocami nie przejdzie),potem 1-2 razy na drzemke i na noc. Od poniedziałku raz tylko jadła w nocy.
Super, że wakacje udane
Nikt nie odp to wychodze z założenia że też nie smarujecie wózków smarem. -
Majowa nie słyszałam o smarowaniu kol wozka smarem :o moze kiedys sie tak robilo?
Henio je tak samo ale duzo wiecej pije, 2-3 bidony dziennie.
Moj maz jest inny, ale wychowany tylko przez mame i babcie wiec moze dlatego. Odkad zaczelismy byc razem to tylko on sprzata (bo twierdzi ze on to robi lepiej:p), gotowalismy jeden tydzień ja, jeden on i tak na zmianę, on zajmowal sie zmywarka a ja praniem, zakupy robil i robi on. Teraz różnica jest taka ze jesli gotujemy to tylko w weekendy i szybkie dania na kilka dni. Jak przychodzi z pracy to od razu dostaje dziecko a ja odpoczywam. W weekendy tylko on sie nim zajmuje a ja wychodze lub po prostu sie "relaksuje" np ogladajac filmy. Po każdym weekendzie jest tak styrany ze wie jaka to ciezka robota i wiadomo ze on w pracy odpoczywa. Sam mnie wypycha żebym wychodzila z domu itp. Wczoraj wzial malego na cały dzien do tesciowej i dobrze się bawili. Takze ja nie narzekam ale mowie moze to kwestia wychowania a może tez mojej konsekwencji, bo od poczatku ciąży mowilam ze będzie sie zajowal małym na rowni ze mna i nie odpuszczę. I tak bylo, robi przy nim wszystko dokładnie to co ja od jego urodzenia (ja nie kp).kattalinna, J.S lubią tę wiadomość
-
Feeva, super wyjazd, fajna z Was rodzinka 💖 ostatnie zdjęcie mnie urzekło, podobała się Mani kolejka 😘
Katy, Kamilek kochany 😘 jaki zadowolony z łóżka 😀 jak plecy?
Skrzat jada tyle co zwykle, czyli mało 😉 dużo pije, non stop bidony w użyciu. Wczoraj w samochodzie na 30km wypił cały 😂
Kółek nie smaruję. Oddalam wózek na bezpłatny przegląd po roku i to już sukces 😃
Faceci. Temat rzeka. Mój niby robi w domu i to sporo, ale tak jak mąż Olci, non stop sobie coś wymyśla. A to trawę kosić, a to samochód umyć, a to że sklepu coś potrzebne, a to to a tu tamto. Dziś od rana czyści auta i poleruje. Jak zostaje sam ze Skrzatem (a to raczej nie czesto) to się bawią podobno, ale jak nie ma mnie w domu 😂 ujmę to tak-ja sprzątam na bieżąco, a "duże" sprzątanie robimy co piatek/sobotę razem.
JS, jak ja Cię doskonale rozumiem z brakiem umiejętności odpuszczenia sobie. Też nie mogę sobie posiedzieć, jak widzę syf w domu. Faceci potrafią. Co więcej, my jesteśmy zmęczone ta ciągłą gonitwą myśli, jeśli akurat czegoś nie robimy to myślimy co mamy do zrobienia 😉
Też cyklicznie agituję małżonka do ZABAWY z dzieckiem. Nie siedzenia-a zabawy. Tak, bywa na to zbyt zmęczony po pracy. Ale przynajmniej nie wmawia mi że to odpoczynek, bo też bym odpowiedziała jak Majowa 😃
Eh, każdy mógłby być lepszy, ale jest jaki jest.
Oho, właśnie się oderwał od sprzątania z prośbą o kawę. I pytaniem o obiad, fuck.
J.S lubi tę wiadomość
-
O rany, mamy we trzy tego samego faceta 🤪
Edit. Jeszcze jedno. Edwarda, Ty trollu 🤪 Dziecko śpi całe noce, facet w domu pomaga z własnej inicjatywy, na pewno istniejesz? 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 13:12
J.S, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Wowka, o to to, wlasnie moj teraz przyszedl i mowi, ze musi dolac wody do basenu bo tam jeszcze zostalo troche do dolania i musi tam byc, aby patrzec czy sie nie przelewa 😂
A auto umyc to standard, bo brudne, bo ptak narobil na maske i trawa o tak, trawa to tez nasz hit 😂
Lepiej mi ze nie jestem sama.
Dokladnie Wowka tez zawsze mysle co jeszcze mam zrobic, lzej byloby jak bysmy ciut odpuscily 😁Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka haha. Istnieję :p Heniek je, spi, niczego sie nie boi, malo placze :p A maz najpierw wychowany dobrze przez mame, a potem przeze mnie :p
Ps. Co nie oznacza ze maz jest idealem. Nie jest. Np nie ma prawa jazdy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:04
Wowka lubi tę wiadomość
-
JS, po raz kolejny żałuję że nie mieszkasz bliżej 😊 byśmy pojechały sobie gdzieś, nawet z dziećmi i zostawiły facetów, aby uczestniczyli w konkursie na najczystszy samochód i wykoszoną trawę (u nas rośnie jak gupia, więc mój przegrałby 🤪).
Edwarda, uf 😂
A może zmienimy format dyskusji o facetach? Wiemy co nas denerwuje, a za co ich kochamy?
Bo ja mojego za to, że nigdy się z nim nie nudzę, że jest spontaniczny i nie boi się moich spontanicznych pomysłów, że w najważniejszych kwestiach myślimy tak samo, że potrafi wiele dla nas poświęcić, że wie, że deskę się opuszcza i gdzie mieszkają brudne skarpetki 😀. I że kosi tą trawę i myje samochody, przecież ja nienawidzę tego robić 😂
Dawajcie teraz na pozytywnie 😊kattalinna lubi tę wiadomość