X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś koło 3 mi zasnął i obudził się przed 7. Ale ja za to nie mogłam już zasnąć, no masakra. Potem to ja się rzucałam po łóżku 😛 jeszcze brzuch mnie rozbolał i wstawałam po tabletkę. Okres mam i zawsze na drugi dzień boli brzuch, ale pierwszy raz w nocy zaczął. Kattalina a Ty co tak nie spałaś?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, byłam po karmieniu i jakoś mi się nie chciało chwilowo bo wczoraj padłam przy usypianiu młodej przed 21

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka lepsza od poprzedniej bo nie było imprezowania nad ranem
    Jedynie maz położył się obok Piotrusia około 6...
    Bo Piotruś od 2tyg śpi na wersalce w swoim pokoju, to tymczasowe spanie, ale po pierwsze wyszedł z łóżeczka, po drugie zaakceptowal od razu cos innego, on nawet nigdy nie spał w doroslym łóżku ;)
    A zwolnil lozeczko bo...drugą noc chłopcy są razem w pokoju 😁

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śniadanie zjedli placuszki z jogurtów/serkow homo(sprzatanie lodowki)
    Obiad niemal gotowy...
    Potem zakaz wchodzenia do kuchni i odpalania kuchenki 😉 dziś chowamy się w domu przed upalami
    U nas zapowiadaja 37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, biedaczynko, bardzo wspolczuje nocy. U nas od 1:30 wstawanie, gadanie, az skapitulowalam i tatus przejal warte a ja spalam w innym pokoju. Juz trzecia taka noc, nie mam sil a jutro moj jedzie na 3 dni, wiec jeszcze dzis przejmuje stery bo ja chce odsapnac. Mam total jeczaca bule przez te trojki, wisi na nodze, marudzi, placze, jeczy, masakra, czekam az przejdzie bo nie mam sil na to. Jak tak bedzie na urlopie to ja dziekuje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kamcia współczuję takiego ukropu i podziwiam że ty o 9 rano już masz obiad ugotowany.
    Reszcie współczuję trudnych nocy. Zwłaszcza tobie Cola.
    U nas co prawda dzieci chodzą spać późno bo lato i do 8-9 wieczorem latają po podwórku , wczoraj Pawła na siłę spać wyganiałam o 23.30 ,ale za to mój mnie obudził po 9 to maluchy razem z nami powstawały tak by jeszcze spały ,starszyzna oczywiście śpi. Moje wszystkie dzieci to śpiochy po mamie i dobrze bo ojciec jest ranny ptaszek.

Miłej niedzieli wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:03

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas pobudka 6:10.

Zapowiadaja 34st. Umrzemy.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Pozdrawiam Was z Mazur. U nas też gorąco, ale woda cieplutka i kąpiemy się w jeziorze, upał się robi bardziej do wytrzymania 😎 później pokaże jakieś fotki.

Mała Matylda, wyjechaliśmy w piątek na noc. Około 20 wyjazd, Skrzat usnął prawie od razu, a normalnie chodzi spać o 21:30.

Współczuję zarwanych nocek i wczesnych poranków. U nas dobrze, dziecko zmęczone i śpi nieźle.

Czytam na bieżąco, widziałam uroczą Bożenkę jak ładnie zajadała i chłopaków Kamci z fontanną, dobrze że macie taką formę ochlody 😀

Feeva, gratuluję zakupu 😊 poka poka.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialaby która kupic nowej pralki? :D kupilam za duza o pare cm i nie moge oddac... Dam znizke :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jaką i ile tych cm? Chociaż pewnie dla mnie i tak za duża

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Edwarda, jaką i ile tych cm? Chociaż pewnie dla mnie i tak za duża
    54 glebokosc, 60 szerokosc :) https://www.mediaexpert.pl/pralki-do-zabudowy/pralka-electrolux-ew7f447wi-perfectcare,id-1245338?utm_source=Mail-potwierdzenie&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Produkt

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudo! Ale nie na moją wielką łazienkę... Czemu nie możesz zwrócić?

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cudo! Ale nie na moją wielką łazienkę... Czemu nie możesz zwrócić?
    Nie doczytałam ze zwroty zamowien internetowych to 14 dni a nie 30 :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Adasiowi idą dolne czwórki, jedna już częściowo wyszła i widzę że jedna trójka się zaczyna przebijac. Także ma chyba jakieś kombo :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola biedny Adaś ostatnio ma ciężki czas .

U nas się przebił w końcu ósmy ząbek,dolna dwojka ,jak tak was czytam to myślę że muszę być największą fuksiara na tej szerokości geograficznej,ząbki wychodzą niepostrzeżenie dzieci śpią bez pobudek do całkiem przyjemnych godzin ,po szczepieniu nawet najmniejszego objawu nie było i puki co dzieci zdrowe może tym razem obędzie się bez infekcji. Mam nadzieję że kolejne dziecko też będzie takie grzeczne i bezproblemowe i nie da matce popalić za nich wszystkich.

Trochę wody a tyle radości
    https://youtu.be/Ojv-trjCqVY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 19:19

kamciaelcia, Berbecia, olciabos, wariancja, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, jak super chlapie Ulcia z braciszkiem.
    U nas basenem zaintetesowany 5 min.

Wymiekam... mam taka marude, jeczybule, przy zmianie pieluchy drze sie wnieboglosy z dzwiekiem „ala, ala, ala” sluchajcie ludzie sie na mnie patrza jak na czuba, jakbym serio mu robila jakas krzywde. Wysiadam. Do tego wstaje niezadowolony, chwila usmiechu i sie zaczyna wycie, wymuszanie, ciagle chce chodzic tylko, basen be, tylko sam, 5 minut nie usiedzi na dupie. Lekki kryzys mam.

Kupilam pantsy z dady i super sa, polecam

Ja juz sobie powiedzialam ze drugie dziecko nol, nie zamierzam sprawdzac czy bedzie inne, spokojniejsze. Bedzie jedynakiem te moje szatanisko ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 20:50

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pantsy dady kochałam przed zmiana gumek w pasie-czyli jakies 4 miesiace temu ;) teraz sa tylko jak pampers...cisna Piotra, wczesniej były gładkie
    wiec mam z lupilu bo luzniejsze w paasie, ale teraz to pampek na noc raczej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My testujemy teraz pantsy z lupilu i poki co sa ok. Troche sztywne ale daja rade.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a u nas wszystko ok, nie cisna mlodego. Kupilam 4, nie wiem czy rozmiary sie roznia gumkami, wczesniej probowalam pantsow z pampersa i byly dobre dla nas tez. Wczoraj chwycilam z dady bo u nas nie bylo w biedrze z pampersa.

Jak mi znowu cos w dadzie nie przypasu, to sproboje z lupilu, aczkolwiek pampersy takie normalne z lupilu mnie irytuja swoim kolorem. Powinni zrobic jakies neutralne a nie taki roz, masakra, jak puszczam malego w samym pampersie to mega mnie to denerwuje, jakos pampers moze miec szate normalna a nie taka typowa dziewczeca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 21:17

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS podobno prawdziwy facet różu się nie boi 😉 współczuję jęczybuły...

J.S lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ