X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina tak .

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Kattalina te materiały pościelowe mogą być sztywne bo nie prane jeszcze ,bawełna ogólnie ma to do siebie że jest raczej miękka. Jak ci się naprawdę podobają to kup jakaś na próbę i upierz że dwa razy i zobaczysz że nie będzie sztywna.

Berbecia a może po tej akcji z papierosami ten kolega boi się przychodzić i dlatego z innym się wziol w parę

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka raczej nie bo był parę razy od tamtego zdarzenia.

Mamy dzisiaj imprezę a ja mam okres który trwa już 3 dzień i nabiera na sile zamiast maleć.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A, Nina, ucieszyło mnie niezmiernie, że pokochałaś kokosi 😁 faktycznie, tych walorów nie opisywałam (żeby nie wyjść na jeszcze większą świrkę 😂). Ale bez powodu nie obkupiłam się w 9 sztuk. Ta dziewiąta jeszcze nie była prana 😉 jakie masz wzory?
    Kattallina to nie ja 😂 to wariancja 😛

Berbecia, kolorek włosów wyszedł ci super! Fryzurka bardzo twarzowa 😊
    Jeśli krew się nie leje to nie wtrącam się w konflikty dzieci. Dzieci same się dogadają. Jeszcze wiele takich sytuacji przed wami 😬
    Wiem, że serce ci pęka ale niestety takie jest życie. Pocieszaj synka i jak to możliwe zorganizuj mu jakoś wolny czas.

Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Naprawdę dobry, Zosia już bez gorączki, za to z wysypką na pleckach, klatce piersiowej i brzuszku ;)
    Już wieczorem było lepiej, Zosieńka była radosna mimo zmęczenia i miała malutkie kropeczki na skórze karku. Zasnęła o 19:30, niestety obudziła się po dwóch godzinach i nie spała do 0:40, gorączki już nie miała. Zasypiała na kolanach, ale budziła się z krzykiem przy każdej próbie odłożenia do łóżeczka, z nami spać nie chciała. Za to rano pospała prawie do siódmej, czuje się dobrze, pomijając czwórki w natarciu. Muszę jeszcze wyprostować to, co zepsułam przez ostatnie dni ;) – Zosia była taka biedna, że pozwalałam jej na znacznie więcej niż normalnie, np. na zabawę zakazanymi przedmiotami albo podczas jedzenia, ale to już drobnostka, najważniejsze że wraca do zdrowia.
    Kiedy po trzydniówce można wyjść na spacer?

Ewcia, piękne imiona, szczególnie to dla dziewczynki :P

Przesłodki Kamilek w sali zabaw :D

Berbecia, bardzo ładna fryzura!

Kamcia, uwielbiam oglądać Twoich chłopaków w duecie.

Feeva, jaka już duża dziewczynka z Mani i do tego dzielny pacjent :)

Więcej nie pamiętam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 11:21

kamciaelcia, Katy, Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    wysypka oznacza koniec infekcji
    jak czujecie sie nz=a siłach to bym wyszła na spacer

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pisałam o Kokosi 😉 takie mam
    82e56e10ea17.jpg
    Ubolewam nad faktem, ze tylko dwie...

kattalinna, Asix lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny😘

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Feeva 😘

Berbecia, ladna fryzurka;) Wspolczuje synkowi, ze zostal odtracony przez kolegow, moze za jakis czas im przejdzie :)

Kamcia, super chlopaki jak zawsze :p az bym chciala zeby Kamil mial brata :p

Mala Matylda przynajmniej macie juz 3dniowke za soba ;)

Ehh po klotni z narzeczonym doszłam do wniosku, ze dam teściowej szansę oczywiscie tylko pod warunkiem calkowitej trzezwosci i niech sie zajmie raz na jakis czas Kamilem skoro podobno tak jej zalezy...Mam nadzieje tylko, ze nie bedzie przez to u nas zbyt częstym gosciem bo tego nie zdzierze, uprzedzenie do niej niestety raczej na zawsze mi zostanie

W ogole skarzylam sie ostatnio, ze Kamil nie chce zasypiać na drzemke, a dzisiaj najpierw chwile z nim walczylam, a potem pocycal, odwrocil sie do mnie plecami i zasnal, szok :p

kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję takich relacji z teściową. Też bym nie chciał aby moje dziecko miało kontakt z nietrzeźwymi osobami.

Z resztą u mnie sytuacja z matką mojego nielepsza. Kobieta w ogóle nie wykazuje chęci poznania wnuczek. Igi jeszcze nie widziała. A i ja mojemu nie pozwolę zabrać dziewczyn do niej póki nie będę widziała zainteresowania z jej strony. Ale jak kobieta ma wywalone na swoje dzieci to czego ja się spodziewam 🙄.

Dziewczyny! Skoczyłam z 4000 m ! Polecam 😁 było zajebiście! 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 12:32

Nina83, kamciaelcia, Berbecia, pawojoszka, kattalinna, Feeva, D_basiula, Wowka, Katy, Mała Matylda, Magda33, Asix lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, odważna babka z Ciebie! 👍

• wariancja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, super, że Zosia wraca do sił 😊

Katy, miałam Ci ostatnio pisać, że może Kamil nie chce być już usypiany na rękach i stąd te awantury. Dorasta chłopak, albo czuje że musi mamę zacząć oszczędzać 😉 Katy to jakie te imiona planujecie 😉

Jangwa, gratuluje odwagi i spełnienia marzenia!

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, wow odważnie, ja bym natobiła na samą myśl.
    Co do teściowej to nigdy nie zrozumiem jak można nie chcieć poznać wnuków.

Nina zjechać po schodach pół biedy,ale jak wrócić? Musiałabym ciągnąć wózek z dzieckiem po schodach, a tego się nie podejmę. Jak mam zakaz od lekarza to zrobie wszystko, żeby z dzidziusiem było wszystko dobrze. Wiem co to znaczy miesiącami zadręczać się i mieć wyrzuty sumienia, że może coś się zrobiło czego nie powinno. Pewnie,ze szkoda siedzieć w domu, kocham spacery. Zuzia płacze pod drzwiami jak wychodzi tata do pracy, stoi przy balkonie i widzę, że chce na dwór, serce mi pęka, ale pewnych rzeczy nie przeskocze.

Mała Matylda my normalnie chodziliśmy na spacery.

Berbecia, ładnie wygladasz. Smutno mi jak poczytałam o Twoim synu, eh koledzy od małego uczą, że nie można ufać ludziom.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa a czy Twoja malutka chodzi? Moze wychodź z nia bez wózka? Ja tez tak mam ze winda na polpietrze a wózka nie mam sily dzwigac. Biore malego, puszczam go wokol bloku, on sobie biega, gdzie dojdziemy tam dojdziemy, na ogol nie zbyt daleko bo wszystko go interesuje i przy wszystkim sie zatrzymuje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, to tak jak u nas. My tez juz bez goraczki, ale z wysypka

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekki stresik był, ale warto 😜.

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa a na balkonie żeby się bawiła. Moja uwielbia być na balkonie i znalazła nową zabawę zrzuca wszystko z niego.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, bo Ty też widocznie potrzebujesz się przytulić do kokosi 😁

Wariancja, katleje 😍 łapacze też piękne ale na katleje polowałam 😉 one sa super. I nie potrzebują miliona prań żeby nabrać chłonności, po pierwszym zakładałam na 2-3h.

Nina83, wariancja lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagwa gratuluję odwagi .

Majowa a nie masz pozliwosci zostawić wózek na klatce? Wiem że w tych blokach to klatki schodowej praktycznie nie ma ale niektóre klatkę mają możecie wózek na noc zabierać a rano twój może ci wynieść . Albo poprostu na nóżkach nawet przed blok na ławeczkę ,nie wiem na ile tam macie jakiś trawniczek przed blokiem ,możesz wziąć kocyk i niech się mała choć na kocyku pobawi a z czasem zobaczysz że będzie sama śmigać. Ewentualnie w ostateczności możesz jakaś bawialnie na balkonie urządzić.

Mała aktualizacja brzuszka
    0cd129b47b49.jpg
    Dacie wiarę że to dopiero 15 tydzień? Ja nie wiem co będzie w 30

kamciaelcia, Nina83, Ewciaa83, Berbecia, D_basiula, Wowka, kattalinna, jangwa_maua, Katy, wariancja, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Patrząc na siebie to jestem w stanie uwierzyć 😄

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ