X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Nina, bo Ty też widocznie potrzebujesz się przytulić do kokosi 😁

Wariancja, katleje 😍 łapacze też piękne ale na katleje polowałam 😉 one sa super. I nie potrzebują miliona prań żeby nabrać chłonności, po pierwszym zakładałam na 2-3h.
    Kattallina, a wiesz że o tym myślałam 😊

Pawojoszka, brzusio piękny 😍
    Kurczę..az wam zaczynam zazdrościć tych brzuszków 🤔

kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny brzuszek 😍. Achhh jak ja bym chciała jeszcze raz 😂. Ciekawe jak szybko u mnie by było widać 😜

pawojoszka lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciach to wszystko jest fajne ale uwierzcie że nawet taki brzuszek ,a może poprostu ciąża daje czasem popalić.
    Jagwa jaki to problem taki sobie sprawić w końcu do odważnych świat należy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 19:05

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no brzuszek spory juz :p Ja mam nadzieje, ze mi sie pokaze tak pozno jak w pierwszej ciazy czyli kolo 6 miesiaca xd

Niby Kamcio dorasta, ale cyc musi byc 😂

Padl dzisiaj wczesnie bo spedzilismy pol dnia z moja siostra i mama :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy podobno w drugiej ciąży szybciej wychodzi brzuszek. Dziewczyny potwierdza lub nie ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka do tanga trzeba dwojga 😂

Edwarda mi wyszedł późno. Podobnie mniej więcej jak w pierwszej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 20:00

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień! Wielokrotna rozpacz nie do ukojenia, która ustępowała w ułamku sekundy po wzięciu na ręce. Podczas jednej z takich chwil dotkliwego cierpienia Zosia zrobiła samodzielnie trzy kroczki w moją stronę, to jej rekord :)
    Przebiła się ostatnia brakująca dwójka, ale czwórki wciąż dokuczają. Czy któraś jest już na wierzchu nie wiem, Zosia nie pozwala sprawdzić.
    Gorączki dzisiaj już nie było, wysypka pojawiła się nawet na buzi, ale na pleckach już się zmniejsza. Dzisiaj przez cały dzień byłyśmy w domu, ale jutro już wyjdziemy. Dziękuję za odpowiedzi.

Kwiatkowa, bardzo się cieszę, że Patryczek też już ma za sobą gorączkę, a Wy związany z tym stres.

Jangwa, podziwiam Twój wyczyn, wbija mnie w fotel od samego czytania o tym :P

Majowa, przykro mi że sytuacja zmusza Was do rezygnacji ze spacerów. Wiem jak to jest, w wynajmowanym mieszkaniu też przez długi czas nie miałam możliwości wyjść bez męża. Mam nadzieję, że któraś z rad dziewczyn da się zastosować w Waszej sytuacji.

Pawojszka, cudowny brzuszek :D. Nie mogę się doczekać kiedy znowu będę miała taki, ale jeszcze nie czas, więc po prostu podziwiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 21:20

pawojoszka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, wow, jaki brzuch :O

Mala Matylda, wspolczuje rozpaczy a gratuluje kroczkow 🤩

Ja mam jakis budyn w glowie, wszystko zapominam. Jutro na roczek lecimy, tak mi sie nie chce ze ho ho ale trzeba, oczywiscie o tym zapomnialam ze idziemy na roczek, ze zamarynowalam kurczaka i naszykowalam na jutro na obiad, takze ten 😂
    Juz go nie zjemy bo w poniedzialek wyjazd na urlop, wiec oddam siostrze mojego zeby sobie upiekla 😋😅

pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda na wszystko przychodzi czas ,potem my będziemy podziwiać twój brzuszek i zazdrościć. Gratuluję kroczków.

Jagwa,oj tam oj tam czasem wystarczy półtora.

Katy u mnie z pierwszym dzieckiem też długo nie było widać ,z każdą ciąża szybciej ale,ty jesteś szczuplutka to może być później , wszystko zależy od kondycji mięśni.

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady,zobaczymy jak to będzie. Zuzia chodzi sama, ale tak jak pisałam przejdzie kawałek i chce siadać na trawie, zrywać ją. Jak widzę ile tu burków załatwia się przed blokiem to średnio mi się tam chce iść z dzieckiem. W ogóle jak można mieć psa pokroju wilczura w bloku?
    Znowu dzisiaj miałam plamienie 😳 póki co muszę się skupić na ciąży. Chce już luty, chce wiedzieć, że wszystko bedzie dobrze.

Mała Matylda u nas gorączka była 3 dni, a potem wysypka 4 dni,głównie brzuch i plecy, potem ręce i trochę na twarzy.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa trzymam kciuki żeby te plamienia przeszły , dufaston powinien pomóc,ja w tej ciąży też miałam dwa razy taki epizod z lekkim plamieniem za każdym razem po porannej kawie ,mój gin nic nie dał na to ale się nie powtórzyło więc ja też nie naciskałam.

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Biegnę za Wami, cały czas.

Mała Matylda, gratuluję kroczków! I to pomimo niesprzyjających warunków związanych z zębami i infekcją. Brawo dla Zosienki 😊

Pawojoszka, zacny brzusio 😍😍😍 nie do wiary, jak szybko lecą Wasze ciąże...

Majowa, współczuję plamień. Rozumiem Twoje obawy, ale zleci czas i do lutego. Masz duphaston, czyli jesteś zabezpieczona. A może spróbuj ubrać Zuzi na dwór szelki-wtedy masz kontrolę nad tym, gdzie kieruje swoje kroki i ma zamiar usiąść.

Jangwa, brawo! Masz jakąś fotkę? 😊

Nie wiem co to jeszcze komu. Na bieżąco czytam, ale nie bardzo mam czas i Internet, żeby odpisać. Jeszcze nie wracamy, ja tu chyba zostanę do września 😉

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Wy sie orientujecie troche odnosnie fotelikow na pasy?
    Szukam fotelika do aut dziadkow. Zrobilam risercz tych tanszych fotelikow, szukalam rwfa na pasy i znalazlam idealny - babysafe akita. Ale on sie montuje oprocz normalnego pasa, to jeszcze na noge i jakies takie dynksy wystajace z podlogi przy przednich fotelach. Nigdy czegoś takiego nie widzialam. Pytanie czy to jest w standardzie w autach? I moi rodzice i trsciowie maja starsze auta, ponad 10letnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 22:45

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, na stronie babysafe masz do pobrania listę kompatybilnych samochodów i możliwych miejsc montażu fotelika 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzieki :) wszystko sie wyjasnilo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecę 8*

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka będę miała filmik ze skoku bo wzięłam opcję z video ☺️ a zdjęcie mam z przed skoku no i po z certyfikatem, że skoczyłam ☺️ . Skok oczywiście w tandemie, bo samemu skakać to trzeba mieć kurs 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 10:53

kamciaelcia, Wowka, Nina83, pawojoszka, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na filmik ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, teraz to i ja czekam na filmik 😃

Fajnie, że zrealizowałaś swoje marzenie o skoku i przezwyciezylas strach, bo ten był na pewno 😊 krzyczałaś? Mnie pewnie by słyszeli we Wrocławiu 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na filmik 😉😀

‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ