X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa no patrz jaki zbieg okolizności 😊😊😊 idealnie co do dnia😂😂

Ja u siebie obstawiam znowu chlopaka wszystkie objawy ciazy mam takie same. No ale zobaczymy

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, właśnie pracujemy nad tym, żeby wieczorny rytuał usypiania znowu należał do taty, bo kiedyś faktycznie tak było.

Jeżu kolczasty, Kattalinna co żeś nie mówiała, że aio Kokosi są takie cudne, mięciutkie, zgrabniutkie? Dostałam dzisiaj i chyba będe z nimi spać 😁 no piękne są 😍

Czy Wasze dzieci dzisiaj też takie marudne i płaczliwe? Bo u nas był armagedon, mózg mi eksploduje.

kattalinna lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🤗
    Kamilek na sali zabaw 😍
    Katy, współczuję sytuacji z teściową. Tylko spokój Cię uratuje, tym bardziej teraz w twoim stanie ☺️

Kattallina, a może te robaczki to żywiaki chlebowce? Podobnie jak mole spożywcze można je przynieść w produktach spożywczych suchych, ale żywiaki jeszcze mogą przylecieć przez okno np.od sąsiada. Moja koleżanka kiedyś miała plagę...nie pamiętam jak wytępiła to 🤷 ale w necie pewnie znajdziesz sposoby.

Majowa, a nie da rady wózkiem stopień po stopniu zjechać po schodach. Pisałaś, że na półpiętrze masz windę.. więc kilka schodków może dasz radę? Bo szkoda siedzieć z małą cały czas w domu. Ja też muszę sobię tak radzić z wózkiem, bo mam chory kręgosłup i zakaz dźwigania.

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodki Kamilek w sali zabaw 😍

Ja chlopca nazwalabym Bruno, a coreczke Ida 😋

Ale dlatego Bruna chcialabym miec drugiego syna jesli kiedys bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 20:49

Katy, White Innocent lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypowiem się na poruszane tematy bo obecnie ani nie jestem w ciąży,ani nie odstawiam od piersi.😊

Ale za to mogę pochwalić się swoją nową fryzurą

Żal mi troszkę syna. Do jednych sąsiadów przyjechał wnuk 2 lata starszy od mojego,przez ostatnie lata zawsze się bawili razem.
    Jest też nowy sąsiad rok młodszy i też bawił się z moim,przesiadywał od rana do wieczora u mnie w domu.
    Teraz Ci dwaj się skumplowali i o lali mojego Kacpra,jak wychodzi na pole to oni się chowają i udają że ich nie ma. No normalnie kurnica mnie bierze. Widzę że jest mu smutno. Jak zawsze mówił że ich zaprosi na urodziny, dzisiaj pytałam się kogo zapraszamy to nawet o nich nie wspomniał.

Się rozpisałam ale serce mnie boli jak patrze na smutnego syna podglądajacego ich przez okno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 13:37

jangwa_maua, Katy, D_basiula, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, wariancja, Mała Matylda, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś nie dotarliśmy na działkę. Piotruś zdecydował o placu zabaw. Patryk nawet drugiej drzemki nie zaliczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 08:51

Berbecia, Ewciaa83, D_basiula, Nina83, pawojoszka, Wowka, Katy, kattalinna, wariancja, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia
    Super fryzura
    Synem się nie martw...myślę że już niedługo się wyjaśni sytuacja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia fajny fryz. Może zabierz syna gdzieś np do kina czy na fajny basen albo inna atrakcje niech się chłopak rozerwie ,pewnie by się tak nie przejmował gdyby nie to że wakacje i z kolegami ze szkoły nie ma kontaktu w domu mu się nudzi ,może możecie kogoś zaprosić np na grilla, albo poprostu jakiegoś jego kolegę żeby się pobawili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 22:16

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka próbuje mu organizować czas ale całego nie zapełnienia w 100%. Tłumacze mu też że tak nie zachowują się prawdziwi koledzy i żeby się przed nimi nie płaszczyk przed nimi ani nie zwracał uwagi na nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 22:38

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, cóż za cudowna wiadomość!! Gratulacje, rosnijcie zdrowo ❤️❤️❤️❤️

Majowa gratuluję pokaźnej fasolki 😁❤️

Mala Matylda współczuję przejść z Zosia i samej Zosi ☹️ biedactwo ☹️ Oby było już lepiej!

Witam siostrę Katy :)

Na brzuszek Kamci się nie załapałam niestety, ale chłopaki cudni 😍

Kattalinna z robaczkami nie pomogę ☹️

Potwierdzam, Kasia to bardzo ładne imię! Sama takie posiadam XD

My miałyśmy dziś szczepienie mmr. Bałam się szczepić, bo sama jestem przeziębiona, gardło boli jak cholera, do tego wyskoczyła opryszczka, jak co miesiąc... 🤷‍♀️🤦‍♀️ Walczę z nią Heviranem. Oby się uspokoilo. No, ale wracając do szczepienia pediatra rozwiała moje wątpliwości, szczepienie Mania zniosla bardzo dzielnie. Klocek waży 10 820g 😁 Nie dziwne jak ostatnio pochłania wszystko jak odkurzacz.

Jutro mamy roczek siostrzenicy 😁

Szczesliwa ledwo zywa, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a ja myślałam że masz na imię Ewa😄

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S przepiękne imię dla córeczki 😄 🤷

Kattalinna tak, mam bawełnę premium, ale nie jest jakaś super sztywna. Tzn nie jest mięciutka jak dresówka z pewnością, ale sztywna też nie jest. Tylko, że ja chciałam właśnie taką, stąd pewnie moje inne odczucia. Przykro mi, że tyle czekałaś i jeszcze dostałaś coś co Ci się nie podoba do końca 🙁

J.S lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, gdyby mi nie napisała, że dresówka milsza to bym nie zwróciła uwagi tak bardzo 😉 emocje ostygły i nie jest tak źle. Chociaż pościeli takiej bym nie chciała, mimo. Że polecają... Wykonanie bardzo ładne i staranne, to trzeba przyznać. Ale ogólnie mam niesmak.

Nina, tak, to żywiaki. Wczoraj udało mi się namierzyć. Tylko jeszcze nie wiem jak się pozbyć. Poprzednim razem się udało bez większych akcji. Irytujące to. Najgorsza jest świadomość, larwy mogą być wszędzie...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, super fryzura 😍 ja coraz częściej myślę o powrocie do krótkich.
    Przykro mi z powodu kolegów syna... Ten kolega młodszy to nie ten co do Was przez okno przychodził? Muszę przyznać, że opis zachowania to mi do dziewczynek pasuje, nie chłopaków...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Berbecia, przykro mi jak przeczytalam o synku. Mam nadzieje ze koledzy sie opamietaja.
    Super fryzurka.

White, tez tak sadze ze przepiekne 😂

I wszystko zapomnialam co mialam napisac przez jeczybule wiszaca od 6:30 na nodze.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Nina, ucieszyło mnie niezmiernie, że pokochałaś kokosi 😁 faktycznie, tych walorów nie opisywałam (żeby nie wyjść na jeszcze większą świrkę 😂). Ale bez powodu nie obkupiłam się w 9 sztuk. Ta dziewiąta jeszcze nie była prana 😉 jakie masz wzory?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że mam sklerozę to będę nabijać posty. Imiona JS super! Mnie się zawsze podobały właśnie Igor, Bruno, Borys. Ale u nas by nie przeszły bo mężowi nie podobają się.

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Właśnie mi obudzili małą.

Kattalina to u Pawojoszki był tanie akcje z oknem.
    U mnie tylko było chodzenie samowolnie po kuchni i wypadanie lodówki i słodyczy.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, mi Borys tez sie bardzo podoba, ale juz jednego mamy w rodzinie wiec odpada. Totalnie w moim klimacie, dla dziewczynki ciezej juz, ale tez by sie jeszcze kilka znalazlo.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, zawahałam się czy to okno to u Ciebie czy Pawojaszki ale ciągle przebywanie kojarzyłam dobrze. To ten sam co teraz ucieka?

age.png
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ