Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No dokładnie. Jeśli ktoś pracuje za granicą to najlepiej niech tamten kraj płaci. Podobno jakbym pracowała to by mi płacili a tak... Nie odprowadzam żadnych składek więc nie należy mi się ... 🤷. Tylko z jakiej paki kosiniakowe ma płacić Norwegia jak nie mam z nimi nic wspólnego. A to nic innego jak świadczenie rodzicielskie dla bezrobotnych i tych którzy zarabiają mniej niż 1000 zł (dostają wyrównanie).Jeszcze rozumiem jak byśmy byli małżeństwem. A tak, żyjąc w związku partnerskim dziś jesteśmy ze sobą jutro już nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 13:50
-
nick nieaktualnyMała Matylda, słodka Zosia! Hahaha rozmowa tel.mnie rozbawiła 😘😍 Chyba wszystkie Zośki takie fajne 😝
Moja Zośka od wczoraj powtarza caly czas kukła. Od wczoraj każda rzecz jest kukła... czasami się przejęzyczy i wychodzi kupa 😂
Jangwa, z tym 500+ jak i świadczeniem rodzicielskim to absurd goni absurd, przekonałam się na własnej skórze 😒Wowka, jangwa_maua, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Jangwa, to sobie niezle jaja robia
Mala Matylda, slodka Zosia ja tam na koncu rozumiem "mamy nie ma" 😂
Kamil tez rozmawia przez rozne przedmioty, ale zamiast halo mowi baba bo sie tak nauczyl bo moja mama czesto dzwoni i wtedy wie, ze baba xdMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Co do tego 500+ to ja wiem o takiej opcji że nie można brać na dzieci w dwuch krajach unijnych i jeśli ktoś pracuje za granicą i tsm bierze to w Polsce mu się nie należy , dlatego jak ja składałam musiałam dać papierek że tam nie biorę i bez problemu było i kosiniakowe dostałam mimo że tu nie pracowałam od wielu lat. Moja bratowa też składała a mój brat pracuje za granicą ,muszę zapytać czy dostała. Można składać bez tego papierka ale w tedy urząd występuje do władz tamtego kraju z zapytaniem i czeka na odpowiedź a to może potrwać. Tak że dziwny ten urząd u was ,może oni sami przepisów nie znają i trzeba im palcem pokazać.
Jagwa ostatecznie możesz złożyć oświadczenie że nie jesteście razem ,on płaci na dzieci dobrowolnie jakaś tam kwotę i tyle ,ty tam nic nie bierzesz i powinni ci dać bez gadaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 16:21
-
Jangwa, nic już nie dodam, bez sensu to...
Berbecia, współczuję pasma negatywów 😔 oby szybko się odmieniło!
Zosia cudna😊 piękne gadulstwo 😁
Cola, Bożenka też po swojemu tylko nawija. I powtarzać nie chce niczego. Jej słownik powiększa się jedynie o słowa typu bam bam albo kapu kap.
Katy, jak to już 500+? Chyba że składałaś jeszcze na starych zasadach na pierwsze dziecko z kryterium dochodowym? Czytałam, że niby w lipcu chcą wypłacać ale to dla mnie zbyt optymistyczne założenie samorządów 😉Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Też się zaczynam martwić o kamcie nie w jej stylu tak znikać ,mam nadzieję że u nich wszystko ok.
Kattalina zaczęły mi przychodzić zamówienia i rzeczywiście te tanie wkłady to można sobie w buty wsadzić ,tetra lepiej funkcjonuje może jak się trochę zpiora to coś z nich będzie, ale przyszły też te droższe i wygladaja duzo lepiej, zobaczymy jak w urzyciu ,najwyżej zostanę przy tej grubszej teatrze i nie będę kombinować . Byłam dziś w Opolu że starszym synem na badaniach i myślałam że jak mi j zostaje sam to będzie na pampersach leciał ale przyjeżdżam a mała w wielo. aż się zdziwiłam.
Berbecia u mnie jutro Szymon ma urodziny w zeszłym tygodniu zamówiłam opłatek na tort liczyłam że w tydzień to już przyjdzie ,dziś dostałam wiadomość że wysłali ,no super. Ale spodziewamy się gości na weekend to przełożenie imprezę będzie mu miłej jak będzie więcej dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 16:40
-
kattalinna wrote:Katy, jak to już 500+? Chyba że składałaś jeszcze na starych zasadach na pierwsze dziecko z kryterium dochodowym? Czytałam, że niby w lipcu chcą wypłacać ale to dla mnie zbyt optymistyczne założenie samorządów 😉
Nasz znajomy też już dostał za lipiec. Składał w pierwszym tygodniu lipca nowe wnioski i już mu decyzja przyszła i pierwszy przelew na dwójkę dzieci (do tej pory na drugie tylko dostawał).Matylda
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny