X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia na forum z laptopa wchodzi...

Majowa, u nas chleb żytni od zawsze, biały tylko czasem. Z ziarnami też jada. Czasem też dodaję do czegoś ziarna słonecznika - w całości trafiają do nocnika potem 😉 kanapki z żółtym serem czasem dostaje. Np dziś na śniadanie.

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolty ser dziala na oparzenia? :O

A czemu nie mozna dawac malym dzieciom? Takim jak nasze też nie?

Ps. Moj dzis rano upadl i przygryzl jezyk. Juz wiem co to znaczy jak krew sie leje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:58

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak to zabrzmiało...
    Mąż nie bije, nie wyzywal nigdy, nawet nie krzyczy
    Nie zdradził, nie pije (powiedzmy) ale nastąpiła kumulacja nierozwiaznych problemów A to nie na moje nerwy
    A największe nerwy mam wtedy gdy mąż każdorazowo udaje że jest OK

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek ser żółty kocha od zawsze
    Patryk tylko lubi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z laptopa dobrze mi się was czyta ale pisanie wymaga pochylenia się więc często pisze na tel 🤣🤣🤣

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że tyle czasu mnie nie bylo, nadrobilam pobieżnie to pospamuje ...

Jaki rozmiar butów wasze dzieci noszą??
    Bo i z Patrykiem zrobiłam błąd identyczny jak z Piotrusiem 🤣🤣🤣 przegapiłam skok wzrostowy stopy i wymagamy butów o 2 rozmiary wieksze. Na szczęście mam. I sandały raz zalozone Piotrusiowi . Masakra że tak stopa urosła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia!!! Nie rób nam więcej tego 😔

Z butami mam stres. I sandały 21, które modlę się, aby dały radę do końca lata...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jesteś! Wiedziałam, że nie w Twoim stylu znikać na dobre. Przykro mi z powodu sytuacji życiowej, trzymam kciuki za najlepsze rozwiązanie 😗

Skrzat nosi 21. I tak jakieś duże mi się wydają te jego buty.

Nina, dziękuję 😗

Edwarda, działa na oparzenia, tak jak plaster i ojojanie, ale przypuszczam że tak samo jak chrupek lub inny smakołyk 😂

Co do sera pleśniowego to też wyczytałam że po trzecim roku życia. Żółty ser normalnie Skrzat jada, sam, bez chleba. Mądre źródła mówią że po roku można, ma dużo wiecej wapnia niz twaróg, dlaczego nie?

Chleb żytni, graham lub z ziarnami też u nas częściej niż zwykły biały.

W temacie kontuzji.
    8aae9a2f8c8b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:23

kamciaelcia, edwarda20, kattalinna, Cola87, Katy, Nina83, pawojoszka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    Półbuty mi dały do myslenia-bo ciężej sie je zakładało
    w sandałach nic nie widziałam nawet
    ale znalazła sie chwila zmierzyć stopę i...trzy pomiary po 14cm o.O a wkładka w Bartkach ma 13 o.O i przeszukałam wszystkie kartony (prawie same geoxy) a tam 3x rozmiar 23 w tym sandały...idealne! idealne bo maja ten swój zapas
    ale jak pisałam-to samo zrobiłam z Piotrusiem, dlatego nie posiadmy butów rozmiar 22 XD

i tu edytuje dla sprostowania
    sandały sa r.24 ale one juz od poczatku wychodziły na mniejsze, wkładka zmierzona wewnatrz 14,6 cm, na zewnątrz identyczne jak półbuty rozmiar 23

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:29

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    ser żólty uchodzi za tłusty stąd niewskazany ;) ale dzieciom fit sama wskazuję
    a dla Piotrusia-który zadnego mleka nie chce-idealne źródło wapnia
    kocha ser bez chleba :)
    z biedronki nie raz z serem otwartym wychodziłam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jestem jestem. Jak zwykle mnie wywołujesz😘 Podczytuję jak mam chwilę. Lajkuję żebyście widziały, że jestem. Akurat siedzę w aucie, bo Kubuś zasnął w drodze do galerii, to mam chwilę żeby napisać.

Wróciłam do pracy na pełen etat, więc cierpię na deficyt czasu. Kubuś chodzi spać o 20, więc jak kończę pracę o 16 to mam już mało czasu dla niego. Choć często jest tak, że ledwo wrócę do domu, to po chwili mam ochotę znowu wyjść. Dlaczego dzieci muszą być takie niedobre przy mamie? (czytałam o tym, więc pytanie retoryczne 😉). Kubusiem zajmują się dziadkowie, więc mały jest coraz bardziej pyzaty, choć starają się trzymać moich wytycznych.

Kubala jest bardzo otwartym dzieckiem, nikogo się nie boi. Apetyt cały czas mu dopisuje. Chociaż w końcu zaczął trochę przeżywać pokarm, bo z tym był problem. Pierwsze kroczki postawił z 2 tygodnie temu i do tej pory nie przejdzie więcej niż 4-5 kroków. Do ćwiczenia chodzenia specjalnie się nie garnie. Basen i wodę uwielbia, do piaskownicy się nie zbliżamy, bo by mi zabrakło wody żeby mu podawać do popicia 😂 Aaa i ze słów zna tylko jedno "koti" pod którym kryje się wszystko: lampa, obraz, kwiatek.

Obecnie mam tydzień urlopu z moim mężem, ale chyba u mnie podobna sytuacja jak u Kamci. Bardzo się nasza relacja zepsuła odkąd pojawiło się dziecko, nota bene bardzo wyczekane. Dzień bez kłótni to dzień stracony. Mieliśmy wyjechac na kilka dni, nawet zarezerwowałam domek niedaleko naszego miejsca zamieszkania, ale pan i władca stwierdził, że nie jedziemy. No cóż w dzisiejszych czasach kredyt hipoteczny wiąże bardziej niż ślub.

Cieszę się, że dzieci rosną Wam zdrowo i że już kolejne w drodze. Przepraszam, że nie odniosę się do konkretnych mamuś i dzieci, ale za dużo by było pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:34

Wowka, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no dokładnie, jak jest ser żółty to chleb mojemu dziecku już nie potrzebny 😀

Jego ojciec robi tak samo... 🤔

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    ja tak samo jem ser ;)
    z reszta - ja z tych co chleba mieć nie musza-ale sery i wedliny tak :D np uwielbiam tak jesc salami-kupuję cieniuteńkie plastry i zajadam przed kompem-moje smaki ciązowe

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, brawo dla Kubusia za kroczki 🤗🤗🤗
    Może warto postawić basen koło piaskownicy? 😂

Dobrze, że Kubuś odnalazł się w spędzaniu dnia z dziadkami.

Szkoda, że nie wyjechaliscie na urlop. Może to właśnie trochę by poprawiło Wasza relację?

edwarda20, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka hahahahahaha tak myslalam ;)

Edit: moj tez je sam ser lub sama szynke. Czasami go poniesie i zje z chlebem.

Kamcia my tez tak mielismy z butami, pierwsze mial rozmiar 21 i nosil 1.5 mca jak nagle, pewnego dnia nie moglam mu ich wlozyc. Nagle urosla ponad 1cm :O Wiec niecale 2 mce temu mial 14 cm, rozmiar 23 adidasow, robia sie ciasnawe... Sandalki ma rozmiat 22 ale cos czuje ze raczej nie dotrwa do konca lata :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:40

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    dokładnie od razu wskakujemy w 23, sandały wyjatkowo zaniżone bo 24
    ale są :D jaka radość że dzis i terazi tak naprawdę nowe, ttyle ze mają odkryte palce i tylko dwa rzepy, ale Patryk pośmigał po chacie przeszczesliwy
    a Piotrek w ogóle ich nie zaakceptował ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam już kupić Patrykowi na zimę z Bartka (takie same jak Piotruś miał poprzednio) ale chybiłabym z rozmiarem
    ja się nawet wstrzymam z kapciami do klubiku XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Chciałam już kupić Patrykowi na zimę z Bartka (takie same jak Piotruś miał poprzednio) ale chybiłabym z rozmiarem
    ja się nawet wstrzymam z kapciami do klubiku XD
    Tez sie właśnie wstrzymuje z kolejnymi paramo bo cholera wie jak ta stopka urosnie znowu :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jakie co oczzywiste: basen przy piaskownicy😂 na najprostsze rzeczy najtrudniej wpaść.

Wspólny wyjazd na pewno by pomógł ale to obie strony muszą wyrazić taką chęć. Myślę że nawet wspólne wyjście gdzieś bez dziecka pomogłoby ale nie chcę teraz absorbować teściów skoro siedzą cały tydzień z małym. Ale jeszcze chwilę i moi rodzice będą brać Kubusia częściej do siebie. Może wtedy...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda
    na szczęscie dalsze buty mam-po piotrusiu-przeglad zrobiony, ułożone rozmiarami
    i tak np na jesień lub wiosne nawet mam nieużywane trampki ponad kostkę w rozmiarze 24
    uszczesliwiły mnie te sandały ;)

ja mam nawet kozaki 21 nieuzywane-za ciepło było dla Piotra(on zima biegał w adidasach) więc obstawiam w Małgosie hihi

kattalinna, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2512 2513 2514 2515 2516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ