Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia na forum z laptopa wchodzi...
Majowa, u nas chleb żytni od zawsze, biały tylko czasem. Z ziarnami też jada. Czasem też dodaję do czegoś ziarna słonecznika - w całości trafiają do nocnika potem 😉 kanapki z żółtym serem czasem dostaje. Np dziś na śniadanie. -
Boże jak to zabrzmiało...
Mąż nie bije, nie wyzywal nigdy, nawet nie krzyczy
Nie zdradził, nie pije (powiedzmy) ale nastąpiła kumulacja nierozwiaznych problemów A to nie na moje nerwy
A największe nerwy mam wtedy gdy mąż każdorazowo udaje że jest OK -
A że tyle czasu mnie nie bylo, nadrobilam pobieżnie to pospamuje ...
Jaki rozmiar butów wasze dzieci noszą??
Bo i z Patrykiem zrobiłam błąd identyczny jak z Piotrusiem 🤣🤣🤣 przegapiłam skok wzrostowy stopy i wymagamy butów o 2 rozmiary wieksze. Na szczęście mam. I sandały raz zalozone Piotrusiowi . Masakra że tak stopa urosła -
Kamcia, jesteś! Wiedziałam, że nie w Twoim stylu znikać na dobre. Przykro mi z powodu sytuacji życiowej, trzymam kciuki za najlepsze rozwiązanie 😗
Skrzat nosi 21. I tak jakieś duże mi się wydają te jego buty.
Nina, dziękuję 😗
Edwarda, działa na oparzenia, tak jak plaster i ojojanie, ale przypuszczam że tak samo jak chrupek lub inny smakołyk 😂
Co do sera pleśniowego to też wyczytałam że po trzecim roku życia. Żółty ser normalnie Skrzat jada, sam, bez chleba. Mądre źródła mówią że po roku można, ma dużo wiecej wapnia niz twaróg, dlaczego nie?
Chleb żytni, graham lub z ziarnami też u nas częściej niż zwykły biały.
W temacie kontuzji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:23
kamciaelcia, edwarda20, kattalinna, Cola87, Katy, Nina83, pawojoszka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
KATTALINNA
Półbuty mi dały do myslenia-bo ciężej sie je zakładało
w sandałach nic nie widziałam nawet
ale znalazła sie chwila zmierzyć stopę i...trzy pomiary po 14cm a wkładka w Bartkach ma 13 i przeszukałam wszystkie kartony (prawie same geoxy) a tam 3x rozmiar 23 w tym sandały...idealne! idealne bo maja ten swój zapas
ale jak pisałam-to samo zrobiłam z Piotrusiem, dlatego nie posiadmy butów rozmiar 22
i tu edytuje dla sprostowania
sandały sa r.24 ale one juz od poczatku wychodziły na mniejsze, wkładka zmierzona wewnatrz 14,6 cm, na zewnątrz identyczne jak półbuty rozmiar 23Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:29
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wowka jestem jestem. Jak zwykle mnie wywołujesz😘 Podczytuję jak mam chwilę. Lajkuję żebyście widziały, że jestem. Akurat siedzę w aucie, bo Kubuś zasnął w drodze do galerii, to mam chwilę żeby napisać.
Wróciłam do pracy na pełen etat, więc cierpię na deficyt czasu. Kubuś chodzi spać o 20, więc jak kończę pracę o 16 to mam już mało czasu dla niego. Choć często jest tak, że ledwo wrócę do domu, to po chwili mam ochotę znowu wyjść. Dlaczego dzieci muszą być takie niedobre przy mamie? (czytałam o tym, więc pytanie retoryczne 😉). Kubusiem zajmują się dziadkowie, więc mały jest coraz bardziej pyzaty, choć starają się trzymać moich wytycznych.
Kubala jest bardzo otwartym dzieckiem, nikogo się nie boi. Apetyt cały czas mu dopisuje. Chociaż w końcu zaczął trochę przeżywać pokarm, bo z tym był problem. Pierwsze kroczki postawił z 2 tygodnie temu i do tej pory nie przejdzie więcej niż 4-5 kroków. Do ćwiczenia chodzenia specjalnie się nie garnie. Basen i wodę uwielbia, do piaskownicy się nie zbliżamy, bo by mi zabrakło wody żeby mu podawać do popicia 😂 Aaa i ze słów zna tylko jedno "koti" pod którym kryje się wszystko: lampa, obraz, kwiatek.
Obecnie mam tydzień urlopu z moim mężem, ale chyba u mnie podobna sytuacja jak u Kamci. Bardzo się nasza relacja zepsuła odkąd pojawiło się dziecko, nota bene bardzo wyczekane. Dzień bez kłótni to dzień stracony. Mieliśmy wyjechac na kilka dni, nawet zarezerwowałam domek niedaleko naszego miejsca zamieszkania, ale pan i władca stwierdził, że nie jedziemy. No cóż w dzisiejszych czasach kredyt hipoteczny wiąże bardziej niż ślub.
Cieszę się, że dzieci rosną Wam zdrowo i że już kolejne w drodze. Przepraszam, że nie odniosę się do konkretnych mamuś i dzieci, ale za dużo by było pisać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:34
Wowka, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
Mycha, brawo dla Kubusia za kroczki 🤗🤗🤗
Może warto postawić basen koło piaskownicy? 😂
Dobrze, że Kubuś odnalazł się w spędzaniu dnia z dziadkami.
Szkoda, że nie wyjechaliscie na urlop. Może to właśnie trochę by poprawiło Wasza relację?edwarda20, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Wowka hahahahahaha tak myslalam
Edit: moj tez je sam ser lub sama szynke. Czasami go poniesie i zje z chlebem.
Kamcia my tez tak mielismy z butami, pierwsze mial rozmiar 21 i nosil 1.5 mca jak nagle, pewnego dnia nie moglam mu ich wlozyc. Nagle urosla ponad 1cm Wiec niecale 2 mce temu mial 14 cm, rozmiar 23 adidasow, robia sie ciasnawe... Sandalki ma rozmiat 22 ale cos czuje ze raczej nie dotrwa do konca lataWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:40
-
Edwarda
dokładnie od razu wskakujemy w 23, sandały wyjatkowo zaniżone bo 24
ale są jaka radość że dzis i terazi tak naprawdę nowe, ttyle ze mają odkryte palce i tylko dwa rzepy, ale Patryk pośmigał po chacie przeszczesliwy
a Piotrek w ogóle ich nie zaakceptował -
kamciaelcia wrote:Chciałam już kupić Patrykowi na zimę z Bartka (takie same jak Piotruś miał poprzednio) ale chybiłabym z rozmiarem
ja się nawet wstrzymam z kapciami do klubiku
-
Wowka jakie co oczzywiste: basen przy piaskownicy😂 na najprostsze rzeczy najtrudniej wpaść.
Wspólny wyjazd na pewno by pomógł ale to obie strony muszą wyrazić taką chęć. Myślę że nawet wspólne wyjście gdzieś bez dziecka pomogłoby ale nie chcę teraz absorbować teściów skoro siedzą cały tydzień z małym. Ale jeszcze chwilę i moi rodzice będą brać Kubusia częściej do siebie. Może wtedy... -
edwarda
na szczęscie dalsze buty mam-po piotrusiu-przeglad zrobiony, ułożone rozmiarami
i tak np na jesień lub wiosne nawet mam nieużywane trampki ponad kostkę w rozmiarze 24
uszczesliwiły mnie te sandały
ja mam nawet kozaki 21 nieuzywane-za ciepło było dla Piotra(on zima biegał w adidasach) więc obstawiam w Małgosie hihikattalinna, edwarda20 lubią tę wiadomość