X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, współczuję... 😔 Jak masz się męczyć to odstaw, w ciąży dużo kobiet przestaje przez ból. Czasem starszaki wracają do kp w tandemie gdy rodzeństwo się rodzi, inne nie są zainteresowane. Karmisz dużo dłużej niż planowałaś, ale teraz musisz trochę bardziej myśleć o sobie. Twój ból odbiera maluszek. Dziewczyna na innym moim wątku odstawiła w 2 dni córkę też z powodu ciąży, a młoda jeszcze roku nie ma. Głowa do góry cycki do przodu 😁

A przy okazji, Asix, jak było u Ciebie? Wiele razy miałam pytać ale skleroza. Stanisław był łaskawy?

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ślicznie wyglądasz 😊 buźkę masz taką dziewczęcą i dobrą ☺️

Cola87 lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie wyglądasz, Cola, a fryzura tylko podkreśla Twój urok ☺

Patk, co za bezsens 😀 a kawa chociaż służbowa? 😉😂

Denerwuję się na męża, chyba czas na poważną dyskusję. Przemyśliwam w spokoju.

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola 😍😍😍

Wowka czymże takim się denerwujesz na Meza?

Cola87 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola super 💇

Ten chłopczyk leżał w Prokocimiu w tym samym czasie co moja. Łezka się kręci. Ach brak słów😢

Nie wiem co się dzieje ze spaniem w dzień. Śpi tyle co kot na płakał a do tego jak mysz pod miotu. Masakra bo nie znośna przez to jest.
    Dzisiaj powiedziała swoje pierwsze zdanie tata dej i pokazała paluszkiem na chrupki.

A tak wogóle to zapomniałam wam powiedzieć waży 10kg i mierzy 80 cm.

Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staśko mnie nie gryzł chociaż wiadomo na początku piersi są bardzo wrażliwe i bolało ale jakoś nawet nie pomyślałam aby odstawić. Ogólnie on już nie potrzebuje mojego mleka tylko jak widzi jak małego karmie to od razu tez chce:)

Staś to takie akrobacje robi przy piersi że czasem można sie posikać ze śmiechu. Wczoraj jak karmiłam staśka o moja siostra do swojej córki z pytaniem "gdzie jest lampa" a staś nie odrywając się od mleka wskaywał palcem;p

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ślicznie 😍

Patk, to miłego powrotu do pracy 😉

Katy współczuję, rób tak jak czujesz. Kciuki!

Cola87 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamawia któraś na Yves Rocher może? Mam do oddania kupon na 100 zł przy minimalnym zamówieniu za 199. Ja z niego nie skorzystam, a jest ważny tylko do końca lipca. Może akurat...? 😊

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ładnie.

Katy współczuję ja się teraz cieszę że Ula się sama odstawiła ,przynajmniej teraz nie mam tego problemu.

Patk to fajnie masz ,spotkasz się ze znajomymi ,poplotkujesz ,odaapniesz od obowiązków dziecięcych ,tak to można do pracy wracać.

Ja jutro idę na glukozę mam nadzieję że nie będzie tak źle i że w jakichś tam normach chociaż się zmieszczę tak że trzymajcie kciuki .

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za komplementy 😘 oczywiście na zakończenie dnia pokłóciłam się z mężem :( eh...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola noc jest najlepszą porą na godzinie się bara bara riki tiki tak.

Cola87 lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze z tydzień...Poki co obudzil sie z goraczka wiec cyc pewnie bedzie caly dzien :/ 38.3 ma...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie oczywiście budyń ciążowy,okazało się że glukozę to ja będę dopiero mieć następnym razem ,coś mi się wzięło i ubzduralo że to już i gdzie mi się tak spieszy to ja nie wiem.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Nie nadrobię wszystkiego, widziałam co nieco :) Cola, super wyglądasz, ja też chodzę 90% w kucyku. Skrzacik na spotkaniu z Ania i Manią <3 super, zazdro po raz kolejny spotkania, fajnie byłoby kiedyś móc zorganizować spotkanie wątku :D Pozostałe dzieciaczki, które udało mi się zobaczyć również urocze.

Miałam kilkudniowego mega doła :( bardzo mi doskwiera siedzenie całymi dniami tylko z Małą w domu, upragnione lato mija bezpowrotnie, dodatkowo szukanie mieszkania to jakiś kosmos. Dzięki dziewczyny za podpowiedź, żeby iść do doradcy, bo bez niego wkopalibyśmy się na lewego dewelopera, albo mieszkanie, przy którym mają budować trasę pod oknami. Ehh tak trzeba uważać, że głowa mała.

Dodatkowo czekam z niecierpliwością na 7.08. bo mam badania prenatalne, chciałabym już być po i usłyszeć, że dzidziuś cały i zdrowy. Myślałam, że w ciąży z Zuzią miałam jakieś schizy i obawy, ze względu na wcześniejsze poronienie, ale w tej ciąży czuję się tak samo pod względem psychiki :( Zazdroszczę tym, dla których ciąża to spokojny czas.
    Powiedzieliśmy rodzicom o ciąży, moja mama mega szczęśliwa :) rodzice męża (mąż z nimi przez tel rozmawiał) jak przyjechali do nas to zachowywali się, jakby o niczym nie wiedzieli, żadnego fajnie, cieszymy się, gratuluję. Teściowa nawet nie zapytała czy w czymś nam pomóc (w sumie czego można było się spodziewać), za to siostra teściowej zadzwoniła do mnie i zapytała, czy może przyjechać pomóc mi przy Zuzi, bo wie, że nie mogę dźwigać. Dzisiaj pojechała, była kilka dni, fajnie, bo przynajmniej nie siedziałam całe dnie w domu, ale czułam się jakbym miła dwójkę dzieci, czy dorosłym ludziom trzeba po kilka razy powtarzać, żeby nie dawali jeść dziecku ze swojej łyżki, nie paśli słodyczami itp?
    Napisałam się,

White, gratuluję ciąży :)
    Patk, powodzenia :)

Cola87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze miałam dodać, że Zuzia robi mega postępy :) jest coraz bardziej świadoma tego co robi, wymyśla sobie zabawy, teraz na topie jest kręcenie się w kółko i upadanie na podłogę :D Zaczęła pić z niekapka, tak z dnia na dzień (teściowa mnie pyta czemu nie słodzę wody cukrem XD ). Wczoraj miałyśmy pierwsze ataki histerii po tym, jak zabrałam jej ładowarkę od laptopa, rzucała się na łóżko jak opętana, mam nadzieje, że to chwilowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Pytanie co masz na myśli chwilę
    Bo mój dwulatek bił rekordy histeryczne
    Teraz u trzylatka histeria jest rzadziej ale za to jaja
    Jedna właśnie trwa już 15 min

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czymże jest 20 lat w porównaniu z wiecznością, jeśli nie chwilą ulotną? 😉

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry 😁

Naprawde dobry, bo wlasnie przyszedl mi z stroj z aliexpress ktory zaslania wszystkie niekorzystne czesci ciala 😂 Czyli brzuchol, jestem naprawde mega zadowolona, szkoda ze mam okres bo juz poszlabym na basen, tamponow nie lubie wiec czekam teraz az minie. W ogole przyszedl w 9 dni takze szok.

U nas noc z pobudkami, ale pospal do 9:30 takze spoko, wyspalam sie. Rozpieprzaja mi troche dzien te pozne pobudki ale cos za cos, w zime bede za to dziekowac, ze tak wstaje o ile sie utrzyma.
    Nic mi sie nie chce przez ten upal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 12:26

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mam na myśli, że to taki okres wymuszania i wkrótce minie :)
    W ogóle to ciocia Zuzię rozpuściła, ta jeszcze nie kwiknęła, a ona już do niej pędzi i na ręce. Ehh nie pomagają tłumaczenia, żeby tak nie robić. Nasłuchałam się rad wychowawczych (od bezdzietnej cioci), jak to nauczyłam dziecko spać w ciszy zamiast przy telewizorze :D po co śpi w wózku, bo koleżanki wnuczka usypia przy zabawię XD Mówię jej, że tez o różnych cudach słyszałam, których nikt nie widział :D Ciocia mówi, ze mój mąż jak miał 5 miesięcy to już stał XD dobrze, że nie chodził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S pokaż strój... też by mi się taki przydał

‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ