X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos u nas od dwóch dni takie jeczenie w domu. Ale nie wiem czy to odreagowanie żłobka czy zęby bo dalej mu czwórki i trójki na górze wychodzą. Dziś ponoć prawie w ogóle już nie płakał :) a jutro znów przerwa i w pt pewnie kryzys ;p ej czaicie, ja już w poniedziałek do pracy wracam! Kiedy to zleciało...a prawie dwa lata mnie nie było...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia matka to zawsze sobie znajdzie coś do stresowania ;)

• olciabos Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przerwa 4 dni. Bo pt tez ma wolne.. Cola u mnie powrot do pract ok. Ale moj umysl jesr jakiś lekko uspiony.. Cos mi tłumacza, ja słucham ale czesto ciezko mi cos przyswoic.. Dobrze ze nie ma bardzo dużo pracy to jakps na spokojnie sie przyzwyczajam 😂😂😂

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaaaaaa
    wyprawka!
    przyszły kapcie chłopaków i za duże! no OK, za duże zostawiam, beda jako nastepne
    kupiłam Patrykowi takie same mniejsze a Piotrusiowi nie bo NIGDZIE W NECIE NIE MA TEGO MODELU W ROZMIARZE
    Dosłownie nigdzie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos ja się tego najbardziej boje, że będą do mnie coś mówić a ja będę jakaś zamulona i z opóźnionym zapłonem ;) no a ja w pracy muszę się jednak skupić. Ale mam nadzieję że nie wrzuca mnie od razu na głęboką wodę ☺️ w ogóle mojej kuzynki córka 1.5 roczna jest w szpitalu, mimo antybiotyku nie przechodziła gorączka i podobno ma ropień na węźle chłonnym szyjnym :( dziś robili tomografię w znieczulenie ogólnym ale na szczęście reszta węzłów ok. W pt chyba będą drenować. Skąd się bierze takie dziadostwo u małego dziecka? :( W dodatku kuzynka należy do osób zachowujących duża sterylność. Ja i mój Adaś przy nich to jesteśmy "brudasy". mam nadzieję że szybko mała dojdzie do siebie,bardzo mi jej szkoda.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sterylność własnie nie jest dobra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Nie bylo mnie chwilke, ale w miare zdazylam nadrobic.
    Kamcia - kciuki za badanie.

Majowa, gratuluje drugiej coreczki :)

Ja wlasnie dzis wrocilam z koncertu Korteza i to byl najlepszy koncert na jakim w zyciu bylam, zaden nie mial takiej magii jak ten, normalnie zakochalam sie 😬🤪 Planuje jeszcze jeden na trasie jesiennej jak bedzie w miare blisko.

Moj maly zepsul sie nadal ze spaniem, ciagle budzi sie w nocy, wstaje bardzo wczesnie a ma problem z zasnieciem, drzemki tez ma byle jakie. Ja jestem przed okresem cala w pryszczach 🙄 jak nastolatka, nastroj melancholia po koncercie ponieszana z nerwami takze mieszanka wybuchowa. Synus rosnie, ja na forum wskakuje ale widze ze malo piszecie, majoweczkj chyba powoli sie koncza 😖
    W piatek jade sie dziarac, bo chce reke dokonczyc, takze u nas intensywnie.

Kciuki za zlobkujacych, zabkujacych, chorujacych!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia właśnie też mi się wydaje że przesada w każdą stronę jest zła, w stronę sterylności też. J.S. fajnie że koncert udany :) co sobie robisz na ręce?

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie🙂

Nie pisałam ponieważ do dzisiaj był u nas mój brat. Ze względu na odległość widujemy się dość rzadko, ale mimo to jest wspaniałym wujkiem. Zosia go uwielbia, pięknie woła "ujek"😋, Słodko go pożegnała, chciała mu dać swojego ulubionego misia. Co ciekawe miś jest tak naprawdę kotem, a Zosieńka nazywa go "Lala"🤪

Wczorajsza kontrola u lekarza wypadła pomyślnie. Zosia jest zdrowa, możemy odstawić antybiotyk i znowu wychodzić na spacery 😊.
    Z samej wizyty nie jestem zadowolona - byłyśmy w gabinecie 4-5 minut, lekarka szybko osłuchała Zosię i objerzała jej uszy, gardło podobno widziała podczas płaczu... Powiedziała że wszystko w porządku i w jej mniemaniu wizyta była zakończona, musiałam ciągnąć ją za język aby czegokolwiek się dowiedzieć. Wysypka przy szyjce to podobno potówki (najpierw to przyjęłam, ale po namyśle doszłam do wniosku że to podrażnienie od jedzenia - Zosia ostatnio smodzielnie operuje łyżką, śliniaczek często zdejmuje), a drapanie się za uszkami jest spowodowane przez wychodzące czwórki. Dzisiaj jedno i drugie jest mniej nasilone więc daruję sobie dociekania.

Nina, jak się dzisiaj czujesz? Miałaś jednodniowy spadek nastroju czy to trzyma Cię już od kilku dni? Dużo ostatnio się u Was dzieje... możesz liczyć na jakąś pomoc? Tulę mocno, doskonale pamiętam jak było mi ciężko gdy w marcu mój mąż nagle trafił do szpitala.

Cola, Olciabos, cieszę się że Adaś i Zosia tak dobrze zaaklimatyzowali się w żłobku. Zazdroszczę Wam że ten najtrudniejszy początek macie już za sobą. My dzisiaj miałyśmy pójść do żłobka ustalić szczegóły adaptacji, ale mają epidemię więc wstrzymujemy się do poniedziałku. Ja do pracy wracam w środę (na razie na 3 dni w tygodniu, Zosia będzie wtedy z tatą), jeszcze nie wierzę że to już.
    Cola, zdrówka dla córeczki kuzynki. To takie trudne gdy problemy zdrowotne dotykają dziecka. Mam nadzieję że Malutka szybko dojdzie do siebie.

Kamcia, podziwiam Twoje zorganizowanie i błyskawiczne rozwiązywanie problemów.

J.S. jak miło Cię widzieć! Rzeczywiście dużo się u Was dzieje, całe szczęście że część pozytywnie ☺️. Życzę aby sen Igorka szybko się poprawił.

Hop hop - Wowka, Kattalinna, Mama32, Patk?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jestem, czytam z doskoku. W poniedziałek wieczorem wróciłyśmy od mojej mamy, gdzie dużo się działo dla Bożenki, teraz szara rzeczywistość i dziecko się nudzi i marudzi non stop. Moje nerwy są na granicy wytrzymałości...

W poniedziałek ja też idę do pracy. Albo nie bo nie mam badań ale to czekam na info z kadr. Skierowanie wysłali mi dopiero w piątek, odebrałam we wtorek. Wizyty najwcześniej na koniec sierpnia. I szykuję się na to, że pójdę i dostanę wypowiedzenie więc jakoś mnie to zamieszanie nie rusza. Boję się jedynie, że mnie nie zwolnią...

Mała Matylda, dobrze że napisałaś o tym drapaniu za uszami, ostatnio Bożenka trochę drapie i zaczęłam się martwić. Czwórki pasują. Niech wyjdą.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, mam juz na rece jeden, a teraz bede konczyc w mandalowym stylu, jade specjalnie do takiej dziewczyny ktora tylko takie cuda robi.

Mala Matylda, bardzo sie ciesze, ze Zosia jest zdrowa i spacery powroca do lask!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zasypianie na noc to u nas ostatnio masakra, ale dzisiaj tylko jedna krótka pobudka (interweniował mąż 😁), a rano Zosia pospała do 6:25. Nie pamiętam kiedy poprzednio tak się wyspałam! Dodatkowo umówiliśmy się z mężem że dzisiaj on zajmuje się Zosią przez 2h od wstania, a w niedzielę ja będę pełniła wartę. Jeszcze kawę do łóżka dostałam. Tak to można żyć 😋

Kattalinna, u nas też czwórki dają o sobie znać. Idą już od kilku tygodni, a przebić się nie mogą.
    Skąd przekonanie, że dostaniesz wypowiedzenie? Dobrze rozumiem - chciałbyś aby los zadecydował za Ciebie o zmianie pracy? Ania ostatecznie idzie do żłobka?

J.S. koniecznie pochwal się efektem😊

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że o czymś zapomniałam...
    Miałam jeszcze zapytać o buty. Wiem, że już było na ten temat, ale nas on jeszcze wtedy nie dotyczył, Zofia stała się w pełni dwunożnym stworzeniem stosunkowo niedawno. Nadal najchętniej chodzi boso, gdy już trzeba zakładam jej buty typu attipassy, ale pora na zakup pierwszej pary pełnoprawnego obuwia. Jaką markę i typ polecacie jako pierwsze buty do noszenia w okresie wrzesień-pazdziernik. Co Wasze dzieci noszą w żłobku?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda my jako pierwsze butki kupiliśmy emele dla Adasia. Bardzo fajne ale drogie, potem już Fischer Price ale na promocji w smyku więc już dla portfela lżej, a też spoko :) do żłobka mamy ekotuptusie, mnóstwo fajnych wzorów mają i też je brałam z polecenia. Ale też niestety drogie jak na kapcie :/ na dzieciach to robią biznes...

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś ma katar, niby taki ledwo co ale chyba go nie puszczę do żłobka jutro. Do pon musi być ok. Mam nadzieję że nic więcej się nie rozwinie.

• wariancja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze buciki to emele. Tak jak mowi Cola, drogie, ale wg mnie warte swojej ceny. Nastepne buty kupię tansze 😉

Do żłobka albo skarpetki z absem albo paputki ze skórki. Ja raczej dam Małej skarpetki. Moze na zime kupie kapcie.

Colawspółczuję katarku. Standardowy zestaw do leczenia i do poniedziałku bedzie ok 😊

J. S. Oczywiscie pokaż nam dziare jak bedzie gotowa!

Kattalinna, za co mieliby Cie zwolnic, skąd to przeświadczenie? Nie myślałaś o wychowawczym? Moja tez ostatnio tak marudzi z nudow, az uszy wiedna...

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina może wychowawczy faktycznie byłby dla Ciebie dobra opcja, zawsze to czas na znalezienie nowej lepszej pracy, jeśli oczywiście o tym myślisz. W ogóle pokaż Bożenke, dawno nie było mojej i Adasia ulubienicy ☺️

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAŁA MATYLDA
    ja co najmniej stawiam na 3 lata butów "lepszych"
    u nas jako pierwsze to polskie marki-renbut (mają chociażby certyfikat "zdrowa stopa") czy bartki
    cena znośna, nie umiem nazwać czy drogie, tanie , czy średnia cena
    teraz to geoxy nosza juz oboje
    do przedszkola kapcie-koniecznie z wkładką skorzana, trafiło na befado i również renbut
    z małym Piotrusiem na zime nawet nie miałam zimowych, tylko trzewiczki oraz adidasy a i tak stopy za ciepłe...taka zima i taka wyrodna matka
    potem też zimowe trzewiki (lekko ocieplone bez "zimowe" w nazwie)z bartka, na takie modele chce polować w tym sezonie
    zdarzało mi sie kuoić buty jako w razie "w" w lidlu, nie sa najgorsze

przymierzałam się do lasocki kids czy kornecki (co jeszcze dla dziewczynek ładne sie by znalazło) ale ostatecznie mnie nie przekonały
    podobnie cos miały w sobie elefanten, ostatecznie tylko macałam, nie kupowałam tych marek

i oczywiscie te najpierwsze buty musiałam zawsze stacjonarnie chociazby zaliczyć do przymiarki, dla rozmiaru, modelu, często potem (np renbut) online są tańsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 11:10

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze buty befado jako etap przejściowy przed bartkami, z których już prawie wyrosła. Wczoraj kupiliśmy pumy.

Jeśli chodzi o pracę to jest 99% szans, że mnie zwolnią. Liczę na to bo to grupowe, zatem z odprawą. Wychowawczy w tej sytuacji nie opłaca mi się. Zresztą, nie stać nas na wychowawczy. Mój plan działania sięga poniedziałku, potem będę się martwić.

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedzi, zanotowałam marki. W najbliższych dniach wybierzemy się do lokalnego sklepu z akcesoriami dla dzieci i przymierzymy na żywo. Nastawiam się jednak raczej na zakup przez internet - stacjonarnie wybór jest niewielki, a dla dziewczynek króluje intensywny róż.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ