Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba się sezon na choroby zaczął wcześniej. Nam dermatolog powiedziała że to może być od stresu ale też od przebytej choroby albo w ogóle od choroby ,też nam powiedziała żeby krew zrobić , przede wszystkim tarczycę i przyjść z wynikami ,dostaliśmy płyn do wcierania i tabletki i stówa poszła.
J.S nerki to nie przelewki współczuję ,nie masz przypadkiem problemów z ciśnieniem ? Nasza sąsiadka długo leczyła się na nadciśnienie okazało się że winna była torbiel na nerce właśnie.
Cola zdrówka ,jak już te żeby wyjdą to już z górki ,ząbkowanie prawie będzie z głowy -
Pawojoszka, jak zrobicie kortyzol to tez wyjdzie czy to od stresu, a tarczyca to rzeczywiscie podstawa. Mi jeszcze mowiono ze witamine b12 ale to jest z tego co wiem badanie genetyczne, chyba dobrze mowie ze to b12, na pewno jakas z grupy B. Musieliby wam dac skierowanie, bo jeat bardzo drogie to badanie, ale wiadomo - poczekaj na wyniki i diagnoze lekarza.
Nie mam problemow z cisnieniem, torbiel jeat gdzies kolo, nie bezposrednio. Pytal sie czy u mnie w rodzinie byly problemy z nerkami, no to moj dziadek mial calkowita niewydolnosc i byl dializowany, takze mowil ze tym bardziej do kontroli te zwapnienia i sama torbiel. -
nick nieaktualnyPawojoszka jakoś mnie ominęło co się stało. Ale łysienie plackowate to choroba autoimmunologiczna, mógł ktoś mieć w rodzinie. Ogólnie im więcej chorób autoim. tym gorzej. Najczęściej jest to stres u dzieci. Rzadziej coś innego. Bardzo ciężko znaleźć w tym przyczynę, bo zmiany mogą sie pojawić dosłownie po wszystkim. Najważniejsze to porozmawiać i wykluczyć ten ewentualny stres bo bez tego, po odstawieniu wcierek wszystko wróci. Nie wiem które to dziecie i ile ma lat? Co dostaliscie do wcierania? Minoksidil czy robione? Dermovate? Jakieś suple?
Najważniejsze, żeby brwi nie polecialy, bo wtedy duze ryzyko że bedzie problem z odrostem. A tak powinny ladnie odrastac😉 -
Zdrowia dla wszystkich 😉
Iga dziś zaczęła chodzić po dworzu i domu sama. Więc mam nadzieję, że raczkowania już będzie niewiele i przekona się do nóg 😁pawojoszka, kamciaelcia, D_basiula, Cola87, Katy, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Jangwa gratulacje nowych umiejętności,u nas nadal brak samodzielnego chodzenia .
Nynka no właśnie pojęcia nie mam co on może mieć za stres ,wakacje są nie ma klasówek ,prac domowych itp.w domu nic się szczególnego nie stało co by mogło budzić taki stres. Ale coś z tym stresem może być na rzeczy bo dziś od rana wiedział że będą mu krew pobierać ,bo to było do przewidzenia ,przeżywał jak to facet spotkanie z igłą zaraz po powrocie pojawił się nowy plac . Dostaliśmy płyn gotowy już Alpikort i tabletki belid Sr na razie całe popołudnie spokój ,byliśmy u fryzjera ,trochę mu te włosy pani skróciła . Jak wróciliśmy z tego pobrania znalazłam w ciągu kilku minut kilka kosmyków gdzie włosy wyrwane z cebulkami były i nie tylko na fotelu gdzie mógł ta głowa obcierać i wyrwać ale nawet na podłodze,gdzie wypadły poprostu jak przechodził. Pani nam powiedziała że leczenie może potrwać ale mam nadzieję że te leki chociaż zatrzymają to wypadanie. W rodzinie nic takiego nie pamiętam żeby było ,ja to widziałam pierwszy raz .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 22:21
-
nick nieaktualnyU nas 2 dzień pobudka 5.25, pije mleko i śpi do 7.30-8.
J.S. oby objawy ustały.
Pawojoszka mam nadzieję że wyniki wyjdą dobre, a syn przestanie łysiec. Może powrót do szkoły go stresuje?
Robie faszerowaną cukinie i paprykę na obiad, mniam mniam juz mi pachnie z kuchni 😀
Gdzie jest Wowka? Do pracy jeszcze chyba nie wróciła. -
Cześć dziewczyny. Jestem, niespecjalnie mam kiedy czytać, nie mówiąc o pisaniu, takie życie.
Jadę komunikacją miejską, więc na chwilę zajrzałam.
Iga gratulacje czyli Jangwa gratulacje Kubala chętnie już chodzi, jeszcze trochę jak pielęgniarki z Silent Hilla póki nie biega jestem przeszczęśliwa, on też. Wszystkim niechodzącym dzieciom polecamy chodzenie.
Ula pięknie asystuje. Faceci do garów, kobitki do młotków! Bez urazy, mój mąż świetnie gotuje, ja wolę śrubokręt.
Buziaki dziewczyny. Niech pociechy rosną zdrowo.jangwa_maua, Katy, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla❤
Brawo Iga😍
Pawojoszka one będą wypadać jeszcze, (z cebulka bo zawsze wlos tak wypada) do tego każda plamka powiększy się o 1cm wszerz, tego nie powstrzymasz musi tak być, i z tym już nie ma co panikować. Na przestrzeni miesiąca mogą się pojawić następne plamki. Ale te co są po alpicorcie powinny zarastać. Które to dziecię, wiek? Że dostał alpicort?
Kup mu zwykły Jantar do wcierania, albo z yves roche są ampułki na wypadanie wcieraj gdzieś pomiędzy alpicortem.
I zapytaj pediatry czy mógłby pić amocon albo gelacet chociaż pół saszetki. Będzie dobrze🙂
jangwa_maua, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Nynka to nie plamki to place w ciągu dwóch godzin pojawił się plac długi na3 cm i szeroki na 2 ,to Pawel najstarszy w maju skończył 12 lat tak że większość leków już spokojnie może brać,a to łysienie jak się nagle pojawiło tak nagle przestało może one jeszcze pojedynczo gdzieś tam wypadają ale tak jak leciały całymi kosmykami to już nie lecą ,oby odrosły jak najszybciej i więcej takich akcji nie było bo jak to dziecko do szkoły pójdzie? Przecież jak go dzieci zobaczą to mu żyć nie dadzą i dopiero się chłopak zestresuje. Jutro idę na krzywą ( tym razem naprawdę 😂)i z Ula na szczepienie to będę w przychodni odbiorę wyniki i zobaczymy co wyszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 21:26
-
Wpadłam się przywitać, ostatnio coraz mniej czasu na rozrywki, w tym siedzenie na necie.
My z wakacji na wakacje, w tym roku nam się darzy Byliśmy na początku sierpnia na tydzień w Wałbrzychu, pojutrze jedziemy na weekend do Istebnej z braćmi męża i ze znajomymi a pod koniec września na prawie 2 tygodnie na Chorwację z moimi siostrami.
I tak od pakowania do pakowania
Matylda rośnie, ostatnio znów był upgrade, z dnia na dzień pojawiło się sporo nowych słów (co prawda w jej języku ale coraz więcej rzeczy potrafi po swojemu nazwać). Dużo się tuli ostatnio. Przychodzi, wspina mi się na kolana, poprzytula się i idzie się bawić. Z zasypianiem aktualnie przechodzimy jakiś regres, nie chce spać, płacze, krzyczy. Dawno nas nie było, poszukam może jakiegoś zdjęcia, bo od ostatniego na pewno sporo urosłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 22:29
Matylda
-
Ostatnie było 3 mce temu
xxWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 19:29
pawojoszka, jangwa_maua, Katy, kamciaelcia, Nynka, edwarda20, D_basiula, wariancja, Berbecia, Cola87, MajowaMamusia, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Matylda
-
Pawojoszka, zdrowka dla syna 😘
Gratulacje dla Igi U nas chodzenia jeszcze nie ma :p
Matylda piekna 😍
Czytam na biezaco, ale nie mam co pisac ciekawego, moge tylko narzekać 😂 Dzisiaj sie czuje tak tragicznie, ze juz nigdy w zyciu nie chce byc w ciazy i na pewno zdania nie zmienie :pjangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Ależ nam się pogoda spaskudzila zupełnie ,pół nocy burza krążyła . Wczoraj wpadł nam szerszeń do domu ,już drugi w ciągu dwóch dni , gdzieś musi być gniazdo ,trzeba będzie przeszukać podwórko.
Matylda śliczna pyzula ,jaka duża, i włoski długie już ma .
Katy mlodziutcy jesteście jeszcze wiele razy zdążysz zmienić zdanie, jak zaczniesz już czuć malucha to reszta przestanie być taka strasznie ciężka ,zresztą drugi trymestr przed tobą ten najfajniejszy.
Siedzę sobie pod labem na tej krzywej nieszczęsnej ,ciekawa jestem co mi wyjdzie tym razem. -
Watpie zeby drugi trymestr jakos szczególnie poprawil moje samopoczucie, no ale miejmy nadzieje xd Skoro bedac mloda zle znosze ciaze to w późniejszym wieku nie wiem czy nie byloby jeszcze gorzej, z reszta dwojka nam wystarczy i jeszcze pies gorszy niz dziecko 😂