Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynka, potwierdzam słońce 😊 najlepiej takie mokre jeszcze pranie. Świetnie działa też mydło galasowe, ja mam domol z rossmana, są różnych firm.
Wariancja, Katy, dzięki za zrozumienie i wspólną jazdę na tym wózku 😉 Katy, a Ty jeszcze kp bo nie pamiętam.
Sztućce u nas bardzo chętnie, ale technika słaba.
Lampki nie mamy bo pokoju brak. -
Nina u nas to wyglądało na dziąsła podobnie ale było mniejsze. Taka kropka tylko. Wyrżnął się ząbek i znikło. Kattalina Adaś też śpi z nami, może te dzieci z 19.05 tak mają ;p nie mamy pokoju jeszcze osobnego ani lampki, na marchewkę też nie miałam pomysłu, muszę z tym słońcem sprobować ja jestem praworęczna, osobiście chybatylko jedną osobę leworęczna znam.
-
nick nieaktualny
-
bo dla mnie Piotr już na 95% bedzie leworęczny, on absolutnie w pewnych kwestiach nie jest samodzielny w ogóle a ja w teorii nie wiem, jak leworeczny za to sie bierze
moja babcia była obureczna ale to rocznik 29-na pewno ja przestawiali
więc nóż kuchenny w lewej jej rece nie raz przerazał
i jak wiem, ze leworeczni pisza lewą reką, to jak jedza? jak nożyczki? jak myja zęby? -
Kamcia, moj maly wszystko bierze lewa reka, jak daje kredke to rysuje lewa, jak bierze widelec to tak samo lewa, no generalnie wszystko zaczyna sie od lewej reki. Nie wiem w jakim wieku sie to ksztaltuje?
Maly jak zabiera szczoteczke i myje zeby to normalnie lewa 😂kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia moja mama jest rocznik 51 i też była przestawianie na prawą rękę. Wiec kroi,czesze sie ,je,myje okna,robi na szydełku ręką lewą i tą rękę ma silniejszą. Prawą ręką pisze.
Milena widzę że większość rzeczy robi lewą choć prawa też jest w użyciu.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dominującą strona określa się nawet do 6/7 r.z.
Dla mnie Piotrek też od poczatku uzywa lewej ręki, ale na "teście " neurologa wziął zabawkę prawą 😉wiem że w domu przelozylby do lewej 🤣
On nie chce np sam jeść
Ale kiedyś musi 🙃
Że łapie w lewą wiem, Ale sęk w tym jak leworecznemu lepiej w pewnych czynnosciach -
Byliśmy na spacerku
Ey się nie chwalicie pociechami to ja pospamuje
Ostatnie zdjęcie to miała być aktualizacja brzuszka...facet robil zdjęcie😂
Więc na filmiku wiecej można dojrzeć😂
Oczywiście widać wspólne braterskie zainteresowania-każdy kamyk na zwirowej drodze był ciekawy
W drodze powrotnej Piotruś padł więc spacer konczylismy w deszczyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:13
Katy, Nina83, Berbecia, Wowka, Cola87, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kamcia u nas Szymon jest leworęczny i to było widać już w wieku 3 lat ,rozmawiałam o tym z paniami s przedszkolu i mówiły że mają specjalne nożyczki dla leworęcznych ,widziałam też zeszyty dla osób leworęcznych . W codziennym funkcjonowaniu ja nawet nie zauważam tego że on robi coś inaczej tylko kiedy piszę ,rysuje ,czy trzyma sztućce ,nie ma jakichś specjalnych trudności z normalnym funkcjonowaniem
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
edwarda
wiem , ze sa sfery życia charakterystyczne dla leworecznych (praworeczni są tacy pospolici )
nawet z osrodkiem mowy bywa inaczej (może byc gdzie sobie chce być; u praworecznych zawsze w lewej półkuli), więc i ta cecha była wyciagana np u neurologa
narazie niech sam zacznie jesc z inteligencja ponoć się rodzimy i po mamie dziedziczymy hahahaedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka, też nie moge uwierzyć, ze Patryczek tak pięknie chodzi,a Kamil dalej na czterech 😂
Dzisiaj sie pobawil troche z dziecmi, jego kuzynka, ktora skonczyla roczek zaczela stawiać pierwsze kroczki, a 9-cio miesieczny kolega, raczkuje i wstaje gdzie Kamil w jego wieku tylko lezal i sie obracal na brzuch 😂 Za to oni prawie nic nie mowia, Kamilowi buzia sie nie zamyka i juz duzo sie mozna od niego dowiedziec
Igorek, naprawdę wyglada na dużego chlopca
Kamcia, brzuszek pokazny i bardzo zgrabny;p
U mnie szwagier sie probowal dopatrzyc brzucha, ale czarna luźna bluzka wszystko zakryla 😂
Nie lubie imprez od strony narzeczonego bo nie dosc, ze alkohol na nich jest to jeszcze tesciowa, ktora dzisiaj wyjatkowo mi działała na nerwy, nawet narzeczony zauważył, ze sie wrecz narzucala Kamilow, az w koncu nie chcial do niej isc i bardzo dobrze xdkamciaelcia lubi tę wiadomość