X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja również 😕
    Jak Zosia miała kilka dni to miala takie coś ba podniebieniu tylko że małe, położna mówiła, że to nic groźnego i czasami takie coś się robi. Wyczytalam, że to byla perła ale perły robią się najwyżej do 5 mż 😕.
    To nie jest raczej ropa, bo to dość twarde i przy dotyku nie boli, ropne jak by było to by bolało..hmm pojadę w przyszłym tyg.do lekarza to pokażę jej to.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina
    ale ja (chyba) bym z tym nie leciała specjalnie do przychodni ze zdrowym dzieckiem...bo skoro nie boli, nie ma oglnie rany, to pilne nie jest...pisze ze swojego punktu widzenia-w przychodni mozna cos złapać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wszystkiego najlepszego ☺
    Nina, fajnie że u Was już dobrze i mąż wraca do zdrowia,Zosia gwiazda 😘
    Super, że Zosia tak chętnie idzie spać do łóżka. Zuzia śpi od pierwszej nocy w swoim łóżeczku, także ominęło nas przyzwyczajanie do spania samej. Mam nadzieje, że z drugim będzie tak samo.

Ulubione książki Zuzi z okienkami z serii Świat Maluszka,bardzo lubi je otwierać ☺ Pucio leży i się kurzy, napalilam się na kupno, ale chyba za dużo się tam dzieje, póki co tylko przeruca kartki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam lampki do pokoju dziecięcego, jakie macie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi od poczatku pucia nie lubią i nie mam pojecia dlaczego? w kazdej wersji-ksiązkowej czy puzzlowej
    uwielbiaja puzzle, pucia nie rusza XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, obrażam się za to spanie Zosi! Chyba już tylko my zostaliśmy z intruzem w łóżku, w dodatku pijawką... 😉
    Jak Ci udało się zrobić to zdjęcie? Dwa!? Nie wiem co to, nie kojarzę. Ja ten ropień to chyba na wyrost. Ale nie da się przyjrzeć. Nawet mam wrażenie, że jak się śmieje to tak specjalnie zakrywa jak widzi, że zaglądam 😉

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Nina jaki ja mam budyń ciążowy to porażka ja autentycznie myślałam że to twój mąż taki młodzik i że zaczął szkole średnią. Jak ja czytam te posty to pojęcia nie mam. Co malutka ma w buzi też pomysłu nie mam pierwszy raz widzę.
    Kamcia współczuję kiepskiej nocy Patryk też dziś się budził i poplakiwal

Nina83, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no właśnie tez tak myślę, że skoro nie ma stanu zapalnego to nie trzeba specjalnie do lekarza, ale my na szczepienie więc przy okazji jej pokażę to 😉

Oj tam, oj tam..Kattallina nie ma co się obrażać 😉 na pocieszenie przypominam, że owszem śpi w swoim łóżeczku ale obok mojego łóżka 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błahahaha Pawojoszka!!! To teraz dałaś czadu, hahahaha...a tak się zastanawiałam o co ci chodzi z tym przepytywaniem do sprawdzianu 🤣🤣🤣

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    no własnie, Patrys zaliczał przebudzenia (a on w nocy nigdy sie nie budził), siadał, i ee, mocniejsze eeeee, ale o 5 to i Piotra obudził ostatecznie
    musiał zasypiac na nowo
    widac, że przezywał, no i to nie zęby

Piotrek jedynie pokazał swoje awanturnicze zachowanie którego kilka dni nie było, ale udało sie ogarnąc najmniejszym kosztem
    oboje zalicza spanko
    pogoda chyba sie sprawdzi z prognozą-czeka nas deszcz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, my mamy taką lampkę. Kupiona na wyprzedaży w Biedronce za 10zł 😂
    Ma dwie regulacje jasności i możliwość włączenia i wyłączenia na dotyk. Szału nie ma ale działa 😂

665df7462af5.jpg

6de876428f3f.jpg

MajowaMamusia, Katy lubią tę wiadomość

• wariancja Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

Kattalinna jeszcze ja z pijawka w łóżku. W zasadzie jak czytam, ze Wasze dzieci zasypiają same, przesypiają noce, ze tyle potrafią gadać, same jeść łyżeczką to mam wrażenie ze zyje w jakiejs innej czasoprzestrzeni. Albo po prostu matka ze mnie jak z 🐐🍑🎺

Mloda tez przezywa zlobek, w nocy zaliczyla wiecej pobudek, do tego chyba znowu zaczela zgrzytac zebami. Emocje ☹️ Niestety nadal nie przeskoczylismy etapu zupy, nie chce jesc, wrzeszczy, wisi na ciociach i ameno. Wczoraj odebralam ja z siwym od placzu nosem 😭

Nina nie wiem co to, ale wygląda ze od zeba. Pokaz lekarzowi na najblizszej wizycie.

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dzień dobry, podczytuje ale doba, tydzien nawet za krótki😳 czas leci jak.szalony.
    Widziałam, że się żłobki, przedszkola i szkoly pozaczynaly. Zlobkowiczom powiem, zee beda gorki i dolki, u mas czasem caly tydzien super, czasem nagle w srodku tygodnka placz przy rozstaniu. Nawet nie mam teorii czemu tak.
    Cola 100 lat!!😙
    Nina jakoś nie zarejstrowalam że Ty masz az takiego starszaka w domu😳
    Pawojoszka jak wlosy syna?
    Wiecej nie pamiętam...

Ja znowu sama, już mam serdecznie dość pracy męża. Do tego młody złapał wirusa wymioty, biegunka od wtorku. Zachowuje sie super, po wymiotach tylko slabo na szczęście one tylko dwa razy. Może macie jakieś sposoby? Bierze smecte, enterol, elektrolity i kobylaka, wszystko siłą oczywiście.
    Poza tym mlody mega sie zmienil, taki droslak już, biega, ucieka, na szczęście w wozku lubi. W domu sie nudzi wiec sa afery...już chyba przywyklam...
    A mam pytanie czy macie jakies super sposoby na plamy po marchewkach itd? Mam teraz tyle ciuchow poplamionych ani tego nosic ani komuś dać. A ciuchy prawie nowe...
    I drugie kiedy sie odpieluchowuje??🤔 ja podejmkwalam proby ale mlody jezdzi na nocniku i go nosi....

Cola87 lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Nina, wspaniale Cię widzieć 😊 cieszę się że wszystko zmierza ku lepszemu i mąż wraca do zdrowia i sprawności 😊 Zosia śliczna dziewczynka, w ogóle ładna z Was rodzinka 😊

Cola, jakie 32...? 😂 ja też nie czuję się na tyle, to nie może być prawda 😂

Mam pamięć do liczb i miejsc/sytuacji, a za to za grosz pamięci do twarzy 😉

Majowa, my mamy lampkę jeża z Ikea. Ma regulację jasności i można włączyć jakieś kolory, ale nie używam tej opcji. Działa na prąd i na baterie, jest miękki i można go myć. Po za tym lubię leśne zwierzątka w dziecięcych pokojach 😊

Współczuję wszystkich ciężkich nocy i zbyt wczesnych poranków. My rodzinnie pospalismy do 8:30 😊

Kattalinna, to że Skrzat śpi w swoim pokoju nie oznacza, że nie śpi u nas 😉

Pisałam tego posta z godzinę, więc jak coś naskrobałyście w międzyczasie to będę po za tematem 😃

MajowaMamusia, Nina83, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, spokojnie u nas też nie ma mowy o samodzielnym jedzeniu sztuccami.
    Nocnik u nas jest be, sadzam Zuzie,po sekundzie wstaje i już nie chce usiąść, więc jeszcze jest niegotowa.

Najlepszy odplamiacz jaki miałam to z fm zamawiałam, kombajn, wszystko usunie.

Ma ktoś lampkę na pilota miś, oryginalna z rabbit friends? Widzę że na ali rządzi i jest za połowę ceny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas za "lampke" do zasypiania niezmiennie rzadzi kruzela w wersji projektora

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja, u nas tez sam nie je, spi z nami i wstaje w nocy 😂🤷🏽‍♀️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie tylko Wy :p

Nina, cieszę sie, ze z mezem już dobrze ;) Zosia super dziewczynka:)

My dzisiaj idziemy na roczek kuzynki Kamila, mam nadzieje, ze sie ladnie beda bawic xd

Nina83, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka powies pranie na sloncu. Z marchewki, pomidorow mi zawsze schodzi.. Wyciągam z pralki brudne, po całym dbiu na sloncu sciagam czyste.. Jeszcze jak jest takie swieze zabrudzenie to w zimnej wodzie przepieram trixhe mydlem. Slonce działa 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 12:05

Nynka lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któras z was jest leworeczna?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ