X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka absolutnie nie dawaj pampersa. Trzymaj się swojej wersji (prawidłowej) , że nie chcesz cofać dziecka do etapu pampersa. To może byc taka reakcja na stres. Ja też miałam z moją problem taki (nie na początku przedszkola). Ale ten okres minął posikiwania. Czasem wpadki się zdarzą ale jest lepiej.

Niech przebierają go w czyste ubrania i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 15:16

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadki i starszym sie zdarzaja
    pawojoszka-trzymaj sie swojego zdania
    ja rozumiem-poczatki, dzieci płacza, personel sie uczy, ale to one sa dla dziecka-skoro nie woła niech pytaja
    u nas tez bywają wpadki tzn w pon. ciut popuscił a wczoraj przez sen zalał caaaałą pościel(mimo ze daje podkłady jednorazowe do poscieli), ale nawet z niegadkiem Piotrusiem jakoś to idzie
    na tej samej zasadzie nie wszystkie dzieci same jedza, ubieraja się...pani rozmawiała z nami, by uczyc (jakbym nie uczyła) ale od razu dodała, ze Piotrek niejedyny i każdemu rodzicowi to mówi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starzy rano zaliczyli nieplanowany wyjazd do Gorzowa :D zamiast po przedszkolu do domu, to kierunek GW-po pojemniki pod łóżko :D no ale kto widział by Jysk otwierac o 10 dopiero????więc pojechaliśmy do castoramy, potem wywymarzone "sniadanko"-zaliczyłam-w końcu!- bułkę z pieczarkami...

nie była łaskawa dla cukrów (no ale to wielka, hot-dogowa biała buła) ale 154 po takim grzeszku to nie grzeszek ;)
    w domu zleciało nam 30 min(akurat na kawe, bo ja spałam dziś ze 4h)i poszliśmy po chłopaków o 11:40-oboje kończyli drugie danie (które maja przed zupa o 11:30), oboje nakarmieni zjedli około połowy
    sukces, że Piotruś daje sie pokarmic(dla mnie sukces)
    panie jednego i drugiego wyprowadzały więc nic nie wiem
    ogólnie Piotruś miał na sobie swoje ubranie-nie zesikał się, Patryk zawsze czysty wraca (?), poszliśmy jednak spacerkiem do przychodni (wózek rano wyciagamy z auta i zostawiamy w przedszkolu), tam byliśmy o 12 i o dziwo poszło szybko-i lekarka niewiele opóźniła badania, i byliśmy 4.w kolejce
    wkłucie oboje poczuli, ale bardziej bólowo, niz płacz itp
    Patryk płakał na nasz widok(zły odwracał sie od nas), był w poradni marudny i płaczliwy(chyba obecność jakiejś pani kojarzyła mu sie z klubikiem), no ale drzemki dziś nie zaliczyli
    poszliśmy na mini spacer z myślą o kawie u znajomej i Patryś w drodze usnął w wózku-super
    ale nadal jest nieswój...uwzgledniam i noc z pobudka (a to taka rzadkość u nas-do policzenia na jednej rece), późna i krótka drzemka, no i emocje klubikowe

aaa
    i Patryk nic a nic nie pije w klubiku, nawet w swoim bidonie(ma jako jedyny swój bidon do dyspozycji), nic dziwnego że na dzień dobry cały wypija-bierzemy z domu dwa pełne;
    Piotrek na dzień dobry zjadł 1,5 drożdzówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 08:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, tak jak dziewczyny piszą, żadnego powrotu do pieluchy! Też pomyślałam o treningowych ewentualnie.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Pamiętacie mnie...? 😂

Chyba w jakimś innym życiu tu pisałam. Żyje w permanentnym niedoczasie, czytam co tam u Was pomiędzy zadaniami w pracy, ale już napisać nie bardzo mam kiedy. Teraz akurat przerwa kibelkowa, już w domu, to mogę 😁

Po wspaniałym poniedziałku i wtorku przyszedł kryzys rozstania w środę. Dziś już lepiej i mam nadzieję, że tak jednak zostanie 🙂

Mi za to ciężko, teściowa co jakiś czas udostępnia mi zdjęcia z domu i strasznie mi wtedy przykro, że to nie ja widzę wygłupy, uśmiechy, nie ja wyłapuję nowe słowa... potrzebuję przytulania w dzień, jak widzę obce dzieci to chce je przytulać, a nigdy nawet nie gugałam 😉

Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieci, do kolejnego 🙂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo sie odzywam bo nie jestem w temacie złobkowym i mam nadzieje, ze nie bede 😂 Trzymam kciuki za wszystkie mamy i dzieciaczki zeby bylo tylko lepiej 😘

Dzisiaj aplikacja ciążowa mi pokazala, ze juz 36% ciazy za mna, a ja dalej czasem nie wierze, ze w niej jestem 😂 Pierwszy raz dzisiaj pomyslalam o wyprawce i stwierdziłam, ze moze to dobrze, ze taka mala roznica bo bede musiala tylko pare rzeczy dokupić, a reszte mam xd Z drozszych rzeczy trzeba kupic fotelik i wozek dla dwojki, jeszcze chodzi mi po głowie cos w czym moglabym sie z dzidzia przemieszac po domu, najlepiej na kółkach :p

Mam wrazenie, ze Kamil jest o krok (hehe) blizej do chodzenia bo coraz czesciej stoi bez trzymanki, a jak dam mu rece do podtrzymania sie to probuje isc do przodu, a nie bokiem jak zawsze :p Moze do konca września ruszy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja tak mówiłam przy Idze, że do końca sierpnia pójdzie a że to nawet byłby 31 to nadal sierpień 😂. Ale zmieściła się w czasie 😁

Katy lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy Ula też stoi bez trzymanki i to całkiem stabilnie i się cieszy jak jej dzieciaki brawo biją ,ale do przodu nie ruszy. Dziś szła z krzesłem wzięła jedno i urzywala jak pchacza. Kiedyś w końcu rusza przecież nie będą do osiemnastki przy meblach chodzić.
    36%toz to szmat czasu, ciąża to zawsze leci szybko ,my z Kamcia to się niedługo będziemy pakować do szpitala

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, polecam chustę 😊 z wyprawką łatwiej gdy się zna płeć lokatora 😝

Majowa, to Twoja Zuzia jest wyjątkowa 😮 dla mnie wizja siedzącego dziecka (samego z siebie, bez pasów) jest kosmiczna i nierealna. Szkoda, że sprawdził się czarny scenariusz...

Kurczę, nie wyobrażam sobie, że można oszukiwać w kwestii nauki higieny własnego dziecka. Ale po zastanowieniu jestem w stanie w to uwierzyć...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Ja na dwie sekundy.

Cola, sto lat, najlepszości i spełnienia marzeń 💐💐💐😘

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOWKA DALEJ DAJE POPIS PAMIĘCI XD
    zatem zaufam XD
    Cola
    100latek w zdrowiu, szczesciu i urodzie

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzice oszukuja tak samo jak przedszkola oszukuja, najgorsze jest "wymaganie" bez braku zrozumienia-i to dopiero po 4 dniach w przedszkolu ;)

dzis Patryczek też płakał, a raczej krzyczał i machał nogami jak go pani wzieła, ale do tego momentu był usmiechniety i z humorkiem
    Piotruś sam podszedł do pani, dał jej czesc ( o.O ) i z nią poszedł do sali
    ło matkooo
    a ja już wstawiłam zupę gulaszowa, dzieci głodne wracają XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa a szelki? Kolezanka kupiła synkowi, tez jej uciekal i jest bardzo zadowolonw i zaluje ze wcześniej tego nie miała.. U nas tez spacer czesto trwa dlugo bo kuca i grzebie w suchych lisciach, goni robaki zbiera kamyki ale mi to nie przeszkadza. Lubi tez pachac swoj rowerek..

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Nie dam rady odniesc sie do wszystkiego niestety. Podczytuje i ciesze sie z malych sukcesow zlobkowych, ze dzieci ciraz lepiej to znosza.
    Mi tak naprawde dopiero we wtorek przeszedl ten polpasiec, w zeszla sobote to byla masakra, bylam tak spuchnieta ze az mnie oko cale bolalo, nigdzie nie wychodzilam bo sie tak zle czulam. Mlody na razie nic nie ma, mam nadzieje ze tak zostanie.

Majowa, szkoda ze tak sie spacer skonczyl.
    U nas tak wyglada spacer, ze ja ide z wozkiem, mlody sie trzyma palaka i tak sobie idziemy do sklepu (a naprawde nie amu blisko), potem robimy zakupy, wkladam je do wozka tam gdzie powinien maly siedziec 😅 i wracamy. Niezle spaceruje, w ogole mi nie ucieka na szczescie tylko twardo trzyma sie wozka albo reki, czasami cos go zaintetesuje jakis patyk, kamien to wtedy kuca ale najczesciej zabiera go ze soba i idzie dalej. Nie moge narzekac.

W ogole wasze dzieci tez tak lubia ksiazki?
    Maly wstanie rano, nie da mi nawet chwili sie pokrecic, bo juz niesie ksiazke i chce zeby mu czytac. Siada, pokazuje palcem ze mam mu opowiadac, pokazywac, malo co interesuja go zabawki, wszystko to ksiazki. U was tez tak jest? Naprawde nie mamy wytchnienia z tymi ksiazkami 😂

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, zazdroszczę spacerów i książek 😊 tyle mojego komentarza w temacie 😜

Kamcia, dobrze że przynajmniej jeden trzyma fason 😉

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka 🤯

Cola 100 lat 🎉

JS u nas też książeczki cały czas i ponoć regał z książkami to było pierwsze co obadała w żłobku 😉

Cola87 lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, żeby nie było tak kolorowo, to siada, pogrzebie w ziemi, wstaje,przebiegnie kawałek i od nowa siada.
    Wczoraj usiadła na środku chodnika i zadowolona 😆 jak ją tylko łapie za rękę rzuca się na kolana.

Olcia gdybym mieszkała na wsi i mogła puścić dziecko bez obaw, że zaraz wpadnie pod auto to też by mi to nie przeszkadzało. Po wczorajszym mi się odechciało, poczułam się jak te matki co im się dzieci rzucają na środku sklepu😂
    Mam nadzieję,ze jej to niedługo minie bo z 2 to w ogóle nie wyjdę.

J.S. dobrze że to paskudztwo minęło. U nas książeczki pod kluczem 😆 sama nie na do nich dostępu, bo wszystkie, które dorwała są pogryzione,aż się sypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 09:36

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, wszystkiego najlepszego 😘😘😘

Majowa, u nas też pogryzione ale teraz już tak nie gryzie. Dostępne ma te z grubymi kartkami, niestety zdarza jej się naderwać stronę gdy ma normalną książkę. Jeśli Zuzia gryzie to może takie książeczki piankowe albo do kąpieli? Daj dziecku dostęp 😁

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk nie lubi czytania, zer zainteresowania, sam te sensoryczne , manipulacyjne troszke i chwilke lubi
    z Piotrusiem było podobnie, po 2.urodzinach mogłam z nim lezec i lezec i czytac-ale kicie kocie
    ksiazki schowane i niedostepne-niszcza, jeden by ogladał kazda ze 100, a deugi by wyrywał, bo ma brat, wtedy brat brata bije, jest awantura...nie dla mnie XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjdzie czas na dostęp do książek, do kąpieli ma 2, gryzie je regularnie, ze zwykłymi kartkami czekają na swój czas, z grubymi kartkami jej nie dam, bo gryzie i je po kawałku tektury i folii. Biorę książeczki, oglądamy, a potem chowam.

‹‹ 2579 2580 2581 2582 2583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ