X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pelno ksiazeczek na macie, ale on w ogole juz nie gryzie ani nie wyrywa kartek. Czasem sie zdarzy ze jakas za mocno chwyci, odleci kartka czy cos, ale u nas samoobsluga - wyrzuca do smieci jak sie powie, ze cos jest be i trzeba sie tego pozbtc, to smietnik ma na wysokosc nosa w kuchni wiec wrzuca.
    Do kapieli tez mamy takie, ktore farbuja pod wplywem wody, to jest szal na to.

A macie do polecenia jakies fajne ksiazki?
    Pucio i te z Akademii Madrego Dziecka mamy wszystkie.

Cola, sto lat sto lat 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 10:48

Cola87 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, do kąpieli jakie to są?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, nazywaja sie „Wesola kąpiel” i tam masz kilka rodzai, Stacyjkowo, Swinka Peppa, Maja itp :)

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ksiazki tez najbardziej lubi. W zlobku Panie tez maltretuje 😃😃 i odrazu do regalu z książkami idzie. Mamy teraz takie z okienkami świat maluszka
    https://m.ceneo.pl/79436490;pla?gclid=Cj0KCQjwh8jrBRDQARIsAH7BsXecsGHgh6YGwz85tqO344xaidDD7DBrU3Fhojny_rRIcgqPah--NfUaAo1CEALw_wcB#tab=click

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry 😊
    Jestem na chwilę 🤗 czytałam was z do skoku i nic nie pamiętam 😬
    Cola 100 lat w zdrowiu i szczęściu 😚 💐
    Aaa pamiętam, że Majowa też niedawno miała urodzinki! Buziaczki i wszystkiego co naaajlepsze!!😚 💐

U mnie wszystko ok 😌 Mąż w domu 😀 zdrowieje i ma się całkiem dobrze. Ze szpitala wyszedł po 10 dniach i prosto do domu, dostał skierowanie na rehabilitację do szpitala ale lekarka powiedziała, że nie jest konieczne żeby został w szpitalu na rehabilitacji jeśli mamy na miejscu rehabilitację dzienna. Jak to ładnie ujęła Pani doktor, mąż potrzebuje jedynie dopieszczenia 😉 Tak więc, zdecydowaliśmy, że zalatwimy rehabilitację tu u nas na miejscu. I juz pod koniec września, mąż zaczyna rehabilitację. Niedowład cofną się prawie całkowicie 😊
    Ja miałam słabe dni jak mąż był w szpitalu, ale jak wrócił to wszystko wróciło do normy ☺️ Nie mam czasu myśleć o głupotach, prawie nas nie ma w domu bo jak nie do lekarza to sprawy związane z remontem ogarniamy, albo po prostu korzystamy z ostatnich dni lata i spacerujemy bo nasza mała łobuziara nie chce siedzieć w domu ☺️

Zosia rośnie jak na drożdżach 😲 muszę wymienić jej garderobę bo z wszystkiego prawie wyrosła, tak nagle!😮 Ostatnio cierpi okrutnie..5 zębów na raz jej wyszło i idą kolejne. Teraz mamy ich 9, prawie połowa 😕 Liczę na to, że szybko wyjdą o bedzie spokój, bo nie mogę patrzeć jak moja dziewczynka cierpi 😟
    Zosia mówi coraz więcej, caly czas tańczy i śpiewa po swojemu 😂 jest słodka.
    Ostatnio na spacerach nie chce siedzieć w wózku, wiec drepcze z nami równo. Jestem w szoku ile potrafi przejść a właściwie przebiec 😵 do miasta mamy prawie 2 km, połowę drogi przebiegnie sama. A jak się zmęczy, podchodzi do mnie i mówi że Zosia jest dzidzia i wtedy trzeba ją wziąć na ręce lub posadzić w wózku 😂😂
    Fajna dziewczynka z mojej Zosi, gdyby nie te zęby to jest naprawdę grzeczna i posłuszna 💖

Syn mój zaczął nowy doroslejszy rozdział życia 😂 od 2 września jest uczniem szkoły średniej i jest zachwycony! I mam wrażenie, że nagle wydoroślał ☺️ ...tfu tfu oby to nie było złudne wrażenie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 10:05

kamciaelcia, pawojoszka, Katy, D_basiula, wariancja, Wowka, Berbecia, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina
    Sliczni wy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Patryk...chyba dał się dzisiaj we znaki bo już po drodze zaczepila nas jedna z jego pań... płakał dziś bardzo duzo
    Nie chce się bawic, jeść i pić. I tylko smoczka ciągnie...siedzi na krzesełko i placze. Że spaniem też dziś kiepsko. Może spal z 15 min

Piotruś też nie jadl Ale pewnie nie smakowalo bo pluł
    Przespal się
    Nie zsiusial
    Halas trochę mu przeszkadza
    Ale coś zaczyna już do dzieci podchodzic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina fajnie że ku lepszemu u was ,ale to było do przewidzenia młody chłopak to i zmiany szybko się cofną . Teraz go będziesz musiała pilnować żeby lekcje odrabiał i do sprawdzianów będziesz przepytywać 😉.

Kamcia w piątek to dzieci są już zmęczone ,miały wrażeń przez ten tydzień ,u nas w przedszkolu też dzieci jeszcze płaczą i nawet Patryk jak zawsze szedł zadowolony to dziś kiedy rozmawiałam z panią o tych pieluchach to mu się buzia skrzywiła i musiałam szybko wychodzić bo by płacz był i nawet dziewczyna nie pomogła. Bo Patryk ma już dziewczynę w przedszkolu 😂. Jak przychodzi to do przedszkola to go dziewczynka wyściskać i idą się bawić jak go odbieram to też na pożegnanie przytulasy tak że ten...
    Może poprostu miał gorszy dzień.

cf409fc7e7.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez juz nie chce jezdzic w wozku ale jak jedzie to nie robi jakis dzikich awantur, jedynie pokazuje na zapiecie zeby odpiac, jeczy i steka. Woli chodzic na nozkach, tam gdzie nie ma aut biega sobie swobodnie, tez zbiera liscie, patyki i kamienie, ja jedynie nadzoruje czy nie bierze do buzi bo jeszcze mu sie zdarza. A i czesto chce isc w inna stronę niz ja, jesli sie nie spieszymy to mu pozwalam, ale często jest tak ze ja w jedną on w druga.

Książeczki uwielbia od zawsze. I oczywiście wiekszosc jest podarta i pogryziona ale to sa jego ksiazki wiec moze, zniszczy to nie bedzie mial. Juz kilka wyrzucilismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 18:31

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej współczuję przepraw żłobkowych.
    My jakoś żyjemy dziś wreszcie po 3 miesiącach dotarłam do ginekologa na wizytę poporodową;p

A teraz foto który to który?

7da770a283af.jpg

edwarda20, pawojoszka, wariancja, kamciaelcia, Wowka, Berbecia, kattalinna, Nina83, Cola87, jangwa_maua, Katy, olciabos, Feeva lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu po lewej
    Ma taką posture 🤣
    Sliczni chlopcy

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie Stanisław po lewej, nie da się ukryć 😊 ale podobni są, poza posturą 😉 cudni obaj!

Kamcia, przytulasy dla Patrysia od ciotki 😘

Nina, bardzo się cieszę, że idzie wszystko dobrze. Zosieńka boska! A ile ona ma butów! Ja nie mam tylu chyba 😉 współczuję zębów, u nas ta sama historia. Jedna czwórka już w połowie jest, druga dolna idzie, dziąsło okropne, ale ciągle nie wygląda ma przebite. Mam wrażenie, że jakiś ropień się robi. Ale oczywiście mogę na ułamek sekundy zerknąć więc nic nie wiem. Podobno góra też w natarciu.

Edit: JS, zamówiłam książeczkę do kąpieli 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 21:45

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Kattallina, ropień? Jak to wygląda? Bo Zosia ma cały czas to co kiedyś pisałam, wcześniej bylo bardziej na podniebieniu a teraz przesunęło się na dziąsło i jest w tam gdzie powinna byc dwójka górna. To taka biała gulka, dość twarda, nie boli przy dotykaniu. Gdyby to był z ropą to by bolało, nie e wiem co to i czekam, obserwuje ale chyba w przyszłym tyg. będę u lekarza to pokażę jej to. Jeśli mi się uda jutro zrobić zdjęcie tego czegoś to pokażę wam.

Aaa zapomnialam napisać, że moja córeczka też wydoroślała bo śpi w swoim łóżeczku 😝 co prawda z łóżeczka zrobiliśmy tapczanik i na noc jest przysuwane do naszego łóżka ale to i tak wieeelki progress! Nawet sama się tam kładzie i zasypia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 22:06

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny jak mi miło się zrobiło jak weszłam na forum a tu życzenia urodzinowe ☺️ dziękuję 😘 Wowka jak Ty to robisz? Zdradź tajemnice tej pamięci doskonałej? Jesteś niesamowita :* Kamcia fajnie że Piotruś daje sobie dobrze radę w przedszkolu, Patryś też się oswoi. Adaś też tak płakał na początku a teraz tylko buziaki paniom rozdaje :) Nina dobrze że z mężem już ok. Z synem wyglądacie jak rodzeństwo! Świetna rodzinka😍 Asix ja też stawiam na Stasia po lewej ;) ale podobni są ☺️ u nas książki są fajne ale już trochę mniej niż wcześniej, od kiedy chodzi nie ma już tyle czasu żeby w książkach siedzieć ;p on non stop coś musi robić w ruchu. Więcej nie pamiętam. Jeszcze raz dziękuję za zyczenia! To już 32 lata a ja się czuję na jakby to było dopiero 23 ;p

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Nina ta kropka biała...Adaś też coś takiego miał i jak wyszła mu czwórka to znikło. Nie wiem co to było. Też go nie bolało. Może ta perła...zrób zdjęcie jak się uda i napiszę Ci czy tak samo to u nas wyglądało.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wszystkie dzieciaczki takie do schrupania jak nie płaczą😄

U nas ostatnia 4 wychodzi i wyleź nie może. Najbardziej daje popalić.

Nina super że z mężem wszystko w porządku.

Cola najlepszego🌹

Ja mam już dość całymi dniami mam mdłości,szczypanie suto i bólu brzucha. Już nie mogę się doczekać wizyty i wywoływania cioci z ameryki.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    dajesz nadzieje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj :(
    Patrys w nocy cały tydzień odreagował
    w efekcie tez wszyscy nie spimy od 5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, slicznie :)

Kamcia, wspolczuje odreagowywania w nocy

Asix, sliczni chlopcy

Kattalina, mam nadzieje ze to nie zaden ropien!

Nina, zazdroszcze ze mala sie sama kladzie i zasypia, ja watpie ze kiedys tego doczekam 😂

Ja nawet nie wiem czy nam wyszly juz te 5, w ogole nie da sobie zajrzec, ale wydaje mi sie ze ostatnie slabe noce to bylo to, aczkolwiek ciezko stwierdzic 😅

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina
    ja osobiście nigdy z czymś takim w bzi sie nie spotkałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ