X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla bidulka

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okrycia nie kupuje. Do żłobka i tak jeździmy samochodem (10 km wózkiem ni dy rydy :D), a popołudniami będziemy pewnie i tak większość czasu spędzać na ogródku. A jeśli będzie potrzeba to obłoże ją po prostu jakimś kocem. Na zimę mam śpiwór z tamtego roku :)

Folia podobno pasuje idealnie z Espiro Sonic.

Na zimę planuje spodnie na szelkach i kurtkę, ten mój czort nie da się włożyć w kombinezon zapewne. Nie chcę nawet próbować XD

Cola87 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina z tego co pamiętam to niby było dostępne oryginalne okrycie w kolorze jasnoszarym. A takie uniwersalne okrycie da radę? Jak któraś kupi dajcie znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam wasze powroty do żłobków?
    U nas dramat, tak jeszcze nigdy nie było😢 trzymał się mnie płakał, jakby powiedział mama nie to chyba bym rzucila prace i z nim została. Siedzialam w szatni 10 minut w koncu ciocia wyszła powiedziala ze nic to nie da bo dluga przerwa. Chyba widziala moje przerazenie w oczach bo mi napisala ze sie uspokoil...masakra, nienawidze tego ze ja go muszę prowadzac.

Katar u nas zszedl, troche kaszlu nie wiem skad i powieka czerwona i opuchnieta macie pomysl skad to?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żłobek przeżyty 😊 ale z mamą to inaczej... Zajmowała się innymi dziećmi ♥ w sensie i córka, i mama 😉 teraz odsypia a ja liczę na to, że to nie żadne choróbsko bo tyle zielonych glutów dziś widziałam, że szok... 😔

White, my żłobek bliżej bo niecałe 2km 😉 już wiem na pewno, że wózek odpada. Nie mam siły walczyć żeby ją zmusić do jazdy... Pożyczę od koleżanki nosidło i jeśli się sprawdzi to kupię, ile damy radę to na nogach, resztę w nosidle. Chyba, że się uda z chustą ale już widzę akcję na środku parku i pół chusty w kałuży... 😉

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka współczuję ,kiedyś będzie lepiej jeśli cię to pocieszy. Ile to się matka na dziecka płacz musi w życiu napatrzeć to szok.

Kattalina może jak nie wózek to rowerek taki prowadzony przez rodzica ,z jakimś dzwonkiem czy innymi bajerami .

U nas powrót do przedszkola nawet spoko ,panie mówiły że pierwszy raz powiedział kiedy chciał siku ,co prawda nie do pań ale do koleżanki ,zawsze to jakiś postęp .
    Za tydzień we wtorek jadą na wykopki . Chciałabym to widzieć jak banda maluszków kopię ziemniaki. No nic niech się uczą pracy od małego. Trochę się obawiam bo niby to nie daleko ale Patryk to mi się wydaje taki malutki i nieporadny ale skoro panie chcą go wziąć to chyba wiedzą co robią.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, stonka na wykopkach 😂

Rowerka nie mamy i nie zamierzam kupować. Wolę już nosidło 😉

pawojoszka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkole mamy jakieś 1,3 km od domu
    Ale rano zawsze było auto
    Z powrotem zazwyczaj teraz też zwłaszcza kiedy sama odbieram chłopaków
    Piotr byl bardzo niezadowolony kiedy raz przyszlam z pojedynczym wózkiem, bez auta
    Baaardzo niezadowolony haha
    No i ostatnio mam co tachac z powrotem (posiusiane rzeczy Piotrusia). Do auta oboje biegusiem na nóżkach

Hehe
    Sama się skusilam na buty w lidlu. Jako drugie będą idealne. Tzn dla Patryczka i kozaki i traperki
    Dla Piotrusia wzięłam za duże. Zobaczymy czy na coś jutro wymienię

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jak możesz podaj link do foli do snapa, chce zamówić, a Ty masz sprawdzoną :)

Pawojoszka, takie maluchy na wykopki :D wesoło będzie.

Też kupiłam śniegowce w lidlu, chciałam na rzepy, ale nie było rozmiaru i tak cud, że o g.17 były jakiekolwiek buty. Szału nie ma, ale jako drugie mogą być, Zuzia tak się cieszyła jak jej założyłam, ściągnąć nie chciała :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie mam sprawdzonej do snapa. Nie polecę bo badziew.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczek tez był zadowolony z butów XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, myślałam, że masz jakąś uniwersalną, co daje radę

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między daje radę a polecam to kawał przepaści jest 😉 wpisz na allegro folia do wózka i masz

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy zwykla uniwersalna, ale nie wiem czy sie nadaje bo u nas standardowo lezy, my z tych co wozek lepiej prowadzic niz w nim siedziec 😅

Mysle ze rower to by na pewno byl niewypal, szczegolnie w snieg albo deszcz, tym mozna wyjsc polazic jak jest cieplo ale na pewno bym nie wsadzila, jak jest chlodno. Tez bym wybrala nosidlo.

Musze zgubic nadprogramowe kg bo juz mi niezle w brzuch poszlo. Polecacie jakies cwiczenia w domu? Kiedys cwiczylam ale to dawno bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 07:45

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy sobie uświadomiłam że dziś mam usg trzeciego trymestru 🤣 zakodowalam że w środę...ale równocześnie jutro ważna i wymowna data-czwarta rocznica śmierci Emilki...I to dalo do myślenia. Najważniejsze że mój mózg czasem się budzi (kiedy powinien spać-ale niewazne)
    Podgląd o 17:30
    Pewnie sama pojadę, szkoda chłopaków ciągnąć w taką pogodę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Między daje radę a polecam to kawał przepaści jest 😉 wpisz na allegro folia do wózka i masz
    Daje rade, czyli pasuje do wózka, a kosztuje grosze. Wiem, ze na allegro jest pełno, dlatego szukam sprawdzonej, żeby szajsu nie kupić.

White, a ta folia od espiro, to skąd wiesz, że pasuje do snapa? Może ją zamówię.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja ćwiczę z Moniką Kołakowską. Jakoś mi podpasowała 😁

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Dawno nie nie było. Stanisław chodzi 3x w tygodniu do żłobka. Jest coraz lepiej . Dziś płakał dopiero jak go przekazywałam do rąk. Inne dzieci bardzo go lubią przytulają głaszczą przynoszą zabawki. Bo tam gdzie chodzimy to grupa od 1.5 roku do 6 lat;)
    Jak Stasia nie ma to szyję pieluszki. Trochę się wkrecilam;)

A co do folii to ta od espiro pasuje idealnie i nie jest taka gówniana cienka

kattalinna lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    White, a ta folia od espiro, to skąd wiesz, że pasuje do snapa? Może ją zamówię.

Na fb jest grupa "Valco Love" i tam dziewczyny polecają.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asix
    tak myslalam ze szyjesz :)

Asix lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ