X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolagena, współczuję serdecznie. Niektórzy powinni mieć zakaz pracy z ludźmi :( W ogóle lekarze to temat rzeka...

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena,
    Co to za babsztyl!!! :/ zeby tak pacjenta potraktowac :/ jeszcze Kobiete w ciazy. Masakra. Az brak slow. :/

A ja mam dopiero o 19:30 prenatalne. Jeszcze tyle godzin czekania,wkrecam sobie ze moze Dzidzi byc za male albo cos. Sama nie wiem??? ;D hahaha chyba mi na mozg pada .. ;)
    Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 11:09

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia uwierz mi, że załowałam, że nie nagrywałam tej wizyty, ale do głowy by mi nie przyszło, że ktokolwiek mógłby tak mnie potraktować, a tym bardziej lekarz. Przeszło mi przez głowę, żeby pojść do niej jeszcze raz i to nagrać, ale stwierdziłam, że lepiej dla mnie i dla dzidziusia, żebyśmy się już nigdy więcej nie spotkały. Szkoda nerwów.

Kira91 nie denerwuj się :) Dzidzia na pewno jest idealna wymiarowo i w ogole jest idealna :) Zobaczysz jak Ci będzie machała rączkami <3 to jest takie mega mega słodkie <3 Nic się nie bój, będzie wszystko dobrze :) Daj znaka po wizycie a najlepiej pokaż swoje dzieciątko ukochane :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    mnie też by raczej zatkało , a ja z tych, co się odezwą...
    niewyżyta baba
    trzeba myśleć, że to tylko na czas ciązy...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne (usg) za 23h ale czuję, ze stres mnie niezły łapie...jakoś w ogóle mam w tej ciązy złe przeczucia i trudniej mi się cieszyć...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena rzeczywiscie to bylby dobry pomysl by to nagrac,to jest karygodne :/ dzieki za slowa otuchy ;) dam znac na pewno :)

Kamciaelcia, po niedawnych przezyciach (poronienie septyczne+wstrzas) ja tez ciagle drżę I to chyba sie juz nigdy nie zmieni. ;) ale musimy byc dobrej mysli I wierzyc ze bedzie dobrze! Mamy inny wybor?? ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed prenatalnymi w sumie się nie stresowałam jakoś bardzo, a przynajmniej tak mi się wydawało (wiadomo stres jakiś na pewno jest), ale jak już lekarz wszystko pomierzył i posprawdzał i siadłam przy biurku, żeby wszystko omówił, to trzęsłam się jak osika :D Dopiero wtedy się zorientowałam, jak bardzo byłam zdenerwowana, a mój narzeczony to prawie na zawał zszedł i obgryzł wszystkie pazury. Na szczęście lekarz trafił się bardzo miły. Bo jak czytam o tych za przeproszeniem bucach, to szkoda słów :|
    Kamciaelcia nie denerwuj się na zapas!

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwujcie sie dziewczyny, na pewno wszystko bedzie w porzadku.
    Kira, daj znac po ;) Znam emocje, bo wczoraj mialam takze przezywalam tak samo, ale jestem pewna ze odetchniesz z ulga tak jak ja ;)

Kamcia, no no! Nie stresuj sie! Bo dla maluszka to niedobrze, a zle przeczucia odrzuc zupelnie na bok, musi byc dobrze!! A pameitam jeszcse twoje wpisy bodajze w 7 tygodniu jak mowilas ze nie masz zadnych zlych przeczuc, no to gdzie to pozytywne nastawienie? ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki?

Ćwiczycie coś?

Ja zaczęłam tydzień temu. Kijki jak nie pada, a w domu mam kilka zestawów z youtuba.

Ten jest fajny - właśnie zrobiłam: https://www.youtube.com/watch?v=Uq6PDnL3Yj0

Obawiałam się, ale lekarz pozwolił, więc ćwiczę. Tylko nie wiem jak często?

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    pozytywne nastawienie musi być
    na poczatku było tak łatwiej :) bo czułam w sobie , że dzidzia rosnie i bedzie rosła do końca
    czuję to nadal

ja mam troszkę takie inne obawy-które będa i nic nie jest w stanie tego zmienić
    ja chyba nie boje sie tak bardzo, ze genetycznie coś wyjdzie, tylko mój strach związany jest z faktem, że może coś nie wyjść w ciązy ...a dzidziuś zdrowy nie będzie...
    ba! po urodzeniu nie miałabym takiej pewności...
    nie ma sensu w tę stronę się rozpisywać
    stres w dodatku cukrom szkodzi :) jutro na pewno bedą rekordy cukrowe :D
    jest takie napięcie w domu, mąz tez -choć nic nie mówi- zestresowany...
    po juz na pewno bedzie wielka ulga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Tak z innej beczki?

Ćwiczycie coś?

Ja zaczęłam tydzień temu. Kijki jak nie pada, a w domu mam kilka zestawów z youtuba.

Ten jest fajny - właśnie zrobiłam: https://www.youtube.com/watch?v=Uq6PDnL3Yj0

Obawiałam się, ale lekarz pozwolił, więc ćwiczę. Tylko nie wiem jak często?
    ja z kijkami od początku chodzę w weekend (jak nie pada), z ćwiczeniami czekam do drugiego trymestru, choc pewnie mogłabym zacząć I teraz, ale wolę odczekać.

Dziewczyny, zaczęłyście już kupować jakieś ciążowe ciuchy? moją pierwszą inwestycją będą chyba spodnie, bo zaczyna być ciasno ;)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie ciązowe od dawna noszę (brzuch też mam) ale miałam z poprzedniej ciązy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia, będzie dobrze :) ja na razie jestem spokojna, ciekawe co będzie w niedzielę ;)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    spodnie ciązowe od dawna noszę (brzuch też mam) ale miałam z poprzedniej ciązy
    dziś mam guzik w spodniach na gumkę do włosów ;) jak byłam na zwolnieniu to było spoko, od poniedziałku wróciłam do pracy I brzuch znowu gigant - witajcie ponownie kochane wzdęcia :(

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, po bedzie ogromna ulga, ale ten strach i niepokoj beda nam juz chyba zawsze towarzyszyc, ja pomimo ze lekarz powiedzial, iz wszystko jest super, to przegladalam milion razy wynik i doszukiwalam sie drugiego dna w jego slowach, jednak moj sprowadzil mnie stanowoczo na ziemie, abym sie ogarnela. Byl na wizycie takze doskonale slyszal co mowi lekarz, wiec mogl powiedziec ;)

ChicChic, ja nie cwicze, jedynie spacery, ale teraz chce wdrozyc dluzsze spacery bo bola mnie nogi, mysle ze to z braku odpowiedniego ruchu.

Kattalina, ja jeszcze nic nie kupilam, a spodnie ciazowe sa na mnie za duze, poza tym ja brzucha niestety nie mam jeszcze. Bylam patrzec spodnie, ale wszystko na mnie wisi, nie ma co zakrywac, wiec na razie odpuscilam ;) Mam nadzieje ze w grudniu juz cos zakupie przy okazji kupowania prezentow.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dużą wagę i w ciązy zawsze spada,a zatem spadaja codzienne spodnie :) zsuwają się w okolice blizny po cc , a to juz jakiś taki psychiczny dyskomfort dla mnie :)
    jeszcze noszę bluzy zeby brzuch w oczy się nie rzucał, bo nic nikomu nie mówiliśmy :) na razie ma być wygodnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobno brzucha w ogóle nie widać, ale czuję, że spodnie mnie cisną i brakuje dobrych kilku cm, żeby się dopiąć :| Ciążowych jeszcze nie chciałam kupować, więc poszukuję jakiś leginsów, ale jak na złość nic nie ma. Wczoraj całą galerię obeszłam i nic! :|

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.
    ja juz raz dałam się nabrać na "zdrowe dziecko" i w ciązy i po urodzeniu...
    lekarze juz tak szybko w moim przypadku tego hasła nie rzucają...
    nie chcę absolutnie nikogo zamartwiac, ale każda z nas ma swoje jakieś bardziej osobiste obawy
    ja tez mam pewną bolączkę, uczą zarówno złe, jak i dobre doświadczenia
    dużo wysiłku wkładam w nauke na podstawie tych dobrych
    wiem, że warto być nastawionych pozytywnie, bo ciąża to piekny czas, nigdy nie przezyje się tego ponownie :) kocham byc w ciązy, ale równocześnie nie kocham tego stresu :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    U mnie podobno brzucha w ogóle nie widać, ale czuję, że spodnie mnie cisną i brakuje dobrych kilku cm, żeby się dopiąć :| Ciążowych jeszcze nie chciałam kupować, więc poszukuję jakiś leginsów, ale jak na złość nic nie ma. Wczoraj całą galerię obeszłam i nic! :|

w ciąży własnie lubię zwykłe leginsy, bo dopiero teraz dobrze się trzymają
    ale ja zdecydowanie jeansowa :)
    najwięcej obkupywałam się przez internet :D nie musiałam się stresować przymierzaniem w sklepie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wywnioskowalam po twoich wpisach, ze spotkala cie bardzo przykra sytuacja, dlatego wierze w twoje obawy, jednakze to moja pierwsza ciaza, bez wczesniejszych zlych doswiadczen i pomimo, ze czytam rozne wpisy, historie to mimo wszystko wierze, ze mnie to nie spotka i tego sie trzymam.
    Zreszta wierze, ze zadnej z nas to nie spotka i juz w maju bedziemy sie cieszyc pieknymi, zdrowymi maluszkami ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ