X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Kamcia, patrząc na Twoją gromadkę przyswoiłam tyle słodyczy, jakbym zjadła bombonierkę 😍😍 piękna chwila 😍 jak tam Małgosia? Je, śpi, czy wręcz odwrotnie?

Kattalinna, gratulacje, tego nigdy nie za wiele 😂

Katy, co za dzień 🤯

Buziak w guza dla Kamilka i Zuzi 😊 U nas plaster na paluszku, a jak narzekał sobie 😂 chodził, pokazywał, że ma i coś gadał w tonacji seniorów pod przychodnią lekarską 😂

Berbecia, mi się podoba. I lubię pomysł i kreatywność, brawo! Jak syn? 😊

Cola, ja z opóźnionym zapłonem, ale przytulam. Nic nowego nie napiszę, to po prostu musi tak być, ale rozumiem, że jest ciężko 😐

Fermina, mój poród rozpoczął się od tępego bólu. Bolała mnie miednica, spojenie, krzyż, wszystko. Ból rozlany, tępy i falowy, mimo, że na początku tej falowosci nie zauważyłam, bo myślałam, że boli ciągle. Myślałam, że bardzo źle spałam i jestem totalnie połamana 😂

Jeśli to poród, czego Ci życzę, to napisz, bo ja wkraczam w płodne, więc nasza umowa przejęcia brzucha ma szanse wypalić 😉

Biedny Julo 😘

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na mm
    wiec nie bede pisała jak dzisiejsza noc...wiem, że to przejsciowe, ale iskierka nadziei jest, dzieci sie nie chwali XD an na pewno moich XD
    dziś chcemy zważyc Małgonie
    ale jej sie dobrze spi , pewnie i żółtaczka ma znaczenie
    ale nadzieja umiera ostatnia ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Kamilka 😘

Kamcia, chwal, moje dziecko od pierwszego dnia bycia w domu darl sie w nieboglosy 😂 i tak mu zostalo dlugo dlugo, nigdy nie spal dobrze do 14 miesiaca zycia. Masakra 😂

My dzis sesje swiateczna mamy 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:03

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czyli dajesz radę żyć. To najważniejsze 😊

JS, powodzenia na sesji. Ja właśnie się cieszę, że nie zapisałam nas w końcu, bo moje dziecko było by ze świeżym szwem na policzku 😐

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia spała nawet ciagiem 5,5h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    White, masakra. Już chyba lepiej, żeby wyniki były dodatnie, to byłoby wiadomo, że trzeba brać. Faktem jest jednak, że moja zakaźnik też mówiła, że jedyne stwierdzone powikłania boreliozy u płodu były u matek nieleczonych w ciąży.

Dokladnie to samo powiedziałam. Mąż się ucieszył, że ujemne, a ja się prawie rozpłakałam, bo wolałabym chyba wynik dodatni i miałabym pewność co to za cholerstwo. A tak cały czas taka jakaś niepewność. Z drugiej strony czytałam, że Elisa ma dość niską czułość, bo rzędu 30-40%... Biorę ten antybiotyk, ale co jak się okaże, że to jeszcze coś innego? Ale chyba muszę przestać o tym myśleć i zaufać w końcu lekarzom. 3 potwierdziło, że to jest rumień od boreliozy. Eh, że też musiało się to trafiły ciągu tych 9 miesięcy. Jak nie urok to... :P

Bóle z krzyża to raczej dobry znak. Trzymam kciuki! :)

Wowka dla Ciebie kciuki za starania :)

Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    white
    będzie na bank dobrze
    kciuki

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    i twój wpis widziałam ;)
    dyskretnie kciuki zacisnełam

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciu to w sumie nie widac dokładnie,a wyglada to troche gorzej, ale Kamil nie narzeka na szczescie 😂
    Biedne te dzieciaki poobijane 😘

J.S kciuki za sesje :p ja wrzuce moze pozniej jeszcze jakies zdjecia z naszej xd

Pies po kontroli, szybko sie regeneruje na szczescie, ciagnie go dalej do tej suki :/

Wowka, kciuki za starania :p

Fermina, kciuki za szybki porod ;)

Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moja tak samo sypiala. Wybudzalam zeby jadla a ona byla jak detka
    I oczywisvir każdy mówił co innego. Jedni ze wybudzac, inni ze nie.. I wez tu badz madry jak pierwszegl dziecko. Raczej do tej pory nie problemów z zasypianiem i snem.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, czekamy na pocztówkę z porodówki 😊 niech to będą te bóle, a szyjka współpracuje 😁

Co do prawka to prawie płakałam po opuszczeniu szczęśliwego pojazdu egzaminacyjnego nr 24 😉 ale zaraz zajęłam się rozsyłaniem wieści, potem telefon ze żłobka i jakoś bez łez poszło 😉

White, próba zaprzestania myślenia to dobra strategia. Będzie dobrze!

Wowka, kciuki od zawsze 😉

Katy, oby to jednak była dziewczynka, te wszystkie Twoje chłopy już wystarczająco dbają o atrakcje dla Ciebie, teraz spokój z księżniczką będzie 😊

White Innocent, Fermina, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina gratulacje.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina wielkie gratulacje :) super że się udało ☺️

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jak u Ciebie, rodzisz?
    Akcja dzień bez drzemki zdarza się u nas coraz częściej. Dzisiaj myślałam, że też będzie, bo 2 razy próbowałam usypać i nie chciała, a teraz zasnęła mi na kolanach podczas obiadu XD przełożyłam ją na narożnik i kima. Jak dobrze móc mieć chwilę na odpoczynek, bez tego nie daję rady, staram się jak Zuzia śpi też chociaż trochę poleżeć, bo inaczej mój kręgosłup nie wyrabia. Nocami nie śpię po 2h, obudzę się do Zuzi, do wc i koniec nie mogę zasnąć, także potem jestem zmęczona.

Dzisiaj w sklepie skorzystałam z przywileju "bez kolejki" pan mnie przepraszał, że mnie sam nie przepuścił, bo mówi, że on jest fizjoterapeutą i wie, że mnie na pewno już biodra bolą i stać nie mogę :D

Fermina lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, skurcze mam rzadziej, co pół h, ale silne. Byliśmy na 2h spacerze nad morze i zobaczymy czy to coś da. Ogólnie mam wrażenie, że coś rusza ale wiadomo, to może potrwać.. Wolę urodzić jutro bo dzisiejszą data mi się nie podoba, może się uda. :)

Wowka, umowa obowiązuje, mam nadzieję, że przekaże Ci brzuch z pełnym sukcesem. 😊

Wowka, kattalinna, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka syn już lepiej. Trzymam się myśli ze w pon mu ściągną ta szynę.

Fermina to trzymam kciuki żeby jutro spotkała się ze swoim bobaskiem.

Fermina lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Kattalina wielkie gratulacje :) super że się udało ☺️
    Dzięki, jestem zdania, że w 85% przynajmniej nie udało się a po prostu umiem to 😉 w końcu ile można jeździć w kółko? 😂 30 godzin kursu + chyba w sumie 35 dodatkowych, tych na egzaminach nie liczę 😉

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jak sytuacja? Rodzisz? 😘
    Kciuki!

Wowka, no racja z tymi szwami, ale powiem ci ze na poprzedniej moj syn mial wielki strup kolo nosa, na szcsescie udalo sie go zakryc bo wygladal jak koza 🙈

Kamcia, jak Malgosia?

Moje dziecko nauczylo sie liczyc, co prawda od szesciu do dziewieciu no ale zawsze 🙈 I nauczyl sie przedstawiac, imie mowi wyraznie ale nazwisko jeszcze nie tak dokladnie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 21:40

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę, mam od ponad 5 h regularne i bolesne skurcze co 10 minut ale na SORze stwierdzili, że to nie to, wracam do domu..

Gratuluję sukcesów! Od 6 do 9 to już kosmos i przedstawianie się też ekstra! Julek wie tylko, że 3 to trzy, ale zna połowę alfabetu, bo ciągle się pyta o literki. 😉

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow brawo dla Igorka ;) Kamil tez dopytuje o literki z maty, ale na razie zapamiętał tylko E xd Pytany o imie odpowiada no albo nie 😂 A jak byl młodszy mowil na siebie Lalil, a teraz nic nie chce :p Nazwisko ma troche trudne do wymowienia wiec pewnie nie predko je powie ;)

Za to przeszedl dzis na polu spory odcinek, co prawda za rączkę, ale bardzo ladnie szedl :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ