X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, w przyszly wtorek mam wizyte, ale podobno moze to nie miec na niego wplywu, ale i tak sie stresuje...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko bylo dobrze.
    Gdzie Ty to ustrojstwo zlapalas?

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dwojga zlego lepiej, ze teraz niz na początku ciazy albo w okolicach porodu bo wtedy podobno ryzyko zarazenia dziecka jest wieksze...Prawdopodnie sama sobie wyhodowalam bo raczej nie maialam od kogo sie zarazic :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przy zapaleniu płuc brała i to jakiś forte.

U mnie też chorobowo 😭. Jedna i druga kaszle. W piątek osłuchowo czysto. Dziś starsza już 38 temperatura 😭. Iga też zaczęła kaszleć.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa współczuję.
    Ja czekam właśnie jak wrócą chlopaki od lekarza

• Fermina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, współczuję stresu! Jesteś pewna, że to półpasiec? Bo jeżeli tak, to może przejdź się wcześniej do lekarza, jeżeli jest taka opcja, żeby jak najszybciej wdrożyć leki?

Zdrówka dla chorych!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten sezon jesienno- zimowy jakiś masakryczny. Nie chorowała tak jak była 1 rok w przedszkolu. Teraz drugi rok i miesiąc bez jakiegoś kaszlu czy kataru to miesiąc stracony 😒🤷‍♀️

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję stresu.

My wróciliśmy ,na szczęście w tej samej konfiguracji, mój tak mnie wyprowadził z równowagi że nawet mi się nie chce tego komentować.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jejku współczuję- ponoć to dziadostwo boli. Oby szybko minęło.

Pawojoszka dobrze że szczęśliwie wrociliście, ciekawe co by mąż powiedział jakbyś zadzwoniła z porodowki w Opolu. Mam wrażenie że faceci nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji,jakby oni byli w ciąży to pewnie leżeli by i nic nie robili.

Moja bez drzemki, notorycznie wchodzi na ławę(boję się że szyba pęknie😕), maruda straszna, mąż w pracy a ja marzę żeby się położyć spać.

Zdrowia wszystkim.

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn.bylam u lekarza internisty i ona stwierdzila polpasiec i dala mi lek, ale wizyte u gina tez sprobuje przyspieszyc jak sie uda...

No niestety boli, ale jeszcze do wytrzymania na szczescie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa wróciłam i pytam gdzie Patryk a on że no przecież miałam go odebrać, nie mógł się dodzwonić( bo po całym dniu padł mi tel. )więc się nagrał na skrytkę no ręce opadają ,a jak bym wtocila po zamknięciu przedszkola ? Pojechałam po małego ,bo przecież jeszcze mało się zjezdzilam wracam a on że chleba nie kupiłam bo też mi nagrał że nie ma ,no poprostu brak słów nawet nie mam ochoty mu wyjaśniać jakim jest palantem.

Katy ,kurcze przerąbane ,bo pewnie też nie wszystko możesz brać,choćby przeciwbólowe mocno ograniczone są prz ez ciążę. Wracaj do zdrowia jak najszybciej. No i oby domownicy nie złapali od ciebie

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka o matko to Ci się chłop trafił 🤦

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ja Ty kobieto to wszystko ogarniasz, dom pełen dzieci + mąż duże dziecko. Chyba musisz powiedzieć mężowi, że zaraz rodzisz i jestes już zmęczona, więc musi przejąć część obowiązków bo się zajedziesz. Ja nie dajw już rady robić wielu rzeczy, albo robienie ich sprawia mi trudność to mówię mojemu że musi robić to i to bo ja nie daje rady. Oczywiście jak jest zdenerwowany to musi się nagadać, ale mam to gdzieś to ja jestem obolałą i ociężałą słonicą więc musi to zrozumieć. W tej ciąży jakoś nie ma dla mnie okresu w którym dobrze się czuje, teraz to mnie dopada po kolei, ból krzyża, nogi puchną, męczę się już okropnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    brak słów
    tragikomedia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tylko to już przestaje być śmieszne. Czasem sama chce żeby poszedł do pracy żebym nie musiała na niego patrzeć. Te kilka dni w szpitalu to jak wakacje będą

Majowa toż mu powiedziałam że lepiej jak on by pojechał z dzieckiem,chociaż jakby myślał choć trochę to sam by mnie nie puścił w taką drogę,to stwierdził że on nigdzie nie będzie jeździł ,oczywiście mogłam mu kazać i wygarnąć co myślę i sprowadzić do parteru ale głupi mój charakter mi nie pozwolił ,a może poprostu już straciłam nadzieję że cokolwiek dotrze i że będą z niego ludzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:43

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję! Jak można samemu sobie wyhodować ? Ja słyszałam że tylko przez zarażenie od kogoś kto ma połpasca albo ospę.

Pawojoszka brak słów,ale ja bym nie wytrzymała i awanturę bym zrobiła nawet z rekoczynami,bo ja nerwowa baba jestem.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia ja też się kiedyś awanturowalam ale ostatnio stwierdzam że nie ma sensu bo tylko się nakrzycze nadenerwuje i żadnego efektu głową muru nie przebiję. Pozatym są rzeczy ,których nie powinno się tłumaczyć

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, bardzo ci wspolczuje, bo wtedy w sierpniu co mialam polpasca, to myslalam, ze z bolu nie wytrzymam. Jakie leki dostalas?
    Ja bralam hscovir tylko na recepte bo jakas bardzo duza dawka + przeciwbolowe, ale ja nie bylam w ciazy, a tobie co dali?
    Biedna. Ja z bolu gryzlam poduszke i plakalam, bo nie moglam przez to spac.

Pawojoszka, maz masakra :P

My dzis bylismy na sali zabaw, moje dziecko jak zwykle wpadlo w szalenstwo, do domu wpadlismy juz z mega rykiem i histeria, bo byl tak zmsczony, ze zasnal w 2 minuty 😂

Majowa, piateczka, moj akrobata tez wciska sie na lawe ciagle, tylko ja mam drewniana wiec nie ma ryzyka pekniecia ale i tak mnie to denerwuje.
    Ja tez dzis padam na ryjek, moj w trasie, wraca za 3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 22:11

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała być wycieczka do rezydencji Mikołaja w przedszkolu a jest gorączka 39 😢. Kolejna atrakcja ominie ją... Ech .

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa a nie przypadkiem do Katowic. Mój miał jechać ze szkoły tylko to się nazywało Fabryka Św Mikołaja też go to ominęło a ja 70 dych w plecy jestem

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2668 2669 2670 2671 2672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ