X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja mam jeszcze jeden typ teściów. Jak syn byl malutki to przekupywanie zabawkami. Dostawał nawet codziennie nowa zabawkę, jak zwrocilismy uwagę to odpowiedź brzmiała to jej sprawa. A teraz jak pojawiło się 3 malych wnoczkow to z szedl na dalszy plan. A szczególnie jak pojawily się dzieci córki to widać inne traktowanie szczególnie u dziadka.
    Mój mąż też to widzi i wiem że jest mu przykro.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia juz kiedyś pisałam, że jesteś pod tym względem fuksiarą, oczywiście jestem zdania że dzieci powinny znać swoich dziadków. Rodzice męża nie są skorzy, zeby Was odwiedzić?

Nynka masakra z tymi chorobami, ja już przeżywam co my zrobimy z dziećmi jak zaczną chorować w żłobku/przedszkolu, przecież pracodawca tego nie zrozumie 😳

Ciekawe jak Pawojoszka, może już urodziła.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ma rację, to taki typ i nie zmienicie. Jedyne co można to dla własnego zdrowia psychicznego zagryźć zęby i odpuścić. Chyba, że kontakt jest codzienny to wtedy tak się nie da.

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka u nas to samo kaszel a katsr taki ze masakra. I tez tydzień bylw zdrowam Wcziraj bylam u dr niby osluchowo ok,ale w nocu zagoraczkowala, wiev nie wiem co sie z tego wykluje. Tak mi jej szkoda, z tego kataru oczka jej popuchly.. Taka bidula

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dla małych i duzych chorowitkow
    my sie trzymamy
    ale od poniedziałku dzieci beda w domu wiec ciekawe jak ta sytuacja na nich wpłynie XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla wszystkich chorych 😘

Tesciowie to jakis stan umyslu, u nas za sciana, a Kamil mowi na tescia "pan" jak gdzies sie mijamy...Tesciowej pewnie tez by nie poznawal jakby nie przylazila bez celu jak akurat jest trzezwa...

Bylam dzisiaj na usg 3 trymestru:p Dzidzia wazy ok 1200/1300g ;) Plec dalej nie znana xd

a5f73367b9d2.jpg

kamciaelcia, kattalinna, jangwa_maua, Wowka, Nina83, Berbecia, Nynka, MajowaMamusia, Sela, pawojoszka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jakiś piękność 🤩

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla chorowitków 😗

Zosia Mikołajka piękna 😍

Katy, jaka śliczna!! 😉😃😍

Co do tesciow, to ja tak jak Kamcia mam daaaleko, Zośki na żywo jeszcze nie widzieli, także mam spokój 😜..
    Z mojej strony Zosia ma tylko dziadka, także nie wie co to babcia..na babcie mówi ciocia albo dziadzio 😂

A ja wzięłam się za siebie..odwiedzilam w tamtym tyg.dentyste a dziś w końcu moją ginekolog.
    Jajniki ok, macica również, bez polipów oraz mięśniaków. Moja lekarka obstawia niedoczynność tarczycy, tak więc skierowała mnie do szpitala na badania. W czwartek jadę zrobic wyniki hormonów tarczycy oraz płciowe.

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira gratulacje! Co tam u Was? Katy śliczna dzidzia, fajne zdjęcie wyszło :) teściów współczuję :/ mnie czasem moja mama wkurza, co się z nią widzimy to zawsze coś...a to że nie mówi, a to że w pampersie jeszcze chodzi, że nie jest całkiem odsmoczkowany, że zjadł ciastko...no mam czasem dość...jak był malutki się nim zachwycała, a teraz coraz więcej uwag tylko, a żeby została z nim czy go wzięła to też od święta bo albo czasu nie ma albo się źle czuje...wiem że to moje dziecko i babcia nie ma obowiązku go brać czy się zajmować, ale to co opowiadała że będzie robić jak się wnuk urodzi a to co jest to niebo a ziemia.

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie racje, zagryzc zeby i przeżyć, i dziękować że jednak są daleko od nas...

Ja chyba za bardzo zaczelam sie chwalić, że mlody tak nie choruje i do żłobka chodzi bo spojrzalam dzisiaj w kalendarz patrze 4 dni w zlobku😳

Katy cudowności, dalej twardo nie chcecie znać plci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, skąd ja to znam. Teściowa dzwoni, że nie przyjeżdżamy, a ona za wnusią tęskni, jak pojechaliśmy na weekend to mówi "babcia wzięłaby cię na spacer, ale czasu nie ma" i idzie np. do ogrodu coś robić XD nie to, żeby nie pracowała i mogła porobić sobie w każdy inny dzień. Teściu zapalony wędkarz, dzwonił do męża, że ich nie odwiedzamy, przyjeżdżamy, a on w sobotę po południu mówi, że jedzie z kolegami nad morze bo wypływają na noc na ryby, albo jadą gdzieś nad staw łowić XD Ot stęsknieni wielce.

Katy, śliczności, zazdroszczę pięknych zdjęć :)

Katy lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa no to niestety możemy sobie ręce podać...przykro mi trochę że tak jest. To bardziej że wiem że gdyby to była moja siostra i jej dziecko to byłoby inaczej...ale nie będę już się rozwijać. Za bardzo ostatnio narzekam, muszę popracować nad soba ;) Dobrze że jest jak jest i że nie jest gorzej ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za komplementy w imieniu dzidzi ;)
    Nynka, plec dalej nieznana, tyle to juz na pewno wytrzymamy xd W swieta planuje zajac sie w koncu wymysleniem imion:p

Wspolczuje dziewczyny, moja mama żadnych uwag ani zlych ani dobrych robi, przez ten udar mam wrazenie, ze zyje w troche innym swiecie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna dzidzia 😍

U mnie moi rodzice trochę wtrącają swoje 2 grosze. Czasem mnie to wkurza i nie raz się z nimi pokłóce. Drugiej babci dziewczyny nie znają. Starsza widziała ją 2 razy a Iga w ogóle. Mam nadzieję, że mój nie będzie chciał w święta naprawiać relacji. A jak coś to beze mnie. A jak chce aby szanowna matka widziała dzieci to niech zaprosi ją do nas ( na 100% nie przyjdzie).

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Dzidzia śliczna
    Pogadać to se mogę- Ja tam widzę synusia 🤭

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinka już W sumie malutka
    Trzymamy się z tymi z nad morza ale że strony mamy
    Bo zachodnie wybrzeże to rodzinka też ojca ale i tu szkoda gadać...
    I u nas nie ma czegoś takiego jak ZAPROSZENIE
    Chcecie?przyjeżdżajcie o każdej porze dnia i nocy!!tylko dajcie ciutke wczesniej znać (bo kiedyś kuzyn wybral się do nas i dal znać niemal na miejscu A nas nawet W mieście nie bylo)
    I to działa wzajemnie
    Taki otwarty dom na (super)gości
    A męża rodzinka jakby tylko czeka na takie zaproszenie. Z mojej strony nie doczekanie. Mają jasno powiedziane-dom otwarty
    A oni jakby hrabiostwo-może pisemnie by chcieli??
    Gościć teściów nie jest latwo, tylko wersja że oni osobno, bez urazy dla kogokolwiek-ale to prości ludzie z lubelskiej wsi (kto widział ten wie)I dla nich sam blok i trzecie piętro to porażka. Teść by tylko latal gadajac że jak mu źle czego by w domu nie robił...A teściowej byloby ludzki ciężko-chodzić, tkwić itp
    Mi są niepotrzebni
    Dzieci nie znają
    A same wiecie-co z oczu to z serca, nie jest im żal bo nie zaznali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lubelskiej wsi byłam jakieś 10 lat temu u teściów cioci i szczerze- nie wiedziałam, że ludzie jeszcze tak żyją i mieszkają.

Testujemy pampersy od tygodnia i stwierdzam, że są gorsze od dady. Dada jak Zuzia nie pije mm w nocy to raczej wytrzymywały do rana bez wpadki, a pampersy przesikuje. Wracam do dady i muszę zmieniać koniecznie w nocy jak się obudzi na mleko. Do jakiego wieku dzieci jedzą w nocy? Wiem, że wg "specjalistów" to już dawno nie powinna pić mleka z butelki, tylko ja się w nocy z dzieckiem szarpać nie będę, że nie dam mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Na lubelskiej wsi byłam jakieś 10 lat temu u teściów cioci i szczerze- nie wiedziałam, że ludzie jeszcze tak żyją i mieszkają.

Testujemy pampersy od tygodnia i stwierdzam, że są gorsze od dady. Dada jak Zuzia nie pije mm w nocy to raczej wytrzymywały do rana bez wpadki, a pampersy przesikuje. Wracam do dady i muszę zmieniać koniecznie w nocy jak się obudzi na mleko. Do jakiego wieku dzieci jedzą w nocy? Wiem, że wg "specjalistów" to już dawno nie powinna pić mleka z butelki, tylko ja się w nocy z dzieckiem szarpać nie będę, że nie dam mm.
    Majowa a jakie pampersy testujesz? Ja właśnie testuje activ baby i jestem póki co zadowolona, bo jeszcze nie przesikała. Zmieniam jej pieluchę co prawda o 23 i nad ranem ale wydaje mi się, że niepotrzebnie. Inne pieluchy w nocy zmieniałam co 2-3h 😬 a i zdarzały się przecieki 😲

Moja Zośka też w nocy pije mleko, ale juz tylko dwa razy ok. 23 i nad ranem tj. ok.5.
    O 23 daję jej mleko rozwodnione, tj. mniejszą ilość miarek np. na 210ml 3 miarki a nad ranem pije normalnie przyrządzoną mieszankę. Te rozwodnione mleko to mi pediatra kazala stopniowo zmniejszać ilość miarek, i u nas to działa bo jak dawalam normalnie to budziła się co 2h na mleko 😟
    Liczę na to, że niedługo już przejdziemy na pobudki tylko na wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 12:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi tyle sikają, że żadne nie daja rady np po 12h ;) ale tak nie jest codziennie aaaaa tam
    a sikają bo tyle chleją ;)
    w użyciu pantsy 5 pampers, dada 4+, pantsy z tesco r.6 ale te jakies kiepskie

Piotrek szybko przestał jesc w nocy, jakoś około roku, jak nie ponizej
    Patryk tez od dawna nie pije mm, ale on w ogóle jest w mm oszczedny tzn pije tylko na noc(kończy na spiocha po porzadnym zasnięciu)około 100ml
    ale Patryk pije (nie wode) w nocy stad sikanie, ale to też 1-2x max łącznie do 150ml

porobiłam troszkę w kuchni, tzn zrobiłam kapuste zasmażaną (na slodko-kwasno) oraz farsze do krokietów-bo tego mi się chce, w ciązy nie mogłam teraz nadrobię hihi
    z pieczarkami oraz z kapusta i grzybami (wspólnie zebranymi w lesie)
    jutro krokiety dokoncze tzn nalesniki+zwijanie
    no i śledzie w różnych postaciach
    kupne pierogi pomroziłam, wiecej nie planuje
    i chyba już w tym tyg edzie choinka ;) żeby na spokojnie (czyt: bez chłopaków) ubrac XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina też active baby i są gorsze od dady, bo potrafią przeciec np. juz o 24, a to mi się z dadą nigdy nie zdarzyło. To ja chyba nie mam na co narzekać :D moja je co najwyżej raz w nocy 180 ml, więc pielucha powinna wytrzymać, ale w sumie na wieczór po kolacji się opije mleka, to potem sika. Kilka miesięcy nie przebierałam pieluchy w nocy, bo nie było potrzeby, Zuzia fajnie przesypiała całe noce, a teraz jest gorzej niż pół roku temu. Najgorsze jest to, że jak w nocy wyciągam ją z łóżeczka, żeby przebrać, to ona wpada w histerię, rzuca się jak opętana, drze wniebogłosy jakby ją ze skóry obdzierali, ale nic nie mam wyjścia trzeba przebierać.

Nina co dajesz na kolacje do jedzenia? Może je za mało treściwie, że potem 2 razy się budzi na mm?
    "Wodę o smaku mleka" XD dawałam latem na drzemkę, bo moja w ogóle nie chciała pić i się bałam, że się odwodni. Czytałam, że właśnie tak można oduczyć dziecko jedzenia w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 13:12

‹‹ 2675 2676 2677 2678 2679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ