Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedstawiam Hanię.😊
14.12.2019, 13:50, 3960 gr, 57cm, 10/10, SN.
W 4,5 h była na świecie, wisiała nad nami realna groźba CC, ale udało sie SN, na szczęście. Jest wspaniała. ❤️MajowaMamusia, kamciaelcia, kattalinna, wariancja, Katy, Nina83, Berbecia, White Innocent, Mycha666, edwarda20, jangwa_maua, Nynka, Cola87, Wowka, Kira91, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czujemy się super, na SOR przyszłam z 8 cm rozwarcia i skurczami co 5-7 minut (wczoraj o 18tej było 1-2 rozwarcia, szyjka dluga), przebili mi dość szybko pęcherz ale rozwarcie nie postępowało a Mała nie chciała wejść do kanału. Była odwrócona twarzą w strone spojenia i nie przypierala o szyjke, główką była bardzo wysoko cały czas. Oksy też nic nie dało. Lekarka przyszła, zbadała, zrobiła USG, powiedziała że szans dużych nie ma i dała nam godzinę, zacewnikowali mnie i dali do podpisu wszystkie zgody. Po godzinie, ciągle partych nie było, lekarka szła mnie kwalifikowac do cc ale położna zbadala jeszcze raz i okazało się że 10 cm, a jak prę, to Mała schodzi niżej. Zmiana pozycji, 5 skurczy i po wszystkim. 😉 Poród wspominam wspaniale, żadnego kryzysu 7 cm, do podania oksy czułam się jak na wczasach. 😉
kattalinna, Nynka, MajowaMamusia, White Innocent, Cola87, Wowka, Kira91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kattalinna, no właśnie bez, skurcze miałam normalne, tylko że parcie przynosiło ogromną ulgę, ale bez żadnego przymusu, nacisku na odbyt itp. Słyszałam o takich przypadkach i nie wierzyłam. 😉
Odczarowalam zupełnie poprzedni, traumatyczny, poród. ❤️Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mala Matylda, tak, ja wrzucalam, ogolnie polecam. Maly juz coraz sprawniej na nim zasuwa, jest lekki, ogolnie niski wiec latwo sie mu zsiada i wsiada, czesto na nim jezdzi, te kolka ma takie ze nie rysuja podlogi, jak na ta cene to jestem zadowolona.
No ja z ta ospa wlasnie rozwazam, bo jakos chyba wolalabym, zeby go ominela. A ile kosztuje ta szczepionka i ile jest dawek?
U nas na usg pomylil sie tylko lekarz o 30 gram, z tego co pamietam 😀
Fermina, mala Hania jak na nia patrze, to czysty Julo jak byl malutki! Mam racje, czy sie myle? Bo moja pamiec moze zawodzic, ale tak wlasnie mi sie wydaje, ze sa mega podobni. Sliczna kruszynka, gratulacje ❤️❤️
Mi wasze ciaze zlecialy/leca w tempie ekspresowym.
Wlasnie obejrzalam dokument "Kochana mamusia nie zyje", jesli ktos z was nie ogladal to polecam, mega wstrzasajacy, jak mozna skrzywdzic tak wlasne dziecko...Fermina lubi tę wiadomość
-
J.S. nie mylisz się, są identyczni. Jak mój Mąż i jego młodsza siostra. Chodzące klony. 😉
Dokumentu nie oglądałam, ale czytałam jakis reportaż o tej sprawie. Też mi się w głowie nie mieści..
Cola, też jestem ciekawa. Bardzo dobrze zniósł opiekę cioci - po raz pierwszy od urodzenia go tak komuś zostawiliśmy, bo w zwykłych okolicznościach nie ma warunków. Zastanawiam się czy ogarnie, że to ta Hania z brzucha - bo do brzuszka mówił, "dzidzi Hania" i glaskal. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 00:23