X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia kciuki zaciśnięte! Fermina brzuszek jakbyś piłkę połknęła ;) reszta taka szczuplutka i nie widać tych 19 kg.

Fermina lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, i jak?

Fermina, życzę Ci, żebyś do poniedziałku nie doczekała z tą piłką 😘

A ja się pożalę. Już byłam pewna, że epizod Bożenki z nocnym rzygankiem to jakieś delikatne zatrucie, wczoraj już normalnie w żłobku była. Wieczorem mnie dopadło 😕 po wzięciu enterolu i jeszcze czegoś wymioty ustały, została lekka biegunka. Chociaż nie nawet bo już nic mi w środku nie zostało poza rozgazowaną colą 😉 bolą mnie wszystkie mięśnie i czuję się do dupy. Całe szczęście, że młoda znośna

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taka dupa ze mnie, byłam pewna że skierowanie zostało w rejestracji,a tu okazało się ze jednak skierowania nie ma i mi nie zrobią. Przełożone mam na 19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 21:58

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina biedna ty ale pocieszajace że ten wirus jakiś łagodny skoro po jednym dniu mała już tak dobrze się czuła. Zdrówka.

My po wizycie ,mały nie taki mały bo okolo4 kg +- błąd sprzętu ,mam skierowanie na oddział ale jak stwierdził mój lekarz rozsądniej będzie stawić się w poniedziałek, z jednej strony to fajnie bo już na święta mamy szansę być w domu z drugiej jestem przerażona ,wizja urodzenia klocka ponad 4 kg potęguje moje przerażenie i liczę już tylko na cc

Nina83, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poniedziałek szykuje się fajny 😄

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, niezly brzuszek, ale rzeczywiscie reszta mega szczuplutka 😘

Duzo zdrowka dla chorowitkow
    Wlasnie nasza znajoma miala nas wczoraj odwiedzic z synkiem, ale tez ma jelitowke, takze wirus krazy :/

Dostalismy zdjecia z sesji, o to jedno, potem usune
    ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 08:09

kamciaelcia, kattalinna, Katy, Nina83, Berbecia, jangwa_maua, White Innocent, Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    cudny Igorek <3
    uwielbiam go

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniały 😍

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Igorek ;)

Pawojoszka, no to niezla waga :p

Kattalinna, wspolczuje, mnie wczoraj tez dopadla jakas biegunka wieczorem, rano jeszcze mnie bolal brzuch, ale żadnych dolegliwosci juz nie mialam:p Pierwsze co pomyslalam, ze to od tego Heviranu, ale teraz juz sama nie wiem xd

J.S lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorek przecudny!! ❤️A jaką ma wspaniałą grzywę!

Chciałam mieć bliźniaczki urodzeniowe z Kamcią a może z Pawojoszką się uda. 😉

Julek zrobił mi pierwszą awanturę o wybór outfitu. Zielony polarek-NIE! 😂

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina chłopak zaczyna mieć swoje zdanie ,przyzwyczajaj się już niedługo nie będziesz mogła ciuchów mu kupić bez niego. A co do porodu to nie wiem bo ty już po terminie więc cię wezmą na ostro a ja jeszcze przed więc raczej wywoływać ta szybko nie będą chcieli ,chociaż nie wiem jaką mają praktykę więc kto wie.
    J.s jaki przystojniak 😍

J.S, Fermina lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy wam bardzo 🙈

A jeszcze przeczytalam, ze Mania ma sluszna wage, u nas 11,8 wiec tak chyba normalnie. Teraz i tak sie poprawil bo ostatnio poszedl do gory i jakby wydawal sie ciut mniejszy 😂

Fermina - u nas wczoraj wojna o ciuchy, nie chcial ubrac takich bezowych spodni tylko wybral takie zielone, domowe, a jechalismy akurat na sale zabaw ale coz 😂

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S piękne zdjęcie, piękny synuś! 😍😍

Mania ślicznotka, nie wygląda na taką wagę hihi, Zośka 12,5 kg i jest pyzowata 😃

Fermina, pięknie wyglądasz 😍

Dla wszystkich chorych duuuzo zdrówka! 😙

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale poważnie wygląda. Śliczny chłopczyk 😍

J.S lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze temat fotelikow sie przewijal kilkakrotnie, ale akurat wtedy nie potrzebowalam drugiego, a wlasnie musze kupic teraz fotelik do drugiego auta, moze byc po prostu na pasy bez isofixa, taki max do 700-800 zl
    Polecicie jakis? Moze byc tylko przodem, bo nasz mlody juz tylem nie jezdzi w ogole.
    Ten nasz mam na stale, ale czasem potrzebuje podjechac do miasta drugim autem i musze przepinac tego isofixa, wkurza mnie to i potrzebuje cos drugiego.

Jeszcze jedno pytanie - szczepilyscie na ospe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 09:03

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szczepiłam na ospę i nie planuję, chociaż przysługuje nam. W kwestii fotelika nie pomogę bo ja jestem zwolenniczką tylko opcji tyłem jak najdłużej.

Z wagą Marysi to jakaś ściema jest 😆

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, przeczytałam o tym Twoim półpaścu, współczuję i życzę zdrowia. Jak się czujesz? Nadal Cię boli? Widzisz poprawę po lekach które dostałaś?

Kattalina, jak u Was sytuacja epidemiologiczna?

Nynka, super że z Filipkiem już lepiej. Przykro mi, że teraz Ciebie coś dopadło. Zdrowiej szybko.

Fermina, co u Was? Nic nie piszesz, mam nadzieję, że to poród Cię zajmuje😉
    Brzuszek cudowny, taka piłka, reszta ciała zgrabna, nie widać tych +19 kg
    Widzę, że Julek chce już sam wybierać swoje stylizacje😄. Zosia ma często zastrzeżenia co do skarpet – zdejmuje te, które ma na sobie, woła „inne załóż” i biegnie do szuflady. A jaki po tym bałagan… Sytuacja powtarza się kilka razy dziennie, bo skarpetki według własnego wyboru też z czasem stają nie nieodpowiednie🙈. Czasami sama zakłada sobie skarpety, złośliwy los chce, że zawsze piętą do góry🤪

Majowa, cieszę się że u Maleńkiej wszystko w porządku😊

Pawojszka, błąd pomiaru może równie dobrze dodawać wagi Maluchowi, dla własnego komfortu psychicznego warto w to wierzyć🙂
    Naprawdę wolałabyś mieć cc?

Marysia śliczna😍. Te loczki są cudowne.
    Chyba macie zepsutą wagę, bo na grubaska zupełni nie wygląda😛
    Feeva, gratuluję sukcesów zawodowych!

Na Igorka nie zdążyłam😟
    Z fotelikiem nie pomogę, mamy jeden więc kupiliśmy droższy, obrotowy.
    Na ospę chcę Zosię zaszczepić, bezskutecznie próbujemy od września. Na początku szczepionka była niedostępna, później dokładnie JEDEN DZIEŃ przed każdą kolejną datą u Zosi pojawiały się objawy choroby. Następny termin mamy na 14 stycznia, ale spróbuję tydzień wcześniej zapisać Zosię jeśli jakieś miejsce się zwolni. Od 24.12 do 1.01 żłobek jest nieczynny, więc może tak od razu nic nie złapie.

J.S, to chyba Ty wstawiałaś zdjęcie rowerka biegowego z dwoma kółkami z przodu i jednym z tyłu? Jeśli tak to napisz proszę jak Wam się sprawdza.

Tak czytam, że Wy już pieluch w rozmiarze 5, a nawet 6 używacie. U nas ciągle 4 i mam wrażenie, że jeszcze długo zostaną. Raz kupiłam 5, ze względu na przecieki właśnie, ale nie pomogło. Czasami Zosia przez całą noc śpi na brzuszku, częściowo z pupką w górze, więc cały mocz spływa w jedno miejsce, to wtedy zdarzają nam się wpadki. Na szczęście nie dzieje się to często. Na noc używamy Pampers Pants, w ciągu dnia różnie, ale teraz też będą pantsy – Zosia często chodzi ze mną do łazienki, do tej pory satysfakcjonowało ją siadanie na nocniku w ubraniu, teraz karze się rozbierać. Do nocnika jeszcze nigdy nie nasiusiała,  ale rytuał jest 😜

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    w zeszłym roku nie byłam przekonana w ogóle do szczepienia na ospe, ale w tym roku-ze wzgledu na Małgosie-szczepiłam obu, w lipcu i we wrzesniu sie udało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam, jesteśmy dopiero po pierwszej dawce.
    Z fotelikiem nie pomogę nie znam sie.

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda, dzisiaj wlasnie troche boli znowu chociaz juz mi sie porobily strupki i niektore odpadly wiec lek dziala na szczescie;) Jeszcze 8 tabletek mi zostalo i powinno calkiem zejsc...

My nie szczepilismy na ospe, dzisiaj mi moja kuzynka pisala ze ona nie miala ospy w ogole, a ma 33 lata, jej dzieci tez nie mialy, a to juz nastolatki :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2672 2673 2674 2675 2676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ