Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, wow, jaka piekna choinka i cudowny pomocnik! Tez mamy zywa, uwielbiam 😊
Ja nie mam wyboru z tym sernikiem, jutro jablecznik zrobie i finito.
Kamcia, Patryk dyrektor 😀😀
Szukamy auta dla mojego do pracy, ale ogolnie tez zeby bylo duze, najlepiej 7 osobowe, bo lubimy duzymi ekipami gdzies jezdzic. Padlo na tourana, bylismy juz po jednego 270 km, facet nas zapewnial ze jest super, a guzik. Szukamy takiego duzego auta, automat, wlasnie najlepiej 7 osobowe, czarne, budzet 20 tysi. Moze cos polecicie? 😀 Bo w sumie uparlismy sie na tourana, ale moze cos innego nas zainteresuje.
Wowka, wiem wlasnie, a mnie to szukanie, dzwonienie do tych ludzi tak irytuje... 😂
Wowka lubi tę wiadomość
-
j.s.
my mamy mazdę5
ale manualna skrzynia
no i komfortowo to 6-osobowe
mąż był po nia ponad 120km od nas-ogladał 3 modele: mazdę , tourana oraz galaxy
i mazda wygrała ciut więkzym bagaznikiem (który ma sie po zlożeniu 2 foteli) oraz przesuwnymi tylnymi drzwiami
no i mazda musi być w benzynie (diesle tańsze ale awaryjne, minus-rdzewieje podwozie)
mamy silnik 2.0 wiec super ekonomiczna nie jest
ale jako rodzinne auto sprawdziła się do 2 dzieci
przy trójce tracimy bagaznik (można kupic na dach
)próby nie podejmowaliśmy jeszcze
na drugim obstawiłabym tourana
ale wybierając auto dla 3 dzieci to i tourana bym nie brała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:03
-
Ja nawet nie wiedzialam, ze ta Mazda jest 7 osobowa powiem szczerze, wlasnie aukcje ogladam.
Galaxy tez rozwazalismy. To nie bedzie dla nas auto do jezdzenia na codzien, bo wiekszosc bedzie moj jezdzil sam, ale wlasnie potrzebujemy duze, bo w przyszlym roku planujemy remont, wiec wiadomo, takie sie przyda.
W tej mazdzis jest mozliwosc zamontowania gazu? Bo w touranie 7 osobowym jest, ale zabiera caly bagaznik, wiec ta opcja odpada dlatego padlo na diesla.
Duzo wam pali? My rok temu mielismy auto 6.0 benzyna, wiec nic nie jest w stanie mnie przerazic 😂 Nasza obecna to 3.0 diesel, ale nie pali duzo.
Moj sie uparl na tego toruana 🤦🏽♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:36
-
jest możliwość z gazem, z tego co widziałam, to byly takie tez do kupienia-ale gaz to zawsze kosztem bagaznika a w tych minivanach bagaznik jest kiedy złozy sie te dwa ostatnie fotele/fotele rozłożone to bagaznika zero (no moze 2 reklamówki z zakupami wejdą)
tyle, że mazda to marka tylko w benzynie, widac też różnice w cenie-diesle są dużo tańsze
nasza przy mojej jezdzie w trasie spala latem około 8l i to nie dużo
zimą ciut więcej
ale teraz użytkuje w miescie i srednie spalanie wyswietla się 10l
duzo nieduzo, ale przy fabii(5,5l) to dużo
te przesuwne drzwi wygrały
touran ciutke mniejszy się wydawał
no i cenowo VW są droższe zatem (w 2016 TAK BYŁO) za te same pieniadze mazda była o 2 lata młodsza (tzn touran był droższy/inaczej touran za 20 tys był o dwa lata starszy niż mazda za podobne pieniadze)
no i nasza jnie jest czarna, ale prawie czarna

no i nasza to taka prawdziwa japonka, tzn z fabryki w Japonii a nie wersja europejska, taka też mieliśmy własnie honde-unikat w swojej kategorii)
galaxy odpadło bo to FORD (w ocenie męza
)
proponuje zrobic jak my-równoczesnie porownac 3 modele -byle gdzie-wybrac jeden i szukacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:59
-
Skrzacik super pomocnik 😍 Kamil udawał, ze pomoga, ale wolal sie bawic bombkami :p

U nas prezenty przynosi Gwiazdka, jakis specjalnych tradycji nie mamy xd
Kamcia, wyobrazilam sobie Patryczka dyrygujcego innymi dziecmi 😂
Ja w tym roku robie Wigilie tylko dla naszej trojki, ale trochę roboty i tak mam :p Jeszcze teściowie sie nagle obudzili zeby robic razem co mi niezbyt pasuje wiec mam nadzieje, ze jeszcze im sie odwidzi ten pomysl xdWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 17:15
kamciaelcia, Magda33, Hoope, Wowka, pawojoszka, wariancja, kattalinna lubią tę wiadomość
-
U nas choinka ubrana, ciasto przekladam na wieczor, uszkw zamrozone. My jezdzimy trochę do mojej rodziny triche do meza. Ale zawsze cos robie, i bierzemy ze soba i tez w lodowce jakies smakolyki musza byc 😉 ja polecam sledzie smażone w zalewie takiej octowej z przec.pom. Sa pyszne 😉 krokiety jutro zrobię.. Zosia juz lepiej z kaszlem, odrywa jej sie. Kataru prawie nie ma.. Cieszw sir ze bez antybiotyku. Za to mnie cos bierze 😒😒😒
-
Wowka dziękuję za przepis na śledzie. Na pewno je zrobię

Feeva super, że dostałaś dotację na biznes! Oby Ci szło jak najlepiej!
Kamcia baaaaaardzo dziękuję za foto Małgosi :-* cudownaaaa kruszynka!
A chłopcy widać, że lubią pomagać w porządkach. Oby tylko wyzdrowieli szybko.
Pawojoszka super, że już w domu
Katy u mnie Leo też tak pomagał jak Kamilek hehe
Matko ile Wy gotujecie/pieczecie. Ja jak zwykle na gotowe do mamusi
niestety druga wigilia u matki męża:-( już mam nerwy na samą myśl wrrr
Juro zabieram się za salatkę, ciasto (takie bez pieczenia z nutellą i bitą śmietaną- dupsko mi rozerwie) hmmm i może jabłecznik, bo J.S mi ochoty narobila. Sernik zabieram od mamy i makowiec też. Jeszcze śledzie zrobię i będzie cacy
Ach jeszcze by się zdało posprzątać heh
Katy, kamciaelcia lubią tę wiadomość
W końcu się udało...

-
Małgosia kropka w kropkę jak starsi bracia! 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Cudowna jest!
Pawojoszka, Ula nie jest zazdrosna? 😁
U nas prezenty przynosi Mikołaj, Mania już go rozpoznaje, wszędzie go zauważy, na każdym plakacie/każdej ozdobie 😁
W choinkach jest zakochana! 😁🎄
Ja dziś posprzatalam mieszkanie, bo do wczoraj jeszcze miałam klientki. Standardowo na moje paznokcie zabrakło czasu 🤷♀️
Oprócz teg zrobiłam rybę po grecku i sernik, jutro piers w płatkach, gyros i sałatka z ananasem. Dużo nie robię, bo i tak święta u rodziców i teściów 😁
Dopiero co usiadłam i w sumie już się kładę...
Aaa i karpia nie jem. Nie lubię. Ale zawsze jest do wyboru inna rybka, jakis filet 😁
A tu gaduła 🤣
https://youtu.be/6O1Dn3souYU
Magda33, Hoope, Wowka, kamciaelcia, J.S, Katy, Nina83, Nynka, olciabos, Sela, Asix, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
O ja nie mogę, Feeva ona tyle mówi?! Padłam. Cud miód dziewczyna. Ale kochańsko

Dawno tu nie zaglądałam, muszę nadrobić.
Wesołych Świąt
Edit: Gratulacje Nowych dzieci, dużo zdrówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:47
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej dziewczyny, wpadam przedświątecznie życzyć Wam pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń. I na nadchodzące Święta i w 2020-roku 😊🎄
Nie wymienię każdej z Was, ale to co pamiętam, gratuluję Pawojoszka i Kamcia kolejnych dzieciaczków!
Gratuluję także następnych bąbli w drodze, jest ich już całkiem sporo 😄
Staraczkom wystarania zgodnie z oczekiwaniami 🤗
U nas leci, najstarsza rozgościła się na dobre poza domem, jest wszystkim nam z tym bardzo po drodze
Studiuje, pracuje i jeszcze do mnie nie dotarło, że mam takie stare dziecko.
Średnia w drugiej klasie, więc wiadomo, dramaty drugoklasistki 😄
Bartek wciąż jest Bartkiem, bandyta z buzią cherubinka. Ogólnie trudny temat, wymagający nieustannie uwagi, uzależniony od cyca i mamy, dalej z pieluchą (wie, że siku, wie skąd siku ale totalnie tego nie kontroluje), terrorysta, emocjonalny wampir, nie wiem co z niego wyrośnie. Powtarza większość słów ale zdania z tego jeszcze nie zbuduje. Poza sytuacjami, gdy doprowadza mnie do szału jest równolegle prześmieszny. Dlatego szybko mu wybaczam a on to bezczelnie wykorzystuje i wie jak to robić. Wszyscy mu dają 2-3 latka, więc pod tym względem nic się nie zmieniło 😄
To moje niełatwe macierzyństwo próbuję połączyć z pracą no i to jest coś,co mnie wciąga totalnie.
Także etap w swoim życiu na posiadaniu małego sysaka raczej uważam za zamknięty.
Wowka, kamciaelcia, Nynka, Katy, Feeva, pawojoszka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

-
O to, to. Ja po Kamci, Hoope pokaż dzieci 😊
Dzień dobry. Biorę się za robotę. Wczoraj bigos i piernik, dziś sernik i dwa makowce. I magiel, gdzie ja znajdę magiel...?!?
Edit. Kamcia, dziś ta wizyta Piotra? Kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 07:34
kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość
-
Kamcia, mojemu tez Ford odpadl, Mazda bo benzyna a on chce diesla, talze wiesz co... Odpadam, niech sobie sam szuka 😂😂
Moze trafi ten ideal w touranie, ale wtedy budzet musialby podskoczyc, bo uwazam ze za ta cene moze byc trudno.
Feeva, slodka Mania, gada jak moj, nawija ciagle.
Hoope, fajnie ze wpadlas!
Kamcia, 4 tygodnie? Serio?
Przeraza mnie to jak czas sunie
kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość
-
Feeva, wow, ale slodka gadula 😂 U nas slow duzo, ale zdania tylko trzy "mama cyca" "nie mam" "tata puka", to ostatnie sie nauczyl jak ostatnio maz stukal mlotkiem i teraz jak usłyszy jakies pukanie to tak mowi xd
Hoope, fajnie, ze sie odezwalas
Wesołych Świąt rowniez dla Was 
Jeju Kamcia, toz to zaraz roczek bedzie skoro ten czas tak zasuwa 😅
U nas dzisiaj kiepska noc bo Kamil sie zarazil katarem ode mnie...
Hoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałgosia ❤️ cała mama, śliczna dziewczynka ☺️
Boże, Feeva! Poryczałam się ze śmiechu 😅 Marysia jest taka słodka i pięknie mówi! W tym wieku dzieciaki są przeslodkie!
Zośka wszystko powtarza, ale jeszcze nie mówi tak pięknie.
U nas przed świętami wyjątkowo spokojnie. Bigos zrobiony, pierogi zrobione i zamrożone, rolada miesna wlasnie się piecze, i galareta mięsna wlasnie pyrka na ogniu. Warzywa na rybę po grecku zaraz będę dusić i potem biorę się za makowiec i górę lodową. Jutro zrobię sałatkę jarzynowa, usmaze karpia bo lubię 😉, śledzie ze słoika 🤣 ot i to nasze święta, w tym roku sami 😝 więc na spokojnie.
Wesołych Świąt Wam życzę!
Aaa, są już moje wyniki hormonów... wszystie prawidłowe 😲 Cieszę się, ale skąd te moje objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 12:16
kamciaelcia lubi tę wiadomość

[