Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, wow, jaka piekna choinka i cudowny pomocnik! Tez mamy zywa, uwielbiam 😊
Ja nie mam wyboru z tym sernikiem, jutro jablecznik zrobie i finito.
Kamcia, Patryk dyrektor 😀😀
Szukamy auta dla mojego do pracy, ale ogolnie tez zeby bylo duze, najlepiej 7 osobowe, bo lubimy duzymi ekipami gdzies jezdzic. Padlo na tourana, bylismy juz po jednego 270 km, facet nas zapewnial ze jest super, a guzik. Szukamy takiego duzego auta, automat, wlasnie najlepiej 7 osobowe, czarne, budzet 20 tysi. Moze cos polecicie? 😀 Bo w sumie uparlismy sie na tourana, ale moze cos innego nas zainteresuje.
Wowka, wiem wlasnie, a mnie to szukanie, dzwonienie do tych ludzi tak irytuje... 😂Wowka lubi tę wiadomość
-
j.s.
my mamy mazdę5
ale manualna skrzynia
no i komfortowo to 6-osobowe
mąż był po nia ponad 120km od nas-ogladał 3 modele: mazdę , tourana oraz galaxy
i mazda wygrała ciut więkzym bagaznikiem (który ma sie po zlożeniu 2 foteli) oraz przesuwnymi tylnymi drzwiami
no i mazda musi być w benzynie (diesle tańsze ale awaryjne, minus-rdzewieje podwozie)
mamy silnik 2.0 wiec super ekonomiczna nie jest
ale jako rodzinne auto sprawdziła się do 2 dzieci
przy trójce tracimy bagaznik (można kupic na dach)próby nie podejmowaliśmy jeszcze
na drugim obstawiłabym tourana
ale wybierając auto dla 3 dzieci to i tourana bym nie brałaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:03
-
Ja nawet nie wiedzialam, ze ta Mazda jest 7 osobowa powiem szczerze, wlasnie aukcje ogladam.
Galaxy tez rozwazalismy. To nie bedzie dla nas auto do jezdzenia na codzien, bo wiekszosc bedzie moj jezdzil sam, ale wlasnie potrzebujemy duze, bo w przyszlym roku planujemy remont, wiec wiadomo, takie sie przyda.
W tej mazdzis jest mozliwosc zamontowania gazu? Bo w touranie 7 osobowym jest, ale zabiera caly bagaznik, wiec ta opcja odpada dlatego padlo na diesla.
Duzo wam pali? My rok temu mielismy auto 6.0 benzyna, wiec nic nie jest w stanie mnie przerazic 😂 Nasza obecna to 3.0 diesel, ale nie pali duzo.
Moj sie uparl na tego toruana 🤦🏽♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:36
-
jest możliwość z gazem, z tego co widziałam, to byly takie tez do kupienia-ale gaz to zawsze kosztem bagaznika a w tych minivanach bagaznik jest kiedy złozy sie te dwa ostatnie fotele/fotele rozłożone to bagaznika zero (no moze 2 reklamówki z zakupami wejdą)
tyle, że mazda to marka tylko w benzynie, widac też różnice w cenie-diesle są dużo tańsze
nasza przy mojej jezdzie w trasie spala latem około 8l i to nie dużo
zimą ciut więcej
ale teraz użytkuje w miescie i srednie spalanie wyswietla się 10l
duzo nieduzo, ale przy fabii(5,5l) to dużo
te przesuwne drzwi wygrały
touran ciutke mniejszy się wydawał
no i cenowo VW są droższe zatem (w 2016 TAK BYŁO) za te same pieniadze mazda była o 2 lata młodsza (tzn touran był droższy/inaczej touran za 20 tys był o dwa lata starszy niż mazda za podobne pieniadze)
no i nasza jnie jest czarna, ale prawie czarna
no i nasza to taka prawdziwa japonka, tzn z fabryki w Japonii a nie wersja europejska, taka też mieliśmy własnie honde-unikat w swojej kategorii)
galaxy odpadło bo to FORD (w ocenie męza)
proponuje zrobic jak my-równoczesnie porownac 3 modele -byle gdzie-wybrac jeden i szukacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:59
-
Skrzacik super pomocnik 😍 Kamil udawał, ze pomoga, ale wolal sie bawic bombkami :p
U nas prezenty przynosi Gwiazdka, jakis specjalnych tradycji nie mamy xd
Kamcia, wyobrazilam sobie Patryczka dyrygujcego innymi dziecmi 😂
Ja w tym roku robie Wigilie tylko dla naszej trojki, ale trochę roboty i tak mam :p Jeszcze teściowie sie nagle obudzili zeby robic razem co mi niezbyt pasuje wiec mam nadzieje, ze jeszcze im sie odwidzi ten pomysl xdWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 17:15
kamciaelcia, Magda33, Hoope, Wowka, pawojoszka, wariancja, kattalinna lubią tę wiadomość
-
U nas choinka ubrana, ciasto przekladam na wieczor, uszkw zamrozone. My jezdzimy trochę do mojej rodziny triche do meza. Ale zawsze cos robie, i bierzemy ze soba i tez w lodowce jakies smakolyki musza byc 😉 ja polecam sledzie smażone w zalewie takiej octowej z przec.pom. Sa pyszne 😉 krokiety jutro zrobię.. Zosia juz lepiej z kaszlem, odrywa jej sie. Kataru prawie nie ma.. Cieszw sir ze bez antybiotyku. Za to mnie cos bierze 😒😒😒
-
Wowka dziękuję za przepis na śledzie. Na pewno je zrobię
Feeva super, że dostałaś dotację na biznes! Oby Ci szło jak najlepiej!
Kamcia baaaaaardzo dziękuję za foto Małgosi :-* cudownaaaa kruszynka!
A chłopcy widać, że lubią pomagać w porządkach. Oby tylko wyzdrowieli szybko.
Pawojoszka super, że już w domu
Katy u mnie Leo też tak pomagał jak Kamilek hehe
Matko ile Wy gotujecie/pieczecie. Ja jak zwykle na gotowe do mamusiniestety druga wigilia u matki męża:-( już mam nerwy na samą myśl wrrr
Juro zabieram się za salatkę, ciasto (takie bez pieczenia z nutellą i bitą śmietaną- dupsko mi rozerwie) hmmm i może jabłecznik, bo J.S mi ochoty narobila. Sernik zabieram od mamy i makowiec też. Jeszcze śledzie zrobię i będzie cacy
Ach jeszcze by się zdało posprzątać heh
Katy, kamciaelcia lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Małgosia kropka w kropkę jak starsi bracia! 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Cudowna jest!
Pawojoszka, Ula nie jest zazdrosna? 😁
U nas prezenty przynosi Mikołaj, Mania już go rozpoznaje, wszędzie go zauważy, na każdym plakacie/każdej ozdobie 😁
W choinkach jest zakochana! 😁🎄
Ja dziś posprzatalam mieszkanie, bo do wczoraj jeszcze miałam klientki. Standardowo na moje paznokcie zabrakło czasu 🤷♀️
Oprócz teg zrobiłam rybę po grecku i sernik, jutro piers w płatkach, gyros i sałatka z ananasem. Dużo nie robię, bo i tak święta u rodziców i teściów 😁
Dopiero co usiadłam i w sumie już się kładę...
Aaa i karpia nie jem. Nie lubię. Ale zawsze jest do wyboru inna rybka, jakis filet 😁
A tu gaduła 🤣
https://youtu.be/6O1Dn3souYUMagda33, Hoope, Wowka, kamciaelcia, J.S, Katy, Nina83, Nynka, olciabos, Sela, Asix, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
O ja nie mogę, Feeva ona tyle mówi?! Padłam. Cud miód dziewczyna. Ale kochańsko
Dawno tu nie zaglądałam, muszę nadrobić.
Wesołych Świąt
Edit: Gratulacje Nowych dzieci, dużo zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:47
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Hej dziewczyny, wpadam przedświątecznie życzyć Wam pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń. I na nadchodzące Święta i w 2020-roku 😊🎄
Nie wymienię każdej z Was, ale to co pamiętam, gratuluję Pawojoszka i Kamcia kolejnych dzieciaczków!
Gratuluję także następnych bąbli w drodze, jest ich już całkiem sporo 😄
Staraczkom wystarania zgodnie z oczekiwaniami 🤗
U nas leci, najstarsza rozgościła się na dobre poza domem, jest wszystkim nam z tym bardzo po drodzeStudiuje, pracuje i jeszcze do mnie nie dotarło, że mam takie stare dziecko.
Średnia w drugiej klasie, więc wiadomo, dramaty drugoklasistki 😄
Bartek wciąż jest Bartkiem, bandyta z buzią cherubinka. Ogólnie trudny temat, wymagający nieustannie uwagi, uzależniony od cyca i mamy, dalej z pieluchą (wie, że siku, wie skąd siku ale totalnie tego nie kontroluje), terrorysta, emocjonalny wampir, nie wiem co z niego wyrośnie. Powtarza większość słów ale zdania z tego jeszcze nie zbuduje. Poza sytuacjami, gdy doprowadza mnie do szału jest równolegle prześmieszny. Dlatego szybko mu wybaczam a on to bezczelnie wykorzystuje i wie jak to robić. Wszyscy mu dają 2-3 latka, więc pod tym względem nic się nie zmieniło 😄
To moje niełatwe macierzyństwo próbuję połączyć z pracą no i to jest coś,co mnie wciąga totalnie.
Także etap w swoim życiu na posiadaniu małego sysaka raczej uważam za zamknięty.Wowka, kamciaelcia, Nynka, Katy, Feeva, pawojoszka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
O to, to. Ja po Kamci, Hoope pokaż dzieci 😊
Dzień dobry. Biorę się za robotę. Wczoraj bigos i piernik, dziś sernik i dwa makowce. I magiel, gdzie ja znajdę magiel...?!?
Edit. Kamcia, dziś ta wizyta Piotra? Kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 07:34
kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość
-
Kamcia, mojemu tez Ford odpadl, Mazda bo benzyna a on chce diesla, talze wiesz co... Odpadam, niech sobie sam szuka 😂😂
Moze trafi ten ideal w touranie, ale wtedy budzet musialby podskoczyc, bo uwazam ze za ta cene moze byc trudno.
Feeva, slodka Mania, gada jak moj, nawija ciagle.
Hoope, fajnie ze wpadlas!
Kamcia, 4 tygodnie? Serio?Przeraza mnie to jak czas sunie
kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość
-
Feeva, wow, ale slodka gadula 😂 U nas slow duzo, ale zdania tylko trzy "mama cyca" "nie mam" "tata puka", to ostatnie sie nauczyl jak ostatnio maz stukal mlotkiem i teraz jak usłyszy jakies pukanie to tak mowi xd
Hoope, fajnie, ze sie odezwalasWesołych Świąt rowniez dla Was
Jeju Kamcia, toz to zaraz roczek bedzie skoro ten czas tak zasuwa 😅
U nas dzisiaj kiepska noc bo Kamil sie zarazil katarem ode mnie...Hoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałgosia ❤️ cała mama, śliczna dziewczynka ☺️
Boże, Feeva! Poryczałam się ze śmiechu 😅 Marysia jest taka słodka i pięknie mówi! W tym wieku dzieciaki są przeslodkie!
Zośka wszystko powtarza, ale jeszcze nie mówi tak pięknie.
U nas przed świętami wyjątkowo spokojnie. Bigos zrobiony, pierogi zrobione i zamrożone, rolada miesna wlasnie się piecze, i galareta mięsna wlasnie pyrka na ogniu. Warzywa na rybę po grecku zaraz będę dusić i potem biorę się za makowiec i górę lodową. Jutro zrobię sałatkę jarzynowa, usmaze karpia bo lubię 😉, śledzie ze słoika 🤣 ot i to nasze święta, w tym roku sami 😝 więc na spokojnie.
Wesołych Świąt Wam życzę!
Aaa, są już moje wyniki hormonów... wszystie prawidłowe 😲 Cieszę się, ale skąd te moje objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 12:16
kamciaelcia lubi tę wiadomość