Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katy, dasz radę! Ja jestem ciągle przerażona, ale jakoś się toczy. Wszyscy żyjemy, jesteśmy najedzeni a dzieci zdają się mieć zaspokojone potrzeby emocjonalne w pełni. Nabylam nowe umiejętności np usypianie dwójki dzieci na raz czy karmienie zsynchronizowane z zabawą klockami. Nawet czas dla siebie mamy z Mężem wieczorem. Przy Julku nie mieliśmy. 😉 Będzie na pewno inaczej niż Ci się wydaje ale będzie dobrze!
Wowka, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, MajowaMamusia, Wowka, Katy lubią tę wiadomość
-
J. S. Ja nie lubię zakupów ciuchowych. Dzisiaj wróciłam z niczym, mąż tak samo.
Nadajemy się tacy jesteśmy nie wymiarowi. Ja mała i kulka, on wysoki że spodnie i koszule za krótkie.
Nie nawidze robić zakupów ciuchowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 20:39
-
Witajcie. U nas trudny czas. Tuż przed świętami do szpitala trafił ukochany dziadek mojego męża, w ostatnią sobotę zmarł. Wszyscy jesteśmy przygnębieni, jedynie Zosia wnosi radość. Trudno się nie uśmiechnąć przy tak radosnym, żywiołowym maluchu.
Sylwestra spędzimy w domu, zaprosiliśmy teściów, mamy nadzieję że babcia również da się namówić.
Wowka, Nynka, moja ciąża też odroczona, zaraz po planowanym rozpoczęciu starań przyszło zapalenie zatok i antybiotyk. Teraz kolejny cykl, właśnie miałam owulację, ale sprawy rodzinne i choroba męża sprawiły że słabo wykorzystaliśmy ten czas.
Pawojszka, gratuluję synusia, wybraliście ładne imię 😊
Wowka, piękny staż. Życzę kolejnych kilkudziesięciu lat w szczęściu😘
Fermina, cieszę się że rzeczywistość z dwójką dzieci pozytywnie Cię zaskoczyła, oby tak dalej 😊
Mania cudowna gaduła, dogadały by się z Zosią 😄
Patryczek pięknie sobie radzi z samodzielnym ubieraniem!
U nas nową umiejętnością jest zakładanie skarpet, Zosia samodzielnie dokonuje wyboru i zmienia zdanie kilka razy dziennie, więc na ogół do niczego nie pasują🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 20:54
pawojoszka, kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Kamcia, no zdolny chłopak 😁
Mała Matylda, przykro mi z powodu śmierci dziadka 😔 przytulam w trudnym dla rodziny czasie, bądźcie silni.
Majowa i Katy, na pewno dacie radę. Ja sobie tak teoretycznie myślę, że nie da się nie dać 😂 dzieci przecież nie będą chodziły głodne, ani zaniedbane. Pomyślcie sobie, że skoro fizjologia kobiety na to pozwala, to matka natura obmyśliła to już wcześniej i zdolność turbo organizacji dostajecie w trafi się z każdą kolejną ciążą 😋
Fermina, twój post emanuje spokojem. Jeszcze jak napiszesz, że jesteś wyspana, to już całkiem będę marzyć o takiej wizji podwójnego macierzyństwa 😃
A co do ciuchów. Nie mogę się zdecydować w czym iść na sylwestra 😐 mam kilka sukienek, mam cekinową bluzkę, mam sweter z cekinami i nic nie mogę skomponować 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 22:45
Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Wowka, jestem wyspana!
Hania budzi się co 3 godziny, je, pozwala na zmianę pieluchy i śpi dalej. Mąż jest w domu, więc ogarnia Julka a ja śpię nawet i do 9-10. (Pochwaliłam więc się pewnie rozbestwi teraz)
Skoro nie możesz się zdecydować na kreacje, to czy to nie czas na zakupy? 😉
Właśnie, Kamcia, wow, Julek tylko wyrzuca skarpetki ze swojego miejsca i wkłada nam do szuflad. Tyle z samodzielności w ubieraniu. 😂 A nie, przepraszam, jeszcze szalik na głowę zakłada, przegląda się w lustrze i cieszy. 😉
Mała Matylda, przykro mi. Dużo siły dla Was.Wowka lubi tę wiadomość
-
Fermina, no to już w ogóle zazdro konkretne mam 😂
Równo z ukonczeniem przeze mnie 30 lat, mimo nie posiadania w tamtym czasie żadnego dziecka, utraciłam bezpowrotnie umiejętność snu do 10 😃
Na zakupy nie czas, jest po 23, czas do łóżka 😂 jutro w pracy do 14, mogę nie zdążyć...
-
No to moja muszę powiedzieć umie ubrać się sama od stóp do głowy. Nawet rajstopy ubierze, nie jest to idealne ubieranie bo np tył na przód, na lewo ale widzę po niej że jest bardziej samodzielna niż syn.
Ona bardzo naśladuje brata.
Dzisiaj mąż mi mówił że próbowała wsadzić sobie mój biustonosz pod bluzkę. A rozmiar miseczki rozmiarowo pasuje jej na głowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 23:11
-
Wowka, czekaj, zobaczysz, ja Ci tę ciąże opchnę w końcu to też tak będziesz miała. 😁 Nigdy nie utracę chyba umiejętności nieograniczonego snu, spalabym cały dzień, gdyby mi pozwolono (niskie ciśnienie pozdrawia).
Berbecia, jestem w szoku. W ogóle nie pomyślałam, że taki mały brzdac już może ogarniać ubieranie. Chyba musimy zacząć ćwiczyć z Julem. Ze stanikiem, wiadomo, panna dorasta. 😉 -
Fermina, dajesz nadzieje :p Mi tam wystarczy sen do 7, ale Kamil na to nie pozwala xd
Ja to w ogole chyba bede w koncu karmic w tandemie wiec moze byc ciezej przez to :p
MalaMatylda, przykro mi z powodu śmierci dziadka
Kamcia, zdolny chlopczyk;)
Kamil probuje sobie ubierac czapke albo skarpetki, ale jeszcze mu kiepsko idzie ;p
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Berbecia, szkoda ze nic nie kupiliscie, a moze przez internet lepiej?
Mala Matylda, bardzo mi przykro
Fermina, ekstra ze mozesz tyle pospac, ja marze o tym 😂 Kocham spac!! Moglabym spokojnie do 12 spac
Kamcia, ale super! U nas tylko skarpetki potrafi ubrac.
Kamcia bylismy w Majalandzie. Jak dla mnie nuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 08:21
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Patryk ubiera (próbuje)siebie i innych
wyszły tylko gacie-choc na filmiku do końca nie wyszły ale ciiiiii
on to taki strojnis
pisałam juz ze musiałam mu dac stara torebke
a w klubiku 2x zastałam go bawiacego sie przy rózowej toaletce ...panie sie smiały ze fryzury pilnuje (codziennie zel musi byc)
ostatnio załozył takie zeliwne kółko od maszynki do mielenia na reke-bransoletka musi byc
dzis zrobił kolczyk z takiego plastikowego kółka do wieszania zabawek
a gacie kiepsko załozył bo tez brata nasladuje-a brat w kwestii ubierania/jezenia jest bardziej do tyłu niz PatrykWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 08:37