X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, przykro mi, dużo siły dla Was!

Nie pamiętam co czytałam, zostało mi w głowie WOW dla Ferminy 🙂

Majowa, Katy, wcale się nie dziwię, że panikujcie. Ale przypominam, że w 2018 co chwila tu pojawiały się takie posty, wszystkie panikowałyśmy 😃 a dajemy radę. Wiadomo, dwa to nie jeden, ale się da. Naturze bliższe są rodziny jak u Pawojaszki niż te mikro, więc na pewno to zadziała i u Was!

Fermina, a jak u Was z pielo? Hania już na wielo czy czekasz aż podrośnie?

White, melduj się! Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze?

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, czekam, nie ogarniam wszystkiego, wbrew pozorom, lecimy jeszcze na niezbędnym minimum. 😉 I ciekawa jestem jak zmienia ton moje wpisy jak Mąż wróci do pracy. 😂

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny.

Berbecia, jestem pod wrażeniem, szczególnie jeśli chodzi o rajstopy i stanik :D

Zosia potrafi założyć czapkę, szalik, skarpetki i buty o ile nie ma antypoślizgowych skarpetek ;). Notoryczne zdejmuje spodnie i próbuje zakładać, ale umie włożyć tylko jedną nogę. Bluzki przekłada przez głowę ale na tym kończy się jej koncepcja. Po ubraniu się obowiązkowo biegnie do lustra XD
    Udało mi się wczoraj nagrać jak Zosia śpiewa. Zwykle gdy widzi telefon chce mi go zabrać aby udawać że dzwoni do jakiegoś dziecka ze żłobka, ale tym razem odpuściła. Siedziała pod stołem w za dużych skarpetkach podciągniętych prawie pod kolana, oczywiście samodzielnie dobranych i śpiewała „Panie Janie”:

edit

Fermina, zazdroszczę Ci, że możesz tak się wyspać i to przy dwójce dzieci. Mam wrażenie, że ja się wyśpię dopiero gdy Zosia się wyprowadzi XD :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 12:57

Berbecia, pawojoszka, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda
    wymiekłam :D
    cudna jest

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, niesamowita jest! Aż trudno uwierzyć, że tak ogarnia!

My dziś po raz pierwszy byliśmy na prawdziwym spacerze naszym czołgiem. Nikt nie płakał, 1/2 ekipy przespala imprezę. 😉
    1d705d823996.jpg

Berbecia, pawojoszka, Wowka, Katy, kamciaelcia, Nynka, kattalinna, Mała Matylda, wariancja lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, wprawdzie mam połowę dzieci mniej ale bardziej jestem zmęczona gdy mąż w domu, mimo, że nie muszę biegać wokół niego, a wręcz przeciwnie 😉

aga_90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda super śpiewa! Moja oglądała i się uśmiechała.

Fermina piękne zdjęcie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    White, melduj się! Mam nadzieję, że samopoczucie już lepsze?

Dziękuję za pamięć :) u mnie jak nie urok to... ;) ledwo skończyłam antybiotyk na tę boreliozę, to Mała przywlokła ze żłobka zapalenie spojówek. Jej oczy ropiały dwa dni i było po wszystkim, ja się męczył am tydzień. Oprócz tego w wigilię mnie coś złapało, miałam dreszcze, bóle stawów i duszący kaszel. Na szczęście bez gorączki, bo już byłam bliska zdiagnozowania sobie grypy :D kaszel męczy mnie do dziś i to tak, że budzi mnie w nocy. Chociaż od wczoraj czuje, że zmienia się z suchego w mokry więc liczę, że jestem na dobrej drodze. Głosu nie mam od paru dni, brzmie jak po dobrym, miesięcznym melanżu. O ironio, bo nawet piwa bezalkoholowego nie pije, bo cukry... Cukry też mi się trochę rozjeżdżają ostatnio, ale winą obarczam infekcję na razie. Zobaczymy później. Trochę też sobie układam w głowie wizję kolejnej cc, bo Mały zapowiada się duży (raczej powyżej 4 kg jeśli utrzyma tendencje z każdego usg gdzie jest powyżej 90 centyla). Więc albo czeka mnie wcześniejsze wywoływanie, które z dużą dozą prawdopobieństwa i tak zakończy się cięciem albo po prostu planowa cesarka. Chociaż wolałabym tą pierwszą opcję. Tak czy siak przestawiam sobie trochę w głowie już teraz i chyba to lepsza opcja niż ślepe nastawienie na vbac. Brzuch już trochę ciąży, a tu jeszcze trzy miesiące...

No ale dziś zamierzam się wbić w kiece i dobrze się bawić do godziny 20. Bo później musimy wrócić i położyć Małą spać XD wtedy zrobię sobie cały dzban bezalkoholowego i bezcukrowego mohito (a więc wody gazowanej z limonką i mięta XD) i będę czekała na północ z dwójką. Albo polsatem. Albo jedynką. Tyle opcji dobrej zabawy! :D

A Mała jest teraz tak pocieszna, że szok. Może oprócz tego, że jak się na coś uprze to nie ma zmiłuj, takie dramy odstawia, że klękajcie narody. Ale gada jak nakręcona, wali zdaniami, piosenki też przynosi ze żłobka. Panie Janie też mamy w repertuarze. I sto lat. I tupu tup po śniegu i jestem sobie przedszkolaczek i hu hu ha nasza zima zła. No nie nudzimy się generalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 15:29

Sylviah lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej niee,serio? Jedne się same ubierają inne mówią całymi zdaniami ,potrafią piosenkę zapamiętać i śpiewać,ba nawet niejedną. Albo wasze dzieci są wyjątkowo zdolne ,albo moja opuzniona ,chyba ja do żłobka poślę to może podgoni

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia 😍 co za wykon, co za urok osobisty 💗

Fermina, jaki duży ten Julek, a mała Hania 😍

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, pomysliłam wątki i trafiłam na majówki 2017😁 jak to Zosia już śpiewa panie janie? Zuzia tak biegła do telefonu jak puściłam filmiki, że aż się przewróciła😆 ale szybko wstała żeby zobaczyć Małą Artystkę☺
    Mała Matylda ściskam, przykro mi z powodu dziadka.

Moja młodsza szaleje w brzuchu, od jakiegoś czasu mocno się rozpycha, tak że aż mnie boli w miednicy jak harcuje.
    White u mnie druga cc w zasadzie pewna ze względu na mały odstęp między ciążami i łożysko, które miałam bardzo nisko, niby się trochę podniosło, ale jest ryzyko, że mogłabym urodzić je pierwsze.

U nas sylwester na bogato, zjedliśmy pizze, później wstawię skrzydełka, leszek free i picollo w lodowce 😁 a tak w ogóle to nie czułam świąt i nie czuje sylwestra.

Pawojoszka to masz szpital w domu,oby tylko Bartusia nie dopadło.

Fermina, Julo jest wielki ☺ Zazdroszcze wyspania się przy 2 dzieci, mi było ciężko się wyspać przy 1 mimo że spałyśmy do 9 albo i dłużej.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, spełnienia wszystkich marzeń🎉

• Katy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Zosia wymiata :D

Fermina, gratuluję udanego spaceru;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2019, 17:55

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego cioteczki
    Spełnienia marzeń
    b7538bedf1e0.jpg

Katy, Berbecia, pawojoszka, jangwa_maua, Mała Matylda, Wowka, wariancja lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym roku 😘😜😊🥂🍾🍾

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 11:08

kamciaelcia, pawojoszka, Katy, Nynka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie ważne jaki smak, ważne żeby sponiewierało😅

Berbecia jaki kawaler u twojego boku, mam nadzieję że następny rok będzie dla niego łaskawszy po ten to mu trochę dał popalić.

Najlepszego ,dziewczyny dla nas wszystkich, dla tych co się starają ,owocnych starań ,niech nas będzie coraz więcej ,dla tych ,które czekają na maleństwa szczęśliwych rozwiązań ,dla tych które chcą się spełniać zawodowo ,samych sukcesów. Jednym słowem najlepszego w NOWYM ROKU

Katy, Berbecia, Nina83, kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Wowka, wariancja lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku, duzo zdrowia przede wszystkim dla Was i dzieciaków 😘😘

Mała Matylda, Wowka, wariancja lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam ze moja Zosia duzo mowi a tu sa juz takie spiewaczki 😳😄 ale jak ona melodyjnie spiewa i wyraźnie. Zosia jeszcze nie sklada zdan, tylko baaardzo duzo pojedynczycg slow.
    Szczęśliwego Nowego Roku 2020 🎊🎈🎊🎈🎊🥂

Mała Matylda, wariancja lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsypiacie sylwestra? My od 7 na nogach,myslałam że pośpimy dłużej bo Zuzia się obudziła przed 24 i nie spała do 1.30 przez fajerwerki. Akcje typu "nie strzelam w sylwestra" ludzie mają gdzieś, ale to co u nas na osiedlu się działo przeszło moje oczekiwania😱 Przez godzinę jeden huk, tragedia.

Przez tą pogode źle się czuje, wczoraj miałam zawroty głowy, mąż mi zmierzył ciśnienie i miałam 88/60, także Fermina znam ból niskociśnieniowca, mogłabym przeleżec pół dnia i nic nie robić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie odsypianie? noc jak co dzien ;) my spalismy tzn o 12 obudziły mnie petardy, potem Malgonia jadla, chłopcy niewzruszeni odgłosami(mieszkam w scisłym centrum zadupia), o 6 Patrys wstał, potem reszta-po kolei
    maz pojechał na słuzbe wiec nie dosc ze wrócił dzis do pracy to od razu na ponad 24 h XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w nowym roku!

Ja dziś umieram, kac bezalkoholowy najgorszy...

Mała Matylda, dopiero obejrzałam występ Zosi i zbieram szczękę z podłogi 😍

Mała Matylda, Wowka, wariancja lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2684 2685 2686 2687 2688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ