Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwcia te oleje nie sa standardowym leczeniem dermatologicznym. I one tez potrafia przynieść wiecej szkód, wiec gdybys czytala internety to nie wierz im i nie smaruj nimi skóry.
To jest coś co ma złagodzić, nie wiem czy kapiesz w wanience, ale powiedzmy ze jeden kieliszek na minimum pół wanienki wody.Linka90* lubi tę wiadomość
-
No podejzewam ze nie jest to standard, ale do kapania chyba nie zaszkodzi, u mnie w UK I tak za wiele nie zdzialam bo tu wszystko to egzema I tylko tyle.
Zastanawialam sie jeszcze nad Kwasami omega bo w internetach pisza ze to moze byc niedobor, macie jakies sprawdzone co podajecie swoim dziecia?
Kapie w normalnej wannie ale tak wody tylko na zeby dupke zamoczyc I zaczelam w takiej chlodnej wodzie zeby za bardzo nie wysuszac, zaczne od kieliszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:25
-
nick nieaktualnyKamcia jako, że Ty masz największe doświadczenie z cc, mam pytanie,czy przed planowanym zabiegiem robią lewatywe? Nigdy nie miałam i nie chce mieć, przed poprzednią cesarką mój organizm sam się oczyszczałi latałam do wc (aż mi wredna położna zwróciła uwagę ile razy mam jeszcze zamiar chodzić do wc😆).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 12:44
-
nick nieaktualny
-
lewatywe robia-ja jawnie tj wprost odmawiałam-ma sie do tego pełne prawo
raz tylko skomentowała połozna"ze powie lekarzowi"
odp jej"prosze bardzo, lewatywy nie chce"
za pierwszym razem sami przeoczyli temat, ale wtedy cc było zaplanowane na rano, a zrobili dzień wczesniej popołudniu -
nick nieaktualnyWłaśnie przeczytałam u mamy ginekolog że nie ma sensu robić lewatywy przed cc bo i tak nic ona nie zmienia, a kobieta ma prawo wyboru przed porodem czy chce mieć czy nie. Tego będę się trzymać i skoro nie ma "zaleceń" że trzeba ją wykonać to nie zamierzam się zgadzać, bo po co.
Ja dwojki w szpitalu nie zrobiłam, za to po powrocie do do domu zaraz poszłam do wcWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:44
-
nick nieaktualnyJa mialam przed planowana i nie żałuję. To nie jest taka pelna lewatywa tylko 100-200ml njc strasznego.
Dodatkowo u mnke warunkiem wypisu dla mnie byla też 💩 po operacji, z czym sie bardzo umeczylam i bylam bliska klamstwa...
Majowa rodzilam w szpitalu którym ona pracuje, a poród odbieral jej dobry kolega. I każda przed cc miała robiona, przed naturalnym można było poprosić jeśli ktoś chcial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:46
-
Ja tam nie owijalam w bawełnę i mówiłam wprost że korzystam że swojego prawa i odmawiam lewatywy 😉bardzo się zdziwilam kiedy raz wlasnie położna się oburzyla. Nie wiem ktora dziwniej z nas wygladala-ona, że ja odmówiła , czy ja zszokowana co ta kobieta gada prawie z pianą na ustach
I lekarzem mnie straszyla 🤣🤣oczywiście na obchodzie powiedziala do lekarza że pacjentka odmowila lewatywy
A ja że tak, skorzystalam z prawa o odmowy
Lekarz nic A nic -
Bylam dziś z Margolcia u pediatry bo zaczęła kaszlec tego nie bylo jeszcze w środę. Leczenia nam nie zmieniono ale na zaś dostalismy krople do nosa...wszyscy chorujemy na to samo. Piotruś najgorzej bo to zlapalo na weekend...teraz z tym weekendem A więc brakiem lekarza nie ryzykowalam. Ja nie mam dziś głosu, taka chrypa. Piotr kontrola w poniedzialek. Dziś my sami-mąż na służbie. Zjechal po cichaczu na godzinę bym mogła z małą pójść do lekarza ...
Jutro bedzie
I goście będą-kuzyn przywiezie Zuzie 😉będzie mala pomoc
Zuzia zaraz kończy 17 lat ło matko
-
To ja Wam powiem z drugiej strony dlaczego te położne tak naciskają czasem na lewatywę. Kiedy jeszcze chodziłam instrumentować do CC czasem zdarzyło się że znieczulona pacjentka popuściła trochę. No natura wiadomo...ale lekarze wtedy zaraz gadają jak to pacjentkę te położne przygotowały do zabiegu i że on już je opieprzy co to robią...więc oczywiście każdy ma prawo do odmowy ale trochę rozumiem te położne bo tak naprawdę im się potem obrywa.
-
nick nieaktualnyNo właśnie, najlepiej zrobić każdej lewatywe i spokój, żeby nie było "problemów". To tak jak z jedzeniem i piciem gdy pacjentka rodzi sn, nam położna mówiła na szkole rodzenia że położne w szpitalu nie pozwalają jeść podczas porodu bo się obawiają że kobieta zwymiotuje i trzeba będzie sprzątaći później taka biedna,wymeczona rodząca siedzi cały dzień o głodzie.
Za tydzień o tej porze będę po cc 🙈🙉🙊
Cola przerażają mnie te choroby dzieci żłobkowych.
Kamcia oby Małgosi przeszło szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 14:51