X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odchodził czop w pierwszej ciąży a i tak przyjmowali mnie po terminie z rozwarciem na opuszka 😅. Ale oby u Ciebie zwiastowało to poród 😉

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dobry pomysł!
    Na całowanie po brzuchu raczej nie mam ochoty, ale na mizianie pleców jak najbardziej - te rejony są tak blisko siebie, że to na pewno będzie równie skuteczne😁. Idę omawiać przebieg terapii z winowajcą😜

Poród może się zacząć nawet dwa tygodnie po odejściu czopa, ale jeśli czop jest podbarwiony krwią poród zwykle zaczyna się w ciągu 48h.
    U mnie to się sprawdziło. W sobotę wieczorem zaczął mi odchodzić czop z krwią, w nocy z niedzieli na poniedziałek zaczęły się skurcze, a wieczorem urodziłam😊. Kciuki Katy, w końcu dzisiaj niedziela 😉

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wiem, ze to roznie bywa z tym czopem, ale od prawie miesiaca odchodzil mi po troszke bez zabarwienia, a teraz sie pojawila ta krew wiec mam nadzieje, ze naprawde juz niedlugo :p

Poki co skurczy brak, ale cos do kibelka latam wiec moze to juz oczyszczanie faktycznie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 12:35

Nina83, kattalinna, Mała Matylda, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Katy to drugie dziecko, pójdzie szybciej 😁

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poród z tymkiem zajął dokładnie 1 h 18 min

Do szpitala trafiłam z 5 cm prosto od ginekologa;)

Nina83, Katy, Nynka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam doświadczenia w porodzie siłami natury ale pamiętam jak to było u mojej siostry 😀

Niedzielny poranek, szwagier poszedł biegać a my grałyśmy w remika. Siostra wyszła do łazienki, wraca i mówi : "kurczę, jakiś dziwny śluz mam z krwią 😟", więc mówię, że to może być czop. Za chwilę znów leci do WC, wraca i oznajmia, że chyba ma rozwolnienie. Mówię "pewnie zaczniesz dziś rodzic bo się oczyszczasz" a ona " nie, obiadlam się pomarańczami i to pewnie od nich" za chwilę znów biegnie do WC, wraca i mówi " hmm, krew mi chyba leci" mówię " szykujemy się do szpitala" oczywiście wyśmiała mnie, że panikuje i że nic się nie dzieje bo nic ja nie boli. Kazałam jej dzwonić po szwagra. Szwagier wrócił i pojechaliśmy do szpitala. W drodze do szpitala zaczęły się skurcze a na izbie przyjęć wody jej odeszły, a po 2h urodziła córkę. Byłam przy porodzie 😊
    Z drugą córka miała jeszcze lepiej 😂 obudziła się w nocy do WC, nie doszła bo miała silny skurcz który dosłownie powalił ją na podłogę. Szwagra obudził jej krzyk, podleciał do niej a ona kazała dzwonić po karetkę bo czuła, że zaraz dziecko wyskoczy. Karetka była w 5 min, w karetce miała już parte i czuła główkę 😮, urodziła zaraz po wyjściu z karetki 😂
    Dodam, że siostra kruszynka, w ciąży 50kg, oba porody szybkie, bez pęknięć, bez komplikacji, dziewczynki z wagą 3400g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 14:11

Katy, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina
    planuje trzecie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety 😟 rozwiodła się w tamtym roku i jest sama.

• Katy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takiego porodu sobie zycze :p Byle dojechac do szpitala 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina chyba każda z nas by chciała taki szybki poród ;-)

Z tym czopem z krwią to coś mi świta, że u mnie to chyba za 1 lub 2 dni ruszyło. Tylko ja byłam wtedy po tym "magicznym masażu" (teraz jak wiem o co chodzi to nie wiem czy bym się tak ochoczo zgodziła)...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, wow jakie ekspresowe porody.
    Czekam na Twoją wizyte u gina, ta wyraźna krecha, może bliźniaki?

Lili ma katarek😕 albo gdzieś ją zawiało, ale raczej wątpię bo uważamy na nią, albo ode mnie się zaraziła bo ja w szpitalu złapałam katar. Teraz zwłaszcza w nocy się martwie że nie może oddychać.

Katy, kciuki za szybki i łatwy poród.

Nina83, Katy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, też o tym pomyślałam 😲
    Biedna Lilusia, staraj się udrażniać jej nosek, zakrapia solą fizjologiczną lub wodą morską, możesz też aspiratorem oczyszczać jeśli wydzielina jest gęsta i ciężko spływa. Ja używam maści majerankowej pod nosek, pamiętaj tez żeby często kłaść ja na brzuszek a jak na pleckach leży to podłóż coś żeby główka była wyżej, katar nie będzie ściekał do gardełka. Wszystko będzie dobrze 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na info.

Kładę ją na boczku na poduszce klin, odsysam aspiratorem, a jak nie idzie psikam wodą morską, mam nadzieję że szybko minie i nie przerodzi się w choróbsko.

Nina83 lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pożalić. Cały dzień leżę bo mnie tak zatoki bolą 39 st gorączki. A jutro mąż do pracy. Ratunku

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix na zatoki mi pomaga Ibuprom zatoki, nie wiem czym się różni od zwykłego Ibuprom u ale na mnie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 19:23

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, trzymam kciuki żeby szybko przeszedł! Biedne maleństwo 😦

Asix, współczuję zatok, znam badziewie 🥺 jesteś kp? Ja się ratowałam herbatą z majeranku i wdychałam opary. Grzanie suszarką do włosów jest dobre tylko trzeba uważać żeby nie oziębić zaraz... No i inhalacje. Olejek herbaciany do aromaterapii?

Katy, niedziela się kończy, nie chcę Cię poganiać, ALE... 😜

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kp więc Ibuprom zatoki odpada

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, mam nadzieję, że prywatny pielegniarz zrobił wymarzony masaż. Jeśli potrzebujesz też zapewnienia, to tak, i "piegi", i siniaki są normalne-ja wyglądam jak nieregularna biedronka 😉

Katy, hop, hop. Mi czop z krwią odszedł w nocy z piątku na sobotę, w sobotę urodziłam 😊 kciuki!

Nina, co za pendolino porodowe 😂

Asix, ojoj, biedna 😞 u mnie też ten Ibuprom zatoki pomógł, choć nie wiem na ile to chwyt marketingowy 😉 Edit. Już widzę, że nie. Dziewczyny coś kiedyś pisały o parówkach i skarpetce...

Majowa, biedulka Lilusia. Oby szybko przeszło. Tak sobie myślę, że jak Skrzat był taki maleńki to chyba też miał, bo zakraplałam do nosa i odciągałam gruszką, bo bałam się aspiratora 😉

W ubiegłą noc bardzo wiało. Nie mieliśmy prądu, Skrzat się bał, patyczki uderzały o dach, więc bardzo mało spałam. Oczy mi się już zamykają... 😴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 19:56

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ibupromie zatoki jest pseudoefedryna, nie mozna przy kp. Na zatoki (taka troche alternatywa dla suszarki) rozgrzac w garze soli gruboziarnistej (garnek nieemaliowany), wlozyc do bawełnianej skarpety i polozyc na zatoki - ponoc dziala.

Majowa, zdrówka dla Maluszka 😊

Katy?

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzis nie moj dzien jednak :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 2726 2727 2728 2729 2730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ