X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    W ibupromie zatoki jest pseudoefedryna, nie mozna przy kp. Na zatoki (taka troche alternatywa dla suszarki) rozgrzac w garze soli gruboziarnistej (garnek nieemaliowany), wlozyc do bawełnianej skarpety i polozyc na zatoki - ponoc dziala.

Majowa, zdrówka dla Maluszka 😊

Katy?
    Ja stosowałam suszarkę jako alternatywę skarpety bo kto by się chciał w to bawić 😉 choć na pewno skarpeta lepsza bo minimalizuje ryzyko wychłodzenia. Tak czy siak, zatoki trzeba wygrzewać (dodatki w leczeniu często się stosuje zabieg grzania lampami. Przynajmniej 30 lat temu tak było 😉 )

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa biedna Lili... oby szybko minęło.

Asix ja od piątku umieram na zatoki. Do tego stopnia, że straciłam całkowicie węch i smak. Mąż mi kupił Bionorica Sinupret extract i od rana powraca węch!
    Po 3 tabl zaczęło mi wszystko spływać z zatok w ogromnych ilościach. Nie wiem na ile to tabl pomogły, ale chyba coś działają. Teraz mogę normalnie oddychać, zatoki nic nie bolą, tylko czekam na powrót smaku.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam antybiotyk. Pojechałam na nocną opiekę bo już było naprawdę źle. Oby to pomogło. Robię też irygacje. Po nich przynajmniej mogę oddychać

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, biedna Ty 😟 oby było lepiej 🤞

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka u mnie dzisiaj taka wichura ze strach iść spać.

Współczuję chorób zatok, łączę się w bólu. Ja mam już od roku skierowanie na usunięcie polipa w zatokach ale się boję i zwlekam.

Małe cudeńka prześliczne na zdjęciach takie do schrupania😊.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, do tych co maja wiecej niz jedno dziecko😊 wrocilismy ze szpitala I Wojtus obserwowal Zosie robil cacy I mowi caly czas Zosia spi, albo ze lezy I patrzy. Ogolnie ja obserwuje, ale jak Zosia zaczyna poplakiwac to Wojtek od razu ma lzy w oczach I tak biedny placze a ja nie mam pojecia jak mu pomoc.
    Chce sie przytulac wtedy, caly czas mu mowie ze go kocham ale jest taki biedny zazdrosny I boi sie tego placze Zosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 00:40

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, nie pomogę, ale boje sie, ze u nas będzie podobnie:(

Nie urodzilam,ale wieczorem juz myslalam, ze cos bedzie bo brzuch bolal i sie spinal, ale wszystko sie wyciszylo..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia to może być taki efekt jedno płaczę to i drugie zaczyna.

Mój syn ma 7 lat a jak mała płaczę albo coś sobie zrobi to też ma albo świeczki w oczach albo zalewa się łzami.

Musisz więcej czasu mu poświęcić, odłóż na bok wszystko co nie potrzebne do roboty i jak mała śpi to się bawcie przytulajcie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 08:46

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, też myślę, że to płacz bo Zosia płacze. U dzieci to lawina. Uzbroić się w cierpliwość, ile się da tulić, być i upewniać, że Zosi nie dzieje się krzywda

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, ile to skierowanie ważne? Nie wygłupiaj się tylko na zabieg! Synek dał radę, Ty też dasz

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia u nas na początku też tak było. Teraz Staś przytula całuje jak Tymek płacze .

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ulka to mam wrażenie że zaraz mnie wygryzie tak się małym opiekuje ,głaszcze ,przykrywa ostatnio nawet przewijać chce ,jak tylko widzi że rozpinana pieluchę to biegnie po chusteczki i go wyciera nawet jak tylko siku zrobi to go musi powycierac . Jak mały płacze to ona też tak trochę na przestraszona wygląda i cacy leci mu robić.
    Ewcia zależy czemu mały płacze czy dlatego że jest zazdrosny ,czy bo się boi że coś złego malutkiej się dzieje. Jeżeli dlatego że się boi to jak mała płacze to mów mi że nic się nie dzieje , wszystko jest dobrze dzidziuś poprostu jest głodny zaraz damy jej jeść i wszystko będzie ok. A jeśli to zazdrość to spróbuj go włączyć w opiekę , chwalić często i mówić że jest fantastycznym starszym bratem i jakim już jest dużym chłopcem . Dla niego to nowa sytuacja pewnie nie bardzo umie się odnaleźć i chciałby żeby mu mama wytłumaczyła ,dzieci szybko się uczą ,pewnie i u niego to minie.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy życzę szybkiego porodu 😊

U nas jakieś uczulenie (chyba?) wyskoczyło na policzku, albo coś innego, nie wiem. Zaraz będę dzwonić umawiać Manię do dermatologa.

aa088b075a0f.jpg

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Wojtus placze tak jakby sie bal I od razu chce sie tulic, staram sie do niego caly czas mowic ze nic sie nie dzieje albo odwracac uwage.
    Od dzis zaczelam na glos mowic co robie z Zosia😊 ze karmimy, przewijamy, man nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia nie płacze razem z Lili tylko przychodzi patrzy co się dzieje. Najgorzej jak Mała płacze w czasie bajki wtedy Zuza patrzy jakby chciała powiedzieć"ej cicho tam"😆
    Mam nadzieję że baby blues minął, jakoś mi lepiej, nie zbiera mnie na płacz.

Płukania zatok nie polecam, byłam zadowolona z efektu dopóki po jakiś 2-3 dniach nie dostałam obustronnego zapalenia uszu. Lekarz mi wtedy powiedział że przy irygacji trzeba bardzo uważać żeby nas nie zawiało bo może właśnie pójść na uszy.

Nynka, Nina83 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy?

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, daj znać po dermatologu co to za wysypka. Biedna Mania 😟

Nynka, co u Filipka? Jak jego szyjka? Przyzwyczaił się już do żłobka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina83, szyjka lepiej, oczywiście zjezdzilam pół stolicy za kolnierzem dla kurdupla, który założył raz na 10 minut. Ale juz sie prostuje więc ok.
    Za to teraz oczy ropieja, kaszel się pojawia...ciagle cos, nie wiadomo czy sie smiac czy płakać....w żłobku coraz lepiej dzisiaj płacz dopiero jak ciocia wziela na rece, ale troche taki udawany widzialam i trwal do zamkniecia drzwi. Także zmierzamy w dobrym kierunku...😊

Katy, ja to czekam na tą Twoja niespodziankę, ktorz to będzie?❤

Nina83 lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza, moze to bedzie wyjątkowo punktualne dziecko 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy u mnie tez byla cisza az do dnia przed terminem😁😁 I Zosienka super terminowa co do dnia az sie zdziwilam.

Katy lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
‹‹ 2727 2728 2729 2730 2731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ