Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cola, slodziak ❤️
Moj w ogole nie chce nawet kasku zalozyc
Ja tez musze odpieluchowac i odsmoczkowac. Co prawda dydus tylko na noc no ale jednak 🙈
Brawo Bozenka!
Ja partnerka kierowcy zawodowego, da sie zyc, oczywiscie kwestia przyzwyczajenia, moj akurat jest dosc czesto bo teraz w dobie kryzysu to prawie co dwa dni, a tak wyjezdza w niedziele - wraca w srode, jedzie wieczorem i wraca w piatek wieczorem badz sobota rano. Najgorzej bylo, jak mial trasy, gdzie nie bylo go ciagiem dwa tygodnie, cos strasznego.
Kamcia, dobrze ze mozna w kazdej chwili zrezygnowac. Wspolczuje podejmowania decyzjj, to nigdy nie bedzie latwe... 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 00:24
kattalinna lubi tę wiadomość
-
aaaaa
Patryk jako niemowlak nigdy nie chciał kaszek (tych na mm robionych)
a wczoraj i dziś musiałam mu zrobić na śniadanie
dziś taka na próbe porcja ze 120ml mm
w ogóle wiecej mleka ciągnie-myśle ze efekt odsmoczkowania oraz zmiany mm
pił i po 90ml. teraz pociągnie 180ml
oooo
i jeszcze może być ewentualna przyczyna-w to wierze zawsze-dziecko je czego potrzebuje, moze więcej rośnie i potrzebuje nabiału?
edit
wczesniej na sniadanie zjadł pół drozdzówki (kolezanka trobiła) i troche chleba
i z rana zmieniam pieluchomajtki co 0,5/1 h
jedno siurniecie i jest peeeełny
w tym na pewno nie jest ekonomicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 09:05
-
Naskrobalyscie ale nadrobiłam ostatnio nie mam chwili zajrzeć bo remont robimy jakby mało roboty było. Aleee w końcu robimy łazienkę,udało mi się dostać wannę z hydromasażem po okazyjnej cenie.
Niemożliwe jak te maluchy rosną ,dopiero co się pojawiły a tu już dwa miesiące ,mój wczoraj cztery a Małgosia to zaraz pół roku skończy .
Nasze dwulatki już takie dorosłe ,piękne Panny i przystojni kawalerowie.
Na chlebek się nie załapałam .
Kamcia decyzja trudna to jednak pół roku i zostaniesz sama , byłoby łatwiej gdybyś mogła liczyć na kogoś w razie W . Chłop jakoby nie był to czasem się przydaje ,są sytuacje nagle gdzie potrzeba drugiej osoby. Z drugiej strony za coś trzeba żyć. Może pomyślnie o jakiejś opcji awaryjnej że w razie jakby coś się stało a on by był na misji będzie ktoś kto pomoże.
Uderzyło mnie stwierdzenie "2 lata do emerytury" mimo wszystko dla mnie emerytura to jeszcze odległa przyszłość a wy już o tym myślicie ale wiem że wojskowi wcześniej . -
pawojoszka
mąż kontrakty dostaje na krótkie okresy i ten ostatni decydował, czy jest szansa na wypracowanie emerytury co nie oznacza przechodzenia na emeryturę
jak jest sie w takiej sytuacji to teraz można troszke sie wypiąć
mój ojciec tez przeszedł na emeryture mając 41 lat ...o zmarłych źle sie nie mówi, ale był taki cwaniak, ze ostatecznie rodzina biedowała a on był król
nie wykorzystał swojej szansy. Maż sie stara w pełni
no i wojsko to takie miejsce pracy co gadają, że chetnych nie brakuje a brakuje i to jak, bo za takie marne pieniądze trzeba sie narobic. Pisze o zwykłych żołnierzach, bo ci wyzej (jak wszedzie) to się dorobia, o tak -
nick nieaktualnyFeeva chyba Cie myślami przyciagnelam, ostatnio myslalam co tam u naszych majowek, już bardzo dlugo sie nie ktore nie odzywaly...
U nas co mnie zaskoczylo smoka sie pozbylismy w dwa dni💪
Z pielucha gorzej, odpuscilam bo myślę, że jeszcze nie gotowy albo za dużo na raz...
A mam pytanie o zeby u Was? Bo zaczynam.sie martwic u nas skonczylo sie na 4 i na razie cisza nic nie idzie dalej...czy nie powinien miec ich wiecej? -
U nas pieluchy nadal są. Staś jeszcze nie jest na to gotowy na nocnik siada raz na ruski rok. Głównie wtedy kiedy ja się załatwiam;)
Aleee ostatni raz karmiłam go środę rano.
A jak tymus ciągnie tonprzychodzi pokazuje go mówi że je;)kattalinna lubi tę wiadomość
-
Brawa dla Ani 👏👏👏 nasza pierwsza pożegnana z pieluchą 😊
Skrzat wie o co chodzi z nocnikiem jak ma goły tyłek. Jak już jest pielucha albo majtki to robi w gacie. Teraz jest za zimno u nas na chodzenie z gołym tylkiem, więc czekamy do lata.
Bartuś już duży kawaler 😍 podobny do reszty 😊
Zosia jaka gwiazda 😍 boska stylówka 😃
Skrzat też nie ma piątek, wychodzi na to, że to taki standard w tym wieku 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 17:39
kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiątki wychodzą między 2 a 3 rokiem także jeszcze chwila i znowu będziemy narzekać że dzieci rozdrażnione przez zęby.
Ania 👏 ja już kiedyś pisałam że pewnie będzie latać pierwsza bez pieluchy ☺
Babka, której live oglądałam odnośnie odpieluchowania mówiła żeby nie zakładać pieluchy w ogóle jak postanowimy odpieluchować bo nie ma czegoś takiego jak odpieluchowanie np na dzień albo na siku, ale ja się obawiam tak z grubej rury odrazu odstawić. Ludzie w komentarzach pisali że dzięki takiemu radykalnemu sposobowi odpieluchowali w kilka dni na dzień i na noc. Sama nie wiem jak się za to zabrać, bo Zuzia robi sii i się śmieje jak ma gacie, a z gołą pupa nie chce siadać na nocnik, może nakładka na toaletę byłaby lepsza.
kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość
-
Brawo Bożenka. NHN się opłaciła
U nas tez szlo super, bo po roczku wołał a raczej oznajmiał mi jak robił kupe, chętnie też siadał na nocnik. Gdybym wtedy pociągnela temat to pewnie juz dawno bylby odpieluchowany, ale nie mialam parcia no i rok temu w wakacje mialam inne sprawy na glowie, szukanie pracy i nadzorowanie koncowki remontu nowego mieszkania, czekala nas przeprowadzka i moj powrot do pracy. Przez tą chwilę kiedy babcia sie nim zajmowala juz ladnie robil na nocnik, nawet mam zdjecie z poczatku listopada jak zrobil kupe A potem sie popieprzylo, poszedl do zlobka, tam go nikt nie sadzał, do tego non stop chory, zima i temat jak bylo ladnie tak sie zakonczył... Od początku pandemii sadzam go na nocnik, siku woła, zredukowałam ilosc pieluch do 3 przez cały dzień. Ale niestety kupe nadal robi w pieluche, nawet jak go posadze jak juz troche zrobi, to albo sie spina i nie robi dalej, albo sie drze, rzuca i nie chce siedziec...
Majowa tez o tym czytalam ze trzeba z grubej rury. Przeraza mnie troche kupa na podlodze albo macie. Bo nie wiem jak Wasze maluchy, ale Henio ma te kupy bezproblemowe, nigdy nie wiem kiedy robi, nie ma innego wyrazu twarzy, nie ucieka, nie robi sie czerwony nic ;p po prostu bawi sie czy biega i nagle smierdzi. Wiec tam gdzie bedzie stal tam bedzie kupa. Znajac go bedzie sie nia bawil itp... Zamowiłam na allegro majtki treningowe i zobaczymy jak bedzie. Wykorzystam tę pandemię ;p A jak sie zrobi cieplej to bedzie biegał bez majtek.
U nas idą wszystkie piątki naraz. 2 sie juz przebily. O dziwo znosi to naprawde ok, w porównaniu z innymi zębamikattalinna lubi tę wiadomość
-
Asix, zazdroszczę! Wolałabym dalej prać pieluchy ale już cyca oszczędzić... Ta moja cycoholiczka nigdy się nie odessie 😭 dałam jej czas do urodzin. Został równy miesiąc i nie widzę światełka w tunelu. Jak już to dwa - pędzący pociąg, którego nie da się zatrzymać.
U nas piątek też nie ma, skoro już tak meldujemy kolejno 😉