Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdwarda pierwsze koty za płoty ☺ zdawaj relacje z dalszych postępów.
Kamcia to wybierz ładną datę ☺ ja się nie zastanawiałam bo Zuzanny jest 24 maja a Liliany 14 lutego i tak mają.
Ostatnio odkryłam że cała nasza czwórka ma imię składające się z 7 liter😆
Decyzja życia nadal nie podjęta, myślę który stolik kupić 😆 nad sprzętem do mieszkania tyle się nie zastanawiałam.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuzka dołącza do teamu 😀 Czasmi daje tak czadu że jej mówię jak tylko żłobki otworzą to idzie 😆
Tak serio to straszny wymuszacz się z niej zrobił, juz jej zapowiedziałam że do sklepu to prędko ze mna nie pójdzie bo szarpać się z kładzącym dzieckiem nie mam ochoty. Wasze dzieci też tak reagują jak gdzieś nie chcą iść? Jak idziemy za rączkę np do łazienki i nagle Zuzia stwierdzi że nie chce iść to się zapiera nogami i kładzie😕 -
i nie pisałam-z ciekawosci zwazyłam Patryczka(słyszac o zamknietych przedszkolach do 24 maja a ja przeciez nie matka czynnie pracujaca )
kwarantanna troszke mu słuzy
zwazony na początku-11,75 kg
zwazony kilka dni temu-12,40 kg
u nas wazenie zawsze rano, oczywiscie przed pochłąnięciem bidonu z piciem
Piotrek tylko +0,20 kg
strach sie bac jak matkaWowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia, znów potrzebuje twojej porady.
Pamiętam, że jakiś czas temu miałaś podobnie chyba z Piotrem.
Zosia w nocy dostała drgawek, rączki i nóżki zimne a po chwili 39,7st gorączki, ani kataru, ani kaszlu... Nic. Dałam jej przed spaniem 19:30 nurofen bo wydawała mi się niewyrazna i mówiła że ząb ja boli, ostatnia trójką się przebija. A o 23:30 byly już drgawki i wysoka gorączka. Podałam paracetamol, o 2 już gorączki nie było i usnęła a o 3:30 znów to samo, podałam nurofen... Spala do 8, obudziła się z niższa gorączką ale żywa, bawiącą się... Gorączka cały czas jest -
Nina
Przyznam że u nas przy goraczce to caly cieply, dlonie i stopy też
Moja pediatra mowi że takie wysokie uporczywe gorączki to najczęściej wirus
Wybitnie wraca u was co 4h
Więc też tak zamiennie leki podawalam. Było też że i po 2h
Do zęba to nie pasuje
No i ostatnio bylo te 40 stopni i przy innej okazji spytalam pediatry kiedy szukać pomocy (bo niekoniecznie wysokość goraczki decyduje)I dostalam odp że jak pojawia się coś innego
Piotruś też dobrze funkcjonowal bez gorączki
Momentalnie bylo widać kiedy rosnie. Tzn 38 biegal i się smial, 39 kladl sie 40 spal z takimi dreszczykami (Nie drgawkami że cialem rzuca)
Spalismy razem by wyłapać moment wzrostu
I zakladalam wirusa
Jednak na taka wysoką goraczke na 3 dni bym się nie decydowała...dobrze bylo po 36h
No i w dobie koronawirusa na haslo wysoka gorączka może lekarz skończyć się porażką...ale też sory prowadzą eporady...Może daliby receptę na kidofen (czy jakoś tak), ja jednak zakladalam że sama moge podac podwójnie lek wg skladu kidofen
Jednak nigdy nie bylo takiej potrzeby
No i co znaczy inne objawy
Nawet nagle kaszel, katar, wymioty, bol jakikolwiek -
Moja do teamu łobuziaków wymuszaczy krzykiem też dołącza.
Kamcia podaj przepis na chleb tylko dokładny krok po kroku, bo jak wiele różnych placków umiem pięć tak drożdżowe ni uja mi nie wychodzi.
Śliczne wszystkie maluszki. -
nick nieaktualny
-
Berbecia
Wyslalam męża po ciezsza make pod blok A przyniósł mąkę do chleba
Na mące przepis czyli ta mąka, drozdze i woda
Poprzednio robilam z przepisu z netu
Poszukam zrzutu
https://dziennikbaltycki.pl/prosty-i-szybki-przepis-na-domowy-chleb-na-drozdzach-jak-upiec-chleb-w-domu-lista-skladnikow-i-przepis-krok-po-kroku-na-domowe/ar/c6-14861331Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 13:05
-
Malgorzatka jaka juz duuuza i słodka 😍
Katy, chłopcy super, ale wg mnie różni Kamcio bardziej podobny do Ciebie, Kacper chyba bardziej tatusiowy 😉
Ja tez sie wkrecilam w chleb
Pieke z tego przepisu https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/09/domowy-chleb-z-chrupiaca-skorka-na.html?m=1
wychodzi nawet jak pokombinuje z makami i pieke w zeliwnej gesiarce. Koncertowo idzie w 🍑 🤣Katy, Wowka, pawojoszka, kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość