Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas np nie było juz tak wpadek
jedynie w przedszkolu Piotr wykorzystywał sikanie na własna korzyść...ale to inna historia
i nie mamy wpadek w dzien
ale pierwszy tydzien wygladał jak u was i byl starszy
ja tam wierzę w gotowosc-przede wszystkim musi byc gotowosc fizyczna
zobacz...Patryk chciał na nocnik bez pampersa wiec zgodziłam sie ...i co? w którymś momencie pokazałam nocnik czy pamers??? i wybrał pampersa. Też swiadomy co z czym się wiąze
zwłaszcza ze sika na kibelek od dawna (np zawsze przed kąpielą)
no i ja nie mam parcia w tym temacie, dla mnie i nastepny rok bedzie dobry -
przed 3 urodzinami
ale jak poszło tak poszło
temat nocy jeszcze przed nami, ale jak juz były okazje na wysadzanie i np przez tydzień miał nocnego pampka suchego, nagle chorował czy cóś
a czasem i wysadzanie nie pomagało
dzis np przebudził się na siku około 2 i rano pampers suchy (pomijam fakt ze spalismy razem od 4 ) -
A to byl troche starszy. Ogolnie Panie Specjalistki od odpieluchowania mówią, że najlepszy czas to między 9 a 18 mcem życia. Bo potem jest trudniej. Ja faktycznie mialam okazcje rok temu w wakacje, bo mowil ze robi kupe i lecial na nocnik, ale coz, wtedy nie dosyc ze nie mialam parcia to mialam inne sprawy na głowie, np szukanie pracy, koncówke remontu nowego mieszkania i przeprowadzke... No nic trudno, trzeba czasu i cierpliwosci.
-
nick nieaktualnyEdwarda panie specjalistki to mówią różne rzeczy zależy gdzie się ucho przyłoży. Jedna mówiła że możesz dziecko pytać czy chce siku i 10 razy ono powie że nie po czym się posika bo dziecko wie że chce siku jak już robi. Inni mówią że dziecko powinno się odpieluchować w pierwsze lato po 2 urodzinach. Ja wierze w gotowość dzuecja. Zobaczymy jak to u nas będzie, Zuzia zapewne będzie zaintrygowana kałuża bo ona uwielbia rozlewać wodę i jeździć ręką po podłodze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, Zośka ozdrowiała.. Właśnie padła spać, szalała cały wieczór.. Uff ☺️
Dziś byłam u ginekologa. Wszystko ok, młody szalał w brzuszku, łkał wody płodowe i robił fiołki 🤣no i zostaje chłopcem, widziałam pindolka i jajeczka 😂 i waży całe 102g 😆😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 21:13
kamciaelcia, wariancja, Katy, kattalinna, jangwa_maua, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szymon jest wogole ewenement . Siedzimy dziś na zaległym grillu. Jutro jedziemy do Opola do lekarza i musimy zrobić zbiórkę moczu ,cały dzień sika do słoiczka gdzie zrobiłam miarkę. No więc siedzimy na grillu a Szymon że chce do toalety ,ok to idź ,on biegnie z okrzykiem "słoiczku nadchodzę!"
Nina gratuluję zdrowego chłopca.Nina83, Berbecia, kattalinna, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Nina
To ile trwała goraczka??
I gratuluje duzego już synka
Meza nie było 18h
Na do widzenia założył tego pampka-Patryk to macal i stąd zauwazylam że coś nie tak
I dziś na dzień dobry też założył patrykowi pampersa Malgoni. Ale to już się skonczylo przesikaniem w czasie drzemki A więc skroceniem jej do godziny
Tatuś nieźle narozrabialWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 21:43