X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia dalej goraczkuje, najczesciej łapie 38,3 co 6/7 h
    ale gdzies mam zalecenia (czyli unikanie ibuprofenu) i daje naprzemiennie
    i zdecydowanie po nurofenie efekt "lepszy"!
    coraz bardziej wyglada to na trzydniówke ale jeszcze doba z hakiem do wyczekiwanej wysypki
    troszke marudzi, słaby apetyt, ale nie jest zle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józków niełobuzów to ja nie znam XD

Nina83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Małgosia 😟
    Kamcia, kurde... Mówisz? To może jeszcze zmienię imię bo już dość mam łobuzów 🥴😉

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściu...
    wujek...
    nr 1 to ciagutka alko XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dziadek Józef, dobry czlowiek, spokojny, nigdy nie pil ;)

Nina83 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! I ta wiadomość powyżej bardziej mi się podoba 😋

Dobranoc dziewczyny, oby ta noc była lepsza niż poprzednie 🤞✊😒

kamciaelcia, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, słodkości 😍

Nina83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile imię ma wpływ ogólnie na charakter człowieka, niesie pewne cechy to na pewno nie ma związku z upodobaniami czy gustami, w tym także do alkoholu. W ten sposób chyba trzeba byłoby przy każdym dziecku bawić się w Mickiewicza i wymyślać nowe Grażyny 😜

Nina, bycie łobuzem nie wyklucza fajnosci. Ba, śmiem twierdzić, że jest nieodzowne 😉 Józef to marka z najwyższej półki 😊 nie mogę się przestać patrzeć na Twojego 😍😍

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina cudne zdjęcia😍 Lili nie mam żadnego 3d na pamiątkę 😕 zawsze lekarz twierdził że nie da rady zrobić.
    Józef to mój dziadek, ponoć był człowiekiem do rany przyłóż, dbał o rodzinę i to on głównie gotował w domu, alkoholu (z tego co mówiła babcia)nie pił. Niestety pamiętam dziadka jako schorowanego po wylewach. Józek dziadek męża, miły człowiek, niektórzy twierdzą że zawsze się migał od roboty jak była okazja😁 okazjonalnie się napije, ale ma 90 lat. Wybierzcie taki imię które Wam odpowiada, nie ma co się kierować kimś ale ja trochę wierzę w te "zabobony" że imię ma wpływ😀 a jeszcze bardziej sądzę że znak zodiaku.

Od 2 dni moja przechodzi samą siebie, wczoraj wstała po 6 i nie chciała spać popołudniu, a juz tak dawała czadu ze zmeczenia ze stwierdziłam że musi się zdrzemnąć bo do wieczora nie damy rady😕 za 3 podejściem o g.15 padła. Ostatnio jest rozdarta,wszystko wymusza krzykiem, Lili wytrzaskała po twarzy, mi przyrżnęła głową w skroń tak że mam siniaka 😕 W uszach mi dzwoni od tych krzyków. Kiedy to minie? Od przyszłego tyg chce zacząć odpieluchowac ale ona nie usiądzie na nocnik gołą pupą, co robić? Jak ją zachęcić? W ubraniach siada i mówi sii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 09:42

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie-wybieramy imie mimo wszystko ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oczywiście że wybiorę imię dla mojego dziecka takie które mi odpowiada i które gra mi w duszy od początku jego istnienia a nawet i jeszcze wcześniej 😋😀
    Uważam, że każde imię ma przypisane pewne cechy charakteru. Nie wiem czemu tak jest ale tak jest. Wybierając imię Zofia liczyłam się z konsekwencjami 😆
    A tak na poważnie to Zosia jest kochana i naprawdę wiele jestem wstanie jej przetłumaczyć ale przez ten bunt to mi się dziecko popsuło 😢 także, Majowa.. łączę się w bólu.
    Ostatnio, moja siostra która jest mamą dwulatka widziała Zośkę w akcji i była w szoku, że odprawia takie histerie. A dziś mi mówi, że już wie co to bunt dwulatka bo Grześ jest nie do zniesienia, od kilku dni daje tak popalić. Także ten...🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jak tam Małgosia?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie goraczkuje od godz 20
    I chyba pojawia się wysypka

Nina83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na trzydniówkę 👍

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czyli jednak wszystko wskazuje na trzydniowkę?

Ja też nie wierzę, że imię niesie za sobą jakieś cechy charakteru. Ale, że wybieramy dla dziecka takie, które nam się dobrze kojarzy już tak 😉

Tym bardziej nie wierzę w znaki zodiaku. Jeśli by tak było, to nasze dzieci byłyby bardzo podobne, bo w końcu praktycznie wszystkie załapały się na jeden znak 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierzę ani, że imię a tym bardziej znak zodiaku coś ze sobą niesie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia samosia, z nikąd sie nie wzielo.. Tez cos o tym wiem 😄😄 i tez wsztscy mowili ze latwo nie bedzie, jeszcze w połączeniu z charakterkiem tatusia to czasami jest ciezko 🤣🤣 moj wujek Jozek jest pracowity i batdzo spokojny 😊 ale Zoski jakie znam to dajw w kość 🤣
    Dzisiaj mamy urodziny 🎂 🍭.. Bedq balony, tort sama robie, grill, goście, oby pogoda dopisała.. 😊 Potem wrzuce foto..

kamciaelcia, Nina83 lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w imię wierzę. Coś w tym jest. Od zawsze i we wszystkich kulturach można znaleźć potwierdzenie, że w jakoś sposób wpływa na osobę, która je nosi. Nie utożsamiam tętno jednak z jakimiś magicznokosmicznymi siłami jak w przypadku zodiaków. No i ja wierzę też, że patron ma znaczenie. Józef to był gość 😉

Majowa, a jak Ty/ Wy reagujecie na zachowanie Zuzi? W jakich sytuacjach ma te napady?

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znak zodiaku dobrze do mnie pasuje☺ A nasze dzieci załapały się na 3 różne znaki ☺
    Najczęściej rządzi jak chce coś wymusić, wtedy krzyczy aż uszy bolą. Lili wytrzaskała zapewne z zazdrości bo tata ją trzymał na rękach i ona nagle podeszła i ją trzasnęła😕
    Wg mnie zdecydowana większość krzykow jest wtedy jak nie jest tak jak ona chce. Staramy się nie ulegać i tłumaczyć że nie można krzyczeć i np pójdziemy na dwór później, czasami zrozumie ale czasami wrzeszczy okropnie i nic nie pomaga.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, pierwsza rzecz to nie tłumaczyć i nie uspokajać w trakcie histerii bo to nic nie da. Przeczekać, na ile to możliwe w spokoju. Pilnować żeby nie zrobiła sobie krzywdy oczywiście. Druga sprawa, wsłuchać się w potrzeby i pamiętać, że mimo iż jest starszą siostrą, to jest to wciąż małe dziecko. Dziecko, które samo nie wie często czego chce, s na pewno nie potrafi tego przekazać. Bycie starszą córką jest trudne, bo musi się dzielić rodzicami z siostrą. Nie ma opcji, żeby dwulatek nie był zazdrosny. Musicie o tym pamiętać. Dajecie Zuzi zajmować się siostrą? Może to w jakiś sposób pomoże? Dzieci w tym wieku lubią być pomocne i doceniane. Ostatnio przeczytałam mądrą radę, zamiast mówić dziecku że coś będzie później, określić czas, który zrozumie. Bo maluchy nie mają rozumieją upływu czasu i takie później czy wieczorem nic im nie mówi. Ale taki konkret typu; po obiedzie, po drzemce, gdy tatuś przyjdzie itp. to jest coś, co mogą zweryfikować, to znają i mogą traktować jako punkt odniesienia.

Ostatnio sporo szukam wiedzy na temat życia z dwulatkiem... Faktycznie zmiana mojego podejścia pomaga. A przede wszystkim zrozumienia w jakim momencie rozwojowym jest menda 😉

Nina83 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2840 2841 2842 2843 2844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ