Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A u nas całkiem nieźle idzie odpieluchowanie.
W dzień to może 1 lub 2 razy popuści ale nie tak że całe gacie mokre. Informuje ładnie. Kupa idzie na nocnik siku też. W nocy jeszcze trenerkę dajemy ale jak już ładnie będzie w dzień to w nnocy też zdejmiemykattalinna lubi tę wiadomość
-
Wiem, że na siłę nie można dlatego na razie odpuszczam Tylko np Kamil na jeździk usiadł sam po tym jak rok leżał nieużywany, jak tak samo będzie z nocnikiem to ja wymiekam.. On jest specyficzny w kwestii stawania albo siadania na czymś Kupiliśmy mu auto na akumulator i oczywiście nie wsiadxie do niego..
BTW zwazylam go dzisiaj i waży 12,1 kg :p
Mieliśmy dzisiaj szczepienie Kacpra ma 63cm i waży 6030g :p Dziwna sprawa bo babka w przychodni mierzyła mu dwa razy główkę i wyszło na to, że od końca kwietnia urosła tylko o 0.5cm Za miesiac mamy to skontrolować i dostaliśmy skierowanie na usg.. Mam nadzieję, że to nic poważnego, miał po porodzie robione usg i było wszystko ok, a teraz obwód główki ma na 3 centyluWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 09:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie Zośka wciąż w pampersie, ale nie naciskam bo widzę, że nie jest gotowa... Nie fizycznie a psychicznie. Od dawna informuje, że kupa zrobiona i trzeba przebrać pieluchę 😒 jak robi siusiu, staje lub kuca i widać skupienie, po czym informuje że siusiu jest, ale nocnika się boi. Pisałam wam jakiś czas temu, że udało po trzygodzinnym posiedzeniu na nocniku zrobiła siku ale potem przez kilka dni był problem bo wstrzymywała i kupę i siku, za nic nie chciała zrobić, nawet do pieluchy. W nocy budziła się z krzykiem bo siku chciała ale wstrzymywała.. To było straszne, więc odpuściłam. Ostatnio znów próbowałam ją przekonać, nawet sama siadała ale mówiła, że nie zrobi siku. Cały dzień była bez pieluchy i nie zrobiła nawet kropelki, siadała i podskakiwała bo chciało się jej siusiu ale na blokadę i koniec! Więc jej nie zmuszam. Trudno 🤷♀️ upał jest, dupcia się po i ale po przedostatniej próbie boję się powtórki z rozrywki, że przestanie w ogóle się wypróżniać 😖
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNina 3h na nocniku, wow, co robiliście przez ten czas? Zuzia zaczęła chętnie siadać na nocnik, ale siedzi chwilkę i ja jej nie przetrzymuje bo nie powinno się. Juz nie wiem gdzie wyczytałam że max 5 min na nocniku bo inaczej sie zrazi i od długiego siedzenia później dziewczynki mogą mieć problemy z nietrzymaniem moczu.
Dopóki chce niech siada. Płacz i zapieranie się przed siadaniem to zapewne sygnał żeby nienalegać.
-
Nie chciałam wbijać z innym tematem. Wczoraj u lekarza szyjka nieznacznie dłuższa, ale pessar założony.
Najważniejsze, że jestem zabezpieczona, na ile mogę. Teraz byle do października, albo chociaż września 😉MajowaMamusia, Nina83, kattalinna, Berbecia, Katy, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajowa, oczywiści z małymi przerwami na jedzenie, picie i ogólnie wstawała co jakiś czas. A tak, to zabawiałam ją, czytałam ulubione bajki, układałyśmy klocki itd. Ale zdecydowanie nie polecam.. Efekt był opłakany, co prawda siku było w nocniku ale tak się zraziła, że postanowiła zatrzymywać potrzeby fizjologiczne 🤦♀️
Tak jak pisałam kiedyś, odpieluchpwanie syna zajęło mi jeden dzień, biegał bez pieluchy po podwórku, raz popuścił i się zdziwił, że ma mokro i zaczął wołać... Zośka niestety to przeciwieństwo starszego brata 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 13:58
-
U nas przez dwa dni zakladalismy majtki, ale byla normalnie kupa w nie, wcale mu nie przeszkadza ze ja ma i dalej by sobie tak chodzil. Tak samo jest z sikaniem, zasikuje majtki i chodzi z takimi, nie przeszkadza mu, ze leje sobie po nogach. Ja nie wiem jak mam do tego juz podjesc, zalozylam pampka, myslicie ze nie jest gotowy? Jak pytam czy chce siusiu to
Mowi ze nie, a sika do majtek. Na nocnik nie siada w ogole, tylko sie drze jak widzi. On mowi doslownie wszystko, wie ze do toalety trzeba robic, ze bedziemy razem wylewac siuski ale w praktyce to nic nie idzie.
-
Dziewczyny które mają chłopców może spróbujcie kupić takie pisuary dziecięce coś w tym stylu
https://marec.pl/dom-i-ogrod/nocnik-pisuar-na-%C5%9Bcian%C4%99-dla-dziecka-ch%C5%82opca-%C5%BCaba-detail?gclid=CjwKCAjw_qb3BRAVEiwAvwq6ViI2nlL47Ps7z7lI5wn5mipCjLd81GYJ5U8Yc8hPOl4Z6DE_nCLdXRoC6bMQAvD_BwE może to za działa.
J.S lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, z innej beczki... Wiem, że temat już był ale nie chce mi się szukać 😅
Proszę napiszcie jakie polecacie garnki na indukcję, pamiętam że Wowka polecała ale nie pamiętam jakie 🥴
Edit: nie aktualne, znalazłam już 😘 tefal elementary 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 09:06