X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, całe szczęście że z Malutką wszystko dobrze.
    Barbara modelka.

O matko co Wy tu opowiadacie, to moja Zuzia w rodzinie już jest uznana za okropną bo jak jest coś nie po jej myśli to drapie, a nawet zdaża jej się ugryźć. Jak chce żeby ktoś z nią szedł to łapie za ubranie i ciągnie, ewentualna histeria trwa dosłownie kilka minut, ale fakt nie ma nic gorszego jak dziecko, które się nudzi.

Wowka, Patk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak zabezpieczyć okna żeby dziecko samo nie otworzyło? Opcja klamki na kluczyk to wiem że jest a coś innego?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja znam tylko sposób na kluczyk.

Próby gryzienia też u nas są. Przykład z dziś-stoimy w kolejce do sklepu, Jano wypatrzył plac zabaw, więc chciał odgryźć moją rękę, która go trzymała. Bo on chciał iść, teraz, nie po sklepie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ciekawe czy na mój blat kuchenny by wskoczył, mamy wyższe niż standardowe 😉

Okien jeszcze nie zabezpieczamy, póki co w użyciu jest tylko parapet, pod którym jest balkon więc daleko by nie poleciała 😉 ale nawet nie próbuje otwierać. Kiedyś poznałam dziewczynkę, która w wieku 1,5 roku wypadła z 3 piętra 😱 widziałam ją ze 3 miesiące później jak biegała po pokoju z Bożenką 😉

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też okna nie zabezpieczone, ale mieszkam w parterowym domu 😆

Drzwi tarasowe otwierane samodzielnie, okna jeszcze nie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi dorośleje. Właśnie ją odebrałam ze żłobka, była w najmłodszej grupie teraz prawie w najstarszej... Zanim się obejrzę to mature zrobi 🙉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zalczylismy przeglad dentystyczny
    chłopaki zeby zdrowe

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    sama byłam w szoku jak Piotrek z podłogi wskakuje na blat...na jednym wdechy hop siup
    wiec mysle ze 10 cm wyzej nie zrobiłoby rózncy
    do spraw wyzszych przynosi sobie...stół

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to małpiszon jeden 🤣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubie tak sobie zajrzeć, i dowiedzieć sie, że nie tylko mój czasem kwalifikuje sie w okno życia....
    Ale nie powiem, w tygodniu po żłobku mam niemalże ideał🥳

Widzę, że nie tylko ja cierpie na brak bliskich do pomocy. U nas z tym pod gore, teraz moja mama 2 tygodnie później jeszcze 15, miesiaca do zorganizowania bo moja szefowa szuja zero empatii i wsparcia...już nawet nianie chcialam znaleźć ale po pierwsze masakra, po drugie ciężko o opieke do prawie 22😥😥

Wowka co Ty sobie życie uatrakcyjniasz i sie rzucasz z hamakow...dobrze, że tylko na bólu sie skończyło

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka co się dziecku dziwisz jak matka też akrobatka, genów nie oszukasz.

Ulka też potrafi się zdenerwować ale u nas to raczej wpisuje to w walkę o przetrwanie niż bunt dwulatka.
    Dzieci nie lubią negatywnych treści. Zamiast "nie ruszaj" lepiej przyjma"to gorące możesz się poparzyć", mniej jest buntu kiedy zakaz zamienimy w obietnice, zamiast" nie możemy teraz wyjsc bo jest obiad" łatwiej " tak pójdziemy na plac jak tylko skończysz jeść", zamiast zakazów czego ma nie robic"zostaw, nie ruszaj, nie przeszkadzaj " lepiej dać zajęcie, najlepiej pomoc w tym co akurat robimy bo w tedy czuje się ważne, u nas jest bitwa o to kto nasypie kawę do kubka a kto naciśnie guzik w czajniku bo każdy chce pomagac( szkoda że ze sprzątaniem tak nie mają). No i przede wszystkim dziecko musi zrobić wszystko po swojemu bo inaczej jest histeria. No to się po mądrzyłam ale z doświadczenia wiem że słowo "nie" działa na dzieci jak plachta na byka.

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka jest piękna 😍 te włosy, ten uśmiech 🥰 śliczna dziewczynka!

Pawojoszka, fajne te twoje dzieci ale i ty wyglądasz bardzo ładnie, włosy jak ci już odrosły, pasuje ci taka fryzurka 👍

Pamiętacie jak płakałam tu na forum, że Zośka jest paskudna, wpada w histerie i nie daję rady z nią? Nie ma śladu już po tym zachowaniu ☺️ ufff
    Jeśli chodzi o spacery to tylko na nogach, potrafi przejść naprawdę długie odcinki.

Wczoraj byłam u gin. Mały waży 1620g ☺️
    Lekarka stwierdziła, że jest duży. Sprawdzałam Zosi wagę w tym tc, to wazyla 1400g więc duzej różnicy nie ma.
    Ogólnie wszystko ok 👍

Wowka, uważaj na siebie i na maleństwo.
    Napędziłaś stracha, cieszę się że nic się nie stało.

pawojoszka, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina
    2kg jeszcze i rodzisz hihihi

Ninka83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk chodzi do klubiku juz trzeci tydzien po wakacjach
    i to nasz trzeci wtorek w domu XD XD XD
    kichał po wstaniu, wiec obserwujemy, a tak lepiej niz zeby znów dzwonili
    mąz wrócił do pracy po ponad miesiącu urlopu
    mam jeszcze Zuzie wiec lzej ciut ciut
    w niedziele urodzinki Piotra
    planuje zrobic tort, drugi w mej karierze
    ale pomysłow na prezent absolutne zero

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jeszcze 2kg to by byl spory bobas. Syn ważył 3400 a Zośka 2870, czy Józek pójdzie na rekord? 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, super, że Wam się udały chrzciny i komunia :) podziwiam, ze Ty to wszytsko ogarniasz :)

Lila 3650g i uważałam, że duża,a dzień przed porodem lekarka mówiła 2900g, po poprawce 3300g chyba, za to koleżanki syn 4050g, drugi 4450g, to jest kloc.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, Józek większy od mojej Małej-w zeszły piątek 1510g 😊 lekarz stwierdził, że w terminie pewnie będzie max 3kg. Zobaczymy 😊

Jak na razie jestem na huśtawce emocjonalnej, gdzieś pomiędzy euforią, że będzie znowu noworodek w domu, a myślami, że po co mi to było 😄 powiedzcie mi, że to normalne 😄

kattalinna, Ninka83 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne 😁 dodam wycie przez 2 tygodnie po porodzie i pytanie do męża po wyjściu ze szpitala - co my narobiliśmy,ja sobie nie poradzę.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, normalne 😆 tak jak potem szukanie najbliższego okna życia 🤣

Jakieś małe te Wasze dzieci 😉 ja z trudem sobie przypominam, że moje pisklę było najmniejsze na sali poporodowej 😅

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, też tak mam... Jednego dnia nue mogę się doczekać a innego zastanawiam się czy podołam 🤣
    Trzecie dziecko ale pierwszy raz jestem w sytuacji, że będzie noworodek i male dziecko. Martwie się już, że muszę Zosię zostawić jak pójdę do szpitala i boję się, że będę mieć mniej czasu dla niej... Ahh to chyba normalne? Kwestia przyzwyczajenia i organizacji.. Damy radę! 👍🥴

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ