X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, całe szczęście że z Malutką wszystko dobrze.
    Barbara modelka.

O matko co Wy tu opowiadacie, to moja Zuzia w rodzinie już jest uznana za okropną bo jak jest coś nie po jej myśli to drapie, a nawet zdaża jej się ugryźć. Jak chce żeby ktoś z nią szedł to łapie za ubranie i ciągnie, ewentualna histeria trwa dosłownie kilka minut, ale fakt nie ma nic gorszego jak dziecko, które się nudzi.

Wowka, Patk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak zabezpieczyć okna żeby dziecko samo nie otworzyło? Opcja klamki na kluczyk to wiem że jest a coś innego?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja znam tylko sposób na kluczyk.

Próby gryzienia też u nas są. Przykład z dziś-stoimy w kolejce do sklepu, Jano wypatrzył plac zabaw, więc chciał odgryźć moją rękę, która go trzymała. Bo on chciał iść, teraz, nie po sklepie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ciekawe czy na mój blat kuchenny by wskoczył, mamy wyższe niż standardowe 😉

Okien jeszcze nie zabezpieczamy, póki co w użyciu jest tylko parapet, pod którym jest balkon więc daleko by nie poleciała 😉 ale nawet nie próbuje otwierać. Kiedyś poznałam dziewczynkę, która w wieku 1,5 roku wypadła z 3 piętra 😱 widziałam ją ze 3 miesiące później jak biegała po pokoju z Bożenką 😉

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też okna nie zabezpieczone, ale mieszkam w parterowym domu 😆

Drzwi tarasowe otwierane samodzielnie, okna jeszcze nie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi dorośleje. Właśnie ją odebrałam ze żłobka, była w najmłodszej grupie teraz prawie w najstarszej... Zanim się obejrzę to mature zrobi 🙉

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zalczylismy przeglad dentystyczny
    chłopaki zeby zdrowe

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    sama byłam w szoku jak Piotrek z podłogi wskakuje na blat...na jednym wdechy hop siup
    wiec mysle ze 10 cm wyzej nie zrobiłoby rózncy
    do spraw wyzszych przynosi sobie...stół

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to małpiszon jeden 🤣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubie tak sobie zajrzeć, i dowiedzieć sie, że nie tylko mój czasem kwalifikuje sie w okno życia....
    Ale nie powiem, w tygodniu po żłobku mam niemalże ideał🥳

Widzę, że nie tylko ja cierpie na brak bliskich do pomocy. U nas z tym pod gore, teraz moja mama 2 tygodnie później jeszcze 15, miesiaca do zorganizowania bo moja szefowa szuja zero empatii i wsparcia...już nawet nianie chcialam znaleźć ale po pierwsze masakra, po drugie ciężko o opieke do prawie 22😥😥

Wowka co Ty sobie życie uatrakcyjniasz i sie rzucasz z hamakow...dobrze, że tylko na bólu sie skończyło

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka co się dziecku dziwisz jak matka też akrobatka, genów nie oszukasz.

Ulka też potrafi się zdenerwować ale u nas to raczej wpisuje to w walkę o przetrwanie niż bunt dwulatka.
    Dzieci nie lubią negatywnych treści. Zamiast "nie ruszaj" lepiej przyjma"to gorące możesz się poparzyć", mniej jest buntu kiedy zakaz zamienimy w obietnice, zamiast" nie możemy teraz wyjsc bo jest obiad" łatwiej " tak pójdziemy na plac jak tylko skończysz jeść", zamiast zakazów czego ma nie robic"zostaw, nie ruszaj, nie przeszkadzaj " lepiej dać zajęcie, najlepiej pomoc w tym co akurat robimy bo w tedy czuje się ważne, u nas jest bitwa o to kto nasypie kawę do kubka a kto naciśnie guzik w czajniku bo każdy chce pomagac( szkoda że ze sprzątaniem tak nie mają). No i przede wszystkim dziecko musi zrobić wszystko po swojemu bo inaczej jest histeria. No to się po mądrzyłam ale z doświadczenia wiem że słowo "nie" działa na dzieci jak plachta na byka.

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka jest piękna 😍 te włosy, ten uśmiech 🥰 śliczna dziewczynka!

Pawojoszka, fajne te twoje dzieci ale i ty wyglądasz bardzo ładnie, włosy jak ci już odrosły, pasuje ci taka fryzurka 👍

Pamiętacie jak płakałam tu na forum, że Zośka jest paskudna, wpada w histerie i nie daję rady z nią? Nie ma śladu już po tym zachowaniu ☺️ ufff
    Jeśli chodzi o spacery to tylko na nogach, potrafi przejść naprawdę długie odcinki.

Wczoraj byłam u gin. Mały waży 1620g ☺️
    Lekarka stwierdziła, że jest duży. Sprawdzałam Zosi wagę w tym tc, to wazyla 1400g więc duzej różnicy nie ma.
    Ogólnie wszystko ok 👍

Wowka, uważaj na siebie i na maleństwo.
    Napędziłaś stracha, cieszę się że nic się nie stało.

pawojoszka, kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina
    2kg jeszcze i rodzisz hihihi

Ninka83 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk chodzi do klubiku juz trzeci tydzien po wakacjach
    i to nasz trzeci wtorek w domu XD XD XD
    kichał po wstaniu, wiec obserwujemy, a tak lepiej niz zeby znów dzwonili
    mąz wrócił do pracy po ponad miesiącu urlopu
    mam jeszcze Zuzie wiec lzej ciut ciut
    w niedziele urodzinki Piotra
    planuje zrobic tort, drugi w mej karierze
    ale pomysłow na prezent absolutne zero

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jeszcze 2kg to by byl spory bobas. Syn ważył 3400 a Zośka 2870, czy Józek pójdzie na rekord? 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, super, że Wam się udały chrzciny i komunia :) podziwiam, ze Ty to wszytsko ogarniasz :)

Lila 3650g i uważałam, że duża,a dzień przed porodem lekarka mówiła 2900g, po poprawce 3300g chyba, za to koleżanki syn 4050g, drugi 4450g, to jest kloc.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, Józek większy od mojej Małej-w zeszły piątek 1510g 😊 lekarz stwierdził, że w terminie pewnie będzie max 3kg. Zobaczymy 😊

Jak na razie jestem na huśtawce emocjonalnej, gdzieś pomiędzy euforią, że będzie znowu noworodek w domu, a myślami, że po co mi to było 😄 powiedzcie mi, że to normalne 😄

kattalinna, Ninka83 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne 😁 dodam wycie przez 2 tygodnie po porodzie i pytanie do męża po wyjściu ze szpitala - co my narobiliśmy,ja sobie nie poradzę.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, normalne 😆 tak jak potem szukanie najbliższego okna życia 🤣

Jakieś małe te Wasze dzieci 😉 ja z trudem sobie przypominam, że moje pisklę było najmniejsze na sali poporodowej 😅

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, też tak mam... Jednego dnia nue mogę się doczekać a innego zastanawiam się czy podołam 🤣
    Trzecie dziecko ale pierwszy raz jestem w sytuacji, że będzie noworodek i male dziecko. Martwie się już, że muszę Zosię zostawić jak pójdę do szpitala i boję się, że będę mieć mniej czasu dla niej... Ahh to chyba normalne? Kwestia przyzwyczajenia i organizacji.. Damy radę! 👍🥴

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ