Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Majowa, najlepszego z okazji wczorajszych urodzin 💐🌷 nie zauważyłam, że pytała o imię. Chyba stanęło na Julce, Jano zdecydował za nas. Prowadza wszystkich za rękę, pokazuje łózeczko i tłumaczy, ze dla "Julu". Taki jest w tym słodki, że imię się przyjęło 😊
Katy, Kacper jest super 😊 ma takie psotne oczy 🥰 Kamil do Ciebie podobny, a Kacper taki pomieszany 😊
Pawojoszka, dobry początek roku, jak od razu na wycieczkę, a nie do książek 😄
Pusto tutaj... -
Wowka, Julia bardzo ładne imię, mam tak na trzecie
Tak, Kacper raczej pomieszany jest, jak się uśmiecha to oczy ma bardziej męża, a jak jest poważny to moje 😂 Zaczyna już powoli przybierać pozycje czworacza więc za niedługo będzie wesoło :p
Ciekawe co u J. S bo dawno się nie odzywała :p
Ja się postanowiłam wziąć za swoje zdrowie w końcu, w przyszłym tygodniu idę do fizjo sprawdzić mięśnie brzucha i dna miednicy i zająć się też moim krzywym kręgosłupem, muszę zrobić jeszcze morfologie, zapisać się na usg piersi i do dentysty xdkattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Berbecia jeśli nie jesteś rolnikiem i trzymasz na własne potrzeby, nie sprzedajesz mleka czy serów to nie musisz rejestrować.
Przez to że tych Julek było tyle to faktycznie to imię trochę razilo ale teraz już mniej jest, ogólnie to bardzo ładne imię.
Katy przy KP robią usg piersi? Słyszałam że nie robią. Powodzenia z naszą służba zdrowia, ale dobrze ze masz postanowienie -
Z tym imieniem to miało być tak, ze nie z czołówki rankingu i nie kończące się na "ja" lub "ia". No ale Jano tych wytycznych nie znał, rankingów nie czytał, a końcówkę zmienił 😄 no ale wybrał i konsekwentnie odpowiada to samo 😊
Ja też wybrałam imię dla brata. I dalej myślę ze dobrze i pasuje 😊
Katy, dobre postanowienie 😊 tak, jak dziewczyny piszą, oby cierpliwości Ci starczyło 😉
Kamcia, ale to na zimę już ta kurtka? 😊 -
na zimę
bo poźniej nie bedzie rozmiarów
ale ciiii
mam swój ulubiony model i kupiłam Małgoni
chciałam uzywke ale trudno wybrac
poki jest w nosidle to łatwiej-kupiłam jej misiowy cienszy kombinezon
tez chciałam uzywke, ale w sinsay trafiłam za 40zł (co za uzywki wołaja) i jest super
zima pewnie ciepła i posłuzy zima
kurtka do wózka, potem ja sprzedam
a po Patryku na pewno Małgosia ponosi
a tych kurtek przejsciowych mam po 3 sztuki
najbardziej ekonomiczny w ubieraniu był i est Patrynio -
WARIANCJA
z h&m takie zapinane bokiem, sa stosunkowo cienkie w zeszłym roku Piotrus na takiej "grubej" przeszedl prawie cały sezon (miał włsnie grubsza i ciensza)
odbiore Patryczka i przymierzymy, moze sie zaprezentuje rano zrobił aferę bo...załozyłam złą bluze...szkoda ze nie pokazał jaką by chciał pszedł w tej co mama wybrała
hitem sa traktory, czyli ostatnio skarpetki z koparami -
Berbecia niczym nie karmię, wypuszczam na ogród i ona sama je, czasem kawałek dobrze wysuszonego chleba dam, musi mieć sól do lizania, taka lizawkę możesz kupić choćby przez internet, moja to nawet wody nie chce pić wystarczy jej to co uzbiera, chłopak od, którego kupowałam mówił żeby jej dać przenicy czy innego ziarna garstkę nie więcej na dzień więc jej tam zawsze czegoś pod sypie, otręby lubi bardzo i moje kwiatki, nie można za dużo ziarna dawać żeby ich nie rozdelo bo w tedy jest problem. Zimą wiadomo jak trawy brak, choć ostatnio to trawa prawie cały rok jest bo śniegu nie ma, to siano jada lubi też młode galazki. Ogólnie to fantastyczne zwierzę jest, mądrzejsza od psa i bardzo za ludźmi, cały czas chce za mną do domu wchodzić, w obronę do mnie przylatuje jak jej Patryk dokucza, tylko wiadomo to obowiązek jakby nie patrzeć.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Berbecia też się długo wahałam, ale nie żałuję to naprawdę fajne i wdzięczne zwierzę, zaczyna reagować nie wiem czy na głos czy na imię ale jak ja wołam to się wyłania z jakiegoś kąta, pilnują się bardziej niż pies jak tylko wyjdę z domu to ona kręci się zawsze w pobliżu, nie przypuszczałam że takie w sumie hodowlane zwierzę może być tak za człowiekiem. Wieczorem jak ja zamykam to już wie gdzie idzie nie trzeba jej zaganiać sama wchodzi, początkowo ja przywiązywałam ale teraz luzem chodzi bo w ogóle nie ucieka
-
Z tego co czytałam to kozy najlepiej jak są min. 2.
Zrób fotorelacje kózki🙂
Ja narazie walczę z kogutem. Jak był mały to był taki ciptek, ale teraz robi się agresywny. Syna dzióbnął w palca,dzisiaj do kurnika wchodziłam z miotłą, żeby jajka pozbierać.
Mąż mówi że jak będzie jeszcze bardziej agresywny to będziemy mieć swojski rosołek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 00:49