X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jakie dystanse robicie?

Wowka, Ninka, wirtualne ściski 😘

Ninka83, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tu moja pannica

Nina Wowka już nie długo i będzie wam lżej na ciele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:44

Ninka83, kamciaelcia, Wowka, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😍 Berbecia jaka slodzina! Widać, że artystka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 10:46

kamciaelcia, Wowka, olciabos, Berbecia, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dawno sie nie odzywalam, ale duzo sie u nas dzialo.
    Czytalam na biezaco, ale nie bylam w stanie sie odzywac, dwa tygodnie temu zmarl mi tata i swiat sie dla nas zastrzymal. Czuje sie jakbym byla w jakims glebokim dole, z ktorego nie potrafie wyjsc, mam chwile ze juz czuje, ze jest w porzadku a na drugi dzien znowu jest to samo. Dzisiaj przechodze straszny kryzys, mam wrazenie, ze sobie po prostu nie radze.
    To jest dla mnie straszne... :(

Maly od 1 wrzesnia chodzi do zlobka, tamten tydzien to byla katastrofa - placz, nie chcial isc, dzisiaj tez plakal ale w szatni troche sie uspokoil i spokojnie wszedl do sali do Pan. Mam nadzieje ze z kazdym kolejnym dniem bedzie lepiej, bo na razie ciezko to widze. Idzie zaplakany ale wychodzi bardzo szczesliwy, Panie sa po prostu swietne.

Piekne dzieci ❤️ przepraszam ze wpadlam do was z takimi smutnymi wiesciami

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S wspolczuje straty. Mowia ze czas leczy rany i duzo w tym prawdy. Tule mocno 😘😘
    Dzieciaki cuda, Malgonia czaruje oczkami.
    A ja mak pytanie, bo Zosia od jakiegoś czasu mowi ze cos widzi np potwora itd, i go potem wyganiamy i śmiechu ze hoho.. To slyszalam ze dzieci widza cos czego nie ma. Ale tez np mowi ze jedzie na nartach 😂 potem udaje ze lepi balwana, i pyta mnie czy chce balwana, i ze on jesr taki ladny 🤣🤷‍♀️ albo mowi ze idzie do sklepu i wkłada niewidzialne zakupy do niewodzialnego koszyka 😄 bawi się też normalnie zabawkami.. Ale ta wyobraźnia mnie zaskakuje i troche przeraża. Mysle ze to normalne ale pomyślałam ze napisze czybu Was rez podobne zabawy.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f1dcf95b3fe0.jpg

Gwiazda 😍

W zlobku poerwszy dzien po mcu nieobecności, najpoerw mieliśmy urlop potem ten korona w zlobku. Plakala tylko w domu potem bylo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 20:25

kamciaelcia, Ninka83, kattalinna, Wowka, wariancja, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór się zrobił i pełno gwiazd na forum.
    S.J współczuję straty, jeśli chodzi o żłobek, cierpliwości, na pewno się przyzwyczai.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos wyobraźnia to całe bogactwo człowieka, lepiej niech ma trochę wybujałą niż wcale

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, współczuję bardzo 😘 wiem jak to jest... Tulę mocno ❤️
    Ze żlobkiem będzie dobrze, mało jest dzieci, które nie płaczą na początku. Najważniejsze, że wychodzi szczęśliwy, to znaczy, że mu tam dobrze, musi tylko się nauczyć pożegnań.

Olciabos, niesamowitą masz córkę 😍 dzieci mają bardzo bujną wyobraźnię, najczęściej takie zabawy to u przedszkolaków można, prawdopodobnie też dlatego, że dwulatki nie często dysponują tak fascynująco rozwiniętą mową. A to się wiąże w końcu 🙂

Pawojaszka trafnie to określiła, gwiazdy wieczorowa porą na forum 😍😍

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos Henio tak samo wymyśla. Udawanie w robienie zakupów na porządku dziennym, do tego udaje że np po drodze do sklepu padał deszcz i zmokl albo że popsuły mu się buty i muszę mu kupić nowe. Udaje też np że pod stołem jest dziupla wiewiórek, daje im jeść i pić, że do wiewiórek przychodzą kotki, owce, tygrysy, że się razem bawią. Albo że pod krzesłem schował się dzik, kaze mi go wyciągać, ubierac itp itd.

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dziewczyny 😍 faktycznie same gwiazdy 🌟

JS, współczuję straty. Bardzo mi przykro, przytulam. Daj sobie czas, nie wymagaj zbyt wiele 😊 na temat żłobka nie wiem za wiele, ale myślę że dziewczyny dobrze piszą-bedzie tylko lepiej.

Olcia i Edwarda, świetne pomysły dzieci 😄 Jano tylko gotuje na niby. Ale on mniej mówi niż Ola czy Henio, być może wyobraża sobie też inne rzeczy, tylko nie umie mi przekazać 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. przykro mi 😞
    Ależ piękności tu mamy ☺

Z wózkiem chyba na razie się wstrzymam i zobaczę jak to będzie po przeprowadzce, bo pewnie będziemy wychodzić głównie na plac zabaw na osiedlu. Myślę że taki tani wózek i tak trzeba będzie kupić bo się jeszcze przyda i mi głównie chodzi o to żeby Zuzia odpuściła snapa Lili. Jak z nią rozmawiam to zgadza się z tym że ona jest już duża i nie potrzebuje wózka, a Lila mała i jej go damy, ale jak dam małą do wózka to nagle Zuzia też koniecznie chce w nim siedzieć i mówi żebym zabrała z niego Lilę. Oczywiście mówi po swojemu.

Zuzia póki co karmi lale i daje pić, czasami awanturuje się po swojemu jakby z kimś rozmawiała.

• wariancja Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. bardzo mi przykro, tulę!
    Co do żłobka to Mały przyzwyczai się, musi nauczyć się nowego porządku świata i go zaakceptować. Cierpliwości :*

Fajne dziewczyny :*
    Małgorzata będzie zdobywać męskie serca na te oczy ;P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam bardzo :*

Igor tez gotuje na niby, ale czesto tez potrafi wymyslic jak u Edwardy, ze ma zepuste buty itp.

W poniedzialek w zlobku bylo ok, dzis juz gorzej i wieczorem mowil, ze jutro na pewno nie idzie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spacerek w snapie ☺podobało się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 13:05

kamciaelcia, Wowka, kattalinna, Berbecia, Ninka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam wszystkich. Cały czas czytam incognito, ale nie mam kiedy pisać.
    Wciąż sama, wciąż nie ogarniam, wciąż wkurza mnie szefowa, moja pamięć słabnie juz sie o siebie martwie😅

J.S bardzo współczuję. Nie moge powiedzieć, że wiem co czujesz ale potrafie sobie wyobrazić. Trzymaj sie mocno, myślę że tylko czas tu pomoże.

Piękne dzieci, niestety nie na wszystkie sie zalapalam.
    Ogólnie to mam taki przeciąg w głowie, że ja juz nie wiem czy Wam cos pisalam czy tylko chcialam napisac i sie nie udalo...

U nas udawanki na porzadku dziennym ja w nich aktywnie uczestnicze, dla mnie to normalka sama pamietam, że sie tak bawilam. U nas wszystko potrafi byc udawane, buty, deszcz, wycieczka, zupa, kawa, mlotek, kąpiel. Dla mnie to taki standard.
    Bafdziej przeraza mnie jak mlody wstaje i kaze tacie mowic amen bo mu Jezus kazal😱😳

Szukam pary do ciążowania, bo moja potrzeba dzidziusiow wcale sie nie usppkoila, schowala sie na chwile gdzieś za obowiazkami, teraz wraca z otwartymi ramionami😅

• Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, a jak Zuzia? Bez problemu oddała wózek Lili? 😊

Nynka, niebawem zwalniają się dwa brzuszki, więc tradycja wątkowa mówi, że para zaraz się znajdzie 😊 ja mam kilka podejrzanych, ciekawe czy trafię 🤔

Nynka lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety nie, jak Zuzia jest zajęta to ok, ale jak sobie przypomni że to jej wózek to chcę się do niego ładować.

Nynka powodzenia ☺

Nynka lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kogo typujesz?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem przed czasem 😄 dopiero jak ogłoszą nowinę 😄

Gdzieś nam zaginęła Sela, mam nadzieję że u niej wszystko dobrze. Może już gdzieś koło połowy jest...? 🤔

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 2887 2888 2889 2890 2891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ