X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, u Was już dzień w taką noc? 😄

U mnie towarzystwo śpi, a ja konsumuje śniadanko, bo jedziemy na wizytę na 8. Było karmienie i nie opłacało się iść spać ponownie 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzien bo zaraz muszę podać antybiotyk. Lila zrobiła kupsko i jux jest tak rozbudzona, że nie chce spać.

• Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie też koszmar 😢
    Zośka tak mi daje popalić, że nie wyrabiam psychicznie 😭
    Zrobiła się bardzo zazdrosna, a zazdrość obiawia się tym, że robi nam na złość, wszystko jest na nie. Jest okropna 😭😭😭 poświęcamy jej i tak więcej czasu niż małemu a po mimo to przyszła zazdrość. Dziś np. Od rana chodzi po domu na golasa, bo rano zrobiła jadę, że się nie ubierze i koniec, prośby ani groźby nie pomagają 😖 a jak chce ja przytulić to ucieka i zaczyna tłuc wszystko np.ściany, fotel, siebie 🥺 martwie się strasznie, nie wiem co mam robić i moja cierpliwość też jest juz na włosku.
    Poza tym, u nas ok. Maly rośnie jak na drożdżach, w niecałe 3 tyg. Przybral 1200g 😳 aż położna byla w szoku. Rano do poludnia i późnym popołudniem do wieczora praktycznie jest caly czas przy piersi 🥴
    Przysypia, odkladam go, śpi 15 min i już krzyczy 😐 czasami nie mam kiedy skorzystać z toalety jak męża nie ma w domu. No nic, przetrwamy. Martwi mnie Zosia 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 12:36

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka moj się tak zachowuje a nie jest o nikogo zazdrosny i poswiecamy mu 200% naszego czasu...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia też uwielbia chodzić na golasa, nie chce pieluchy, ale na nocnik tez nie woła. Zrobiła siku na toaletę i tyle, najgorsze jest to, że ona wie kieduy robi bo mi nie raz o tym mówi, ale jak chce ją posadzić zaraz na nocnik żeby zrobiła to się zapiera i nie pójdzie.Pampers i flacha będą do osiemnastki chyba😕 a tak serio to zaraz kończy 2.5 roku ehhh.

To mój cudak😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 19:31

Ninka83, Wowka, Cola87, Katy lubią tę wiadomość

• Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Zuzia 😘
    Moja Zośka się cofnęła... Łazi cały czas ze smokiem 🤦‍♀️
    I cały czas z pielucha 😭 ma 3 nocniki, nakładkę na kibelek... Usiądzie, posiedzi, na pluje na deskę i mówi, że to siku 😒

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, domyślam się jak musi być Wam ciężko... Takie regresy są możliwe i podobno nie tak rzadkie gdy pojawia się młodsze dziecko. I tu chyba nie ma znaczenia ile czasu poświęcacie Zosi. Nie jest tym jedynym najmłodszym... Wiem, że łatwo mówić, ale chyba pozostaje przeczekać.

Majowa, współczuję przejść 😱 i gratuluję przeprowadzki. Zdrowia dla Zuzi 😘

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina smoczek ją uspokaja. Zuzia oprócz tego ze zabiera smoczki siostrze,to kładzie się jej w łóżeczku, a od jakiegoś czasu wypija jej mleko-jak zauwazy butelkę ba horyzoncie to zachowuje się jakby wygrała najlepsza nagrodę😂 Ona sama się z tego śmieje, a jak smoczka dorwie to sie wstydzi, jak ktoś widzi.

U nas jest 3 razy dziennie walka z antybiotykiem, szok, jak tu do początku grudnia wytrwać😣

• Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, to moja Zosia chce żeby ją usypiac na rączkach bo jest malutka i cycusia chce też ciągnąć tak jak braciszek 🤦‍♀️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, wspolczuję. Brzmi to wszystko jak mega kryzys. Na pocieszenie, mam podobnie i na drugie, kiedyś to minie...

Jano też pakuje smoczki do buzi, a sam nigdy nie chciał. Nie wpadł tylko na pomysł włożenia dwóch, pozdro kreatywna Zuzia 😄

Jano też się paskudnie zachowuje. Zwłaszcza jak już jest zmęczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 15:17

Ninka83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wowka, właśnie Zoska też jak zmęczona to juz jest armagedon 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia odkąd mieszkamy popołudniu spała raz, wózka na drzemki się nie domaga i póki co ciężko jej zasnąć w dzień w swoim łóżku. Jest na nogach od 6, daje już tak popalić, że sąsiedzi zaraz wezwą opiekę.
    Mój 9 miesięczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 19:30

edwarda20, Wowka, Ninka83, kattalinna, Cola87, Berbecia, Katy lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to zupełnie normalne że dzieci są zazdrosne o rodzeństwo i chcą robić co one, smoczek, butelkę, cycka itp. Mojej siostry syn miał 8 lat jak urodził się brat. Był już dużym i rozumnym chłopcem a mimo to chciał tak samo butelkę, smoczka, rączki, kąpać się w wanience. Siostra pozwalała na wszystko, kąpał się w wanience :p do butelki wlewała mu kakao, dawała smoczek, często przytulała. Trwało to kilka tyg i się skończyło. Także jak tak duże dziecko przeżywa to co dopiero takie małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:25

kattalinna lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ja też pozwalam, w granicach możliwości swoich i sprzętowych. Jano pakuje smoczki do buzi, chce jeździć wózkiem (raz wymyślił jazdę w koszyku na zakupy i tak mu się spodobało, że teraz tak chodzimy 🤪). Mamy tez naśladownictwo w drugą stronę- chce sam karmić siostrę cyckiem i używać laktatora. Nawet dziadkowi chciał odciągać mleko 😄 Jano chce też nosić siostrę, ale na to nie mogę się zgodzić 😊

A co do paskudnego zachowania, to właśnie najgorzej jak zmęczony, jak siedzimy w domu, jak mu się nudzi. Albo totalna rozwałka, albo awantura co chwilę.

Majowa, śliczne te Twoje gwiazdy🥰. Ale niepodobne do siebie 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dochodzę do wniosku jak Was czytam, że u nas też mini regres może być, a nie wina piątek. Ostatnio Bożenka daje do pieca i w domu, i w żłobku. Zaczęłam podejrzewać spóźnioną reakcję na to, że mama w pracy zajmuje się innymi dziećmi. W piątek np. zrobiła kupę w majtki, gdzie nigdy jej się to wcześniej nie zdarzyło, nawet w pieluchę bardzo rzadko. Teraz sobie przypomniałam, że w czwartek widziała jak zmieniałam dziecku z mojej grupy pieluchę po kupie. Może przypadek, może nie...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję wszystkim które mają kryzys, a chyba teraz większość ma ;) mój Adaś też jak jest zmeczony to mi czasem ręce opadają. Niedawno chciał iść do dziadka na dół, a że było późno i miał iść spać to mówię że dziadzio już śpi i nie pójdzie. No darł się tak pod tymi drzwiami że w końcu nie wytrzymałam, otwieram te drzwi i mówię ok to idź, no co moje dziecko na podłogę się rzuca i jeszcze większy wrzask i już nie chce iść... I tak źle i tak nie dobrze 🤷;p na szczęście odpukać rzadko takie sytuacje się zdarzają, ostatnio jest całkiem nieźle, często jest naprawdę grzeczny...o matko teraz tylko oby się nie obróciło że pochwaliłam 🙈 ale np ciuchy też często go parzą i chce chodzić wyrozbierany, chyba taki wiek 🤷

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa śliczne masz córeczki 😍

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cola, moja kuzynka zrobiła raz synowi coś podobnego bo wyrywał się jej prosto pod auto i chciała go przytrzymać 🙊 Współczuje sytuacji, dobrze, że Adaś wybaczył 😘

Majowa, no to mieliście przejścia niezle, oby już było u Was spokojniej :)

Nina, życzę dużo siły, u nas obecnie zazdrość z dwóch stron więc jak jestem sama z dziećmi to prawie cały czas któregos mam na rękach bo jak jednego mam to drugi też chcę, a dwójki nie dam rady nosic już 🙈
    Kacper wszędzie za nami łazi i Kamil się bardzo o to złości, potrafi go popchnąć nawet :/
    Wierzę, że z czasem będzie lepiej i Wam też tego życzę ❤️
    Kamil nie ma już drzemek w dzień i też pod wieczór ciężko z nim wytrzymać...

Kacper siadanie też w końcu ogarnął xd
    e60948e75bb8.jpg

edwarda20, MajowaMamusia, Ninka83, Wowka, Cola87, kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) moje gwiazdy dają mi popalić, ale wszystko im wybaczam :) Zuzia jak pytam, czy mnie kocha przychodzi, daje mi buziaka i mnie przytula, Lila jak ją wezmę na ręce po dłuższej przerwie tak się tuli, że aż ciepło się na sercu robi :)
    Katy u nas wygląda to podobnie. Zuzia bawi się z siostrą, a za chwile ją popchnie albo drapnie, ehh, Zuzka w dzień nie śpi, nie wiem co gorsze- drzemka i harce do 22 czy cały dzień na nogach.

• Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pocieszenie... Chociaż widzę, że może być gorzej 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 21:08

Katy, MajowaMamusia, Wowka, Cola87, kattalinna, Berbecia lubią tę wiadomość

‹‹ 2911 2912 2913 2914 2915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ