X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat92 - ja dopiero dzisiaj dostałam wyniki i jeszcze nie konsultowałam ich z lekarzem. Białko mam 0.76 mom, ale bardzo niskie ryzyka.
    Lekarz powiedział mi to kiedy tłumaczył dlaczego warto zrobić test podwójny.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, musi być wszystko dobrze:) Cieszę się, że usg wyszło dobrze. Nie byłam świadoma, że stres może wywołać taki efekt.

Madzia, następnym razem nie daj się zbyć. Emocje robią swoje i czasami człowieka zatyka i nie wie co powiedzieć. Ale żeby pielęgniarka, która Chce się jedynie dowartościować, decydowała czy przyjmą Cie do szpitala? Chora sytuacja. Wróciłabym i zażądała konsultacji z neurologiem, bo to jest ich obowiązek. Skierowania nie wystawił Ci harcerz, tylko lekarz i ona nie ma prawa z tym dyskutować.

Nat, cieszę się, że wszystko dobrze.

Wczoraj byłam u lekarza. Mały wyprzedza wzrostem i obwodami termin już prawie tydzień. Czy to normalne? Termin z OM mam na 21, z pierwszego usg na 19, a teraz pokazuje już 12 maj. Może tak być? Zawsze myślałam, że do 13/14 tyg dzieci rosną tak samo.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia- właśnie miałam Ci pisać o tych kościach nosowych. U mnie też wczoraj bez problemu znalazł i nawet nie mierzył, też dowiedziałam się ze na tym etapie najważniejsze ze są i nie mają cech hipoplazji. A co do twoich plamien to też jestem zdania ze to stres zrobił swoje. Wiem po sobie ze przez te dwa dni byłam na skraju wyczerpania, nie myślałam o niczym innym, może nie miałam plamien Ale chwilami mocno bolał mnie brzuch. Najważniejsze, że usg jest ok. Dobra decyzja z tym, ze wytrzymasz się z nifty do odebrania pappa. Życzę dobrych wyników :)!

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, gratulacje!

Kamcia, mam nadzieję, że się trochę uspokoiliście oboje z Mężem. Jest dobrze i to najważniejsze! Teraz, dużo spokoju, tylko jakieś lekkie romansidła do czytania, unikać stresu i rośnijcie sobie już bez przeszkód. :)

Fatalita, chyba będziesz musiała poczekać do konsultacji. Ryzyko masz zwiększone, ale wiesz jak to jest z PAPP-ą... Pojęcia nie mam czy to się bada jeszcze jakoś, chyba bardziej monitoruje się częściej stan przyszłej mamy. Sama jestem ciekawa i będę czekała na wieści. :)

Rilla, mój Maluch też się nie może zdecydować ile jest do przodu. ;) Raz dwa dni, raz cztery, rekordowo: tydzień. To są kwestie milimetrów przy pomiarach, bardzo możliwy do jest po prostu błąd/niedokladnosc.. Nie ma powodów do zmartwień. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no to super wieści, że wszystko prawidłowo i ze jest kość nosowa. W sumie to usg rozwiało wszelkie wątpliwości o jej obecności :) oby juz nie było ktwawienia i brudzenia i do domku.
    Nie mam avatarka :/ nie wiem czemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 12:14

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat 92
    Sęk w tym ze wczoraj lekarka mówiła że musi mi wpisać hipoplastyczna kość nosowa i to wszystko nakrecilo. Widocznie w tescie podwojnym bardziej musi to sprecyzować. I ogolnie może mi to popsuć wyniki...
    No i to nie były plemienia. Obudziłam się z mokrym przescieradlem. W ubikacji coś ze mnie lecialo i dopiero światło włączyłam...plamienie jest teraz
    Choć plamienia tak samo martwią...trzecia ciąża a jednak coś nowego, niestety, się pojawiło...w ciąży nie ma spokoju ale ja teraz sięgam szczytów stresu. To na pewno znak ostrzegawczy. Dzidzius niesforny od poczatku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na kazdym usg wychodzily inne parametry. Na pierwszym crl 66, dzis 65, wczoraj największe(bo dzidzia kilka dni do przodu)
    Ale-za kazdym razem inny lekarz, inny sprzęt więc to normalne. Ważne żeby później kontrolowac wzrost dziecka na jednym sprzęcie(jak ważenie się na jednej wadze)
    Dziś termin porody idealnie pokryl się z terminem z OM

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dzieje juz 3 raz mi znika post...

Byłam na usg i lekarka zrobiła porządne prenatalne. Wszystko jest prawidłowo - kość nosowa, przezierność itp. Ryzyka niskie,
    ale
    zmartwiła ją duża główka w stosunku do tułowia. Jakby główka starsza.

Miała któraś podobnie ?

Fatalita, kattalinna, Feeva, Hoope lubią tę wiadomość

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluch główkę 6 dni starsza ma niby ;) córka w późniejszych usg miała rozstrzal od 31-35 tyg najbardzienajbardziej zawsze nogi ja wyprzedzały i do tej pory ma długie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Dostałam wreszcie wyniki pappy, ryzyko tych trzech trisomii bardzo niskie.
    Ale mam wyliczone średnie ryzyko porodu przedwczesnego tj. 1:131. Nie wiedziałam, że to również zostanie wyliczone i nie wiem czy to dobry/zły wynik. Lekarz dopiero w grudniu. Wiecie coś o tym ;) ?

I pytanie nr 2. Kiedy najlepiej zgłosić się na echo serducha dziecka? 20 tc. Będzie ok?

P.s.
    Czy Chic nie jest właśnie u lekarza?

Fatalita, ja mam zagrozenie porodem przedwczesnym 1:157, lekarz w zasadzie tego nie skomentowal, moja kolezanka talze ma podobnie i tez nic o tym nie mowila. Nie mam pojecia, czy to sie jakos pozniej nadzoruje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za każda z nas szczególnie za te szpitalne :):*
    Będzie dobrze musimy w to wierzyć

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się dzieje znowu z Belly. Avatarki poznikały, strona ma problem z załadowaniem :/

J.s. dziękuję za odpowiedź. No właśnie nie wiem czy pisać do mojego gina czy odpuscic temat.

Kamciaelcia -ja rozumiem jakie to potrafi być wkurzajace, że w domu krwawienie,a w szpitalu czysto lub tylko trochę i Cię biorą za wariatkę panikarę. Najważniejsze, że teraz wszystko ok. Może być tak że przez wcześniejszą słabą widoczność nie zobaczyli np. krwiaka, który w nocy Ci się oczyści.
    Co do pomiarów to ja zauważyłam, że każdy lekarz inaczej "łapie" dziecko, niektóry za krawedz, niektory poza granucami konturu dziecka. Pomijając już fakt, że one teraz ruszają się jak szalone.

Ja wierzę, że u nas wszystko już będzie ok. Dzieciaki nas straszą i mają z nas niezły ubaw.
    Hoope - buziolku Ty, nic już się tutaj nie stanie. Odpocznij, odetchnij i zaglądaj tutaj, bo Twoja mądra, rozsądna głową jest tutaj potrzebna!

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też poznikały miniaturki?

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli
    Normalne bywają rozbieżności. Później będzie jeszcze bardziej je widać. Na malusim dzieciątku minimalne przesunięcia są znaczące. Zapytalabym tylko, co znaczy że lekarka się zmartwila?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy justa fin napisała że nie ma awatarka od razu skojarzylo mi się to z kilkudniowa awarią forum ponad rok temu :) pomyslalam i bach!forum nie dzialalo :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój awatar widzę ale waszych w ogóle nie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam się jak bez ręki przez chwilę. :D Przyzwyczailam się do Was bardzo. :)

Będzie dobrze, jeżeli prawidłowo policzyłam to co najmniej trzy z nas ( w tym ja ;p), mają dziś prenatalne i mam nadzieję, że dobre wiadomości powrócą tu na dobre! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 13:48

Fatalita, Cola87 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, trzymam kciuki!! :*
    Dziewczyny za was tez, wracajcie do nas z dobrymi wiesciami

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja Twoją miniaturkę widzę i nikogo więcej ;)
    Powodzenia na wizytach dziewczyny i niech będą same dobre wieści!!!

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno już tylko dobre wieści
    Kciuki oczywiście są zaciśnięte

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ