Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy ktorejs z Was wypadaja w nadmiarze wlosy? Cera mi sie poprawila, ale wlosy leca bardziej niz wczesniej. Z natury mam duzo wlosow wiec nie ma dramatu, ale troche sie martwie. Przetluszczaja sie jak szalone, przy czaszce sa przyklapniete a koncowki jak puch. I kucyk coraz cienszy...
-
Mnie za to włosy się układają jak nigdy i gładziutka skóra bez pryszczy.
A wiecie ile ważą Wasze maleństwa?
Pytam, bo suwaczek mówi mi, że w 14 tygodniu waży 14 gramów i ma 7,5 cm długości.
A mój ma 5 cm i 50g (!).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 16:44
-
Chic chyba sie nie ma co sugerowac tymi suwaczkami, z reszta te cotygodniowe informacje nie dosc ze opisuja wszystko I licza tydzien na przod,to jeszcze troche na wyrost z tego co zauwazylam,ale moze u niektorych sie to sprawdza. Ja juz nawet tego nie czytam,bo wg belly w 13 tyg (u mnie bylo 12+2,wiec to 12 tc ) powinno byc 6,5-7,8 cm a u mnie bylo 4,9...
Dlatego nie patrze juz na takie rzeczy ,Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 16:50
-
Chic chic
Ja mam wrażenie że suwaczek czasem dziwne rzeczy pokazują
A ten pomiar na usg to przypuszczalna masa płodu. Nie musi być rzeczywista. Jeśli dobrze pamietam to waga pojawia się na usg po 14tc , ja jeszcze jestem na etapie 11-14a więc prenatalnych i tego nie ma na wynikach
Czyli po wizycie? -
A ja siedzę dalej, moje dziecko jest uparte i nie chce się dać pomierzyć. Pije czekoladę, wodę i zaraz będzie CZWARTE podejcie, ale dr mówi, że puki co to co zobaczył jest ok i chyba chłopczyk, ale jeszcze musi się upewnić. Mam nadzieję, że za czwartym razem już się uda
-
Ta strona mnie załamuje. Co chwilę maja jakieś usterki
Ja właśnie nadrobiłam chyba z 15 stron, smarujecie ile wlezie No i też nie zawsze się wypowiadam, bo jak nie mam nic ciekawego do napisania to zwyczajnie siedzę cicho
U mnie urwanie doopy (jak to Hoope uroczo pisze ), bo w piątek mam ślub cywilny, potem obiad robimy u teściów i masa przygotowań. Już mam dosyć
Czuć czuję się super, mdłości przeszły
No i moje dziecie daje mi już subtelne kopniaczki Umiem odróżnić czy to jelita czy nie i to na pewno nie jelita Piękne uczucie
Katka - gratuluję dwóch córeczek!
I wszystkim innym też gratuluję udanych wizyt
Kamciaelcia przeraziłam się jak nadrabiałam posty i zobaczyłam złe wieści, że jesteś w szpitalu Ale jeśli jest dobrze, to dobrze Odetchnęłam z ulgą
Co do włosów to mi od zawsze wypadały, a teraz nawet ciut mniej - chyba po witaminkach Ale za to cera masakra...
Jeśli chodzi o płeć, to lekarz na prenatalnych pokazał nam takie dwie poziome kreseczki - wargi sromoweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 17:00
kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość