X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Siniak sie wchlonie :) beda następne :) hormony sprawią że bedziemy baaardzo niezdarne
    W ciąży z synem mialam tylko dwa wypadki :) -przewróciłam sie oraz poparzylam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bez hormonów jestem dość zdolna, jeżeli chodzi o urazy. Strach się bać. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak magnes przyciągam złe sytuacje :D Też już zaliczyłam w ciąży poparzenie wrzącym olejem z patelni, bąbel na pół uda, teraz wielka blizna :D Już druga w tym samym miejscu haha

Dzisiejsze gówniaki (przepraszam za wyrażenie, ale nie jestem w stanie określić inaczej w tej sytuacji... :/) w wieku 11-15lat to jest jakaś masakra.
    Idę sobie z siatą zakupów, głowa w kapturze i spuszczona w dół bo trochę mżyło, idzie sobie dwóch takich szczyli i mi nogę jeden pod moje nogi podłożył. O mało się nie wyje... a oni w śmiech. No tak zaczęłam na środku ulicy na nich mordę drzeć, że mało co do rękoczynów nie doszło. Tak im chyba w pięty poszło, że następnym razem się najpierw zastanowią pięć razy zanim zrobią coś podobnego innej kobiecie. A dzisiaj od rana miałam humor diabła, więc wybuchłam...

PS. Co się dzieje z tymi avatarami?? Nie mogę załadować nowego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87, Fermina – gratuluję pomyślnych wieści :)

Feeva – najlepsze życzenia ;)

Cola87, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko na belly nie widać awatarów,bo na ovu normalnie działa.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina również gratuluję :) my z imionami dla chłopczyka też mamy problem, narazie jest Adaś i zobaczymy czy tak zostanie :) dla dziewczynki miała być Alicja po mamie mojego przyszłego męża ;) Kamciaelcia no strasznie uparte te majowe dzieci :) a Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 18:58

Fermina lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja mam Męża Adasia. :D Dlatego odpada.. chociaż rozważamy juniora. Imię polecam - całkiem do rzeczy Mąż mi się udał. :)

Cola87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i po badaniu relacje w związku też jakby dużo lepsze ;)

kamciaelcia, kattalinna, Fermina, Kira91 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Dziękuję ze pytasz
    W sumie tyle ile dziś się nalezalam to nie zdarzylo mi się od ponad 14miesiecy. Sytuacja w domu opanowana-chlopaki sobie radzą. Ja troszkę spokojniejsza. Zaczęłam jeść. Obawy są. Wkładkę sprawdza się co chwilę. Każde cmienie brzucha zwraca na siebie uwagę. Ale na pewno czuje się duzo lepiej niż rano, przed usg. Choć brak bezpośredniej przyczyny krwawienia tez daje do myślenia. Przecież nocna sytuacja stala się nagle, mnie nawet brzuch nie pobolewal...rozmowy z wami na bank działają na korzyść :) od razu mi lepiej

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś miał być Adaśkiem :) jednak tesciowa sprawiła że szybko nam się odwidzialo

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam się do pozytywnych wieści, po usg wszystko ok, Dzidź waży 148 g :)
    Ginka jednak już nie była tak przekonana, że to będzie dziewczynka, więc w sumie ciekawe co się wydarzy :) Następna wizyta w Mikołaja :)

Dziewczyny a czy oprócz wysłania/dostarczenia l4 do pracodawcy to za każdym razem informujecie go dodatkowo o przedłużeniu l4? Bo mój kierownik wie, szuka zastępstwa i nie chce mi się tak zawracać tyłek za każdym razem, a gdzieś wyczytałam, że o l4 należy poinformować pracodawcę chyba do 2 dni czy jakoś tak. Wiem, głupie pytanie - wybaczcie - ale to moja dzisiejsza zagwozdka :P

Gratuluję udanych wizyt :)

I Feeva wszystkiego naj naj naj :)

Fermina, kattalinna, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Mycha1982 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=730229257170521&id=430645970462186

Lusia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mi lekarz też kazał odstawić Duphaston wcześnie. Brałam dwa razy dziennie od owulacji, jakoś 11t3d wzięłam ostatnią tabletkę rano. Też się bałam i podpytałam jeszcze innego lekarza, ale obaj mówili, że na pewno łożysko produkuje już progesteron. Jednak prawda jest taka, że moim zdaniem duphaston mi w ogóle nie był potrzebny.
    Cieszę sie, że u Waszych maleństw wszystko super, oby dalej tak było. W ubiegłym tygodniu miałam USG i wszystko idealnie, wyniki testów Pappa też bardzo dobre. Dziecko cały czas jest kilka dni starsze i termin z każdego badania jest na 22.04, od kilku tygodni czuję ruchy, chociaż łożysko jest na przedniej ścianie, cudowne uczucie. Płeć za dwa tygodnie będzie wiadoma na 100%, póki co nikt nie próbował jej określić. Ze względu na obciążenie robiliśmy amniopunkcję, więc na pewno przy porodzie nie okaże się, że dziewczynka urodzi się chłopcem :) Brzuch rośnie jak szalony, bluzki robią się za krótkie, jakoś nie zdawałam sobie sprawy, że mam wszystko w szafie takie obcisłe. Energia mnie rozpiera obecnie przez cały dzień, wieczorem nagle jakby baterie się wyczerpują i padam.

kattalinna, malwka08, Hoope lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka
    A skąd teoretycznie masz wiedzieć ze dostaniesz l4?teoretycznie lekarz decyduje. Nie slyszalam nigdy o tym. U mnie w pracy ciążowe traktują już jako do konca ciąży. Nie chcieli bym wróciła(bo znów moglabym zniknąć)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w instytucie neurologii miałam rezonans i punkcje lędźwiową wstępne wyniki są w granicach normy ale więcej dowiem się rano :/ głowa nadal bardzo mnie boli dostałam dwie kroplówki ale niestety nie pomogły :/ co do punkcji to Pani dr aż trzy razy wbijala się bo niestety nie mogła trafić ale wszystko do przeżycia, mam nadzieję, że rezonans nie wpłynie źle na maleństwo..

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teoretycznie nie wiem...
    tylko to było tak, że miałam tego krwiaka no i powiedziałam o tym kierownikowi, on uznał że w takim wypadku to już chyba nie wrócę, bo w takim stanie dojazdy nie są wskazane (1,5 h w jedną stronę). Na to odpowiedziałam, że nie wiem i zapytam lekarza czy jest szansa na to że wrócę (wtedy to w ogóle było zagrożenie, że stracę tą ciążę).
    No i moja ginka powiedziała, że raczej nie, co też powiedziałam kierowikowi. Potem za każdym razem pisałam o kolejnym l4, ale w między czasie szukali już zastępstwa (nawet ktoś już był i nie podołał). Dlatego tak się zastanawiam czy za każdym razem muszę dodatkowo pisać kierownikowi (bo l4 wysyłam pocztą), że mnie nie będzie (nie ukrywam że strasznie męczą mnie jego pytania - dość intymne i chciałabym jak najbardziej ograniczyć kontakt, tylko nie chcę mieć potem kłopotów).

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia
    Trzymamy kciuki
    Świetnie że ktoś cię przyjął
    Świetnie że zbadali
    Czekamy na świetne wyniki
    Najważniejsze by ci pomogli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny cały czas biorę luteinę dopochwowo 2x2 tab, strasznie to uciązliwe, ciekawe jak długo jeszcze..

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Serio nikt mnie nigdy nie pytal
    Wiele lat temu(więc dziś może być inaczej)byłam dość dlugo na zwolnieniu i "nagle" się skończyło o co mieli małe pretensje-że powinnam wcześniej dac znać że wracam.
    No ale mi lekarz też nie mówił że już więcej zwolnienia nie wypisze
    Wszystko od niego zalezalo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja tam nic do pracy nie pisze. Wiedzą, że jestem w ciąży i teraz tylko dosyłam zwolnienia ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ