X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki nie plakaly. Syn to w ogóle przez rok nie płakał. A teraz nadrabia plakaniem na zawolanie :)
    Z mężem też nie mieliśmy wcześniej doswiadczenia. Doslownie jestesmy tu sami i możemy polegać tylko na sobie. Ale dalismy radę :) byl ekspertem w usypianiu corki na noc(tak, tak, córeczka tatusia) a syn uwielbia z nim zabawy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszlo ze mnie dużo
    Strach jest i będzie
    Ale to byl znak ostrzegawczy. Dla mnie i dla męża
    Ale strach jest i będzie do końca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, my też nie mamy tu nikogo, nie ma opcji, że ktoś mi dziecka przypilnuje.. cóż zrobić, domy wielopokoleniowe to już rzadkość, trzeba sobie poradzić. Jak widać na Twoim przykładzie - da się. :)

Czemu myślisz, że to ostrzeżenie? Mogło to też nie mieć znaczenia, po prostu.. Nie wszystko jest po coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 20:52

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Na pewno da się, trzeba chcieć tzn dziecko musi mieć dwoje w pełni oddanych rodziców, trzeba działać razem

Mam wrażenie że cała sytuacja to ostrzeżenie ze powinnam trochę się ogarnąć-ostatnio bylo dużo stresu
    Czułam to
    Mężowi mówiłam
    Ze trochę spokoju bo może źle się skończyć

No ale już pisałam że sama siebie negatywnie nakrecilam przed cc i nie bylo latwo
    Panikara ze mnie i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 20:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę w to, że myślami w pewnym stopniu kreujemy naszą rzeczywistość (nigdy, przenigdy np. nie można przed egzaminem myśleć o tym, czego się nie wie, tylko skupić się na tym co się wie i chce dostać. Nie wiem jak i dlaczego ale działa :-) ). Dlatego trzeba skupiać się na tym co dobre i pozytywne. Oczywiście nie oznacza to, że należy ignorować negatywne informacje i udawać, że jest tylko dobrze. Ale szklanka jest w połowie pełna i tego trzeba się trzymać :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że nie lubicie złych wiadomości ... ja też nie :( ale muszę się wygadać ... po dzisiejszej wizycie u gin jestem przerażona bo mówiła że mam krótką szyjkę 3.3cm a w tym tygodniu to bardzo zły wynik i nastraszyła że ostatnio miała pacjetkę która 2 dni miała skurcze i szyjka jej się skracala i poroniła :( dodatkowo mam białko w moczu ... :( jestem totalnie załamana i nie wiem co robić ... dostałam duphaston i aspargin a dr mówiła że jakby mnie brzuch bolał to mam jechać do szpitala na izbę i na pewno mnie przyjmą ... Teraz leżę i zastanawiam się czy to skurcze czy czuję już może jakieś ruchy ...

• patryka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze sie czyta ze u was juz wszystko lepiej... Tyle strachu ale wszystko dobrze się kończy. Co do wypadajacych włosów przed ciążą brałam jantar ale nie wiem czy można używać tego preparatu w ciąży. Ale pomaga. A co do skracajacej sie szyjki nie pomogę ale słyszałam ze wtedy trzeba leżeć i brać leki...

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta - to bardzo dziwna informacja, bo granicą jest 2,5 cm szyjka. Ja teraz miałam mierzona w poniedziałek i miałam 4 cm i lekarz powiedział, że to bardzo długa szyjka. Nie wydaje mi się, żeby przy 3,3 cm trzebaby było się czymś martwić.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła że ogólnie jest norma do 2.5cm ale przy moim tygodniu ciąży powinna być dłuższa :( za 2 tyg mam zgłosić się na kontrolę

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kawałek spory do dolnej granicy normy jest więc nie ma co panikowac. Najgorsze jest podejście lekarza straszacego. Leki i oszczedny tryb pomogą na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta - dobrze, że jesteś pod kontrolą. Ja po prostu strasznie nie lubię straszenia pacjentek. Rzetelna informacja, a nie "tydzień temu miałam Panią, która przy takiej szyjce poroniła". Lekarz, który dodatkowo stresuje pacjentke, tym bardziej w ciąży doprowadza mnie do szału.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać. Spróbuje chociaż. Nie się od 3...chwilę tu padlam po 6 ale jednej nocy nie nadrobie wybrakowanego snu...spokojnej nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszedł mi kolejny objaw ciążowy... W zasadzie się nasilił - bezsenność :-( codziennie ok 3-4 koniec spania. Czasem przed budzikiem jeszcze udaje się zasnąć ale dziś chyba to nie zadziała. Też tak macie? Już ledwo zipie, a z łóżka jeszcze wstałam :-(

age.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi ostatnio mierzyli to bylo 4.5cm
    Lekarka mowila ze szyjka baaardzo dluga i mam sie nie martwic. Czytalam potem ze musi byc wiecej niz 2.5cm.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta lez spokojnie przez te 2 tygodnie w łóżku, odpoczywaj ile sie da jak masz taką możliwość i zobacz czy dalej sie skraca.
    Skurcze z ruchami nie.idzie pomylic bo jak masz skurcz to on napina brzuch i po chwili odpuszcza... tak falami sie nasila.. a ruchy dziecka to kopniak pojedynczy albo lekkie smyranie. Spokojnie kochana, wiem ze napewno jestes przerażona ale będzie dobrze!!!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie . To moja 2 ciąża ale poprzednia była 9 lat temu i nie jestem pewna czy to napisanie brzucha czy dziecko wystawia głowę lub pupę . Bo czuje takie spięcie brzucha w większym obszarze ale to nie jest cały brzuch tylko pod pępkiem . Kopania nie czuję tylko bardziej napięcie brzucha lub wypinanie dużej części ciała ... ehh na szczęście rano obudziłam się z lepszym nastrojem i bez bólu.

Życzę wam miłego dnia i samych dobrych wiadomości :)

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia daj znac co u ciebie. Ja tez często znagam sie z bolami glowy a dodatkowo mam podwyzszobe ryzyko wystąpienia nadciśnienia.
    Dziewczyny jak piszecie o wlosach to mnie to przeraza chyba juz lysa zostanę bo i tak lecialy mi przed ciaza

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urywa posty.
    Gratuluję udanych wizyt.
    I pytanie co jaki czas robicie USG?U mnie na prenatalnych powiedział ze teraz dopiero połówkowe.Jak piszecie o szyjkach i tak dalej to jakos tak się czuje ze nic nie wiem

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze wczoraj Wam coś napisać ale nie mogłam się zalogować :/ gdy wczoraj po badaniach i zakupach wróciłam do domu na spokojnie chciałam przeczytać co tam na kartkach mi dr napisał. I czytam, że wszystko super, że takie i takie narządy są, kończyny górne są i kończyny dolne - brak stopy lewej...! I oczywiście starałam się na spokojnie podejsc, że to może pomyłka, przecież widziałam nóżki. Ale też miałam wątpliwości czy lekarz nie widział stopy i mi nie powiedział itp. Pojechałam do mamy, zrobiła mi usg i piękne dwie stópki, nawet paluszki było widać. Do dr i tak zadzwonię bo ponoć w dokumentacji nie powinno być takich pomyłek. Uff trochę się zestresowałam na koniec dnia, ale ważne że jest ok i synuś ma dwie kochane stópki :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i Kamciaelcia dajcie znać jak się dziś czujecie. Trzymam kciuki!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ