Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
już przestaje wierzyć w to że wymioty mijają w 2 trymestrze... miałam wychodzić po córkę do szkoły i wzięłam łyka herbaty, a teraz skecze nad wc i wypelznac nie mogę. takie cyrki w 16 tygodniu?Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kamciaelcia – bardzo się cieszę z napływu pozytywnych informacji. Wpisana przyczyna hospitalizacji brzmi złowrogo, ale to nic nie znaczy, musieli nadać jakąś etykietę.
Widzę, że masz monitoring na osiedlu
Moja sąsiadka, w mocno zaawansowanym wieku niedawno próbowała dyskretnie wybadać co się u mnie dzieje wypytując o pracę, a to dlatego że często spotykała mnie gdy wychodziłam do pracy, teraz jestem na zwolnieniu, nie widuje mnie co rano i najwyraźniej nie daje jej to spokoju;)
Włosy wypadały mi w ogromnych ilościach na początku ciąży, naprawdę bałam się jak to się skończy, od trzeciego miesiąca jest już lepiej, ale mój kucyk zmienił się w smętny mysi ogonek.
Problemy ze snem są mi obce, śpię po kilkanaście godzin na dobę. W nocy wstaję kilka razy do toalety (ostatnio częstotliwość szczęśliwie się zmniejsza), ale zaraz potem zasypiam. Rano budzę się w porze, gdy wcześniej wstawałam do pracy. Wstaję wtedy na chwilę, jem małe śniadanie aby zmniejszyć mdłości i jeszcze się kładę
Mam poduszę ciążową i bardzo polecam – wprawdzie bez niej też nie miałam problemów ze snem, ale teraz jest mi wygodniej. Mój mąż położył się w niej na chwilę i stwierdził, że taż taką chce
Cola – co za okropna historia. Całe szczęście, że mama mogła Ci zrobić usg i wszystko się wyjaśniło.
Fatalita – Twój sen to niezły pomysł na scenariusz komedii
-
Dziewczyny które juz macie dzieci. Jak sobie radzicie z dźwiganiem?
Moj mały jest dość duży i ciezko mi go nosić No ale nie odmowie mu przeciez.
Lekarka kazała ograniczać ale jak skoro sama z nim jestem... jakoś zejść na dół trzeba, w nocy ukoić bol zabkowania...
Jak sobie radzicie?Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Koralowa
Mój maly nie jest noszony(tata czasem lamie zakazy i rozpieszcza) bo zawsze jakoś duzo ważył
Teraz mam na liczniku 12 kg
Ale na przewijak trzeba położyć, wyjąć z wanny, czy znieść z 3 piętra(bo z wchodzeniem sam kombinuje) i tego nie uniknie się -
Hej, nadal jestem na oddziale, jutro najprawdopodobniej wyjdę. Głowa nadal boli a do tego jeszcze po tych nieudanych próbach punkcji też ostro to czuję
Zrobili mi jeszcze Dopplera tętnic głowy i badania krwi jakieś dokładniejsze na obecność choroby układowej. Żadnych leków nie dostanę bo paracetamol na mnie nie działa a niestety w naszym stanie nic innego nie można, zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że maleństwem wszystko będzie dobrze.
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Kamciaelcia oni w szpitalu zawsze tak wpisują, tym się tak nie sugerują. Najważniejsze, że dzidzi ma się dobrze a wracając jeszcze do tego braku stópki to nie jedna kobieta by się stresu najadła, a wiadomo, że to nie jest dobre. Lekarze muszę być bardzo skupieni nad tym co robią/piszą, bo potem to nie potrzebny stres dla przyszłej mamy mam nadzieję, że już ani ja ani żadna z Was takich pomyłek nie będzie mieć ja ostatnio też gorzej śpię, ciężko mi zasnąć i często się budzę. Wcześniej zasypiałam szybko i spałam jak zabita
-
kamciaelcia wrote:Madzia
A coś już więcej wiedzą?
Niestety nie
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Cola87 wrote:Madzia z maleństwem na pewno wszystko ok. Leż dużo, ja po punkcji za szybko wstałam i męczyłam się później z okropnym bólem głowy przy pionizacji
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Dziewczyny widze ze u Was tez sasiedzi lubia wszystko wiedziec.. ja mam taki monitoring,ze nawet dzwonili do mnie ze gdzies praca jest,a ja przeciez ze pracuje... jakbym sie przyznala ze jestem w domu to bym miala pielgrzymki,a nie bardzo mi to na reke ostatnio powiedzialam sasiadce,ktora akurat byla tak wscibska ze jej powiedzialam o ciazy by dala spokoj z pytaniami (wiek 80+) ze co to kogo obchodzi czy ja w domu czy w pracy,przeciez nikt mnie nie utrzymuje zeby martwic sie o moje zarobki ;P
I mam zamiar ciagnac niewiedze sasiadow ile sie da. inaczej zwariuje sasiadka na szczescie nic nikomu nie powiedziala,ale sama zawsze mowi "to nie mpja sprawa itp" ale zawsze musi wszystko wiedziec I tak drazy dopoki sie nie dowie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 12:35
-
Na pappę czekałam 2 tygodnie z zestawieniem i wysyłką do domu i dniem świątecznym. Średnio tydzień dwa. Pappa jest szybko ale lekarz jeszcze musi wyliczyć ryzyko razem z usg i się przeciąga.
Co Wy za sąsiadów macie?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 12:38
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
ChicChic ja dokładnie 15 dni
Cola, to prawda. Lekarze nie myślą, że my potem i tak przeczytamy to co napisali w opisie i że to nas zaniepokoi?
U mnie była "bańka żołądka do obserwacji" w opisie usg, a podczas badania nic nie powiedziała. Wystarczyło, żeby powiedziała np. Żołądek pusty więc słabo widoczny, na następnym usg sprawdzimy.
Dwa tygodnie się zastanawiałam co z tym żołądkiem. Oczywiście nic złego
Hoope - wolałabym przez dziecko, ale z braku laku..
Dziewczyny, czy Was też tak okropnie swedzi ciało? Trzeci dzień mam ochote się zadrapać na amen. Poproszę zaraz męża żeby wskoczył po emolienty jakieś do apteki. To powinno pomoc?
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Moja sąsiadka nie jest zla. W wieku średnim (jej synowie są młodsi od nas), jest życzliwa ale gadatliwa
Wiem że mogę wyjechać i mam bezpieczną chatę
Ale bardzo szybko zauwazyla że mnie nie ma a przecież u nas normalne że popołudniu mąż z dzieckiem siedzi
Śmieszna i pocieszna -
A ja znowu sobie zaczynam wmawiać ;/
Bo wiecie trochę mnie ten prąd pokopał delikatnie przez ręce nie byłam z tym na izbie bo wszyscy w domu stwierdzili że przesadzam
I teraz żałuję że ich posłuchałam
To było w niedziele A mi od 3 dni nic nie dolega
Zero wymiotow z rana zero mdłości nawet wzdęcia i bąki poszły
Mało tego od 2dni znowu mam smaki na kawę
I się martwię