X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Niezle przeżycia. Podejrzewam że lekarz wytłumaczy się, że nie widział i zostawił sobie info na przyszłość. Ja osobiście wolę sformulowanie"nie do oceny"

Czuję się dobrze. Głowa bolała ale kawy pomogły. Rano miałam ciśnienie 90/55 szok!a przy ciut niższym po pierwszym cc odplynelam :)
    Czekam na obchód. Może powiedzą coś o wyjściu do domu. Nie spieszy mi się. Ma być dobrze. Nastepny szpital w maju ;)
    Wkladka nawet czysta. Już tak się nie podcieram mocno papierem bo trochę już to czuję :D wyniki krwi też raczej dobre-nie widzę ich online kiedy szpital zleca, ale kolorem niebieskim zaznaczone są pozycje niskie. Tak więc niezmiennie eozynofile oraz hematokryt doszedł
    Reszta morfologii, sód, potas, krzepliwosc są OK
    było przyjęcie na oddział ale nadal nikogo mi nie dołożyli. Zatem na szczęście sama na sali

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Doszedł mi kolejny objaw ciążowy... W zasadzie się nasilił - bezsenność :-( codziennie ok 3-4 koniec spania. Czasem przed budzikiem jeszcze udaje się zasnąć ale dziś chyba to nie zadziała. Też tak macie? Już ledwo zipie, a z łóżka jeszcze wstałam :-(

Kurcze a ja mam odwrotnie. Myślałam,że zbytnią senność skończy się wraz z pierwszym trymestrem a ja ucinam sobie godzinna drzemkę po kazdym posiłku i w nocy śpię po 12 godzin.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia później jak patrzyłam na zdjęciu to dał mi jedno gdzie widać też stópki. Ja myślę że oni to jak do komputera wbijają to mają szablony i pewnie przez pomyłkę mu wskoczyło. Dobrze że już lepiej się czujesz i że wkładka czysta. Pewnie jutro już wyjdziesz do domku :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia cieszę sie ze juz ok.
    Odpoczywaj, a wkrótce wrócisz do domu i do maja sie ponudzisz :)

Ja dzis drugi dzien z rzędu bede spełniać swoją zachciankę.
    Pierogi z kapusta i grzybami w barszczu :) mniam!

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Doszedł mi kolejny objaw ciążowy... W zasadzie się nasilił - bezsenność :-( codziennie ok 3-4 koniec spania. Czasem przed budzikiem jeszcze udaje się zasnąć ale dziś chyba to nie zadziała. Też tak macie? Już ledwo zipie, a z łóżka jeszcze wstałam :-(

Mam wrazenie, ze mamy prawie identyczne objawy ciazy :D Mam to samo, nie mam pojecia dlaczego... probowalam juz bardzo dlugo spacerowac, pic melise na noc, niestety to wszystko dziala tylko na chwile. Ja mam tak od poczatku ciazy

Od nowa mozna juz ladowac avatary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 09:39

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam bezsenność.
    W drugiej spałam jak zabita
    Teraz różnie :) jeśli ktoś lub coś mnie zbudzi o magicznej godzinie 3-4 to jest ryzyko że nie usne.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obchód 1min a wszystko wiem
    Leżę z powodu"poronienia zagrazajacego"
    Usg prawidłowe
    Jak wszystko bedzie dobrze jutro do domu
    Mam nie skakac na bunge :) chyba że ze spadochronem :)

Oby już bylo tylko dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie!
    W pierwszych tygodniach jak syn wstał o 1 na jedzenie to do 5-6 nie spałam.
    To była masakra. Teraz najwyżej godzinkę sie pomęczę ale z reguły zasnę. Chociaż wczoraj od 5.30 nie spałam.
    Zbudzilam sie i koniec...
    Uroki ciazy :)

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Mam wrazenie, ze mamy prawie identyczne objawy ciazy :D Mam to samo, nie mam pojecia dlaczego... probowalam juz bardzo dlugo spacerowac, pic melise na noc, niestety to wszystko dziala tylko na chwile. Ja mam tak od poczatku ciazy

Od nowa mozna juz ladowac avatary
    ja tez mam problem z zaśnieciem, ale nie wizalam tego z ciazą, a tu jednak prosze nie jestem sama :) wierce sie z boku na bok i konczy sie na liczeniu owiec :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogę spać... zamówiłam sobie poduszkę ciążową.

klz9piqvvra11kd2.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och od wczoraj nie mogłam się zalogować, gdzie mój avatar?! Kamcia, komu zapłaciłaś, że Ty masz a my nie :D

Niestety nie mogę odnieść się do konkretnych nicków, bo mam budyń zamiast mózgu a na dokładkę wszystkie wyglądamy tak sam i mam 1465 stron do nadrobienia ale... Kamcia jednak uważam że i to krwawienie miało sens, dopiero ono i szpital Cię wyhamowało, nareszcie! Cieszę się, widać potrzebowałaś potrząśnięcia. Nie cieszę się z problemów tylko ze spokoju, który nareszcie czuję :)

Co do braku stopy, no rewelacja, śmiać się czy płakać?

Włosów nie farbuję i nie gubię.
    I nie golę bo mam zaawansowaną lustrzycę i żeby zobaczyć własną ci.. muszę wyciągać szyję jak żyrafa. A w duszy to mam.

Hm hm co tam było jeszcze... Wczoraj tatuś położył dłoń na brzuchu (moim, nie swoim) i został skopany. Pierwszy raz poczuł, co nabroił:D Skopane są też moje majtki, gumka od spodni, leżenie na lewym boku, leżenie na prawym boku, skopany został mój śmiech i to, że za szybko szłam oraz gdy jestem głodna. Także tego... ustawia mnie ;)

Co do za dużej główki, zwróć proszę uwagę czy za dwa tygodnie gin zbada komory boczne. Spora główka to częsty temat i najczęściej taka uroda dziecka, o niczym nie świadczy ;) Z czasem dysproporcje się powiększą i jest to naturalne.

Bezsennosc, w drugiej ciąży całą ciążę nie spałam do 5-6. To bezsenność ciążowa, przejdzie po porodzie i zamieni się w ciągłą senność :P
    Teraz śpię jak zabita. Budzi mnie tylko sześciolatka próbujacą wyjść na balkon w środku nocy.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

KamciaElcia cieszę się, że u ciebie lepiej!

Cola o rany ale przeżycia, jednak dobrze, że może sz w razie wątpliwości poprosić mamę o konsultację...

U mnie włosy nie wypadają - tzn nie bardziej niż normalnie. Ze spaniem nie mam problemów - tzn śpię jak zbita. Zasypiam tuż po dizeciach i śpię do 7 rano. A czasem i w dzień się zdarzy przysnać na kanapie, jak dzieci w przedszkolu....
    Z pierwszą córą też tyle spałam - no praktycznie cały czas. dopiero pod koniec zdarzała się bezenność - albo do późna zasnąć nie mogłam, albo budziłam się w środku nocy wyspana.....

Pauletta, dobrze, że masz kolejną wizytę za dwa tyg., najważniejsze, to kontrolować długość szyjki, czy się po prostu nie skraca. Być może taka Twoja uroda i taką po prostu będziesz miała do końca. odpoczywaj i bądź dobrej mysli :*

Głowa mnie boli od dwóch dni... doraźne łyam paracetamol, no ale ile można.... a ciśnienie ok, 100/60.

Zjadłam własnie serek wiejski z pomidorem i nie mogę, chyba zjem drugi :P a myślałam, ze zachciani już za mną ;-)

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa 16 tygodni skończone!!!!!! Kiedy to zleciało?????

kattalinna lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja z kolei mam problem z zasnieciem, w nocy przebudzam się z 10 razy, a zmęczona śpię potem do 11 ;)
    No i te sny...dzisiaj mi się śniło, że nie wiedziałam kto jest ojcem mojego dziecka w brzuszku. Spotkałam się ze wszystkimi moimi byłymi... :p

Jest taki super szampon dermena, dostepny w aptece. Trzeba tyko zapytac czy można go używać w ciąży. Jak kiedyś miałam straszny problem z włosami to między innymi on mi pomógł.

Buu...Ja też chce zostać skopana. Ja jeszcze nic nie czuje, a jestem dosc chuda. Czy to może być wynik jeszcze mocno tyłozgiętej macicy?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę zasmucilo mnie to oficjalne"poronienie zagrażające"
    Mąż musi wyjechać w poniedzialek na 10 dni i obawy się zwiększają...stara się wykręcić ale nie na wszystko ma się wpływ. Niby przyczyny krwawienia nie ma, ja też nic wysilkowo nie robilam, ale boję się zostać sama z dzieckiem...
    Moja sąsiadka szybko zauważyła że mnie nie ma :D wczoraj już podpytywala gdzie żona-mąż odp że poszła w sina dal :) dziś zapytała znowu :) przyznal że w szpitalu ale z jakiego powodu nikt nie wie...
    Że mnie nie ma popoludniu to normalne :)
    Albo sąsiadka kłótni nie słyszy i o mnie pyta :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia oni muszą coś wpisać. Kod przyjęcia/choroby. A to jest, wydaje mi się, takie najbardziej ogóle skoro nie znają przyczyny. Ja też z obecnej ciąży mam dwa wypisy z izby przyjęć z "poronieniem zagrażającym", a powiedzieli mi, że po prostu oszczędzać się i wszystko będzie dobrze. Więc jeżeli powiedzieli, że jest dobrze to bądź już kochana dobrej myśli :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie też hormony działają-raz góry, raz dolki
    Na pewno nie mogę się bardzo stresować
    W ciąży nie stresować się nie da :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah Kamcia - kłótni nie słychać - dobre ;-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia Marysia
    Mąż na to wpadł :)
    Dzisiaj przyszedl tylko na chwilę(jak i wczoraj bo nie mamy z kim dziecka zostawić i podrzuca na chwilę malego do sklepu do mojej znajomej) i tak się oparł o parapet. Mówię zeby po synka uciekał. A on: czekaj, czekaj, daj mi odpocząć
    Hihi dopiero 30h jest sam na sam z synem :)

Prędzej czy później facet docenia co ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 11:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, Pauletta leżenie wydłuża szyjkę. Ale takie uczciwe leżenie.

Kamcia ja mam na l4 podane leżąca a co ze mnie za leżąca. Takie procedury.

Fatalita dla Ciebie jeszcze za wcześnie na kopniaczki, w trzeciej ciąży możesz domagać się szybciej ale i tak byłoby za wcześnie. Ale jak bardzo chcesz to się wypnij, pomożemy :P ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ