Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Kamciaelcia krwawienie że stresu jest niestety możliwe - przechodziłam taka sytuacje w pierwszej ciąży. Byłam pewna ze stało się najgorsze, krwi tyle.samo.co opisujesz. Przyczyny nie znaleziono.... Tzn żadnej "fizycznej", ale przechodziłam w tym czasie bardzo silny stres, więc uznano, że to dlatego.....
Maluch na usg żyje, to najważniejsze. Trzymaj się kochana i nie daj się złym myslom.Jagna 15.04.2018 -
Hej, strasznie dużo napisałyście postaram się nadrobić.
Dziewczyny mam problem z tym cholernym bólem głowy, byłam wczoraj u neurologa i ona mi powiedziała że 50na 50 że mogę mieć zakrzepicę w głowie i dała skierowanie na oddział z dopiskiem pilne, takie skierowanie idzie przez sor poszłam tam oczywiście wczoraj a pielęgniarka która że mną rozmawiała powiedziała że i tak mi nic tu nie zrobią bo w ciąży jestem a w ciąży nie robi się badań obrazowych i żadnych leków poza paracetamolem mi nie wolno, mogę sobie poczekać co najmniej kilka godzin na konsultację z neurologiem tłumaczę jej że ja już jestem po konsultacji i że nie przychodziła bym gdyby nie było takiej potrzeby to ona mi na to że mam iść sobie do domu bo tu nic mi nie poradzą. Wściekłam się u zabrałam to skierowanie i poszłam do domu. Nie wiem co mam teraz robić czy jechać do innego szpitala czy czekać aż przestanie bądź coś się zmieni... Już sama nie wiem... dzwoniłam do położnej z przychodni to mówiła że takiego przypadku nie mieli i że tylko paracetamol i okłady i to zawsze pomagało ale mi to nic nie daje ehhh
Poradzicie coś?
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Oj Kamcia.. przykro mi, mam nadzieję, że to "tylko" stres.. Trzymaj się, najważniejsze, że Maluch się krwawieniami nie przejmuje i żyje sobie spokojnie.
Madzia, z taką diagnozą, chyba wybralabym się jednak do innego szpitala, bo to są poważne sprawy. Niekompetencja pracowników służby zdrowia mnie przeraża znowu. Jak ta baba mogła Cię odesłać?.. -
Fermina wrote:Madzia, z taką diagnozą, chyba wybralabym się jednak do innego szpitala, bo to są poważne sprawy. Niekompetencja pracowników służby zdrowia mnie przeraża znowu. Jak ta baba mogła Cię odesłać?..
Nie mam pojęcia, ona potraktowała mnie tak jak bym z katarem przyszła albo dla rozrywki poza tym ta Pani która przyjmuje zgłoszenia na sorze kekarzem nie była więc powinna mnie zarejestrować i tyle a nie podejmować decyzje za lekarza co wolno w ciąży a co nie....
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Jejku Kamcia, trzymam kciuki za Ciebie i za dzidzie! Kurczę tyle stresu wczoraj i dzisiaj znów. Pisz koniecznie co się dzieje.
Madzia - jedź do innego szpitala, postaw się, wykłóć, porycz. Muszą Ci jakoś pomóc. Owszem przez ciążę nie można zrobić wszystkiego, ale to nie jest tak, że nie można nic.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Zadzwonię do kliniki neurologii bo bez sensu też jechać jeśli odeślą mnie z kwitkiem i zobaczę co tam powiedzą.. po wczorajszym już mam dość szpitala
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Madzia to okropne, jak Cię potraktowali i olali zalecenie neurolog. Ja bym wróciła na ten sor albo szukała innego szpitala. Zakrzepica to nie katar może jakieś leki rozrzedzające krew Ci zapiszą. Fatalita ma rację, niektórych badań nie można w ciąży, ale diagnostyka ma szerokie możliwości. Nie daj się tam.
-
Madzia. Ja myślałam że jak ma się skierowanie to muszą przyjąć...przecież to nie 112 że muszą decydowac czy ci j karetkę wysłać...to szpital i od diagnoz jest lekarz. Przecież to normalne ze IP dzwoni w razie czego na oddzial...jesli masz gdzieś inny szpital to warto się skierować