X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pokłóciłam się dziś że swoim chłopem i się nie odzywamy prawie w ogóle do siebie :( jestem zła strasznie, jutro prenatalne i myślałam, że pójdziemy razem...prosić go nie będę, ale jak nie pójdzie to się bardzo zawiode...:/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to doslownie surowego mięsa nie jem w ciąży. Na resztę sobie pozwalam. Ale z uniarem -jak ze wszystkim
    Ja w ogóle w ciąży mam problem z apetytem...Więc jak zalapie na coś smaka to jem codziennie...teraz kroluje mozarella oraz szpinak.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Sam jutro skruszony za wami poczlapie

Mama32, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też zjadłam musli z surowym mlekiem bo miałam ochotę i zupełnie zapomniałam że przecież nie powinnam, a wędzonego lososiosa jeszcze do niedawna też jadłam bo dobre kanapki z nim sobie robiłam, a raz nawet skusiłam się na tuńczyka z puszki a też nie można. Ale nie dajmy się aż tak zwariować.

A tak całkiem z innej beczki to od dzisiaj zaczęłam smarować się olejem kokosowym na rozstepy i zastanawiam się czy zbyt długo z tym nie zwlekałam. Na moim ciele nic nie zauważyłam ale teraz zamierzam to już robic regularnie dwa razy dziennie.
    Co do badań pranetalnych, to też się na nie zdecydowaliśmy.termin mamy w Nast czwartek. Dlatego staram się nie czytać ostatnich postów które pisałyście bo widzę że bylo "goraco" a po co mi dodatkowy stres.
    Spokojnej nocy kochani...

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Cola
    Sam jutro skruszony za wami poczlapie
    Mam nadzieję, bardzo na to liczę. Dobrej i spokojnej nocy dla wszystkich!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro muszę kupić jakiś balsam bo olejków mam dość ... zbyt tłuste dla mnie mam babydream.

A z serów można jeść feta ?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hoope
    a badałaś wczesniej w tej ciązy tsh?

Nie, to jest pierwsze badanie w ogóle w życiu. Nie miałam objawów ani nie jestem obciążona w wywiadzie. Jestem tym totalnie zaskoczona.

Ja mleko piję wyłącznie niegotowane z butelki. Śledzie jadłam, salami, kaszankę, przeróżne sery (chyba już wszystkie są pasteryzowane bo nie znalazłam z niepasteryzowanego). I nawet toxo nie przechodziłam, a pakowałam w siebie brudne warzywa i owoce jako dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 22:41

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić się co do mnie dzisiaj przyszło :)
    Mam nadzieję , że teraz już nic między nogami nie wyrośnie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b397435b5ce.jpg

Asix, kamciaelcia, Martyna32, Kira91, Hoope, Kropka88, malwka08, XKamaCX lubią tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaki fajny znaczek. No ciekawe czy nie wywinie wam psikusa.
    Ja mam 28.11 wizytę wtedy zobaczymy czy się potwierdzi ze będzie chłopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 00:01

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co sie dzieje ?? Skąd ten szpital ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach...brak mi słów...obudziłam się o 3bo zrobiło mi się mokro. Macnelam się i rzeczywiście bylo mokro. Najpierw pomyslalam że to uplawy o których dziewczyny tu pisaly. Poszłam do ubikacji (zawsze w nocy po ciemku)a tam dalej mi mokro...zapalilam światło i zobaczyłam krew...duzo krwi...umylam się, w auto i na IP...od razu mnie przyjeli. Lekarz zbadal recznie i przez usg spojrzał na dzidzie...niby żyje, niby nic się nie odkleja...powiedziałam o wczorajszej sytuacji z usg...Dziś mi prawdopodobnie zrobią(lekarz który robił mi prenatalne w pierwszej ciąży, drugiej robil raz-az ryczalam przez niego...na koniec przepraszał ale i tak sie wzajemnie pamietamy)
    Narazie sucho...boję się nawet ruszyć. Jeśli się nie powtórzy to zostane tu 3dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ach...brak mi słów...obudziłam się o 3bo zrobiło mi się mokro. Macnelam się i rzeczywiście bylo mokro. Najpierw pomyslalam że to uplawy o których dziewczyny tu pisaly. Poszłam do ubikacji (zawsze w nocy po ciemku)a tam dalej mi mokro...zapalilam światło i zobaczyłam krew...duzo krwi...umylam się, w auto i na IP...od razu mnie przyjeli. Lekarz zbadal recznie i przez usg spojrzał na dzidzie...niby żyje, niby nic się nie odkleja...powiedziałam o wczorajszej sytuacji z usg...Dziś mi prawdopodobnie zrobią(lekarz który robił mi prenatalne w pierwszej ciąży, drugiej robil raz-az ryczalam przez niego...na koniec przepraszał ale i tak sie wzajemnie pamietamy)
    Narazie sucho...boję się nawet ruszyć. Jeśli się nie powtórzy to zostane tu 3dni

Trzymaj sie.. ;(

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia oby wszystko było dobrze . Daj znać od czego te krwawienia , co lekarz mówił

• patryka Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale lekarz ci jakoś wytłumaczyl od czego mogła być taka sytuacja ?? Ma jakies przypuszczenia. Ciesze sie ze z dzieckiem ok.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia trzymaj się, mam nadzieję że już wszystko będzie w porządku

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazl przyczyny też w wywiadzie...przyznalam się że wczoraj byl duży stres, ale wysilkowo nic a nic. Trochę się oburzyl, "że gadamy że aż chlusnelo, a na pewno tak źle nie było" bo nawet glowica od usg byla sucha i czysta. Ale mokro bylo. Plama na prześcieradle duza a w lazience krew do sprzatania...zobaczę kto ma dyzur i bede wiedzieć jak popytać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a ja wlasnie weszłam na forum zeby Ci napisać wiadomość o usg a tu takie cos!
    Trzymaj sie dzielnie!
    Dawaj znac.
    Matko jedyna! Jeszcze tego Ci trzeba :(

Jak sie w ogóle czujesz?
    Boli Cie cos?
    Czy to moze byc spowodowane wczorajszym stresem?

Trzymaj sie tam!

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie boli. Troche cmilo jak tu dorarlam ale nie wiem czy nie ze stresu(bo ciśnienie też miałam wysokie, rano idealne)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • JustaFin Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej kamcia bardzo współczuję :( oby juz nic się nie działo.

Timo Jan ur. 2011
    Emma i Ella ur. 2014
    oar8w1d3bj59zkzi.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ