X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katy, a planowałaś kp Kamila przez pół roku 🤣

Hihi, też to cały czas pamiętam, a tu Katy została jako ostatnia kp z kwietniówek 😅

Podziwiam Was za to długie karmienie, ja już przebieram nóżkami na roczek i próbę odstawienia, bo jestem wykończona. Wydaje mi się, że od 9 miesięcy nie zmrużyłam oka, bo ciągle tylko karmię 🥴

Hoope, gratulacje 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 19:54

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też pamiętam że Katy miała karmić pół roku 😄

Ja jestem jeszcze na etapie "jakie to kp fajne i wygodne" 😄 mówicie, ze kiedy mi przejdzie...?

Ale ja śpię w nocy. Dziś np od 23 do 6, nieprzerwanie 😊 ciesze się, bo najgorzej nie lubię niewyspana...

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę 😰 u nas pobudki co 40-60 minut, przy mega złych nocach co 20 🥴 padam już na twarz i każdego dnia powtarzam sobie, że może to dziś będzie "ta" noc! I prześpię ciągiem chociaż parę godzin 🥴 Janek bardzo mocno walczy, żeby pozostać najmłodszym 😅

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha też pamiętam 🙈 Teraz mąż mi cały czas mówi, że Kacpra rok i koniec, ale ja wiem, że pewnie tak łatwo też nie będzie chociaż on jest mniejszym cycuchem niż Kamil i woli stałe jedzenie niż Mleko xd Mi karmienie Kamila zaczęło przeszkadzać koło 2 urodzin dopiero w sumie :p

Faktycznie Kacper to cały mąż, a Kamil cała ja 🙈 Z charakterów też póki co są zupełnie inni xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, super chłopaki :)
    Az zaczęłam myśleć o torcie na roczek, piszę do pań, które pieką i zwaliło mnie z nóg, jena rzuciła 250 zł, druga 220 zł, myślę sobie, że pewnie chodzi im o tort w kształcie misia, pieska itp na wielką imprezę, nie XD to tort najmniejszy jaki robią i to jest cena minimalna XD chyba to jest ten moment, kiedy muszę zacząć sama piec, bo przyjdzie mi samej kręcić :D jeszcze popytam w cukierni.

Moje dziewczyny są bardzo różne, od jedzenia po zachowanie, mają coś wspólnego, ale dużo je różni. Zuzia do tej pory da się pokroić za mleko, Lila raz nie chce pić, raz chce tylko mleko, nie nadążysz. Waga- Lila 10 kg, jest zbita, kloc krótko mówiąc, Zuzia 13,5 kg. Lila to przytulas, uwielbia się tulić, do nas, do miśków, Zuzia nie przypominam sobie, żeby tak robiła. Lila uwielbia jeść z rączki, ciasteczka, chrupki, Zuzia do roku sama nie bardzo chciała jeść, aż nas lekarka z tego powodu wysłała do neurologopedy.

Wszystkiego dobrego w nowym roku :) juz się boje co to będzie w nocy, bo już strzelają.

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku ❤️

Majowa, ja będę sama piekła, Kamilowi też robiłam na roczek :) Tylko na chrzciny mieli zamawiane obaj xd
    U nas podobna sytuacja bo Kamil do roku nie jadł sam, a Kacper nie chce jeść z łyżeczki tylko wszystko rękami 🙊

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope gratuluje , to Ci niespodzianka ☺️.

No ja mogłabym długo karmić ale dziecię samo się odstawiło... Czasem brakuje takiej bliskości .

Swoją drogą to wszystkiego dobrego w nowym roku i oby wróciła normalność 🙂

Katy, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Szczęśliwego Nowego Roku! Oby był lepszy niż poprzedni. Dużo zdrówka dla Was i Waszych bliskich.

Ja w sylwestra dostałam pierwszy okres po cc 😕
    Za każdym razem dostaje szybko po mimo kp 😒

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, ja niestety też się niedługo nacieszylam wolnością od okresu :/ Po pierwszej ciąży dostałam po 3 miesiącach, a po drugiej zaraz po połogu.. Teraz zażywam tabletki anty i nie mam w ogóle okresu chociaż na początku zażywania ciągle plamiłam, ale już się chyba organizm przyzwyczaił..

U nas krok w tył w odpieluchowywaniu, dzisiaj Kamil się dwa razy zesikal :/

Kurcze martwię o Kamcie, ostatni jej wpis na wrzesniowkach 2016 był o tym, że Małgosia miała zapalenie ucha i to było 4.12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 19:13

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoznione ale szczesliwego nowego roku, oby nie byl gorszy id poprzedniego.

Katy kamcia na grudniowkach sie wiecej udziela .

Ja dostalam pierwszy okres rowno rok po cc.
    Teraz juz zaczynam sie zastanawiac jak to bedzie z odstawieniem Bartusia bo on ciagle jest cycuchem zasypia glownie na piersi nawet w dzien na dzemke mimo ze jest padniety to nie zasnie sam musi na cycu. No coz bedzie ciekawie. Nigdy tak dlugo nie karmilam wiec nie mam doswiadczenia z odstawieniem tak duzego dziecka.

Tez nie wierze jak ten czas leci Kacper jestctaki duzy juz ze nie do uwierzenia.

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Katy, uspokoiłaś mnie bo już sobie wkręcałam, że ten szybki okres ma związek utratą pokarmu.
    Pierwszego syna karmilam 3 miesiące bo stracilam pokarm, ale urodzilam go jak chodzilam do klasy maturalnej więc sciagalan pokarm i chodzilam do szkoly więc z dnia na dzień pokarmu bylo coraz mniej.
    Zosię karmilam tylko ponad 5 miesiecy, planowałam dlugie karmienie ale Zośka odmawiala piersi, w tym czasie przeprowadziliśmy sie do mojego ojca, stres itd. Zaczęłam dokarmiać ja butelką i z dnia na dzien pokarmu było coraz mniej 😟
    Teraz chce jak najdłużej a jak będzie to zobaczymy..
    Na czytałam się, że okres dostaje się jak poziom prolaktyny spada, a prolaktyna odpowiada za laktacje... Nie potrzebnie sie stresuje, bo poki co nie mam problemow z karmieniem.

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się stresować,Kamil jak miałam okres to się wkurzał bo wtedy gorzej Mleko leciało, ale jak się skończył to wszystko wracało do normy :p

Pawojoszka, a zapomnialam, że jeszcze na grudniowkach jest Kamcia 🙉

Nie wiem czy wspominalam Wam, ale w mam postanowienie w tym roku w końcu zdać prawko i na samą mysl mam takie nerwy, ale z drugiej strony wiem, że mi jest potrzebne bardzo.. 4 lata ponad nie jeździłam autem 🙊

Ninka83, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jazdy samochodem się nie zapomina, to tak jak z rowerem 😉 kwestia przełamania się 😊

A jeśli chodzi o Kamcie to tez się martwiłam ale przeszpiegowalam ja na grudniowkach 😉
    Kamcia, obraziłaś się na nas? 😟

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:37

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki za realizację 🙂 ja od roku nie jeździłam ☹️ ale może kupimy mi jakieś małe auto to zacznę. Ale najpierw muszę iść do pracy, jak nie znajdę blisko to trzeba się będzie zmotoryzować.

Kamcia się obraziła chyba na amen już na nas.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję okresu😕 Zuzie karmiłam do listopada i zaraz po zaprzestaniu dostałam okres. Teraz juz od końca marca mam.

Prawko miałam 9 lat zanim kupiłam pierwsze autko. Przez te lata bałam się jeździć męża autem, więc jeździłam jak już musiałam. Dopiero jak zaczęłam jeździć codziennie swoim autem poczułam się w miarę pewnie i komfortowo za kierownicą.

Pamiętam, że byl kiedyś temat rowerków, chrzestna chce Lili na roczek kupić Kinderkraft Cutie Mini Rowerek Biegowy, ma któraś, a może polecacie jakiś nie za miliony?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, my mamy jakiegoś kinderkrafta, ale nie wiem jaki to model. Jest ok

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szybko zawsze dostawałam okres po porodzie. Max 3 miesiące mimo kp 🤷‍♀️. Taki urok.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu sie porobiło?zasypalo wszystkich ,czy jak?

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza chyba się forum rozpada.

U mnie właśnie dzisiaj się rozpadał Meg jak mówi Milenka. A ja chce wiosnę nie lubię wychodzić na pole jak jest zimno.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za zimnem nie przepadam ale troche zimy sie przyda tyle ze moglo by sniegu byc wiecej a nie mrozem straszą ,a tu ledwie popruszylo a w kazdym markecie sanki, jabluszka itp.

cf409fc7e7.png
‹‹ 2919 2920 2921 2922 2923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ