X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wyciągam sanki, a moja Mała wyciąga hulajnoga i próbowała jeździć. Po 5 minutach przybiega i mówi psuło się( urwała kółko).

Pawojoszka jak tam Twoje wesołe zoo.
    Ja od 6 dni inkubuje jaja przepiórcze jestem ciekawa czy mi się wyklują.
    Później będę próbowała kluć kurczaki i gęsi.

Powiem szczerze że moje dzieci mają radochę ze zwierząt, a najbardziej z koguta którego uwielbiają wkurzać, a potem matka musi z nim walczyć bo się stawia i skacze do mnie z tym swoim dziobem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 23:24

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia ,kogut to jest pikus ,ja walcze z kozlem skubany narwany jest strasznie i teraz mam klopot z nim ,probowalam go odsprzedac dalej ale teraz koziolkow duzo na rynku, na pasztet troche mi go szkoda i o ,a to silna bestia i tylko patrzy kogo rogiem potraktowac.

Ja buduje sobie boksy w komorce, na wiosne kupie kaczek i kilka kurek, mam nadzieje ze ten rok bedzie lepszy od poprzedniego jesli chodzi o warzywa i owoce. Mam tez ambitny plan postawic jakas folię na warzywa.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyslec ze miesiac feri przelecial nie wiadomo kiedy ,na mysl o szkole juz mi gorzej. Patryk wraca do przedszkola musze zapytac o nabor na ten rok bo to juz niedlugo Ula przedszkole zaczyna,ona ich tam wszystkich poustawia lobuziara mala.

Berbecia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj nie wytrzymałam i prześwietliła jajko i jest rusza się pisklaczek. Może 1 na 70 się wykluje😜.

Kury też będę inkubowala jaja swoje już mam, kogut jurny to chyba co będzie.

Ja się dalej zastanawiam nad kozą,ale narazie nie mam jej gdzie trzymać.

A co do przedszkola to jestem ciekawa czy w tym roku u nas będą przyjmować 3 latki. Jeśli tak to też będę zgłaszała małą.

Ale ten czas zleciał dopiero nasze szkraby były takie małe a już niedługo z plecaczkiem pomaszerują.

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia pamietam moje pierwsze jajka w inkubatorku takim malutkim na 6 sztuk ,bardziej do zabawy niz uzytku ,siedzialam pol nocy i gapilam sie jak sie wyklowaja. Teraz wole kupic gotowe odchowane ,bo masaprzy tym roboty,czesc nie przezyje itp. co do kozy to duzo miejsca nie potrzebuje ale to zwierze stadne ,jedna bedzie nieszczesliwa, musza byc conajmniej dwie, no i to jest nałóg ,jak kupisz jedna to bedziesz chciala wiecej ,wiem co mowie ,na gwiazdke kupilam sobie kolejna ,taka malutka dwutygodniowa, do odchowania.

A co do maluchow dla nas zawsze beda malutkie Patryk np skonczyl 4lata i dla mnie ciagle jest maluszkiem ,ktory ma czas na rozwoj, ale przedszkole zauwazylo ze jednak ten rozwoj jest opuzniony ,zwlaszcza mowa. Zrobilismy diagnoze w ppp i okazalo sie ze on funkcjonuje na poziomie dwuletniego dziecka, ze jego mowa jest opuzniona bo on wiele rzeczy nie rozumie, psycholog dopatrywala sie tez cech autystycznych ,napewno stwierdzila oslabione napiecie miesniowe i nagle jak sie zbierze do kupy wszystko to czlowiek sie zastanawia ze to wczesniej mnie nie zaniepokoilo, zawsze grzeczny ,spokojny ,az za spokojny ,do 9 miesiaca w gondoli i z podwieszonym luzeczkiem bo niewstawal ,nie przekrecal sie ,ot taki grzeczny ,jak polozysz to spi,puzno chodzil, nie raczkowal,duzo takich rzeczy ,pani okreslila jego rozwoj na poziomie lekkiego uposledzenia. Dziwnie uslyszec taka diagnoze

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badalas mu słuch u laryngologa czy jest dobry? Może mieć zaburzenie słuchu centralnego ale to jest możliwe do zdiagnozowania w późniejszym okresie.

Pawojoszka mój syn się rozwijał prawidłowo a okazało się że ma bardzo słabe napięcie mięśniowe. Które teraz w tym wieku jest ciężko zniwelować. Ale próbujemy zapisałam go na terapię Si z rehabilitacja i zobaczymy co z tego wyjdzie.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy polecenie zbadania sluchu bo to tez moze byc przyczyna ze on nie rozumie ale w tym wieku badanie sluchu moge tylko w opolu zrobic ,podobno sie dlugo czeka,podobno bo dodzwonic sie tam graniczy z cudem.

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spróbuj jeżeli jest w okolicy w Słuchmed.
    U nas jak rejestrowałam syna to czekałam miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:47

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oni robia takim maluchom? Asia jak miala badanie to na drugi dzień ale oni takich malych nie badaja bo to inny sprzet potrzebny.

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabyś przedzwonić i zapytać się.

Albo przejdź do laryngologa dziecięcego i powiedz co i jak.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze podzwonic w poniedzialek po tych firmach ,moze prywatnie uda sie jakos krocej. A laryngolog robi badania sluchu? No i trzeba pewnie skierowanie i tez pewnie sie czeka i jak znam zycie to u nas nie ma tylko trzeba jechac gdzies. Ja nie wiem zeby w miescie powiatowym nie bylo prawie zadnego specjalisty

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takim maluchą robi badanie słuchu takim komputerkiem jak noworodka po porodzie.
    Laryngolog powinien pokierować gdzie i co załatwić.

Mi dawał skierowanie i wniosek składał na wzmacniacz.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam chora na kwarantannie. Jutro mam test ale na 99,99% korona dopadła i mnie 🤷‍♀️. Dzieci razem ze mną w domu więc wesoło się choruje z nimi 😅.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa zdrówka życzę. Wiem co przechodzisz.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, zdrówka dla Was 😘

U nas nic ciekawego, Kamil dziś pierwszy raz był po za domem bez pieluchy, wzięliśmy nocnik do mojej mamy i zrobił tam dwa razy siku, co prawda musiałam mu przypominać, ale majtki suche :)
    Właśnie zasypia bo wstał dziś o 5.30 :/

Kacper skubaniec nie daje sobie paznokci obciąć tzn. ile zdążę tyle obetne bo ucieka, a reszta tak drapie, że masakra, dziś mnie pod okiem podrapał, a męża po nosie.. On tak łapie za twarz i ściska 🙊

W końcu mamy snieg i to całkiem sporo tylko dalej sanek nie mamy 🙉 W sklepach wykupione xd Czaje się na podwójne, ale trochę sobie kosztują..

Co tam u reszty dziewczyn słychać? Jak się czujesz Hoope?

Moja szwagierka też w ciąży 🙊 A niedawno się zarzekała ze nie chcą drugiego i jeszcze mi ciąże kolejna krakała xd Nie wiem czy pamiętacie, ale byłyśmy w tym samym czasie w ciąży tylko ona miała termin na wrzesien 2018 i ja umierałam od tego rzygania, a ona się w ogóle w ciąży nie czuła. No to teraz ja mdłości podobno strasznie męczą 🙊

2e9dbe3b573c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 19:46

jangwa_maua, Berbecia, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dziś tragedia, oby z dnia na dzień było lepiej ...

U nas też śniegu a mogę tylko na balkon wyjść z dziećmi 🙄.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagwa zdrówka,ja nie wiem czy my juz przechodzilismy,bo testow nie robilismy ,choc w sierpniu podly wirus kakis nas rozkladal ,od tamtej pory tylko bakteryjne infekcje nas dopadaly i to niezbyt liczne. Mam zamiar Bartka zaszczepic w srode o ile nic nie wyskoczy. W poniedzialek szkola,tez nie moeli kiedy tylko w te najwieksze mrozy szkoly pootwierac i znowu dzieci wszystkie te szpargaly musza od poczatku do szkoly zaniesc ,toz to druga wyprawka potrzebna bo po tej przerwie i tym zdalnym to jak po wakacjach , nawet olowka i dlugopisu w domu trzeba szukac

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa dużo zdrówka dla Was!

Dziewczyny a ja do Was przychodzę z dobrymi wieściami. Wczoraj robiłam test i jest ciąża ☺️ beta 223.12, dziś teoretycznie miał przyjść okres. Wczoraj aż się popłakałam jak zobaczyłam te krechy bo też myślałam że nic z tego bo gin nie widział w USG zwiastunów że owulacja się odbyła, mówił że nie wyklucza ale ja już byłam nakręcona znów na nie. Strasznie się cieszę i boje czy wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki za mojego kropka!

dacc6220663f.jpg

Berbecia, Katy, wariancja, J.S, White Innocent, Magda33, jangwa_maua, kattalinna, Wowka, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Adaś za to "szaleje na nartach" które ma jeszcze po mnie jak byłam malutka. Chodzi sobie po ogrodzie i powiem Wam że super mu idzie.

https://youtu.be/67g6UwSl91Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:59

Magda33 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola super wiadomość !!!

Cola87 lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
‹‹ 2920 2921 2922 2923 2924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ