X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo 😊
    d9e5a8d791bd.jpg
    c01afe6fe1c6.jpg

White Innocent, kattalinna, J.S, MajowaMamusia, Mała Matylda, Berbecia, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, cudny brzuszek ❤️

Wowka, dzieciaki sliczne ❤️ Julcia bardzo podobna do Jana 🥰

My tez czekamy na to czy przyjeli, u nas jest oficjalny wynik w ten piatek... Jak sie nie dostanie, to bedzie zalamka i nie wiem co zrobie.

Juz mialam raz test z nosa, nie bylo zle, ale dzis powtorka takze mam nadzieje ze nie bedzje gorzej 😂

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jakie urocze rodzeństwo 😘 cukrzycy można dostać ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, miło Cię widzieć 😊
    Piękne masz dzieci. Nie mogę uwierzyć, że Juleczka ma już pół roku.

Moje poniedziałkowe usg połówkowe nie doszło do skutku, jakaś nagła sytuacja związana z lekarką. Możliwe, że covid. Siła wyższa, ale zezłościło mnie to. Wywalczyłam opiekę dla Zosi, w nocy nie mogłam spać ze stresu, a 2,5h przed wyznaczoną godziną dostałam telefon, że badania nie będzie😩. W zamian zaproponowali mi termin na czwartek, ale do kogoś innego. Jutro więc podwójnie ważny dzień: badanie Hani i informacja czy Zosia dostała się do przedszkola. Trzymajcie kciuki.

J.S, mam nadzieję że i tym razem test nie był bardzo nieprzyjemny. Pracodawca mojego brata sfinansował wszystkim chętnym pracownikom wymazy na covid, ale wiele osób, w tym mój brat się nie zdecydowało z obawy przed tym gmeraniem w nosie🤭

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na pierwszej wyprawie rowerowej w tym roku. Było cudownie, Zosia przez cały czas się śmiała i poganiała tatę aby jechał szybciej. Zaraz po powrocie do domu pytała czy jutro też pójdziemy pojeździć. Ja na rowerze zupełnie nie czułam się w ciąży.

W temacie rowerowym mam pytanie - na czym samodzielnie jeżdżą wasze dzieci? Rowerki biegowe czy z bocznymi kółkami i pedałami? Chcemy coś kupić dla Zosi i zastanawiam się co wybrać. Jestem ciekawa co Wy macie i czy polecacie.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda kciuki! Ja miałam gmeranie w nosie trzy razy i da się przeżyć ;) Adaś ma biegowy a w tym roku dostanie taki z pedałami, zobaczymy jak mu pójdzie ☺️

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u kogoś pojawił się problem boli wzrostowych? U nas raz na parę miesięcy zdarzają się takie noce że się budzi i płacze z bólu :(

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Katy pisała chyba, że Kamil miewa. Ania kilka razy chyba też miała ale dość spokojnie.

Mała Matylda, mamy biegowy. Dostała na 2 urodziny ale dopiero teraz w sumie można mówić o jeździe. Także kolejny zakup to raczej przyszły rok jak wyrośnie z tego co ma.
    Ja tak czekałam na jeżdżenie na rowerze z młodą w foteliku, a po odbyciu jazdy próbnej mam teraz coraz więcej stresu... W poniedziałek i wtorek miałam ją odbierać ze żłobka ale padał deszcz. Im więcej mija czasu tym bardziej się boję. Przeraża mnie ruszanie, gdyby nie mąż to pierwsza próba skończyłaby się wywrotką 😩

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, u nas niestety się pojawiają, przez jakiś czas były prawie co noc, teraz troche rzadziej na szczęście.

U nas wyniki rekrutacji w przedszkolach dopiero 23.04 :/

Wowka, śliczne dzieciaki, nie mogę uwierzyć, że Julu ma już pół roku 🙊

Dziewczyny z Warszawy czy jesli bylibyśmy w Waszych okolicach to będziecie chętne na spotkanie? :) Chcemy się wybrać jakoś w lecie bo nigdy w Warszawie nie byłam 🙊

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie mam doświadczeń z wożeniem Zosi w foteliku rowerowym, gdybym miała spróbować też miałabym obawy. Obserwując swojego męża mam poczucie, że z tym jak ze wszystkim - dochodzi się do wprawy. Podziwiam koleżankę z pracy, która z lekkością wsiada i wozi pięciolatkę, czyli da się 🙂. Może warto spróbować jeszcze jazd próbnych w asyście taty Ani, żebyś poczuła się pewniej?

U Zosi nie zaobserwowałam boli wzrostowych. Też kojarzę, że Katy o niech wspominała.

Dziękuję że informacje odnośnie rowerów, skłaniam się ku biegowemu. Wpadł mi w oko Kinderkraft Rapid, ale jeszcze nie widziałam go na żywo.

Dzisiejszy dzień zaczęłam od przeczytania maila z informacją, że Zosia nie dostała się do żadnego z trzech wybranych państwowych przedszkoli. Będziemy się odwoływać, ale to raczej niewiele da. Pewnie finalnie zaproponują nam miejsce w jakiejś słabej placówce na końcu świata.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a radzicie sobie jakoś z tymi bólami? Coś wtedy podajesz, masujesz nóżki?
    Mała Matylda ja jeszcze czekam na wyniki rekrutacji bo wyniki o 13 ale też myślę że nigdzie się nie dostaniemy :/ o której masz połówkowe?

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam być już w gabinecie, ale jest opóźnienie więc czekam😉

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy Młodej biegówkę na dzień dziecka w tamtym roku i po tygodniu już śmigała. Teraz już tak pędzi i tak dobrze trzyma równowagę, że pewnie moglibyśmy ją przesadzić na rower z pedałami, ale raczej się wstrzymany do przyszłego roku. Teraz musielibyśmy jej kupić 14", a za rok myślę że już 16" będzie ok. A że przymierzamy się do Froga, ew. Wooma, to trochę mi się nie uśmiecha co roku wywalać 1-1.5tys 🙈 biegówkę mamy Cruzee, ale one poszły teraz absurdalnie w górę (nawet używki), ja cudem dorwałam na lokalnej grupie, w super stanie, za 250 zł. Ale rowerek jest super, jest przede wszystkim bardzo lekki (1.8 kg). W super cenie i niewiele cięższy (chyba 2.1 kg) jest Movino Magnesium Pro, dużo osób go ostatnio poleca, on jest chyba dość nowy. Tzn rok temu już był, jak sama szukałam i bym go kupiła jakbym nie trafiła na nasz, ale jak trochę wcześniej się zaczęłam rozglądać to o nim nie słyszałam. Albo jeszcze tego modelu nie było, albo miał bardzo słaby marketing 😁 w każdym razie polecam zerknąć na te dwa, im lżejszy rowerek tym łatwiej dziecku go opanować ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 12:53

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula i Jano śliczne śmieszki😘

Rowerek biegowy mamy kinderkraft 2way next, jest ok, w tamtym roku Zuzia bardziej z nim chodziła,więc teraz czas na jazdę☺

Byłam wczoraj złożyć dokumenty do przedszkoli, ponoć w tamtym roku był spory problem z miejscami,dlatego w tym roku zwiekszyli znacznie ilość miejsc, więc jestem pełna nadzieji że się dostaniemy tam gdzie chcemy. Wyniki dopiero w maju.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwi gabinetu się otworzyły gdy pisałam poprzednią wiadomość, więc nie dokończyłam ale wysłałam 🤪

Cola, jak Waszd wyniki rekrutacji? Mam nadzieję, że miałaś więcej szczęścia 🙂

White Innocent, dziękuję za rady, przejrzę te rowerki.

U Hani wszystko w porządku. Wymiar dwuciemieniowy w dolnych granicach normy, ale z Zosią było identycznie. Ogólnie wszystkie proporcje na ich badaniach połówkowych są zbliżone, zapowiada się, że siostrzyczki będą do siebie podobne😊. Byle tylko Hania lepiej spała😋

Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratulacje, super że u Hani wszystko ok 🥰 masz jakieś ładne zdj? Ja się dziś zapisałam na połówkowe, dopiero 13.05 mam ale pewnie zleci ;) i tak mieliśmy więcej szczęścia, dostaliśmy się! Bardzo się cieszę...za to niedawno dostałam wiadomość od męża że mój teść zmarł :( już jakiś czas był w szpitalu, ale cały czas mówili że nie jest źle...

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda fajnie ze wszystko w porządku.

My mamy rowerek zwykły z bocznymi kółkam za 50 zł odkupiony na olx ( chyba jest 12 calowy). Daje sobie na nim świetnie radę, wozi lalki i krokodylka w koszyczku.

Cola przykro mi z powodu teścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 17:55

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję udanej wizyty 😃

Cola, przykro mi 😥

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję kompletnej Hanny 😃 też jestem ciekawa zdjęć.

My rowerek mamy Molly mally model dragon. Spełnia swoją funkcję 😉 Anna ćwiczy namiętnie, po tygodniu odrywa nogi 😉

Cola, przykro mi ☹️

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratuluje wizyty. Iga też nigdzie się nie dostała 😔 a liczyłam że będzie chodzić gdzie siostra . Niemąż był rozmawiać ale wszyscy złożyli dokumenty. Właśnie nie wiem czy czekać na rekrutację uzupełniającą czy się odwoływać jakoś.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ