Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala Matylda, cudny brzuszek ❤️
Wowka, dzieciaki sliczne ❤️ Julcia bardzo podobna do Jana 🥰
My tez czekamy na to czy przyjeli, u nas jest oficjalny wynik w ten piatek... Jak sie nie dostanie, to bedzie zalamka i nie wiem co zrobie.
Juz mialam raz test z nosa, nie bylo zle, ale dzis powtorka takze mam nadzieje ze nie bedzje gorzej 😂Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Wowka, miło Cię widzieć 😊
Piękne masz dzieci. Nie mogę uwierzyć, że Juleczka ma już pół roku.
Moje poniedziałkowe usg połówkowe nie doszło do skutku, jakaś nagła sytuacja związana z lekarką. Możliwe, że covid. Siła wyższa, ale zezłościło mnie to. Wywalczyłam opiekę dla Zosi, w nocy nie mogłam spać ze stresu, a 2,5h przed wyznaczoną godziną dostałam telefon, że badania nie będzie😩. W zamian zaproponowali mi termin na czwartek, ale do kogoś innego. Jutro więc podwójnie ważny dzień: badanie Hani i informacja czy Zosia dostała się do przedszkola. Trzymajcie kciuki.
J.S, mam nadzieję że i tym razem test nie był bardzo nieprzyjemny. Pracodawca mojego brata sfinansował wszystkim chętnym pracownikom wymazy na covid, ale wiele osób, w tym mój brat się nie zdecydowało z obawy przed tym gmeraniem w nosie🤭
-
Byliśmy dzisiaj na pierwszej wyprawie rowerowej w tym roku. Było cudownie, Zosia przez cały czas się śmiała i poganiała tatę aby jechał szybciej. Zaraz po powrocie do domu pytała czy jutro też pójdziemy pojeździć. Ja na rowerze zupełnie nie czułam się w ciąży.
W temacie rowerowym mam pytanie - na czym samodzielnie jeżdżą wasze dzieci? Rowerki biegowe czy z bocznymi kółkami i pedałami? Chcemy coś kupić dla Zosi i zastanawiam się co wybrać. Jestem ciekawa co Wy macie i czy polecacie.
-
Cola, Katy pisała chyba, że Kamil miewa. Ania kilka razy chyba też miała ale dość spokojnie.
Mała Matylda, mamy biegowy. Dostała na 2 urodziny ale dopiero teraz w sumie można mówić o jeździe. Także kolejny zakup to raczej przyszły rok jak wyrośnie z tego co ma.
Ja tak czekałam na jeżdżenie na rowerze z młodą w foteliku, a po odbyciu jazdy próbnej mam teraz coraz więcej stresu... W poniedziałek i wtorek miałam ją odbierać ze żłobka ale padał deszcz. Im więcej mija czasu tym bardziej się boję. Przeraża mnie ruszanie, gdyby nie mąż to pierwsza próba skończyłaby się wywrotką 😩 -
Cola, u nas niestety się pojawiają, przez jakiś czas były prawie co noc, teraz troche rzadziej na szczęście.
U nas wyniki rekrutacji w przedszkolach dopiero 23.04
Wowka, śliczne dzieciaki, nie mogę uwierzyć, że Julu ma już pół roku 🙊
Dziewczyny z Warszawy czy jesli bylibyśmy w Waszych okolicach to będziecie chętne na spotkanie?Chcemy się wybrać jakoś w lecie bo nigdy w Warszawie nie byłam 🙊
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, nie mam doświadczeń z wożeniem Zosi w foteliku rowerowym, gdybym miała spróbować też miałabym obawy. Obserwując swojego męża mam poczucie, że z tym jak ze wszystkim - dochodzi się do wprawy. Podziwiam koleżankę z pracy, która z lekkością wsiada i wozi pięciolatkę, czyli da się 🙂. Może warto spróbować jeszcze jazd próbnych w asyście taty Ani, żebyś poczuła się pewniej?
U Zosi nie zaobserwowałam boli wzrostowych. Też kojarzę, że Katy o niech wspominała.
Dziękuję że informacje odnośnie rowerów, skłaniam się ku biegowemu. Wpadł mi w oko Kinderkraft Rapid, ale jeszcze nie widziałam go na żywo.
Dzisiejszy dzień zaczęłam od przeczytania maila z informacją, że Zosia nie dostała się do żadnego z trzech wybranych państwowych przedszkoli. Będziemy się odwoływać, ale to raczej niewiele da. Pewnie finalnie zaproponują nam miejsce w jakiejś słabej placówce na końcu świata.
-
My kupiliśmy Młodej biegówkę na dzień dziecka w tamtym roku i po tygodniu już śmigała. Teraz już tak pędzi i tak dobrze trzyma równowagę, że pewnie moglibyśmy ją przesadzić na rower z pedałami, ale raczej się wstrzymany do przyszłego roku. Teraz musielibyśmy jej kupić 14", a za rok myślę że już 16" będzie ok. A że przymierzamy się do Froga, ew. Wooma, to trochę mi się nie uśmiecha co roku wywalać 1-1.5tys 🙈 biegówkę mamy Cruzee, ale one poszły teraz absurdalnie w górę (nawet używki), ja cudem dorwałam na lokalnej grupie, w super stanie, za 250 zł. Ale rowerek jest super, jest przede wszystkim bardzo lekki (1.8 kg). W super cenie i niewiele cięższy (chyba 2.1 kg) jest Movino Magnesium Pro, dużo osób go ostatnio poleca, on jest chyba dość nowy. Tzn rok temu już był, jak sama szukałam i bym go kupiła jakbym nie trafiła na nasz, ale jak trochę wcześniej się zaczęłam rozglądać to o nim nie słyszałam. Albo jeszcze tego modelu nie było, albo miał bardzo słaby marketing 😁 w każdym razie polecam zerknąć na te dwa, im lżejszy rowerek tym łatwiej dziecku go opanować ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 12:53
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJula i Jano śliczne śmieszki😘
Rowerek biegowy mamy kinderkraft 2way next, jest ok, w tamtym roku Zuzia bardziej z nim chodziła,więc teraz czas na jazdę☺
Byłam wczoraj złożyć dokumenty do przedszkoli, ponoć w tamtym roku był spory problem z miejscami,dlatego w tym roku zwiekszyli znacznie ilość miejsc, więc jestem pełna nadzieji że się dostaniemy tam gdzie chcemy. Wyniki dopiero w maju.
-
Drzwi gabinetu się otworzyły gdy pisałam poprzednią wiadomość, więc nie dokończyłam ale wysłałam 🤪
Cola, jak Waszd wyniki rekrutacji? Mam nadzieję, że miałaś więcej szczęścia 🙂
White Innocent, dziękuję za rady, przejrzę te rowerki.
U Hani wszystko w porządku. Wymiar dwuciemieniowy w dolnych granicach normy, ale z Zosią było identycznie. Ogólnie wszystkie proporcje na ich badaniach połówkowych są zbliżone, zapowiada się, że siostrzyczki będą do siebie podobne😊. Byle tylko Hania lepiej spała😋Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda gratulacje, super że u Hani wszystko ok 🥰 masz jakieś ładne zdj? Ja się dziś zapisałam na połówkowe, dopiero 13.05 mam ale pewnie zleci
i tak mieliśmy więcej szczęścia, dostaliśmy się! Bardzo się cieszę...za to niedawno dostałam wiadomość od męża że mój teść zmarł
już jakiś czas był w szpitalu, ale cały czas mówili że nie jest źle...
-
Mała Matylda fajnie ze wszystko w porządku.
My mamy rowerek zwykły z bocznymi kółkam za 50 zł odkupiony na olx ( chyba jest 12 calowy). Daje sobie na nim świetnie radę, wozi lalki i krokodylka w koszyczku.
Cola przykro mi z powodu teścia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 17:55
-
Mała Matylda gratuluje wizyty. Iga też nigdzie się nie dostała 😔 a liczyłam że będzie chodzić gdzie siostra . Niemąż był rozmawiać ale wszyscy złożyli dokumenty. Właśnie nie wiem czy czekać na rekrutację uzupełniającą czy się odwoływać jakoś.