X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo 😊
    d9e5a8d791bd.jpg
    c01afe6fe1c6.jpg

White Innocent, kattalinna, J.S, MajowaMamusia, Mała Matylda, Berbecia, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, cudny brzuszek ❤️

Wowka, dzieciaki sliczne ❤️ Julcia bardzo podobna do Jana 🥰

My tez czekamy na to czy przyjeli, u nas jest oficjalny wynik w ten piatek... Jak sie nie dostanie, to bedzie zalamka i nie wiem co zrobie.

Juz mialam raz test z nosa, nie bylo zle, ale dzis powtorka takze mam nadzieje ze nie bedzje gorzej 😂

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jakie urocze rodzeństwo 😘 cukrzycy można dostać ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, miło Cię widzieć 😊
    Piękne masz dzieci. Nie mogę uwierzyć, że Juleczka ma już pół roku.

Moje poniedziałkowe usg połówkowe nie doszło do skutku, jakaś nagła sytuacja związana z lekarką. Możliwe, że covid. Siła wyższa, ale zezłościło mnie to. Wywalczyłam opiekę dla Zosi, w nocy nie mogłam spać ze stresu, a 2,5h przed wyznaczoną godziną dostałam telefon, że badania nie będzie😩. W zamian zaproponowali mi termin na czwartek, ale do kogoś innego. Jutro więc podwójnie ważny dzień: badanie Hani i informacja czy Zosia dostała się do przedszkola. Trzymajcie kciuki.

J.S, mam nadzieję że i tym razem test nie był bardzo nieprzyjemny. Pracodawca mojego brata sfinansował wszystkim chętnym pracownikom wymazy na covid, ale wiele osób, w tym mój brat się nie zdecydowało z obawy przed tym gmeraniem w nosie🤭

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na pierwszej wyprawie rowerowej w tym roku. Było cudownie, Zosia przez cały czas się śmiała i poganiała tatę aby jechał szybciej. Zaraz po powrocie do domu pytała czy jutro też pójdziemy pojeździć. Ja na rowerze zupełnie nie czułam się w ciąży.

W temacie rowerowym mam pytanie - na czym samodzielnie jeżdżą wasze dzieci? Rowerki biegowe czy z bocznymi kółkami i pedałami? Chcemy coś kupić dla Zosi i zastanawiam się co wybrać. Jestem ciekawa co Wy macie i czy polecacie.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda kciuki! Ja miałam gmeranie w nosie trzy razy i da się przeżyć ;) Adaś ma biegowy a w tym roku dostanie taki z pedałami, zobaczymy jak mu pójdzie ☺️

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u kogoś pojawił się problem boli wzrostowych? U nas raz na parę miesięcy zdarzają się takie noce że się budzi i płacze z bólu :(

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, Katy pisała chyba, że Kamil miewa. Ania kilka razy chyba też miała ale dość spokojnie.

Mała Matylda, mamy biegowy. Dostała na 2 urodziny ale dopiero teraz w sumie można mówić o jeździe. Także kolejny zakup to raczej przyszły rok jak wyrośnie z tego co ma.
    Ja tak czekałam na jeżdżenie na rowerze z młodą w foteliku, a po odbyciu jazdy próbnej mam teraz coraz więcej stresu... W poniedziałek i wtorek miałam ją odbierać ze żłobka ale padał deszcz. Im więcej mija czasu tym bardziej się boję. Przeraża mnie ruszanie, gdyby nie mąż to pierwsza próba skończyłaby się wywrotką 😩

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, u nas niestety się pojawiają, przez jakiś czas były prawie co noc, teraz troche rzadziej na szczęście.

U nas wyniki rekrutacji w przedszkolach dopiero 23.04 :/

Wowka, śliczne dzieciaki, nie mogę uwierzyć, że Julu ma już pół roku 🙊

Dziewczyny z Warszawy czy jesli bylibyśmy w Waszych okolicach to będziecie chętne na spotkanie? :) Chcemy się wybrać jakoś w lecie bo nigdy w Warszawie nie byłam 🙊

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie mam doświadczeń z wożeniem Zosi w foteliku rowerowym, gdybym miała spróbować też miałabym obawy. Obserwując swojego męża mam poczucie, że z tym jak ze wszystkim - dochodzi się do wprawy. Podziwiam koleżankę z pracy, która z lekkością wsiada i wozi pięciolatkę, czyli da się 🙂. Może warto spróbować jeszcze jazd próbnych w asyście taty Ani, żebyś poczuła się pewniej?

U Zosi nie zaobserwowałam boli wzrostowych. Też kojarzę, że Katy o niech wspominała.

Dziękuję że informacje odnośnie rowerów, skłaniam się ku biegowemu. Wpadł mi w oko Kinderkraft Rapid, ale jeszcze nie widziałam go na żywo.

Dzisiejszy dzień zaczęłam od przeczytania maila z informacją, że Zosia nie dostała się do żadnego z trzech wybranych państwowych przedszkoli. Będziemy się odwoływać, ale to raczej niewiele da. Pewnie finalnie zaproponują nam miejsce w jakiejś słabej placówce na końcu świata.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a radzicie sobie jakoś z tymi bólami? Coś wtedy podajesz, masujesz nóżki?
    Mała Matylda ja jeszcze czekam na wyniki rekrutacji bo wyniki o 13 ale też myślę że nigdzie się nie dostaniemy :/ o której masz połówkowe?

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam być już w gabinecie, ale jest opóźnienie więc czekam😉

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy Młodej biegówkę na dzień dziecka w tamtym roku i po tygodniu już śmigała. Teraz już tak pędzi i tak dobrze trzyma równowagę, że pewnie moglibyśmy ją przesadzić na rower z pedałami, ale raczej się wstrzymany do przyszłego roku. Teraz musielibyśmy jej kupić 14", a za rok myślę że już 16" będzie ok. A że przymierzamy się do Froga, ew. Wooma, to trochę mi się nie uśmiecha co roku wywalać 1-1.5tys 🙈 biegówkę mamy Cruzee, ale one poszły teraz absurdalnie w górę (nawet używki), ja cudem dorwałam na lokalnej grupie, w super stanie, za 250 zł. Ale rowerek jest super, jest przede wszystkim bardzo lekki (1.8 kg). W super cenie i niewiele cięższy (chyba 2.1 kg) jest Movino Magnesium Pro, dużo osób go ostatnio poleca, on jest chyba dość nowy. Tzn rok temu już był, jak sama szukałam i bym go kupiła jakbym nie trafiła na nasz, ale jak trochę wcześniej się zaczęłam rozglądać to o nim nie słyszałam. Albo jeszcze tego modelu nie było, albo miał bardzo słaby marketing 😁 w każdym razie polecam zerknąć na te dwa, im lżejszy rowerek tym łatwiej dziecku go opanować ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 12:53

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula i Jano śliczne śmieszki😘

Rowerek biegowy mamy kinderkraft 2way next, jest ok, w tamtym roku Zuzia bardziej z nim chodziła,więc teraz czas na jazdę☺

Byłam wczoraj złożyć dokumenty do przedszkoli, ponoć w tamtym roku był spory problem z miejscami,dlatego w tym roku zwiekszyli znacznie ilość miejsc, więc jestem pełna nadzieji że się dostaniemy tam gdzie chcemy. Wyniki dopiero w maju.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwi gabinetu się otworzyły gdy pisałam poprzednią wiadomość, więc nie dokończyłam ale wysłałam 🤪

Cola, jak Waszd wyniki rekrutacji? Mam nadzieję, że miałaś więcej szczęścia 🙂

White Innocent, dziękuję za rady, przejrzę te rowerki.

U Hani wszystko w porządku. Wymiar dwuciemieniowy w dolnych granicach normy, ale z Zosią było identycznie. Ogólnie wszystkie proporcje na ich badaniach połówkowych są zbliżone, zapowiada się, że siostrzyczki będą do siebie podobne😊. Byle tylko Hania lepiej spała😋

Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratulacje, super że u Hani wszystko ok 🥰 masz jakieś ładne zdj? Ja się dziś zapisałam na połówkowe, dopiero 13.05 mam ale pewnie zleci ;) i tak mieliśmy więcej szczęścia, dostaliśmy się! Bardzo się cieszę...za to niedawno dostałam wiadomość od męża że mój teść zmarł :( już jakiś czas był w szpitalu, ale cały czas mówili że nie jest źle...

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda fajnie ze wszystko w porządku.

My mamy rowerek zwykły z bocznymi kółkam za 50 zł odkupiony na olx ( chyba jest 12 calowy). Daje sobie na nim świetnie radę, wozi lalki i krokodylka w koszyczku.

Cola przykro mi z powodu teścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 17:55

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję udanej wizyty 😃

Cola, przykro mi 😥

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, gratuluję kompletnej Hanny 😃 też jestem ciekawa zdjęć.

My rowerek mamy Molly mally model dragon. Spełnia swoją funkcję 😉 Anna ćwiczy namiętnie, po tygodniu odrywa nogi 😉

Cola, przykro mi ☹️

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda gratuluje wizyty. Iga też nigdzie się nie dostała 😔 a liczyłam że będzie chodzić gdzie siostra . Niemąż był rozmawiać ale wszyscy złożyli dokumenty. Właśnie nie wiem czy czekać na rekrutację uzupełniającą czy się odwoływać jakoś.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ