X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ciesze sie ze wizyta udana a jednoczesnie przykro mi, ze Zosia sie nie dostala do przedszkola. Ja czekam na wyniki rekrutacji, dzisiaj beda zapewne po 8. Boje sie... 😐

Cola, przykro mi kochana 😘

My mamy biegowy a na urodziny kupujemy z pedalami, ale jeszcze nie orientowalam sie jaki 🙈

Jangwa, u nas podobno sie odwoluja jak sie nie dostana i ewentualnie potem jak ktos zrezygnuje, to jest szansa ze wskoczycid

Edit
    Dostal sie do tego, co chcialam, ale i tak dla listy nieprzyjetych tworza grupy w jakims budynku szkoly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 08:57

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa odwołuje się, tym bardziej ze starszą siostrą chodzi tam do przedszkola. Powinni wziąć to pod uwagę. J.S. cieszę się że się dostaliście ☺️

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, trzeba było składać jako samotna matka. Ale Cola ma rację, za siostrę powinni uwzględnić odwołanie.

JS, super, że się udało!

preg.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt Wam życzę 😘

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja życzę pogodnych i radosnych Świąt oraz mokrego poniedziałku🐣

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, przykro mi z powodu teścia :(
    Co do boli wzrostowych to zazwyczaj najpierw masuje a jak to nie pomaga to daje syrop.

Jak tam po świętach dziewczyny? :p

Kamil kończy dziś 3 lata 🙊 Dostał od nas autko i Kinder niespodzianke, autkiem jest zachwycony, a o jajku zaraz zapomniał 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Kamilka 🥰☺️

Katy lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, najlepsze życzenia dla jubilata, niech rośnie zdrowy i radosny😘
    Pokaż go nam😊

JS, Cola, gratuluję miejsc w przedszkolach🙂

Jangwa, pisz odwołanie. To nic nie kosztuje, nie wiem czy coś da, ale zawsze to jakaś szansa. A przynajmniej poczucie, że zrobiło się wszystko co można. Ja spróbuję.

Święta spędziliśmy w niewielkim gronie, ale było bardzo miło. Po świętach popadłam w jakiś marazm. Przygnębia mnie obecna pogoda, złości że Zosia nie dostała się do przedszkola. Wczoraj byłyśmy u dentysty, Zosia wymaga podcięcia nie tylko wędzidełka podjęzykowego, ale też wędzidełka górnej wargi. Lekarz powiedział że wargowe może podciąć, ale podjęzykowego się nie podejmie. Polecił nam miejsce, w którym jak się okazało pracują tylko logopedzi, najpierw prowadzą diagnozę, dopiero później polecają miejsce w którym można wykonać zabieg. Od nas to ponad godzina drogi w jedną stronę, konieczność brania urlopu przez męża, niemały dodatkowy koszt, a wszystko tylko po to by dostać kontakt do lekarza, więc to bez sensu. Szukam czegoś na własną rękę, ale trzylatek to trudny pacjent i odsyłają nas. Jeśli macie orientację gdzie w Warszawie warto się zgłosić dajcie znać. Do tego mnie wczoraj zaczął boleć ząb. Przed świętami zgłosiłam się na przegląd. Diagnoza: z zębami wszytko w porządku, ale jedna plomba się wypłukuje, warto ją wymienić. Wymieniłam, od wczoraj ten ząb mnie boli gdy coś gryzę, coś ewidentnie poszło nie tak. Jutro idę na dodatkową wizytę.

Na USG dostałam 31 zdjęć, ale prawie same narządy wewnętrzne🤦. Jedno z nielicznych zdjęć pokazujących buźkę zaraz wrzucę. Lekarka ma taki styl pracy, że cokolwiek obserwowała na ekranie nazywała to, dodawała "prawidłowe" i zapisywała zdjęcie. Po USG miałam wrażenie, że drukarka nigdy nie przestanie drukować 🙈. Dopiero na koniec lekarka na podstawie tych zdjęć opisała badanie. Pasek ze zdjęciami przypięła do wyniku, miałam problem ze spakowaniem tego dokumentu 🤪

Katy lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania🥰
    c851f8cd4c3f.jpg

Katy, kattalinna, Cola87, Berbecia, Ninka83, Nynka, Kurzalapka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda nie zazdroszczę nerwów związanych z podcięciem wędzidełka. A szukałam laryngologa dziecięcego? Oni się tym zajmują. My mamy jutro właśnie kontrolę z Adasiem, mam nadzieję że będzie wszystko ok.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u swojego gin,na rano na powtórnych badaniach bo 1.5 tyg temu wyszedł mi aceton w moczu. Dziś wyniki jeszcze gorsze :( ostatnio glukozę miałam 88, w normie. Za to dziś 93, czyli już ponad normę. Mam zlecony test obciążenia glukoza. Boje się że cukrzyca mnie dopadła :( a z dzidziusiem ok, dalej jest dziewczynka i waży 140g ☺️

Berbecia lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :) Takie mam porównanie 🙊

7ae80e41e5ca.jpg

MałaMatylda śliczna Hania :)

Cola, trzymam kciuki za polepszenie wyników ❤️

Berbecia, Ninka83, kattalinna, Mała Matylda, Nynka, Wowka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilku 100 lat 🎈🎈🎈

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Ninka83 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilku, wszystkiego co najlepsze 😘 zdrówka i żebyś zawsze byl szczęśliwy i uśmiechnięty 😘💐🎂🍾

Mała Matylda, cudne zdjęcie 🥰

Cola, super że z dzidziusiem wszystko ok 👍 140g to już kawał kobitki 🤭

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podjęłam wyzwanie odchudzenia się tak na poważnie. Sama nie dawałam rady i z tarczyca i z io. Wybrałam się do dietetyka po pomoc.
    Mam nadzieję że się uda, bo cena też nie mała.

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia trzymam kciuki,na dietetykiem na pewno będzie łatwiej ☺️ ja dziś na krzywej cukrowej, jeszcze na ostatnie badanie czekam. Na szczęście nie było mi słabo, bo tego się bałam. Odpukac mam nadzieję że już nie będzie ;)

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki oby wyniki były dobre.

Najbardziej mi brakuje ciacha do kawy. Ale trzymam się i nie podjadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 14:17

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla Kamilka, sto lat, dużo zdrówka :)
    Berbecia powodzenia w odchudzaniu.
    W ostatnim czasie kupiłam 2 wózki dla lalek, najpierw doris, ale obie chciały nim jeździć i kupiłam drugi Bayer combi. Doris(w groszki) mnie trochę rozczarował jakością wykonania, albo mi pamięć szwankuję,albo ten co kupiłam chrześnic kilka lat temu był zdecydowanie lepiej wykonany, ale jestem zachwycona wózkiem Bayer, jest większy i pięknie wykonany, jak któraś szuka to polecam (szaro-różowy).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 14:50

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, dziękuję za radę, o laryngologach nie pomyślałam, szukałam stomatologów i chirurgów dziecięcych. Było ciężko, w większości miejsc z polecenia okazywało się, że przyjmują niemowlęta i dzieci od 5 roku życia albo już nie mają specjalisty. W końcu dotarłam do lekarki, która jest bardzo polecana, teraz trzymam rękę na pulsie bo centrum medyczne czeka aż pani doktor poda grafik na lipiec. Będę też próbowała polować na wcześniejszy termin, z którego ktoś zrezygnował bo lipiec to już blisko porodu🙈.
    Jak wypadła kontrola Adasia? Mam nadzieję, że już nie choruje. Masz już wyniki krzywej cukrowej?

Katy, wspaniały pomysł z tą serią zdjęć, widać jak Kamilek rośnie, zmienia się i mężnieje 😊

Berbecia, trzymam kciuki za efekty🙂

Majowa, a więc to tak wygląda życie z dwiema dziewczynkami 😋. Już nie mogę się doczekać drugiej córy. Na obecnym etapie Zosia jest wzorową starszą siostrą. Potrafi opiekować się brzuchem jak lalką🙈 - daje Hani smoczek, butelkę z mlekiem, przykrywa, zmienia kocyki twierdząc że Hania się zsiusiała😜.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda powodzenia, oby udało się umówić wizytę jak najszybciej.
    Tak życie z 2 córkami jest słodkie :D Dom pełen lalek, butelek i wózków :D Dla mnie to też radość, bo za naszych czasów nie było takich fajnych zabawek, więc cieszę się, że dziewczynką mogę coś takiego kupić. Ostatnio się zastanawiałam ciekawe jakby to było jakbyśmy mieli 2 chłopców. Praktycznie za każdym razem jak coś kupię dzieciom to mąż mówi"znowu musiałaś wziąć różowe" XD
    Decyzja o drugim dziecku w tak krótkim czasie była chyba najlepsza jaką mogliśmy podjąć, pierwszy rok dał mi w kość i nieraz było ciężko, dużo się działo, ale teraz jak patrze na nie, jak się razem bawią, jak Zuzia pilnuje, żeby Lila sobie nic nie zrobiła to aż miło się na sercu robi.
    Zuzia na wszystkie dzieci mówi Lila XD na placu zabaw do jakiegoś chłopczyka mówi Uważaj Lilku :D, Lilka jest w tv i za oknem na spacerze tez jest Lilka XD

‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ