X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Serio? Mój też:) A nie wiedziałam, że to Emilii.

bo to jedne z kilku imienin-głowne sa w czerwcu, chyba 30.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, ja mam TSH 2,3 i trzech lekarzy powiedziało, że nie jest najgorzej. Mam zwiększoną dawkę leku, ale biorę dopiero 37,5 dziennie. Twoje TSH chyba jest ok, czy nie bardzo? Bo ja już nie ogarniam :D Lekarze mi powiedzieli ze jesli jest niższe niż 2,5 w ciazy to jest ok, ale wiadomo im niższe tym lepsze, dlatego mam zwiększoną dawkę.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawdopodobnie będzie chłopiec chobciążenia we wtorek się potwierdzi o będzie Staś chyba że zmieni się w dziewczynkę to bedzie Zosia

Katka. lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem to u nas ciężko chyba się nigdy nie dogadamy
    dla chłopca to je wogole nie mam pomysłu dla dziewczynki podoba mi się Liwia ale mój się nie zgadza bo córka jego siostry to Oliwia nie dociera do niego że to inne imię
    Jeszcze podoba mi się Helena ale opiekowałam się taka i średnio Hania też super ale to siostra heli i też odpada A ostatnio podoba mi się Gabrysia

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena
    W drugim trymestrze dzidzia ma już własną tarczyce więc jest"bezpieczniej"
    Ilu lekarzy tyle norm ale ogolnie moje tsh w normie (lekarze nie raz wolą w okolicach 1)
    Ale urosło i to mnie zmartwilo
    Więcej może się dowiem po wyniku ft4
    A biorę euthyrox 25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia bo już się zmartwiłam, że Ty masz 1,6 i panikujesz, a ja mam 2,3 to chyba tragicznie. No ja brałam 25 ale nic mi sie przez miesiac nie zmienilo, nic a nic. Nie wiem czemu.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wiekiem ciąży zapotrzebowanie wzrasta
    Stąd niektore źródła(ja opieram się na tych obowiazujacych Polskiego towarzystwa endokrynologicznego) podaja nawet wyższe normy dla kolejnych trymestrow, ale wiemy-im mniej tym lepiej
    Choć-na mój rozum-pierwszy trymestr najważniejszy bo dzidzia tylko bierze
    Pomyślę jeszcze
    Zawsze mogę spróbować z smsem do tej prywatnej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie biorę Letrox 50 i bardzo mi spadło TSH na 0,36 i jest to niby dobrze.Przed zajściem w ciąże miałam ok 3-2,5 . Nikt mi po wyniku nie sugerował zmniejszenia dawki.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 5 i w tej chwili biorę 75, za tydzień mam wziąć 100. Czym Wy się dziewczyny przejmujecie. Dwóch różnych lekarzy powiedziało mi, że wartość 5 nie jest wysoka, tsh 140 to powód do niepokoju. A Wasze wartości to tyle co nic. Z czasem w ciąży może rosnąć pomimo brania leków.

Jeśli chodzi o amnio, przy ryzyku powyżej 1:300 nie robiłabym badania inwazyjnego, tylko nifty. Fakt, jest drogie, ale wykrywalność trisomii 21 jest niemal 100% i to cena za spokój.

Chichic a może wrzuć to usg, zerkniemy świeżym okiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:17

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam takiego zdjęcia na którym to widać całościowo. Osobno róże części i nawet nie wiem co jest co.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Natalia

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia i ChicChic - dziewczyny chyba już wszystko napisały, dodam tylko że myślę o was i przesyłam dobrą energię.

Byłam wczoraj na prywatnym usg genetycznym z testem Pappa. Lekarz bardzo sympatyczny, jednocześnie konkretny, komentował to co widział. Bardzo troszczył się o mój komfort, przed badaniem pytał jak się czuję, po badaniu czy nic nie boli, na koniec życzył miłego wieczoru. Niby drobnostki, ale dają poczucie zaopiekowania. Badanie trwało krótko, jednak to wystarczyło aby ocenić wszystkie parametry, jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, choć nie poznaliśmy płci. Przez chwilę mieliśmy 4D. Ryzyko wyszło jeszcze niższe niż na wtorkowym badaniu, nadal wzruszam się za każdym razem gdy o tym pomyślę ;)
    Oba badania usg w tym tygodniu wykonałam w tej samej przychodni, ale u innych lekarzy, wrażenia skrajnie różne.

W którym tygodniu będziecie miały usg połówkowe? Podobno najlepiej po skończonym 20, ale mnie korci tydzień wcześniej i się waham.

Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe będę miała 19t5d. Pytałam lekarza czy to nie za wcześnie, ale powiedział, że jestem szczupła i że będzie wszystko dobrze widać. Wtedy mam prywatnie, pewnie po Nowym Roku będę miała jeszcze na NFZ.

Za jakieś 2 h mam wizytę :) Już nie mogę się doczekać, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze. Stresuję się, nie widziałam dzidzi i serduszka od ponad 3 tygodni. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. :)

Mała Matylda, malwka08, patryka, Kropka88 lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, "po cichaczu" zrobiłam Nifty- w sensie wiedział tylko mąż i mama. Wam postanowiłam napisać jak już będę miała wynik- właśnie dostałam telefon: wynik PRAWIDŁOWY. Kamień z serca. robiłam bezpośrednio w genomedzie w Warszawie w ubiegły piątek , wynik dostałam rowno po
    tygodniu. Wiem ze to nie jest jeszcze 100 procent ze będzie ok- ale tak jak któraś z Was napisała- wszystko się może zdarzyć jeszcze w trakcie ciazy i juz nawet po porodzie. Mimo to to końcu zacznę cieszyć się ta ciaza. Trzymam kciuki Chic i Kamcia. I za resztę dziewczyn z "niepewnymi" wynikami też! Ściskam w ten słoneczny dzień i przesyłam forumowa moc :).

kamciaelcia, kelegena, Fatalita, Hoope, malwka08, Katka., Kropka88 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem polowkowe mialam 18+ z naciskiem na echo serca. I tak jak pisałam-lekarz zmierzyl nawet odległość między oczodolami. Parametry serca zmierzone
    Z córka chyba to bylo 19+
    Lekarze wolą po 20 tc bo dziecko wieksze i może być widać wiecej
    Gin prywatny zasugerowal mi teraz połowkowe po 20 tc bo na usg pierwszego trymestru bylo kiepsko widać. Ale mi to wszystko wypada w okresie świąteczno-noworocznym więc najbardziej termin zdecyduje. Jednak zacznę myśleć o tym po wynikach nifty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:06

Mała Matylda, Klaudiia87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połoówkowa wyznaczylam na 20+4 i zastanwialam sie czy to nie za wczesnie, termin 30 grudnia :)
    co do imienia to Jaś dla chłopca, Jasieniek, na 90% bedzie chlopak, a jeśli coś by się zmieniło to Weronika :)
    tsh mam 0,6 ale dawka Letrox 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:15

Mała Matylda lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias tydzień czekałam na termin na amniopunkcje. Być może miałabym wcześniej ale mi zależało aby z rana mieć wizytę

Anusias lubi tę wiadomość

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się na połowkowe 5.01 i to będzie 21+5.

Co do damskich imion to u nas: Klara i Pola. Do Oliwii chyba męża nie dam rady przekonać. A już mu takie propozycje dawałam, żeby tylko się zgodził... :P
    No nieprzekupny pod tym względem.

Ja tak skrycie wciąż marzę o Leonku, ale zobaczymy :)

Wczoraj nakupowałam trochę uniwersalnych bodziaczków na 5-10-15. Tam są super jakościowo,a promocje serio korzystne. Kupiłam 6 bodziaków i 2 pary spodni za 90 zł o.O

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Nie mam takiego zdjęcia na którym to widać całościowo. Osobno róże części i nawet nie wiem co jest co.

No to co się tam dopatrujesz na siłę ;)

Połówkowe będę miała w 21 tygodniu ciąży.

Koralowa polajkowałam bo jestem ślepa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:38

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo bardzo nie lubię 5-10-15

Nie pamietam kiedy miałam połówkowe ale teraz zapowiada sie koniec grudnia-początek stycznia :)

Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ