Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamciaelcia, ja mam TSH 2,3 i trzech lekarzy powiedziało, że nie jest najgorzej. Mam zwiększoną dawkę leku, ale biorę dopiero 37,5 dziennie. Twoje TSH chyba jest ok, czy nie bardzo? Bo ja już nie ogarniam
Lekarze mi powiedzieli ze jesli jest niższe niż 2,5 w ciazy to jest ok, ale wiadomo im niższe tym lepsze, dlatego mam zwiększoną dawkę.
Zuzanka już z nami
-
Z imieniem to u nas ciężko chyba się nigdy nie dogadamy
dla chłopca to je wogole nie mam pomysłu dla dziewczynki podoba mi się Liwia ale mój się nie zgadza bo córka jego siostry to Oliwia nie dociera do niego że to inne imię
Jeszcze podoba mi się Helena ale opiekowałam się taka i średnio Hania też super ale to siostra heli i też odpada A ostatnio podoba mi się Gabrysia -
Kelegena
W drugim trymestrze dzidzia ma już własną tarczyce więc jest"bezpieczniej"
Ilu lekarzy tyle norm ale ogolnie moje tsh w normie (lekarze nie raz wolą w okolicach 1)
Ale urosło i to mnie zmartwilo
Więcej może się dowiem po wyniku ft4
A biorę euthyrox 25 -
Z wiekiem ciąży zapotrzebowanie wzrasta
Stąd niektore źródła(ja opieram się na tych obowiazujacych Polskiego towarzystwa endokrynologicznego) podaja nawet wyższe normy dla kolejnych trymestrow, ale wiemy-im mniej tym lepiej
Choć-na mój rozum-pierwszy trymestr najważniejszy bo dzidzia tylko bierze
Pomyślę jeszcze
Zawsze mogę spróbować z smsem do tej prywatnej -
Ja obecnie biorę Letrox 50 i bardzo mi spadło TSH na 0,36 i jest to niby dobrze.Przed zajściem w ciąże miałam ok 3-2,5 . Nikt mi po wyniku nie sugerował zmniejszenia dawki.kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Ja mam tsh 5 i w tej chwili biorę 75, za tydzień mam wziąć 100. Czym Wy się dziewczyny przejmujecie. Dwóch różnych lekarzy powiedziało mi, że wartość 5 nie jest wysoka, tsh 140 to powód do niepokoju. A Wasze wartości to tyle co nic. Z czasem w ciąży może rosnąć pomimo brania leków.
Jeśli chodzi o amnio, przy ryzyku powyżej 1:300 nie robiłabym badania inwazyjnego, tylko nifty. Fakt, jest drogie, ale wykrywalność trisomii 21 jest niemal 100% i to cena za spokój.
Chichic a może wrzuć to usg, zerkniemy świeżym okiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:17
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kamcia i ChicChic - dziewczyny chyba już wszystko napisały, dodam tylko że myślę o was i przesyłam dobrą energię.
Byłam wczoraj na prywatnym usg genetycznym z testem Pappa. Lekarz bardzo sympatyczny, jednocześnie konkretny, komentował to co widział. Bardzo troszczył się o mój komfort, przed badaniem pytał jak się czuję, po badaniu czy nic nie boli, na koniec życzył miłego wieczoru. Niby drobnostki, ale dają poczucie zaopiekowania. Badanie trwało krótko, jednak to wystarczyło aby ocenić wszystkie parametry, jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, choć nie poznaliśmy płci. Przez chwilę mieliśmy 4D. Ryzyko wyszło jeszcze niższe niż na wtorkowym badaniu, nadal wzruszam się za każdym razem gdy o tym pomyślę
Oba badania usg w tym tygodniu wykonałam w tej samej przychodni, ale u innych lekarzy, wrażenia skrajnie różne.
W którym tygodniu będziecie miały usg połówkowe? Podobno najlepiej po skończonym 20, ale mnie korci tydzień wcześniej i się waham.
Hoope, Katka. lubią tę wiadomość
-
Ja połówkowe będę miała 19t5d. Pytałam lekarza czy to nie za wcześnie, ale powiedział, że jestem szczupła i że będzie wszystko dobrze widać. Wtedy mam prywatnie, pewnie po Nowym Roku będę miała jeszcze na NFZ.
Za jakieś 2 h mam wizytęJuż nie mogę się doczekać, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze. Stresuję się, nie widziałam dzidzi i serduszka od ponad 3 tygodni. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Mała Matylda, malwka08, patryka, Kropka88 lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Dziewczynki, "po cichaczu" zrobiłam Nifty- w sensie wiedział tylko mąż i mama. Wam postanowiłam napisać jak już będę miała wynik- właśnie dostałam telefon: wynik PRAWIDŁOWY. Kamień z serca. robiłam bezpośrednio w genomedzie w Warszawie w ubiegły piątek , wynik dostałam rowno po
tygodniu. Wiem ze to nie jest jeszcze 100 procent ze będzie ok- ale tak jak któraś z Was napisała- wszystko się może zdarzyć jeszcze w trakcie ciazy i juz nawet po porodzie. Mimo to to końcu zacznę cieszyć się ta ciaza. Trzymam kciuki Chic i Kamcia. I za resztę dziewczyn z "niepewnymi" wynikami też! Ściskam w ten słoneczny dzień i przesyłam forumowa moc.
kamciaelcia, kelegena, Fatalita, Hoope, malwka08, Katka., Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Z synem polowkowe mialam 18+ z naciskiem na echo serca. I tak jak pisałam-lekarz zmierzyl nawet odległość między oczodolami. Parametry serca zmierzone
Z córka chyba to bylo 19+
Lekarze wolą po 20 tc bo dziecko wieksze i może być widać wiecej
Gin prywatny zasugerowal mi teraz połowkowe po 20 tc bo na usg pierwszego trymestru bylo kiepsko widać. Ale mi to wszystko wypada w okresie świąteczno-noworocznym więc najbardziej termin zdecyduje. Jednak zacznę myśleć o tym po wynikach niftyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:06
Mała Matylda, Klaudiia87 lubią tę wiadomość
-
połoówkowa wyznaczylam na 20+4 i zastanwialam sie czy to nie za wczesnie, termin 30 grudnia
co do imienia to Jaś dla chłopca, Jasieniek, na 90% bedzie chlopak, a jeśli coś by się zmieniło to Weronika
tsh mam 0,6 ale dawka Letrox 100Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:15
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ja zapisałam się na połowkowe 5.01 i to będzie 21+5.
Co do damskich imion to u nas: Klara i Pola. Do Oliwii chyba męża nie dam rady przekonać. A już mu takie propozycje dawałam, żeby tylko się zgodził...
No nieprzekupny pod tym względem.
Ja tak skrycie wciąż marzę o Leonku, ale zobaczymy
Wczoraj nakupowałam trochę uniwersalnych bodziaczków na 5-10-15. Tam są super jakościowo,a promocje serio korzystne. Kupiłam 6 bodziaków i 2 pary spodni za 90 zł
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
ChicChic wrote:Nie mam takiego zdjęcia na którym to widać całościowo. Osobno róże części i nawet nie wiem co jest co.
No to co się tam dopatrujesz na siłę
Połówkowe będę miała w 21 tygodniu ciąży.
Koralowa polajkowałam bo jestem ślepaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 13:38
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja bardzo bardzo nie lubię 5-10-15
Nie pamietam kiedy miałam połówkowe ale teraz zapowiada sie koniec grudnia-początek styczniaHoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018